Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
EUROBIH

#2051 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

vukojebina wrote:eurobih, poslo sam ti poruku, al ti nista :)
de bo vidi ima li kakve sanse za otkljucavanje lumie 710 :)

moguće je samo preko operatera......za sada ni jedan box ih ne otkljucava......
sa koje je mreže?...da nije iz austrije :( ????
vukojebina

#2052 Re: Mobilni all about

Post by vukojebina »

jest...t-mobile austrijski..jebo im ja mater, pito sam kolko kosta, kaze 150 eura..pa nisu normalni...kad prodje 2 godine, onda 30-40 eura..
agent_zero

#2053 Re: Mobilni all about

Post by agent_zero »

Pa dođe li ijedna ta Lumia otključana, a da je operaterska verzija?
Mirnnes

#2054 Re: Mobilni all about

Post by Mirnnes »

Poštovani :) ,

Ima li neko iskustva sa kupovinom mobitela preko BH Telecoma? Koja je trenutno najbolja opcija za ovu vrstu kupovine?
Prednost je svakako što se plaća na rate, ali čini mi se da i cijene izađu dosta skuplje...

http://www.bhtelecom.ba/4667.html - od ove ponude, najbolja opcija je vjerovatno SonyEricsson Xperia Ray, ima li neko, kakav je telefon, iskustva...???

Hvala na svim vašim odgovorima i sugestijama :)
Revolucionar ★

#2055 Re: Mobilni all about

Post by Revolucionar ★ »

Misljenja su podjeljena, imas one koji vole taj exkluzitivitet da dobiju telefon koji nije skidan sa mreze, garancija od BHT i tako, naravno za visu cijenu .. Meni sasvim odgovara i kupovina telefona skidanog sa mreze, na zadnjem kojeg sam kupio imam ustedu od gotovo 150 KM u odnosu na cijene u BHT . . sve je do tebe i tvojih mogucnosti i zelja
zateznistub

#2056 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

Mirnnes wrote:Poštovani :) ,

Ima li neko iskustva sa kupovinom mobitela preko BH Telecoma? Koja je trenutno najbolja opcija za ovu vrstu kupovine?
Prednost je svakako što se plaća na rate, ali čini mi se da i cijene izađu dosta skuplje...

http://www.bhtelecom.ba/4667.html - od ove ponude, najbolja opcija je vjerovatno SonyEricsson Xperia Ray, ima li neko, kakav je telefon, iskustva...???

Nekoliko aparata sam uzeo preko njih. NIKADA ni sajednim problema. Godisnja full garancija ti je najesigurnija opcija. I nije tacno da su skuplji, ovisi od toga na kojem si paketu. Kad sam ja uzimao zadnji , gt i 9001, cijena u mom paketu je bila 100 KM MANJA OD RADNJE. ( Ne uzimam u obzir Univerzalno i ostale piljare). Pa ti vidi.
valter.ba

#2057 Re: Mobilni all about

Post by valter.ba »

EUROBIH wrote:

EUROBIH jesi to nesto ljut na mene :) Jbt saljem ti 2X pp a od tebe ni traga ni glasa.
EUROBIH

#2058 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

valter.ba wrote:
EUROBIH wrote:

EUROBIH jesi to nesto ljut na mene :) Jbt saljem ti 2X pp a od tebe ni traga ni glasa.
.... da mi valter ne odjeba švabe 45 sad bi bio u evropi i EU
a ne na jebenom balkanu i u ovoj močvari zvana bih :bih: :lol: :lol: :lol:

nisam se javljao,jer morao sam odrađivati telefone što je ubacila diaspora za uskrs..
poslao sam ti pp
Mlad i Nevin

#2059 Re: Mobilni all about

Post by Mlad i Nevin »

Kako ide plaćanje telefona preko Bh telecoma? Ja sam negdje čuo da kad uzmeš kod njih telefon na rate, taj iznos možeš potrošiti. Nešto ne vjerujem u to, jer ispade da ti daju besplatno telefon ali da provjerim.
alibaba_i_30_godina

#2060 Re: Mobilni all about

Post by alibaba_i_30_godina »

zateznistub wrote:

Nekoliko aparata sam uzeo preko njih. NIKADA ni sajednim problema. Godisnja full garancija ti je najesigurnija opcija. I nije tacno da su skuplji, ovisi od toga na kojem si paketu. Kad sam ja uzimao zadnji , gt i 9001, cijena u mom paketu je bila 100 KM MANJA OD RADNJE. ( Ne uzimam u obzir Univerzalno i ostale piljare). Pa ti vidi.
A koje to druge ''piljare'' uzimas u obzir buduci da kod nas ne postoji drugo mjesto gdje se moze kupiti otkljucan telefon?! :-)
vukojebina

#2061 Re: Mobilni all about

Post by vukojebina »

agent_zero wrote:Pa dođe li ijedna ta Lumia otključana, a da je operaterska verzija?

kako mislis?? ja nisam cuo da ijedan operater daje otkljucan telefon onako dzabalame...
zateznistub

#2062 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

NeyDan wrote:
zateznistub wrote:

A koje to druge ''piljare'' uzimas u obzir buduci da kod nas ne postoji drugo mjesto gdje se moze kupiti otkljucan telefon?! :-)
Ima prodavnica i pored zelenara. :-) Nije univer bogom dan.
alibaba_i_30_godina

#2063 Re: Mobilni all about

Post by alibaba_i_30_godina »

zateznistub wrote:
NeyDan wrote:
zateznistub wrote: Nekoliko aparata sam uzeo preko njih. NIKADA ni sajednim problema. Godisnja full garancija ti je najesigurnija opcija. I nije tacno da su skuplji, ovisi od toga na kojem si paketu. Kad sam ja uzimao zadnji , gt i 9001, cijena u mom paketu je bila 100 KM MANJA OD RADNJE. ( Ne uzimam u obzir Univerzalno i ostale piljare). Pa ti vidi.
Ima prodavnica i pored zelenara. :-) Nije univer bogom dan.
Naravno da nije Univerzalno jedina, tu su i Imamex, Fontele, Enter i mnoge druge istog kalibra. :lol:
Mirnnes

#2064 Re: Mobilni all about

Post by Mirnnes »

Hvala na odgovorima, sugestijama... :)

I gdje onda u Sa uzeti telefon? Ako izuzmemo opciju BHTelecoma jer im je izbor relativno mali, a evo znam i par tih objekata - fontel, univerzalno itd..., gje uzeti onda nov telefon, da je sigurna opcija..., da se moze uzeti npr na rate putem kartice ili nekom dogovoru,...?
zateznistub

#2065 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

NeyDan wrote: Naravno da nije Univerzalno jedina, tu su i Imamex, Fontele, Enter i mnoge druge istog kalibra. :lol:
Naravno. Isto g drugo pakovanje :D
vanjki

#2066 Re: Mobilni all about

Post by vanjki »

Ima li neko slucajno gprs postavke za htc radar(windows phone)za bhtelecom mrezu??Nikako ne mogu da podesim gprs aovi iz telekoma nemaju orginalne postavke za windows jbg
vulkan777

#2067 Re: Mobilni all about

Post by vulkan777 »

Ovako ima li iko da zna gdje uzeti mobitel na rate a da nije bh telecom jer kod njih je fakat premal izbor i ništa mi ne odgovara. Hoću ubrzo da uzmem neki smart phone al nemam love da iskeširam pa moram na rate.
Mirnnes

#2068 Re: Mobilni all about

Post by Mirnnes »

vulkan777 wrote:Ovako ima li iko da zna gdje uzeti mobitel na rate a da nije bh telecom jer kod njih je fakat premal izbor i ništa mi ne odgovara. Hoću ubrzo da uzmem neki smart phone al nemam love da iskeširam pa moram na rate.

E pa i ja to pitah prije par dana, još nema odgovora :)
elem, šta sam saznao - u Univerzalno se može kupiti putem kartice na rate do 6 mjeseci, a za ostalo - rekoše da se u Fontele mozes, EVENTUALNO, nešto interno dogovoriti, i to je to...

Još neko, nešto? :)
Mlad i Nevin

#2069 Re: Mobilni all about

Post by Mlad i Nevin »

Meni se kod Bh Telecoma sviđa Xperia ray, vjerovatno ću uskoro i uzeti je preko njih..
agent_zero

#2070 Re: Mobilni all about

Post by agent_zero »

vukojebina wrote:
agent_zero wrote:Pa dođe li ijedna ta Lumia otključana, a da je operaterska verzija?

kako mislis?? ja nisam cuo da ijedan operater daje otkljucan telefon onako dzabalame...
Pa vidim da pišete da su sve zaključane i da se ne mogu otključati.

Kakve onda to verzije Lumia se prodaju kod nas po ovim "prodavnicama" ako se ne mogu otključati? Čisto sumnjam da su sve fabrički otključane došle u BiH.
winnie

#2071 Re: Mobilni all about

Post by winnie »

al' me napati belle na E6-00... gps ni mukajet, social ni naopako, 4sq me registruje na madagaskaru, slušalice gluhe. ovako mogu i na 3310
febo_acm

#2072 Re: Mobilni all about

Post by febo_acm »

vulkan777 wrote:Ovako ima li iko da zna gdje uzeti mobitel na rate a da nije bh telecom jer kod njih je fakat premal izbor i ništa mi ne odgovara. Hoću ubrzo da uzmem neki smart phone al nemam love da iskeširam pa moram na rate.
Možeš uzeti u Mtelu :D
kojeime

#2073 Re: Mobilni all about

Post by kojeime »

Mirnnes wrote:Hvala na odgovorima, sugestijama... :)

I gdje onda u Sa uzeti telefon? Ako izuzmemo opciju BHTelecoma jer im je izbor relativno mali, a evo znam i par tih objekata - fontel, univerzalno itd..., gje uzeti onda nov telefon, da je sigurna opcija..., da se moze uzeti npr na rate putem kartice ili nekom dogovoru,...?
MIBO trading, distributer Motorole, Garmina itd, pa ako mozes podnijeti njihove cijene i modele, probaj tu :)
Eborg

#2074 Re: Mobilni all about

Post by Eborg »

Zna li iko je li ovo mTel promijenio formate brojeva ili je do mog telefona?

Imao sam par poziva sa broja +387 065 XXX XXX iako taj broj imam unesen u imenik u formatu +387 65 XXX XXX.

Prvi put da vidim u jednom broju ovu nulu +387 065 XXX XXX.
milicija

#2075 Re: Mobilni all about

Post by milicija »

Zna li ko kako otkljucati Xperia X8 - E15 zakljucan na Austrijsku Telering mrezu ?!
Ko moze, i ako moze po kojoj cijeni...
Hvala
Post Reply