koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MIA_1

#2051 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by MIA_1 »

zgiba wrote:
za svako doba godine :)

Image
ja sam isti dobila na poklon , ali mi se nesto nije svidio :roll:
avantgarde

#2052 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by avantgarde »

Image

ne vozim porsche
ptičica

#2053 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by ptičica »

zenny wrote:pri kraju sam i ovih dana se kontam dal' da nastavim sa Playom ili za nesto drugo... i bas ovih dana malo malo ispred mene ona 2-3 Roma sto prodaju one parfeme na ulici, nit sam razmisljao nekad o tome nit sam pitao nekoga; izgledaju kao u prodavnici upakovani, koliko je ono daleko od pravog mirisa? :-)
jaako,jaaako daleko :lol:
Michun

#2055 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

*mima* wrote:Image

Image
mimo, ovaj lejtni anDJeo sam haman popila :D
a prFi kakav je...na sta lici :shock:
*mima*

#2056 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by *mima* »

guerlain mi je omiljeni.......potrosila idylle.......i sad ovaj.....ma ne znam koji je bolji.....a andjeo je isto odlican..... :-D
Michun

#2057 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

*mima* wrote:guerlain mi je omiljeni.......potrosila idylle.......i sad ovaj.....ma ne znam koji je bolji.....a andjeo je isto odlican..... :-D
ama, bona na sta lici :) mislim podsjeca, kakav je miris? ljetni lagani, tezi zimski :?
*mima*

#2058 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by *mima* »

Michun wrote:
*mima* wrote:guerlain mi je omiljeni.......potrosila idylle.......i sad ovaj.....ma ne znam koji je bolji.....a andjeo je isto odlican..... :-D
ama, bona na sta lici :) mislim podsjeca, kakav je miris? ljetni lagani, tezi zimski :?

:lol: ........nije ni lagan a ni tezak.........taman...... :lol:
Michun

#2059 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

*mima* wrote:
Michun wrote:

sjo mimo! moram sad u potragu :D
Redbull

#2061 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Redbull »

danas...

Image
Michun

#2062 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

*mima* wrote:
Michun wrote:

mimo - ko' pez bonbone :D
stachu

#2063 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by stachu »

Danas se pocastih...
Image
BIONA

#2064 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BIONA »

Zene moze li mala pomoc za neki novi parfem? :)
Jako volim Noa cacharel - ljubicasti, amor amor - cacharel, hugo boss orange !
Znaci neki parfem koji nije tezak, moze biti malo puderast...i fresh...if you know what i mean :-D
Znam da je dozivljaj parfema individualan, ali mi treba par prijedloga :)

Image

Image
RtrnOfSalisbury

#2065 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by RtrnOfSalisbury »

ev samo jedna obavijest o Gucci Envy ...
ona nekakva treba je dosla radit za gucina i odma eliminisala parfeme dje nije bilo njenih prstiju umjesanih. postigla je fantastican efekat da je cijena za gucci envy i preko sto ojra. vrijeme je da se i te stare zalihe rasprodaju pa se postavlja pitanje da li mozda proizvode male serije ili su plagijatori dosli na svoje ?
elem, ko voli gucci envy, ima slican parfem Carven Homme. na skali 1-10 reko bi da je slicnost 8,5. slicniji je recemo nego sto je roma slicna minotauru. zanimljivo da su i minotaure prestali pravit, navodno ga ponovo prave u malim serijama ... da se mene pita imali bi stosta za eliminisat a ne ovo sto valja.
green man

#2066 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by green man »

MedenoSrce wrote:Dobila jucer :-D

Image
Najjači ženski parfem poslije D&G Light Blue. Za ta 2 mirisa se okrenem na ulici kad ih osjetim :D
romeomoraprezivjeti

#2067 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by romeomoraprezivjeti »

Ovi su sad aktuelni,tj. zimski!!!!
Image
Image
Image
Image
Image
Image

ima ih jos za zimu,ali jedva cekam proljece i ljeto za ove parfemcine....
Image
Image
Image
Image
RtrnOfSalisbury

#2068 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

zanimljivo, od ovih odozgora imam 4, jedan imo, jedan imo ali obicna varijanta: kouros - dal to znaci odvratan :)
jedan al zenski poklonio jednoj lijepoj djevojki iz jednog lijepog sela iz krajine, haman da ga je scela otvorit otvaracem za konzerve. no ovaj nikos je zanimljiv, ja sam se navadio na onaj drugi: nikos for men. jos mi se vise svidja jer koristim onu varijantu za siroke narodne mase. kad sam vec kod jeftinih da pripomenem nikoliju miler for men, lijep parfemcic ali kratko traje sto je dobro jer se brzo potrosi pa se more ic dalje. ne znam jel neko pripomenuo pravo jeftin a dobar moschino uomo.
na kraju poslije nekoliko teskije paco rabane promasaja posluso sam nekog odavde i nabacio black xs, bravooo.
jel se meni cini il to jagoda mirise ?
motorola01

#2069 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by motorola01 »

stachu wrote:Danas se pocastih...
Image
I ja sam se pocastio sa Acqua di Gio-om :) . Stvarno je odlican miris :-D

Image
RtrnOfSalisbury

#2070 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

heh, men se armani nikako ne svidja jer mu je cijena osla u 3pm :) il ja ne znam naci dje je pristupacnije. ovaj gornji je prva liga al ga potrosih ko i emporio i vrebam priliku da hin jeftino privedem. ima nesto na ebay ali haj ga znaj. trenutno imam samo eau pour homme i trajace mi sigurno 5 godina jer njeg zbilja nema smisla spricat ono ko kad se tusiras.
romeomoraprezivjeti

#2071 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by romeomoraprezivjeti »

RtrnOfSalisbury wrote:heh, men se armani nikako ne svidja jer mu je cijena osla u 3pm :) il ja ne znam naci dje je pristupacnije. ovaj gornji je prva liga al ga potrosih ko i emporio i vrebam priliku da hin jeftino privedem. ima nesto na ebay ali haj ga znaj. trenutno imam samo eau pour homme i trajace mi sigurno 5 godina jer njeg zbilja nema smisla spricat ono ko kad se tusiras.
Ima i na piku dobra ponuda,malo se potrudi i necesh placati velike cifre preko neta!!!!
betametazon

#2072 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by betametazon »

jedno pitanje, posto sam neiskusan po pitanju mirisova i parfema...da li su parfemi kod Refana original ili...? kupujem kod njih armani code ali nemam pojma je li to original ili ne... :D
Rimljanka

#2073 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rimljanka »

naravno da nisu...
meni nemaju ni slican miris s orginalom...
hanny12

#2074 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by hanny12 »

Image
Image
Image
ova tri imam uvijek
Misterxy

#2075 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Misterxy »

Negdj tamo dalekih 80-tih godina :-) :-) :-) :-) je bio aktuelan muški parfem i losion poslije brijanja,mislim da se zvao
Atache,tako nekako,mi smo ga jednostavno zvali Ataše,tačan raspored slova originalnog naziva ne znam.
Proizvodio je se u Sloveniji po nekoj francuskoj licenci,čini mi se u tvornici"Krka"Novo mesto ali ni to nisam siguran :D .
Kutija je bila crveno crna,jedina sličica na njoj je bio crni cilindar-šešir na gornjoj polovici kutije a ispod nje je bio naziv,onako stilski pisanim slovima.
Na internetu o ovom parfemu nema nikakvih podataka,što je gotovo nevjerovatno,slike nema ni za lijeka,da li neko ima na ovom forumu stručan da malo više kaže o gore navedenom losionu-parfemu,po meni mislim da je neprevaziđen i dan danas,100% sam siguran da bih njegov miris prepoznao,kada se nanese na kožu djelimično se mijenja,postaje još bolji :-) :-) :-) ,da li mu ima neki bar sličan,negdje sam pročitao da mu najviše sliči stari klasik "Givenchy Gentleman".

http://www.punmiris.com/parfem/Givenchy ... -2965.html
Post Reply