Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#2051 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

hasnina_mala wrote:U teretani m*** ne rastu :skoljka:
Kakve to veze ima sa bilo cime ? :D
enisss

#2052 Re: Teretana

Post by enisss »

Sa_dy wrote:Trenira li iko ista ovdje? Ta ste se ulijenili? :twisted:
ja nisam nista radio 4 dana...a evo i jutros imao sabracajku...sreca sve je ok :)....radim redovno trapezius pa je vrat ostao citav :)
Od sutra ponovo novi ciklus koji naravno pocinjem sa nogama :-D
enisss

#2053 Re: Teretana

Post by enisss »

Tako ja kazem svom drugu za stomak..a on meni...eeee..druze..znas li ti koliko sam ja para u ovo ulozio :))))))
enisss

#2054 Re: Teretana

Post by enisss »

Sa_dy wrote:
enisss wrote:Tako ja kazem svom drugu za stomak..a on meni...eeee..druze..znas li ti koliko sam ja para u ovo ulozio :))))))

:lol: :lol: :lol: :lol: , lose je ulozio, ma dodushe zahebano je to :-) , ja bih voljela da mogu da se udebeljim jos jendo 10 kg, al ne moRem od pasjaluka. :D :lol:
uh..10 kg..da ti nece biti malo previse....
enisss

#2055 Re: Teretana

Post by enisss »

Sa_dy wrote:Imam 62 kg na 176 bRez stikli. Taman bi mi bilo.. :-)
malo se organizujes i to je to..pusti pasjaluk i te suplje :)
Igrok

#2056 Re: Teretana

Post by Igrok »

Pozdrav svima ;)

Uprkos zelji da procitam svih osamdeset i kusur stranica, iskreno nisam uspio... :D. Pa hajd reko kad svi pitaju da i ja sta priupitam, valjda ce neko smoci snage i odgovoriti (vjerovatno po xxx put :D).
Nakon dva mjeseca kobajagi treniranja sa nekim "likovima", koje sam upoznao u teretani, ja vidim da blage veze nemam, ni o pravilnom rasporedu treniranja, ni o ishrani ni o cemu :| . Sve je to bilo, bez ikakvog rasporeda!!!
Uglavnom uprkos tom cjelokupnom "niđe veze" treningu vidio sam neki napredak (jer na pocetku nisam mogao kile,dakle nula bodova). Međutim imam zelju da to sve ispravim, pocnem ispocetka.
Posto sam se od pocetka naslusao raznoraznih savjeta itd, radio sam otprilike ovako: Pon. Bench i pomalo triceps, uto: ledja, sri: ramena: cet: biceps, i tu i tamo bih radio trbusnjake i noge.
Vec iz prvih stranica ove teme, vidim koliko je ovo sve smijesno i sramotno ali sta mogu :oops:. Pa vas molim za pocetak da mi pomognete da napravim dobar raspored vjezbanja, odmora itd.
Sta sam jos primjetio iz uvodnih postova, da je vazno jeste ishrana a ja sam to totalno zapostavio. Vidim da i ovdje neki govore da treba uzimati te neke dodatke (o kojima pojma nemam), a neki da ne treba i da moze "na suho", pa sam zbunjen??
Imao bih jos pitanja ali prvo bih volio da mi neko (ako ima snage naravno :D) objasni ovo osnovno!! Unaprijed zahvalan ;)
enisss

#2057 Re: Teretana

Post by enisss »

Igrok wrote:Pozdrav svima ;)

Uprkos zelji da procitam svih osamdeset i kusur stranica, iskreno nisam uspio... :D. Pa hajd reko kad svi pitaju da i ja sta priupitam, valjda ce neko smoci snage i odgovoriti (vjerovatno po xxx put :D).
Nakon dva mjeseca kobajagi treniranja sa nekim "likovima", koje sam upoznao u teretani, ja vidim da blage veze nemam, ni o pravilnom rasporedu treniranja, ni o ishrani ni o cemu :| . Sve je to bilo, bez ikakvog rasporeda!!!
Uglavnom uprkos tom cjelokupnom "niđe veze" treningu vidio sam neki napredak (jer na pocetku nisam mogao kile,dakle nula bodova). Međutim imam zelju da to sve ispravim, pocnem ispocetka.
Posto sam se od pocetka naslusao raznoraznih savjeta itd, radio sam otprilike ovako: Pon. Bench i pomalo triceps, uto: ledja, sri: ramena: cet: biceps, i tu i tamo bih radio trbusnjake i noge.
Vec iz prvih stranica ove teme, vidim koliko je ovo sve smijesno i sramotno ali sta mogu :oops:. Pa vas molim za pocetak da mi pomognete da napravim dobar raspored vjezbanja, odmora itd.
Sta sam jos primjetio iz uvodnih postova, da je vazno jeste ishrana a ja sam to totalno zapostavio. Vidim da i ovdje neki govore da treba uzimati te neke dodatke (o kojima pojma nemam), a neki da ne treba i da moze "na suho", pa sam zbunjen??

Imao bih jos pitanja ali prvo bih volio da mi neko (ako ima snage naravno :D) objasni ovo osnovno!! Unaprijed zahvalan ;)
sta je cilj druze?
Industrialyzer

#2058 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Igrok wrote:Pozdrav svima ;)

ja nemam bas snega sve objasniti ali mi je zapalo za oko ovo : Cet. biceps , a noge i stomak tu i tamo. To je velika greska ,biceps je mali misic kojem ne treba davati citav trening. Noge brate forsraj , ubaci njih cetvrtkom a uz ledja pomalo napumpaj biceps :thumbup:

Sto se tice zadnjeg dijela , napisi visinu i tezinu , sta ti je cilj i jesi li od onih koji pojedose sve sto se nadje pod rukom a nigdje kile na vidiku :-D
Mustang1

#2059 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Hajd da mi sad neko pomogne :D Industrialyzer ti ces haman najbolje znati :D Pisao sam vec prije 190 cm i 72-73 kg .. Idem 20 dana u teretanu i nisam se vagao ni prije a ni sada tako da ne znam tacno stanje ali nije ni bitno .. Planiram da uzmem poslije bajrama :D da pijem nesto .. pa citam na ovoj stranici pored proizvoda sta pise .. nisam nigdje drugo ..Je li mi bolje za masu da uzmem ovo http://musclefreak.ba/product_info.php? ... cts_id=136
Ili da uzmem ovaj whey http://musclefreak.ba/product_info.php? ... cts_id=116
Znaci sad mi je iskljucivo cilj nabacit kila jel i logicno je :D posto imam visinu finu i mislim da bih mogao se "fino" izgraditi kada bih sve pravilno odradio .. Ali me muci ovo sto pise pored ovih proizvoda .. pogotovo pored mass.a ovog .. koliko treba uzimat .. ispadne da cu dati 120 KM za to i da ce mi trajati 15 dana :D Jel se treba to uzimati kako pise tu ili ? ...Nisam racunao za whey koliko ispadne ali haman isto tako 20.ak dana :D
Industrialyzer

#2060 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Pa ja sam uvijek bio naturalac tako da nemam nekog iskustva sa ovim ali ti mogu reci da si tek prosao prvu fazu , a to je da dan poslije treninga mozes normalno hodati bez upala :D Ne bi bilo lose da si napisao koliko puta dnevno jedes i koliko su kvalitetni obroci. Ako jedes 5 puta dnevno , od toga 4 puta bas kvalitetno ( dovoljno proteina , UH-a .... ) onda tebi ne treba protein. Ja to gledam ovako , a mnogi su se dosad slozili , da je doza whey proteina ekvivalent jednom obroku , i da ako se ne mozes kvalitetno hraniti uzmes njega. Moja preporuka ti je da ne bacas pare u poteku , je 120KM nije malo , bar je tako kod nas u BiH. Sacekaj 2-3 mjeseca prodju pa vidi sta i kako. Sad ide zima , "jaca" je hrana pa se kile mogu nabaciti. Nemoj se zalijetati , ovo je sport koji se "igra" na duge staze :thumbup:
Igrok

#2061 Re: Teretana

Post by Igrok »

Imam 184cm i oko 74-75kg ali ja bih volio da jos mase nabacim. Kao sto sam i rekao ishranu sam zapostavio ali planiram da to popravim, samo ne znam sta da jedem a sta ne :|
Vidim da ti dodaci nisu bas jeftini, tako da iskreno za njih nemam para, ali mene vise zanima sta se desava kad se ti dodaci uzimaju mjesec/dva (i bude tog napredka npr u masi) i poslije se prestane a nastavi sa treniranjem ??
Hvala vam jos jednom, pa se javim veceras da jos sta priupitam. Veliki pozdrav super ste ;)
enisss

#2062 Re: Teretana

Post by enisss »

Igrok wrote:Imam 184cm i oko 74-75kg ali ja bih volio da jos mase nabacim. Kao sto sam i rekao ishranu sam zapostavio ali planiram da to popravim, samo ne znam sta da jedem a sta ne :|
Vidim da ti dodaci nisu bas jeftini, tako da iskreno za njih nemam para, ali mene vise zanima sta se desava kad se ti dodaci uzimaju mjesec/dva (i bude tog napredka npr u masi) i poslije se prestane a nastavi sa treniranjem ??
Hvala vam jos jednom, pa se javim veceras da jos sta priupitam. Veliki pozdrav super ste ;)
na tvoju kilazu...ti moras unijeti oko 150 grama proteina da bi imao napredak u misicnoj masi..pored proteina naravno da moras unijeti i ugljikohidrate i odredjen postotak masti..jer organizmu sve to treba.
Ako prestanes uzimati recimo whey protein..onda ces tih recimo negdje oko 50 grama proteina dnevno morati unijeti na neki drugi nacin preko piletine..mlijeka..jaja.itd..inace ces opet stagnirati...
Hrana je najvaznija u ovome svemu...
Sto se tice treninga...radi sto vise osnovnih vjezbi sa slobodnim tegom..tako ces najbrze dobiti masu...ostavi se sprava...njih radi samo kao sekundarnu vjezbu nekoj od vjezbi sa slobodnim tegom.
Cucanj...mrtvo dizanje...bench press..zgibovi..propadanja..nek ti budu vjezbe koje nikako ne smijes zaobicii...
trajanje treninga maksimalno 45 min...
poz
nedims

#2063 Re: Teretana

Post by nedims »

Mozda, ovo nije pravo mjesto za moje pitanje, ali...da probam.Ja sam bivsi sportas i cijeli zivot vjezbam.Vjezba je sastavni dio mog zivota.Moj cilj je da odrzim misicnu masu i elasticitet tijela. Sada sam u poznim godinama... i ove godine sam napravio dosta stete svom tijelu vjezbajuci vjezbe koje nisu bile u skladu sa mojim godinama a koje sam do sada normalno radio, sto znaci da moje tijelo trazi drugu vrstu vjezbi, a koje ja ne znam.Mislim da su to fizijatrijske vjezbe...Postavljam pitanje...da li neko zna... gdje ima u Sarajevu teretana ili nesto slicno u kojoj komercijalno rade fizioterapeuti sa uslugom ljekara fizijatra. Hvala
Forsaken

#2064 Re: Teretana

Post by Forsaken »

Igrok wrote:Imam 184cm i oko 74-75kg ali ja bih volio da jos mase nabacim. Kao sto sam i rekao ishranu sam zapostavio ali planiram da to popravim, samo ne znam sta da jedem a sta ne :|
Dobio si dobre savjete ovdje ali zelio bih da ti skrenem paznju na jos nesto.
RMR ili resting metabolic rate trosi vecinu energije koju uneses. Ako ti je spor debljaces se lakse ako ti je brz mrsaces lakse. Tvoj cilj je da ga ne ubrzas previse. Kada radis sa tegovima RMR ce ti se ubrzati i ostati ubrzan sve dok ne legnes spavati, dok ce recimo nakon trcanja ostati ubrzan samo sat vremena. Zbog toga je najbolje raditi sa tegovima navece ako ti je cilj da dobijes masu jer ces na taj nacin provesti namjanje vremena u ubrzanom modu. Naravno rezultati zavise od niza faktora ali jedan od njih je i RMR. Dakle ukratko dizi tegove navece :)
Mustang1

#2065 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Industrialyzer wrote:Pa ja sam uvijek bio naturalac tako da nemam nekog iskustva sa ovim ali ti mogu reci da si tek prosao prvu fazu , a to je da dan poslije treninga mozes normalno hodati bez upala :D Ne bi bilo lose da si napisao koliko puta dnevno jedes i koliko su kvalitetni obroci. Ako jedes 5 puta dnevno , od toga 4 puta bas kvalitetno ( dovoljno proteina , UH-a .... ) onda tebi ne treba protein. Ja to gledam ovako , a mnogi su se dosad slozili , da je doza whey proteina ekvivalent jednom obroku , i da ako se ne mozes kvalitetno hraniti uzmes njega. Moja preporuka ti je da ne bacas pare u poteku , je 120KM nije malo , bar je tako kod nas u BiH. Sacekaj 2-3 mjeseca prodju pa vidi sta i kako. Sad ide zima , "jaca" je hrana pa se kile mogu nabaciti. Nemoj se zalijetati , ovo je sport koji se "igra" na duge staze :thumbup:
Ma kroz hranu ja mogu ubaciti odredjeni broj kilograma i onda zaglavim na toj kilazi ..hrana samo prolazi kroz mene nece povis te kilaze .. Nisu mi bas obroci jaki jer jedem sve i svasta i jedem 3-4 puta dnevno ali cesto su za dorucak samo mazalice ili kuhana jaja ..spasava me sto dzema puno pojedem za svaki obrok :D Zato bi najvise volio uzeti nesto da malo ubrzam to ...Prvi mjesec kada bi uzeo jebiga pokusao bih sto vise mesa uzeti ..piletine i toga .. kikiriki puter :D da se napucam momacki pa onda sta bog da
Igrok

#2066 Re: Teretana

Post by Igrok »

Poboljsati ishranu i vjezbanje navecer, hvala vam ;). Posto mogu vjezbati od nedjelje do cetvrtka (petak i subotu ne mogu nikako) kako bi taj plan vjezbi trebao da izgleda?
pakica_

#2067 Re: Teretana

Post by pakica_ »

svi nesto hoce masu da nabiju.. sta cu ja jadna.. mase imam na pretek :D
sigurna sam da sam par centimetara ispod zgodna pravo, al' kako da se uvjerim u to haha (i ona prica o po malo jest svaka 3 sata kod mene bas nije upalila, pa sam evo danas opet krenula sa un dijetom, naravno uz redovite posjete teretani i vise fokusiranja na kardio, ali bez zapostavljanja tegova, jer mi je dosadno samo stancat na traci sat vremena)
ukoliko ko ima kakav pametniji savjet, otvorena sam za komunikaciju :D
pozelite mi srecu da budem ono prejaka bumbatre za jedno.. pa eto bez nekih hajper ciljeva- makar godinu :D
burek_in_space

#2068 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

pakica_ wrote:svi nesto hoce masu da nabiju.. sta cu ja jadna.. mase imam na pretek :D
sigurna sam da sam par centimetara ispod zgodna pravo, al' kako da se uvjerim u to haha (i ona prica o po malo jest svaka 3 sata kod mene bas nije upalila, pa sam evo danas opet krenula sa un dijetom, naravno uz redovite posjete teretani i vise fokusiranja na kardio, ali bez zapostavljanja tegova, jer mi je dosadno samo stancat na traci sat vremena)
pozelite mi srecu da budem ono prejaka bumbatre za jedno.. pa eto bez nekih hajper ciljeva- makar godinu :D
Trchi 20 minuta, vozi biciklo 20 minuta, izmedju toga radi sa tegovima pola sata i...redovno se troshi. 8-)
pakica_

#2069 Re: Teretana

Post by pakica_ »

burek_in_space wrote:
pakica_ wrote:svi nesto hoce masu da nabiju.. sta cu ja jadna.. mase imam na pretek :D
Trchi 20 minuta, vozi biciklo 20 minuta, izmedju toga radi sa tegovima pola sata i...redovno se troshi. 8-)
pa eto, znaci, ne radim pogresno :D otprilike sad radim ovako.. zagrijavanje nekih 10ak min, pa tegovi (jedan dan ruke, jedan dan ledja, jedan dan noge i bla bla).. pocela sam neki dan onaj neki HIT fazon, tj. trcim 2 minute relativno sporo, pa minut hajper brzo.. znojim se ko mahnita.. vidjet cemo dokle li kako li :D bum vam javila rezultate za jedno mjesec, jer se nece nista znacajno desit ranije, u to sam ziher :D
i da pitam vas iskusnije, kakvo je vase misljenje o l karnitinu, lipo 6 i sl. karnitin mi je tu i tamo rega, lipo 6 mi je bolji, od njega sam ludja i energicnija, pa reko da vidim ima li nesto trece, ili..?
hvala!! :D
pakica_

#2070 Re: Teretana

Post by pakica_ »

pakica_ wrote:
burek_in_space wrote:
pa eto, znaci, ne radim pogresno :D otprilike sad radim ovako.. zagrijavanje nekih 10ak min, pa tegovi (jedan dan ruke, jedan dan ledja, jedan dan noge i bla bla) pa opet traka/biciklo/orbitrek/steper.. pocela sam neki dan onaj neki HIT fazon, tj. trcim 2 minute relativno sporo, pa minut hajper brzo.. znojim se ko mahnita.. vidjet cemo dokle li kako li :D bum vam javila rezultate za jedno mjesec, jer se nece nista znacajno desit ranije, u to sam ziher :D
i da pitam vas iskusnije, kakvo je vase misljenje o l karnitinu, lipo 6 i sl. karnitin mi je tu i tamo rega, lipo 6 mi je bolji, od njega sam ludja i energicnija, pa reko da vidim ima li nesto trece, ili..?
pakica_

#2071 Re: Teretana

Post by pakica_ »

uh, umjesto da se uredim, ja se citiram :D halalite :D
burek_in_space

#2072 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

pakica_ wrote:
pa eto, znaci, ne radim pogresno :D otprilike sad radim ovako.. zagrijavanje nekih 10ak min, pa tegovi (jedan dan ruke, jedan dan ledja, jedan dan noge i bla bla).. pocela sam neki dan onaj neki HIT fazon, tj. trcim 2 minute relativno sporo, pa minut hajper brzo.. znojim se ko mahnita.. vidjet cemo dokle li kako li :D bum vam javila rezultate za jedno mjesec, jer se nece nista znacajno desit ranije, u to sam ziher :D
Radi jedan dan ledja, jedan ramena i noge (vjezhbe umjerenog intenziteta), jedan sve ostalo. Cilj ti je zatezanje tijela i gubitak kilograma, a to postizhesh ovim nachinom vjezhbanja o kojem pishem. Nemoj praviti prevelike pauze izmedju vjezhbi, najvishe do 30 sekundi, a kada mijenjash vjezhbu, do 2 minute pauze maksimalno. I shto je najvazhnije, izvodi pravilno svaki pokret, jer je mnogo bitnije to, od broja ponavljanja ili tezhine koju gurash/dizhesh/povlachish/navlachish. :mrgreen:
Od preparata, koristio sam samo techne aminokiseline jako kratko, pa nisam kompetentan na tom polju nikako.
Sretno! :thumbup:
pakica_

#2073 Re: Teretana

Post by pakica_ »

burek_in_space wrote:
pakica_ wrote:
Radi jedan dan ledja, jedan ramena i noge (vjezhbe umjerenog intenziteta), jedan sve ostalo. Cilj ti je zatezanje tijela i gubitak kilograma, a to postizhesh ovim nachinom vjezhbanja o kojem pishem. Nemoj praviti prevelike pauze izmedju vjezhbi, najvishe do 30 sekundi, a kada mijenjash vjezhbu, do 2 minute pauze maksimalno. I shto je najvazhnije, izvodi pravilno svaki pokret, jer je mnogo bitnije to, od broja ponavljanja ili tezhine koju gurash/dizhesh/povlachish/navlachish. :mrgreen:
Od preparata, koristio sam samo techne aminokiseline jako kratko, pa nisam kompetentan na tom polju nikako.
mucho mucho hvala :D
sto se tice pravilnog izvodjenja vjezbi, naucila sam to na malo tezi nacin haha :D jednom sam rame zeznula, malkice je falilo da iskoci, jer su mi ti zglobovi jako cudni, tako da laktove mogu izbacit skroz naprijed, i lola nezagrijana guslala teg i od tad- nikad vise.. dobro pazim kako i sta, ne bih da opet moram jaukat dok mi velike brace iz teretane namjestaju rame :D
Lucazode

#2074 Re: Teretana

Post by Lucazode »

pakica_ wrote:
burek_in_space wrote:
pakica_ wrote:
mucho mucho hvala :D
sto se tice pravilnog izvodjenja vjezbi, naucila sam to na malo tezi nacin haha :D jednom sam rame zeznula, malkice je falilo da iskoci, jer su mi ti zglobovi jako cudni, tako da laktove mogu izbacit skroz naprijed, i lola nezagrijana guslala teg i od tad- nikad vise.. dobro pazim kako i sta, ne bih da opet moram jaukat dok mi velike brace iz teretane namjestaju rame :D
Ne znam čemu hvala na ovom postu :? Ni u jednom momentu te niko nije rekao da HIIT i UN dijeta ne idu, niti tvoj način treniranja i UN dijeta. Samo možeš oslabit dodatno organizam i postati alergična na polen, ako već nisi.I kakva si sa srcem, imaš li problema sa istim kad radiš HIIT ?
pakica_

#2075 Re: Teretana

Post by pakica_ »

Lucazode wrote:
Ne znam čemu hvala na ovom postu :? Ni u jednom momentu te niko nije rekao da HIIT i UN dijeta ne idu, niti tvoj način treniranja i UN dijeta. Samo možeš oslabit dodatno organizam i postati alergična na polen, ako već nisi.I kakva si sa srcem, imaš li problema sa istim kad radiš HIIT ?
pa hvala je bilo na ovom sto mi zeli srecu :D
a srce je zdravo, hvala Bogu, kao i ostatak mene :D a UN je danas slavno zapoceo, pa ne znam jos kakva ce reakcija biti, ali sam voljna za bolji savjet, ukoliko je ko voljan da mi ga pruzi hihi :D to sam nesto sama kontala, ali ocito ne'am pojma *stidni smajli*
Post Reply