Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
un1ted wrote:Ako sam uspio procitati, to pise da ce naznaciit punu cijenu narudzbe na pakovanju. Kako god, naznacili ili ne ti ces platiit carinu i pdv ako je narudzba veca od 50KM
Sve vise sam uvjerenja da je to placanje carine igra sa "coravom kokoskom",jer i sama sam imala posiljku preko 50 KM...prosla bez carine
Sve to ovisi na koju su nogu ustali,jel' im doasadni ili ne itd.,najmanje veze ima sa propisima
BJB wrote:Sigma is NOT responsible for any additional fees charged by the postal service and /or customs upon arrival.DA li to znaci da cu platiti carinu i pdv i sta se vec placa kad ovo primim?
Awww jesu ovo Sigma cetke? Ma neces platiti carinu, nece ti ni otvarati paketic kao da se oni razumiju u sigmu
MA jesu, ja bi ih narucila da znam da necu platiti carinu. Halalila bi i skupu postarinu..Jednom bih se izvalila, al' bih zato bila rahat sljedecih 10 godina..
Znaci, kozmetika je oslobodjena carine, sta je sa cetkicama za sminkanje? Jesu li i one 'kozmetika'?
aribes wrote:jedno pitanjce
narucila sam sa asos.com i treba da mi stignu tri posebne narudzbe u vriejdnosti rove od:
70 Eura
80 Eura
55 Eura
Koliko ce me doci carina, pdv ...???
Ako si sretna nece nista Zavisi sta si uzela od stvari i koliko kolicinski to izgleda. Ako je jedna stvar u vrijednosti od 50-80€ mislim da su sanse velike da platis samo 3,5KM za carinski pregled. S asosom sam do sada imao uvijek pozitivna iskustva i kupovina mi nikad nije prelazila 50tak eura. Nikad nisam platio porez niti carinu.
julisiz es grant wrote:Vjerovatno već ima negdje na temi, ali stvarno nemam vremena da tražim, pa da upitam, pošto nisam do sada ništa naručivao iz inostranstva, šta pored osnovne cijene proizvoda plaćam? Poštarinu pretpostavljam, ima li još nešto? I na osnovu čega se poštarina određuje, vrijednosti robe, težine, daljine...?
postarina je po tezini i velicini proizvoda .........
Do sada sam naručivao razne stvari preko neta ali sve je dostavljano standardnom poštom. Naručio sam polovnu stvar preko ebay-a što sam platio 15EUR sa poštarinom preko DHL-a. Koliko mogu očekivati da mi oni dodatno naplate za svoje "špediterske" usluge?
BJB wrote:MA jesu, ja bi ih narucila da znam da necu platiti carinu. Halalila bi i skupu postarinu..Jednom bih se izvalila, al' bih zato bila rahat sljedecih 10 godina..
Znaci, kozmetika je oslobodjena carine, sta je sa cetkicama za sminkanje? Jesu li i one 'kozmetika'?
Jesu
Najgore sto bi na paketicu pisala cijena pa kad ovi na carini to vide
Sve ce izgleda biti kako ti se posreci
I da, u pravu si - jednom kupis i rahat si godinama, sjajni kistovi
narucila sam sa asos.com i treba da mi stignu tri posebne narudzbe u vriejdnosti rove od:
70 Eura
80 Eura
55 Eura
Ako si sretna nece nista Zavisi sta si uzela od stvari i koliko kolicinski to izgleda. Ako je jedna stvar u vrijednosti od 50-80€ mislim da su sanse velike da platis samo 3,5KM za carinski pregled. S asosom sam do sada imao uvijek pozitivna iskustva i kupovina mi nikad nije prelazila 50tak eura. Nikad nisam platio porez niti carinu.
Dva paketa jedan cipele, drugi top i jedan bi trebao biti malo veci jer imaju cetiri artikla.
Cesto narucujem sa asos.com i nisam nikada platila nista, ali sa ovim nasim se nikada ne zna nista...
art vandeley wrote:Apsolutno nemam iskustva sa online kupovinom pa bih zamolio neke malo iskusnije da me upute o cemu se ovdje radi?
Naisao sam na stranicu na kojoj je nevjerovatan popust na suncane naocale, evo link : http://like-here.com/
Da li se radi o nekom spamu, jel moguce na neki nacin skontati jel se radi o kopijama itd...
Pise da je shiping free ako se uzme 5 ili vise komada, za ovu cijenu nebi bilo problem skupiti 5 ljudi da zajedno narucimo.
Vjerovatno FAKE!!!
probaj ovdje...cijene realne, orginal roba, mada se se ceka do 10 dana za isporuku ako sam ja to dobro vidio....nisam narucivao ali imam namjeru jedne persol poruciti! http://www.edel-optics.at
70 Eura
80 Eura
55 Eura
Dva paketa jedan cipele, drugi top i jedan bi trebao biti malo veci jer imaju cetiri artikla.
Cesto narucujem sa asos.com i nisam nikada platila nista, ali sa ovim nasim se nikada ne zna nista...
Ako je obicna posta mozda ne platis nista...ako je neka od brzih posti..dhl, ups, tnt...vjerovatno ces platiti obaveze za sva 3 paketa. Meni svaki puta brza posta carini pakete preko 50KM!
EDIT: Sad vidim da je sa ASOS, oni salju putem Royal Mail-a tako da ces mozda imati srece mada su meni carinili i njhive posiljke preko 50GBP. Ne uvijek ali sam par puta platio.
eeddiinn wrote:Do sada sam naručivao razne stvari preko neta ali sve je dostavljano standardnom poštom. Naručio sam polovnu stvar preko ebay-a što sam platio 15EUR sa poštarinom preko DHL-a. Koliko mogu očekivati da mi oni dodatno naplate za svoje "špediterske" usluge?
NULA
Preko 50 km oni carine...svi troskovi carine plus usluge speditera oko 20 KM.
Ako neko bude narucivao sa iherb.com.Narucila bih nesto od 10 $,pa ako i moze da mi naruci,jer se meni ne narucuje bez paypal/a.Mozemo podjelit troskove postarine
LekiCA_ wrote:Ako neko bude narucivao sa iherb.com.Narucila bih nesto od 10 $,pa ako i moze da mi naruci,jer se meni ne narucuje bez paypal/a.Mozemo podjelit troskove postarine
Zar neko ne rece da je na Iherb.com postarina free?
Meni su naplatili ukupno 99,25 KM carine, pdv i postarina za dva paketa jedan vrijednosti 60Eura a drugi vriejdnosti 55Eura....
I ocekujem treci paket vrijednosti 70Eura i to ce da me ogule...
Molim nekog da me dataljno napise kako cu naruciti sa ebaya!
Izvaditi karticu u nekoj od banaka,koju karticu? Koliko se placa?
I sta dalje?
Da li ja stavljam novac na karticu u KM ili u onoj valuti koja pise ispod artikla,u mom slucaju dolari?
I da li se nesto dodatno placa,kad stigne artikal? postarina,carina ...?
A cijena artikla je nekih 15dolara
valjda imas otvoren racun u nekoj banci?
najjednostavnije da trazis debitnu VISA karticu, napravis paypal account (za dtalje vidi paypal temu) i moz3s poceti s kupovinom.
za ovu karticu nema nekog peglanja, mislim da sve sto ti treba je CIPS i kopija licne karte i dobijes je za 15ak dana.
kad kreiras paypal account trebace jedan period za verifikaciju kartice od strane tvoje banke (imas detaljno na paypal temi). sve u svemu trebat ce ti neke 3 sedmice za sve ovo...
edit: ne trebas ti nista konvertirati, valuta ce se sama pretvoriti u onu koja je na stranici s koje kupujes
rudy81 wrote:valjda imas otvoren racun u nekoj banci?
najjednostavnije da trazis debitnu VISA karticu, napravis paypal account (za dtalje vidi paypal temu) i moz3s poceti s kupovinom.
za ovu karticu nema nekog peglanja, mislim da sve sto ti treba je CIPS i kopija licne karte i dobijes je za 15ak dana.
kad kreiras paypal account trebace jedan period za verifikaciju kartice od strane tvoje banke (imas detaljno na paypal temi). sve u svemu trebat ce ti neke 3 sedmice za sve ovo...
edit: ne trebas ti nista konvertirati, valuta ce se sama pretvoriti u onu koja je na stranici s koje kupujes
rudy81 wrote:valjda imas otvoren racun u nekoj banci?
Znaci moze bilo kakva kartica?
pa eto bilo je dosta rasprave na ovim stranicama...u 99 % slucajeva mogu kartice iz svih banaka, al eto najsigurrnija varijanta su ti UniCredit ili RF, sigurno prolaze na PayPalu...
Ductus Holedocus wrote:jos mi samo recite,kakvi se dodatni troskovi placaju? Ponavljam artikal nije vise od 20dolara
koliko bi me sa ostalim izaslo
kako sam smor
ma nisi
ovisi o proizvodu...
recimo ja narucujem knjige i kontaktna sociva bez ikakve naplate carine, al ako je nesto vece vrijednosti sto npr narucis s ebaya, il ako su parfemi/kozmetika u pitanju onda se menscini placa carina
ima sve na ovoj temi , ne bilo ti mrsko pa prelistaj unazad...ja se vise ne sjecam ko kako naplacuje, znam da je bilo kuknjave da im naplate carinu vise nego sto je kostao proizvod
Ductus Holedocus wrote:jos mi samo recite,kakvi se dodatni troskovi placaju? Ponavljam artikal nije vise od 20dolara
koliko bi me sa ostalim izaslo
kako sam smor
ma nisi
ovisi o proizvodu...
recimo ja narucujem knjige i kontaktna sociva bez ikakve naplate carine, al ako je nesto vece vrijednosti sto npr narucis s ebaya, il ako su parfemi/kozmetika u pitanju onda se menscini placa carina
ima sve na ovoj temi , ne bilo ti mrsko pa prelistaj unazad...ja se vise ne sjecam ko kako naplacuje, znam da je bilo kuknjave da im naplate carinu vise nego sto je kostao proizvod
a sta hoces da narucis
hocu svasta Prvo se moram zagrijati i kupiti neku obucu ,da mogu trcati ..Trebaju mi i đozluci.To je za pocetak
djes_ba wrote:mala pomoc
imam namjenu kupovati sa sportdirect strnice medjutim tamo je po meni prejeftino
ima stvari od 5 do 10 funti za nepovjerovati
znam da ide preko dhl i da ima troskova
ima li jos dodatnih troskova
11 funti dostava u bih. Na narudbzu skupa s dostavom 160KM 78KM carine pdv-a i spediterskih usluga....
Jel doslo DHL-om ili...?
Zaninma me jer mi narudzba izadje oko 60 KM pa ne zelim platiti jos toliko dadzbina!