Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Locked
AliceInChains

#2051 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Adriatic wrote:
AliceInChains wrote:
Adriatic wrote:Očigledno su za ratnu opciju uglavnom oni koji su daleko odavde.
Ma ja, zelim ja ljudima poput tebe jos tri Dodika......a bogami i jednog Covica i Fahrudoncica da upravljaju ni d od drzave u tvoje ime, posto je sve bolje od vojne intervencije. Samo mi nemojte prositi i pricati, u kakvoj gadnoj drzavi vi zivite :mrgreen:

Pe eS: I mirno ganjajte standarde Ruande :mrgreen:

(Nije ovo upuceno svima ;-) , samo odredenim)
Što si ti tako neurozan?
Ne možeš ratovati iz tolike udaljenosti.
Moraš doći ovdje.
:mrgreen:

Nista, ubjeden sam. Sve je bolje od vojne intervencije. Pa tako i nekontrola nad jednom dijelu drzave. Nista se ne brini za obezbjedenje Nesrba u Istocnoj Bosni. Sve ce to Srbocetnici rijesiti. promised i videno prije 15 godina :mrgreen:

Pe eS: Kad bi tebe protjerali kao one ljude iz Istocne Bosne u inostranstvo, bi ti ljudino :mrgreen: druge bljuvotine ovdje pucao. :P
madner

#2052 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by madner »

plain vanilla wrote:
madner wrote:On je samo salonski cetnik :D
Svaka cast, prava raja.
ko je salonski cetnik? i sto? :zoka:
Citaj druge teme :D
slobodni armirach

#2053 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by slobodni armirach »

jedna veliku nepravdu da popravimo, ne kaze se:

Tudjim mudima gloginje mlatiti nego

Tudjim Qrtzem glogove trest, pod uslovom da vlasnik Q ima stalno prebivalište u Bosni i Hercegovini, izlazi na izbore, zaposlen, placa porez, ..usw

A onima sto drže ponosnog vlasnika Q toplo preporučujem da se i dalje drže jedinog im prostora za licne frustracije

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2054 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by plain vanilla »

AliceInChains wrote:

Nista, ubjeden sam. Sve je bolje od vojne intervencije. Pa tako i nekontrola nad jednom dijelu drzave. Nista se ne brini za obezbjedenje Nesrba u Istocnoj Bosni. Sve ce to Srbocetnici rijesiti. promised i videno prije 15 godina :mrgreen:

Pe eS: Kad bi tebe protjerali kao one ljude iz Istocne Bosne u inostranstvo, bi ti ljudino :mrgreen: druge bljuvotine ovdje pucao. :P
mi mirno spavamo, znamo da ces nas ti braniti htjeli mi to ili ne
Nass

#2055 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Nass »

Stvarno se cudno mijenjaju teze. Ako Dodik pokrene separaciju RS od drzave, on ce time izazvati sukob. Valjda je to jasno, nek digne ruku ko se ne slaze?

Ali to ne znaci da ce biti rat. Vec vjerovatno neka vrsta intervencije. Pa kad je bila samouprava, isto je bila izvedena odredjena intervencija, i taj teritorij je vracen pod ingerencije Federacije i drzave, Zasto neko misli da se u slucaju izdvajanja RS ne bi nesto slicno desilo?
AliceInChains

#2056 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Nass wrote:Stvarno se cudno mijenjaju teze. Ako Dodik pokrene separaciju RS od drzave, on ce time izazvati sukob. Valjda je to jasno, nek digne ruku ko se ne slaze?

Ali to ne znaci da ce biti rat. Vec vjerovatno neka vrsta intervencije. Pa kad je bila samouprava, isto je bila izvedena odredjena intervencija, i taj teritorij je vracen pod ingerencije Federacije i drzave, Zasto neko misli da se u slucaju izdvajanja RS ne bi nesto slicno desilo?
:thumbup:
madner

#2057 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by madner »

Nass wrote:Stvarno se cudno mijenjaju teze. Ako Dodik pokrene separaciju RS od drzave, on ce time izazvati sukob. Valjda je to jasno, nek digne ruku ko se ne slaze?

Pa koristi se rijec rat kako bi se stvorio strah od te intervencije.
Dodikov blef moze samo proc ako druga strane ne zeli vidjet karte.
AliceInChains

#2058 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:
AliceInChains wrote:

mi mirno spavamo, znamo da ces nas ti braniti htjeli mi to ili ne
Dobro ti znas, za sta sam ja. Ovo sto je @Nass napisala, to sam vec pojasnio davno prije. Posto se ti ocito ne slazes, ima da dignes ruku na njeno pitanje.

Ali evo, sad ce ona: Kad sam ja bila protiv toga? Hajd' me citiraj :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 10/05/2011 16:10, edited 1 time in total.
slobodni armirach

#2059 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by slobodni armirach »

Bitka za Trebevic, :lol: :lol: :lol:

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2060 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by plain vanilla »

AliceInChains wrote:
Dobro ti znas, za sta sam ja. Ovo sto je @Nass napisala, to sam vec pojasnio davno prije. Posto se ti ocito ne slazes, ima da dignes ruku na njeno pitanje.

Ali evo, sad ce ona: Kad sam ja bila protiv toga? Hajd' me citiraj :mrgreen:
da, citiraj moje bljuvotine sa teme o IZ, pa mi se onda mozes dalje obracati

dotad :zjev:
Adriatic

#2061 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Adriatic »

AliceInChains wrote:[quote="Adriatic

Ti ne odustaješ, jel de?
Upravo poenta i jeste u tome da ne bude više protjerivanja, mrtvih, ranjenih, silovanih....
A ti bi ratovao do posljednjeg Bošnjaka, ....iz pristojne udaljenosti.
"Nemoj me ti braniti Enese, majke ti"
AliceInChains

#2062 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Adriatic wrote:

Ti ne odustaješ, jel de?
Upravo poenta i jeste u tome da ne bude više protjerivanja, mrtvih, ranjenih, silovanih....
Ne, nego se brinem za sigurnost i opstanak preostalih Nesrba u manjem cetnitetu. Ti izgleda ne :wink: Zato me boli briga i za tebe :mrgreen:
popajic

#2063 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by popajic »

Sve dok postoje tri strane nema nista od sveopsteg zadovoljstva.
Adriatic

#2064 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Adriatic »

Ti ne odustaješ, jel de?
Ne, nego se brinem za sigurnost i opstanak preostalih Nesrba u manjem cetnitetu. Ti izgleda ne :wink: Zato me boli briga i za tebe :mrgreen:[/quote]

Od "vaše" brige, njih je sve manje.
De bolan neka te.
Drži se svoje nove domovine a nas pusti.
AliceInChains

#2065 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Adriatic wrote:

Ti ne odustaješ, jel de?
Ne, nego se brinem za sigurnost i opstanak preostalih Nesrba u manjem cetnitetu. Ti izgleda ne :wink: Zato me boli briga i za tebe :mrgreen:
De bolan neka te.
Drži se svoje nove domovine a nas pusti.[/quote]

Ma vidim ja svaku godinu, kako se ljudi iz Sarajeva poput tebe brinu za okoliste :mrgreen: Jadna im majka od tvoje pomoci :mrgreen: Nego se ti zahvali dijaspori, sto je glupa pa indirektno i ljudima poput tebe pomaze putem "stranih ulaganja" :mrgreen:
star(i)mo

#2066 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by star(i)mo »

Uh, bh dijaspora, zveckanje oruzjem i huskanje na rat... Ko NAS ne zna, skupo bi NAS platio.
Nass

#2067 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Nass »

Rat nije opcija. Ni u kom smislu. Ovdje ce Amerikanci napraviti reda, kada vam kazem. Ali je moguce da, u zavisnosti od ponasanja Dodika, bude potrebno izvesti neku vrlo ogranicenu intervenciju stranih snaga i nekih drzavnih organa u smjeru hapsenja, preventivnih radnji i slicno, kako bi se stvar vratila u ustavne okvire. Mada cemo vidjeti hoce li i za tim biti potrebe.
AliceInChains

#2068 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Ma pustite ba BHdijasporu. SVI su oni glupi ljudi brez mozga. :mrgreen: SAMO bi uzeli oruzje u ruke :mrgreen: Nek' @vanilla, @adriatic i ostali putem konsenzusa i dijaloga rijese sve probleme u miru. A to, sto Dodik i ostali prijete sa nestankom drzave putem krsenja Dejtone......ma sigurno je to samo mala sala :mrgreen: ......ma ne treba se za to dijaspora brinuti [da ponovim, glupi ljudi] :mrgreen:

inace ne znam, dali bi i ovaj sa-x bio toliko popularan bez dijaspore......a ma sigurno :P :mrgreen: Joj, drazi su mi cetnici, nego ovi "nasi", koji ne znaju, gdje lupaju
Last edited by AliceInChains on 10/05/2011 16:40, edited 1 time in total.
AliceInChains

#2069 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Nass wrote:Rat nije opcija. Ni u kom smislu. Ovdje ce Amerikanci napraviti reda, kada vam kazem. Ali je moguce da, u zavisnosti od ponasanja Dodika, bude potrebno izvesti neku vrlo ogranicenu intervenciju stranih snaga i nekih drzavnih organa u smjeru hapsenja, preventivnih radnji i slicno, kako bi se stvar vratila u ustavne okvire. Mada cemo vidjeti hoce li i za tim biti potrebe.

Bezveze objasnjavas dijasporica, nece da te razumiju :mrgreen:
Adriatic

#2070 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Adriatic »

De bolan neka te.
Ma vidim ja svaku godinu, kako se ljudi iz Sarajeva poput tebe brinu za okoliste :mrgreen: Jadna im majka od tvoje pomoci :mrgreen: Nego se ti zahvali dijaspori, sto je glupa pa indirektno i ljudima poput tebe pomaze putem "stranih ulaganja" :mrgreen:[/quote]

Nemoj me ti pomagati Enese, rekoh ti.
AliceInChains

#2071 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Adriatic wrote:

De bolan neka te.
Ma vidim ja svaku godinu, kako se ljudi iz Sarajeva poput tebe brinu za okoliste :mrgreen: Jadna im majka od tvoje pomoci :mrgreen: Nego se ti zahvali dijaspori, sto je glupa pa indirektno i ljudima poput tebe pomaze putem "stranih ulaganja" :mrgreen:
Nemoj me ti pomagati Enese, rekoh ti.[/quote]

Dragane, jesam li ti ja ponudio pomoc? :mrgreen:
Adriatic

#2072 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Adriatic »

AliceInChains wrote:Ma pustite ba BHdijasporu. SVI su oni glupi ljudi brez mozga. :mrgreen: SAMO bi uzeli oruzje u ruke :mrgreen: Nek' @vanilla, @adriatic i ostali putem konsenzusa i dijaloga rijese sve probleme u miru. A to, sto Dodik i ostali prijete sa nestankom drzave putem krsenja Dejtone......ma sigurno je to samo mala sala :mrgreen: ......ma ne treba se za to dijaspora brinuti [da ponovim, glupi ljudi] :mrgreen:

inace ne znam, dali bi i ovaj sa-x bio toliko popularan bez dijaspore......a ma sigurno :P :mrgreen: Joj, drazi su mi cetnici, nego ovi "nasi", koji ne znaju, gdje lupaju
Ako su ti draži četnici, vodi ih kući.
Džaba ti je trolu.
Topovske hrane više nema.
Kad vidim tvoje izabranike poput alijinog malog, šaje, čengića .....kako se danas kupaju u milionima, baš nešto dobijem želju da ponovo ratujem dok se oni.....
Adriatic

#2073 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Adriatic »

AliceInChains wrote:
Adriatic wrote:

De bolan neka te.
Nemoj me ti pomagati Enese, rekoh ti.
Dragane, jesam li ti ja ponudio pomoc? :mrgreen:[/quote]

Nisam ja Dragan ali si ti Enes (alijin)
Drži se ti Minhena i time si već mnogo učinio za Bosnu.
AliceInChains

#2074 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Adriatic wrote:
AliceInChains wrote:Ma pustite ba BHdijasporu. SVI su oni glupi ljudi brez mozga. :mrgreen: SAMO bi uzeli oruzje u ruke :mrgreen: Nek' @vanilla, @adriatic i ostali putem konsenzusa i dijaloga rijese sve probleme u miru. A to, sto Dodik i ostali prijete sa nestankom drzave putem krsenja Dejtone......ma sigurno je to samo mala sala :mrgreen: ......ma ne treba se za to dijaspora brinuti [da ponovim, glupi ljudi] :mrgreen:

Džaba ti je trolu.
Kad vidim tvoje izabranike poput alijinog malog, šaje, čengića .....kako se danas kupaju u milionima, baš nešto dobijem želju da ponovo ratujem dok se oni.....
Jeste, to su moju :mrgreen: Vidim, da imas puno kontakta sa njima, cim znas :mrgreen:
Adriatic

#2075 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Adriatic »

Džaba ti je trolu.
Jeste, to su moju :mrgreen: Vidim, da imas puno kontakta sa njima, cim znas :mrgreen:[/quote]

To su tvoji izabranici. Moji ne. Hajde sada malo uhvati koga drugog.
Locked