Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
trofej
#2051 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
U odgovoru SBB-šefa SDA-šefu, uistinu je plitko pozivanje na veze Sulejmana Tihića sa Fikretom Abdićem. I Fikreta Abdića i Sulejmana Tihića u SDA-demonkratsko pročelje ustoličio je Alija Izetbegović.
-
hasse_1992
#2052 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
TREBA PAZITI DA NE BUDE ISTO KAO I SA PEDEROM D.Tanovićem!!!
Nadam se da će prvi put ovaj napaćeni narod barem unekoliko dobiti neka svoja prava njegovim dolaskom na vlast(ako dođe).Jedini problem je što ga ne podržaju srbi i hrvati!!!Dodik ovamo zatrovao mozgove bosanskim srbima,a bosanski hrvati jadnici ne znaju ni sami šta će;vjerovano su već manjina u BiH ili se i dalje ne mogu ujediniti.Barem da krenu u neku koaliciju sa nekom bošnjačkom strankom?
Nadam se da će prvi put ovaj napaćeni narod barem unekoliko dobiti neka svoja prava njegovim dolaskom na vlast(ako dođe).Jedini problem je što ga ne podržaju srbi i hrvati!!!Dodik ovamo zatrovao mozgove bosanskim srbima,a bosanski hrvati jadnici ne znaju ni sami šta će;vjerovano su već manjina u BiH ili se i dalje ne mogu ujediniti.Barem da krenu u neku koaliciju sa nekom bošnjačkom strankom?
- 1gorstak
#2053 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Na stranu optuzbe za kriminal, kako tumacis simbiozu Radoncic - Dodik ? Kako to da Rajku Vasicu Radoncic odgovara ? Znas li ti ko je Rajko Vasic ? I kako to da Radoncic brani Dodika od procesa koje mu navodno montira Sarajevo ? Znas li ti ko je Milorad Dodik ? Na stranu Radonciceve finansije, govorim o ocitoj kapitulaciji pred Dodikom (ili gore, izdaji KOS-ovog kadra koji se palijom nametnuo za tumaca bosnjackih interesa). Evo orangutan Milorad danas ponovo kaze da je BHRT kao i BiH neodrziv. I to bas tako, povuce paralelu sa BiH i kaze "neodrziv". I ti sada hoces da se velikosrpskom faktoru pravi ustupke zbog mira u kuci i "zbog ekonomije" a to sto sutra nece biti drzave, nikom nista ?kokakolas wrote:Ako vec neko prica o kriminalnim radnjama pojedinaca, onda ga molim nek uz to doda i dokaze. Ako nemate dokaza onda ne stvarajte pogresne zakljucke o ljudima, jer to vodi javnost kakva je bosanska, u totalnu zabludu.
-
delightful
#2054 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
hasse_1992 wrote:TREBA PAZITI DA NE BUDE ISTO KAO I SA PEDEROM D.Tanovićem!!!
opomena zbog neprimjerenog rjecnika.
- vee-jay
#2055 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
nesto nije normalno kad te vaske fasista brani, nesto tu ne stima

-
edinbug
#2056 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Radoncic je u svom prvom nastupu nakon najave osnivanja stranke "DEBELO" slagao kada je rekao da nece koristiti Avaz u sluzbu svoje stranke. Vidimo svaki dan kako ne koristi. Svakodnevno koristi stranice tog smeca u diskreditiranju svojih rivala najgnusnijim lazima ..., a isto tako bombarduje citaoce aktivnostima svoje stranke. Takodje, "novinari" ili bolje receno "kolumnisti" uvjeravaju nas da je ON jedini spas za Bosnu i Bosnjake.
Ja sam uvjeren da je ON jedna od najvecih "NEPOGODA" koji su zadesili Bosnu, jer koliko god ga prezirem, ne treba biti naivan da ima "medijsku moc" da ostvari svoje namjere, a te namjere su opasne po Bosnu.
Ja se uistinu bojim bosanske ili u ovom slucaju bosnjacke politicke nepismenosti i prije svega NAIVNOSTI, ali eto im ako misle da im je ON spas, dabogda nam bilo jos gore, a bice.
Ja sam uvjeren da je ON jedna od najvecih "NEPOGODA" koji su zadesili Bosnu, jer koliko god ga prezirem, ne treba biti naivan da ima "medijsku moc" da ostvari svoje namjere, a te namjere su opasne po Bosnu.
Ja se uistinu bojim bosanske ili u ovom slucaju bosnjacke politicke nepismenosti i prije svega NAIVNOSTI, ali eto im ako misle da im je ON spas, dabogda nam bilo jos gore, a bice.
-
edinbug
#2057 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
I on je fasista samo drugo pakovanje.vee-jay wrote:nesto nije normalno kad te vaske fasista brani, nesto tu ne stima![]()
- Mahalac
#2058 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Na ovoj temi se ustvari samo vidi koliko se pojedine partije-stranke BOJE pojave SBB-a na ovim izborima. Takodje se pokazuje koliko su sami slabi te da vec vide i predvidjaju velicinu-uspjeh SBB-a. Volio bih da me neko ubijedi sta ce se to desiti gore ili losije nego sto vec jeste ako SBB pobjedi na izborima.
Ja volim konkretne stvari i obecanja vezana ugovorom kako to Fahro voli reci u kondicionalu pobjede.
Da se razumijemo daleko od toga da je Fahro cvijece ali mislim da nam bas takav sada jedino moze pomoci i kao SDP-ovac pokusavam biti realan u svemu ovome.
Ja volim konkretne stvari i obecanja vezana ugovorom kako to Fahro voli reci u kondicionalu pobjede.
Da se razumijemo daleko od toga da je Fahro cvijece ali mislim da nam bas takav sada jedino moze pomoci i kao SDP-ovac pokusavam biti realan u svemu ovome.
- BiH-x
#2059 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
kokakolas wrote:Bosnjaci evidentno vide alternativu u Fahrinoj stranci i mogu neki pojedinci prebrojavat ucesnike na skupovima koliko hoce ali cinjenica je da ta stranka svakog dana dobiva nove simpatizere i neke zaista postovanja vrijedne ljude.
Smijesno je kako zudimo za promjenom nacionalisticke retorike u pricu ekonomskog razvoja BiH, a onda cim neka nova stranka kaze da je prioritet stranke i glavni cilj ekonomski boljitak drzave, odmah hvata pojedince strah za drzavom. To je sasvim logicno, ako gledamo u kakvoj drzavi i sa kime zivimo.
Fahro (iako nije idealan) donosi potrebnu dozu svjezine i optimizma na politicku scenu u Bosni i Hercegovini. Daleko je od savrsenog, ali Boze moj, koja je to politicka opcija idealna za vodjenje drzave koja temelji na Daytonskom ustavu? SDP, SDA, SBiH? Dajte molim vas, svi su imali sanse i prokockali ih... Ako smo mogli biti tolike godine pod ovim imbecilima, sto ne bi dali i Fahri podrsku?
Ako vec neko prica o kriminalnim radnjama pojedinaca, onda ga molim nek uz to doda i dokaze. Ako nemate dokaza onda ne stvarajte pogresne zakljucke o ljudima, jer to vodi javnost kakva je bosanska, u totalnu zabludu.
Da ne zaboravim, SDP-ovac sam...
- 1gorstak
#2060 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Sta se moze desiti ? Moze se desiti da taj dvojac zakonom ogranici utjecaj drzavnih organa koji im smetaju u podjeli drzave na Dodikov i Radoncicev dio. Obojica su otvoreno rekli da je istraga protiv Dodika koje vodi Tuzilastvo BiH, montirani proces. Mi i sada zbog velikosrpskih opstrukcija imamo problema u funkcionisanju drzavnih institucija, sta sutra kada Dodik u Sarajevu nadje saveznika pa te institucije sputaju pravnim regulativama ? Dalje, sta se jos moze desiti ? Moze se desiti da u ustavnoj reformi koju moramo imati (zbog presude suda u Strazburu) Radoncic i Dodik dogovore nesto povrsno sto ne jaca drzavu nego prolongira status quo (samo sto to Radoncic ne gleda kao status quo, nego na podjelu drzave izmedju njega i Dodika). Rajko Vasic, sovinista sa dna kace, hvali politicki kurs Fahrudina Radoncica, a ti trljas oci krmeljave i pitas sta se to gore moze desiti ako Radoncic pobjedi. Selo gori a baba se ceslja.Mahalac wrote:Volio bih da me neko ubijedi sta ce se to desiti gore ili losije nego sto vec jeste ako SBB pobjedi na izborima.
- vee-jay
#2061 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
vidi SDPovaca sto ce glasati za Radonicica

- HAVANA
#2062 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
vee-jay wrote:vidi SDPovaca sto ce glasati za Radonicica![]()
![]()
![]()
- 1gorstak
#2063 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ne mozes do ekonomske stabilnosti preko mrtvih. Koji su ku'ac ljudi ginuli ako se zbog ekonomije moglo odmah prodati vjeru za veceru i jos devedeset druge postati prihvatljiv velikosrbima kao sto su Vasic i Dodik ?BiH-x wrote:kokakolas wrote:Smijesno je kako zudimo za promjenom nacionalisticke retorike u pricu ekonomskog razvoja BiH, a onda cim neka nova stranka kaze da je prioritet stranke i glavni cilj ekonomski boljitak drzave, odmah hvata pojedince strah za drzavom. To je sasvim logicno, ako gledamo u kakvoj drzavi i sa kime zivimo.
Fahro (iako nije idealan) donosi potrebnu dozu svjezine i optimizma na politicku scenu u Bosni i Hercegovini![]()
![]()
Slazem se sa svim
- Mahalac
#2064 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ne bih da bistrim veliku politiku ali kao prvo NE mislim da je Fahro neki naivac koji se tek tako da preveslati i kao drugo zar ti stvarno mislis da drzavno tuzilastvo vec sada nema dovoljno dokaza da privede Dodika bar na info. razgovor. Dovoljno si pametan da skontas zasto se to ne radi tako da tu Fahro tesko da sto promjeni.1gorstak wrote:Sta se moze desiti ? Moze se desiti da taj dvojac zakonom ogranici utjecaj drzavnih organa koji im smetaju u podjeli drzave na Dodikov i Radoncicev dio. Obojica su otvoreno rekli da je istraga protiv Dodika koje vodi Tuzilastvo BiH, montirani proces. Mi i sada zbog velikosrpskih opstrukcija imamo problema u funkcionisanju drzavnih institucija, sta sutra kada Dodik u Sarajevu nadje saveznika pa te institucije sputaju pravnim regulativama ? Dalje, sta se jos moze desiti ? Moze se desiti da u ustavnoj reformi koju moramo imati (zbog presude suda u Strazburu) Radoncic i Dodik dogovore nesto povrsno sto ne jaca drzavu nego prolongira status quo (samo sto to Radoncic ne gleda kao status quo, nego na podjelu drzave izmedju njega i Dodika). Rajko Vasic, sovinista sa dna kace, hvali politicki kurs Fahrudina Radoncica, a ti trljas oci krmeljave i pitas sta se to gore moze desiti ako Radoncic pobjedi. Selo gori a baba se ceslja.Mahalac wrote:Volio bih da me neko ubijedi sta ce se to desiti gore ili losije nego sto vec jeste ako SBB pobjedi na izborima.
Jednostavno mislim da je ovoj barustini on sposoban da se nosi s nekim stvarima do nekog stadija a priznaces ima i odlucnost.
Da i kao trece ja sam svoje pol. opredjeljenje promjenio jos 92 iz ... u SDP i ne kanim ga vise mjenjati.
-
oridjidji
#2065 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Gorstak, Gorstak, Gorstak ... Pa zar ti zaista mislis da je ovo stanje u zemlji odrzivo i zdravo, niko ne zeli da razgovara izmedju sebe, svi grade politiku krajnosti i niko nema zajednicki stav. Tihic je pokusao da gradi kompromis sa Dodikom s istim je razgovarao kada nije cijela opozicija u FBIH. Pa ga je zbog toga pohvalio i Bajden kao jedinog zdravog politicara u BIH-a. Pa da bi se naslo rijesenje izmedju more nesporazuma oni moraju razgovarati medju sobom. U ovoj drzavi se pitaju i Srbi jer su drugi narod po snazi i broju, imaju zagarantovano konstutivnost u ustavu ove zemlje. S njima se takvim kakvi jesu nekada i moras dogovoriti oko necega. Od opstrukcija niko koristi nema, osim politicara kriminalaca, njima kreirano stanje hausa u BIH potuno odgovara.
To sto su Srbi u duhu svome presli put od antifasista do fasista tj. od partizana do cetnika jeste i cinjenica da se Bosanstvo nije gradilo onda kada je trebalo, a to je puno prije 92 godine kako bi duh zajednistva medju svim Bosancima ma bilo koje vjere bio podjednako jak. Politika Bosnjastva kojoj su se muslimani Bosne okrenuli je i urusila BIH-a i danas je jedna od tri politike koje unistavaju BIH-a, pokraj one velikosrpske (cetnicke) i one velikohrvatkse (ustaske) koje su najvise krive za ovakvo stanje u Bosni. Svaka od ovih politika parca Bosnu u svoje interesne sfere. To ce biti tako sve dok na izborima ljudi neprepoznaju pravu probosansku politiku i budu voljni da je nagrade svojim glasom gradeci zajednistvo s namjerom da osnaze Bosnu.
Gorstak, ovo stanje naroda ce se izmjeniti samo kad se sami narod promjeni. Kruna nasih vrijednosti za bilo koji narod u BIH-a je nacionalizam i to konstantno nastojimo pokazati. Danas se ono pokazuje kroz Bosnjastvo, Srpstvo i Hrvatstvo. Bosanstvo je izumrlo. Za Fahrudina Radoncica je lose sto je za svoju stranku uzeo Bosnjacki predznak i sto ce njegov politicki put biti gradjen na Bosnjastvu, sto znaci da najvise racuna na glasove B. muslimana.
Politika je kurva, kada nema onih koji se mogu dogovoriti, svaki novak ce biti pohvaljen od strane onih koji nisu zadvoljni dotadasnjom politickom elitom jer su njihovi oponenti u vlasti, pokusavajuci graditi saveznistvo s novacima kako bi se domogli svojih interesa. Dodiku i Fahri je zajednicka stvar, obojicu je popljuvao Gregorijan, to je krucijalni interes koji veze njih dvojicu trenutno.
Vidjecemo sta ce od sve te price biti, sto kazu tresla se gora rodio se mis. Mozda sve bude isto kao prije. Vidjecemo sta nam ova izborna godina donosi. Mislim da ce Dodik u RS-u opet dobiti, sto se tice FBIH tu ce biti golema bitka za fotelje izmedju par stranaka.
Bosni zelim sve najbolje i zelim joj najbolju vlast i svijetlu buducnost koja ce napokon donjeti narodu mir i rahatluk ma u kojem kraju Bosne zivjeli i koja ce donjeti ekonomsku i socijalnu sigurnost svima nama koji je dugo iscekujemo. Mene Dodika nije strah, nije neko ko se za svoju guzicu ne boji, samo on sav jad i cemer koji mu se sprema prikazuje kao jad i cemer koji se sprema njegovom narodu, pa kod istih manipulacijom i lazima zeli da odrzi poziciju premijera RS-a kako bi jos nagradio svoje istomisljenike ukradenim novcem iz budzeta RS.
Takodjer nebojim se ni Radoncica, usao je u politiku kao omrazen lik, isto tako ako bude politicki neuspjesan, sa njene scene ce otici veoma brzo. Vise me je strah ako isti skotovi pobjede dali cemo opet gledati 4 turobne godine propasti jer niko nema petlje da razgovara sa svim svojim neistomisljenicima gradeci jos veci jaz medju narodom.
To sto su Srbi u duhu svome presli put od antifasista do fasista tj. od partizana do cetnika jeste i cinjenica da se Bosanstvo nije gradilo onda kada je trebalo, a to je puno prije 92 godine kako bi duh zajednistva medju svim Bosancima ma bilo koje vjere bio podjednako jak. Politika Bosnjastva kojoj su se muslimani Bosne okrenuli je i urusila BIH-a i danas je jedna od tri politike koje unistavaju BIH-a, pokraj one velikosrpske (cetnicke) i one velikohrvatkse (ustaske) koje su najvise krive za ovakvo stanje u Bosni. Svaka od ovih politika parca Bosnu u svoje interesne sfere. To ce biti tako sve dok na izborima ljudi neprepoznaju pravu probosansku politiku i budu voljni da je nagrade svojim glasom gradeci zajednistvo s namjerom da osnaze Bosnu.
Gorstak, ovo stanje naroda ce se izmjeniti samo kad se sami narod promjeni. Kruna nasih vrijednosti za bilo koji narod u BIH-a je nacionalizam i to konstantno nastojimo pokazati. Danas se ono pokazuje kroz Bosnjastvo, Srpstvo i Hrvatstvo. Bosanstvo je izumrlo. Za Fahrudina Radoncica je lose sto je za svoju stranku uzeo Bosnjacki predznak i sto ce njegov politicki put biti gradjen na Bosnjastvu, sto znaci da najvise racuna na glasove B. muslimana.
Politika je kurva, kada nema onih koji se mogu dogovoriti, svaki novak ce biti pohvaljen od strane onih koji nisu zadvoljni dotadasnjom politickom elitom jer su njihovi oponenti u vlasti, pokusavajuci graditi saveznistvo s novacima kako bi se domogli svojih interesa. Dodiku i Fahri je zajednicka stvar, obojicu je popljuvao Gregorijan, to je krucijalni interes koji veze njih dvojicu trenutno.
Vidjecemo sta ce od sve te price biti, sto kazu tresla se gora rodio se mis. Mozda sve bude isto kao prije. Vidjecemo sta nam ova izborna godina donosi. Mislim da ce Dodik u RS-u opet dobiti, sto se tice FBIH tu ce biti golema bitka za fotelje izmedju par stranaka.
Bosni zelim sve najbolje i zelim joj najbolju vlast i svijetlu buducnost koja ce napokon donjeti narodu mir i rahatluk ma u kojem kraju Bosne zivjeli i koja ce donjeti ekonomsku i socijalnu sigurnost svima nama koji je dugo iscekujemo. Mene Dodika nije strah, nije neko ko se za svoju guzicu ne boji, samo on sav jad i cemer koji mu se sprema prikazuje kao jad i cemer koji se sprema njegovom narodu, pa kod istih manipulacijom i lazima zeli da odrzi poziciju premijera RS-a kako bi jos nagradio svoje istomisljenike ukradenim novcem iz budzeta RS.
Takodjer nebojim se ni Radoncica, usao je u politiku kao omrazen lik, isto tako ako bude politicki neuspjesan, sa njene scene ce otici veoma brzo. Vise me je strah ako isti skotovi pobjede dali cemo opet gledati 4 turobne godine propasti jer niko nema petlje da razgovara sa svim svojim neistomisljenicima gradeci jos veci jaz medju narodom.
- vee-jay
#2066 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pa i nebi se dao preveslati. ne bi Dodik njemu dolazio sa kartom u ruci nego upravo obrnutoMahalac wrote:... NE mislim da je Fahro neki naivac koji se tek tako da preveslati ...
- 1gorstak
#2067 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nije mi jasno sta zelis reci. Ponovo, Radoncic kaze da se u Sarajevu montira proces protiv Dodika, sta ti kazes ? Da je Radoncic u pravu ? Da Radoncic nije u pravu ?Mahalac wrote:Ne bih da bistrim veliku politiku ali kao prvo NE mislim da je Fahro neki naivac koji se tek tako da preveslati i kao drugo zar ti stvarno mislis da drzavno tuzilastvo vec sada nema dovoljno dokaza da privede Dodika bar na info. razgovor. Dovoljno si pametan da skontas zasto se to ne radi tako da tu Fahro tesko da sto promjeni.1gorstak wrote:Sta se moze desiti ? Moze se desiti da taj dvojac zakonom ogranici utjecaj drzavnih organa koji im smetaju u podjeli drzave na Dodikov i Radoncicev dio. Obojica su otvoreno rekli da je istraga protiv Dodika koje vodi Tuzilastvo BiH, montirani proces. Mi i sada zbog velikosrpskih opstrukcija imamo problema u funkcionisanju drzavnih institucija, sta sutra kada Dodik u Sarajevu nadje saveznika pa te institucije sputaju pravnim regulativama ? Dalje, sta se jos moze desiti ? Moze se desiti da u ustavnoj reformi koju moramo imati (zbog presude suda u Strazburu) Radoncic i Dodik dogovore nesto povrsno sto ne jaca drzavu nego prolongira status quo (samo sto to Radoncic ne gleda kao status quo, nego na podjelu drzave izmedju njega i Dodika). Rajko Vasic, sovinista sa dna kace, hvali politicki kurs Fahrudina Radoncica, a ti trljas oci krmeljave i pitas sta se to gore moze desiti ako Radoncic pobjedi. Selo gori a baba se ceslja.Mahalac wrote:Volio bih da me neko ubijedi sta ce se to desiti gore ili losije nego sto vec jeste ako SBB pobjedi na izborima.
Jednostavno mislim da je ovoj barustini on sposoban da se nosi s nekim stvarima do nekog stadija a priznaces ima i odlucnost.
Da i kao trece ja sam svoje pol. opredjeljenje promjenio jos 92 iz ... u SDP i ne kanim ga vise mjenjati.
Taj njegov odnos prema velikosrbima je glavni argument protiv Fahrudina, ne smeta mi ni sto je Sandzaklija ni sto ima para, smeta mi njegova strategija skretanja paznje sa velikosrpskih napada na drzavu, dok Dodik otvoreno kaze da je BiH neodrziva i dok govori da ce se referendum o nezavisnosti manjeg entiteta "sigurno" odrzati. Zasto to Radoncic radi, zato sto mu BiH ne znaci puno ili mozda zato sto je ubaceni KOS-ovac, svejedno, bitno je da trazi skretanje fokusa sa velikosrpskih pokusaja urusavanja drzave. Kao, ako mi ne budemo trazili politicka rjesenja kroz znacajnu sustinsku reformu (koju trazi i Savjet Evrope) nego budemo pristali na velikosrpske ultimatume, drustvo ce napredovati. Ne znam kako se to u tvom rjecniku zove, za mene je to kapitulacija.
-
dallton
#2068 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ja sam mislio da na temi o dodiku i srbiji ima svega i svacega, ali kad vidim sta se ovdje pise i kako se hvali radoncic mogu samo reci
radoncic ulazi u politiku sad kad je u dugovima do guse (a ne uspjesan kako se prica, covjek je duzan i bogu i narodu, i nema gdje da pobjegne - on nije kolumbijski diler drogom da moze operirati i iz drugih zemalja, vec je vezan za bosnu) i kad je izgubio sav utjecaj na vlast jer se a) posvadjao sa svima i niko mu nece halaliti sve gadosti sto je uradio, pocevsi od silajdzica, lagumdzije pa sve dalje i b) nakon sto je KONACNO izgubio utjecaj u sda zahvaljujuci tihicevom dolasku na vlast, plus tome sto i izetbegovic junior vise ne osjeca da je radoncic koristan za nesto...jedino sto mu ostaje je da preko cerica pokusa da nesto izvrda eventualno izgladi odnose s njim i izetbegovicem, al opet tanka kapa- u ovakvoj situaciji ni cericevi povici o "islamofobiji svuda i svugdje" a ni radoncic/izetbegovic uzdasi "aman srebrenice" nemaju neki narociti efekat na glasacko tijelo...hebiga, moze se koliko se hoce, ali se ne moze dokle se hoce
radoncic ulazi u politiku sad kad je u dugovima do guse (a ne uspjesan kako se prica, covjek je duzan i bogu i narodu, i nema gdje da pobjegne - on nije kolumbijski diler drogom da moze operirati i iz drugih zemalja, vec je vezan za bosnu) i kad je izgubio sav utjecaj na vlast jer se a) posvadjao sa svima i niko mu nece halaliti sve gadosti sto je uradio, pocevsi od silajdzica, lagumdzije pa sve dalje i b) nakon sto je KONACNO izgubio utjecaj u sda zahvaljujuci tihicevom dolasku na vlast, plus tome sto i izetbegovic junior vise ne osjeca da je radoncic koristan za nesto...jedino sto mu ostaje je da preko cerica pokusa da nesto izvrda eventualno izgladi odnose s njim i izetbegovicem, al opet tanka kapa- u ovakvoj situaciji ni cericevi povici o "islamofobiji svuda i svugdje" a ni radoncic/izetbegovic uzdasi "aman srebrenice" nemaju neki narociti efekat na glasacko tijelo...hebiga, moze se koliko se hoce, ali se ne moze dokle se hoce
- Bosnolog
#2069 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
trofej wrote:U odgovoru SBB-šefa SDA-šefu, uistinu je plitko pozivanje na veze Sulejmana Tihića sa Fikretom Abdićem. I Fikreta Abdića i Sulejmana Tihića u SDA-demonkratsko pročelje ustoličio je Alija Izetbegović.
Suljo svemirac je najvjerovatnije bio u prijateljsko rodbinsko vezi A.Izetbegovica jer su obadvojica iz Bosanskog Samca,http://en.wikipedia.org/wiki/Alija_Izetbegovic...on je doveden od Alije direktno kako bi njegov minder naslijedio u buducnosti njegov sim i princ bosnjackog kriminalnog korumpiranog podzemlja,nesposobni krimos Sajoljub Izetbegovic Junior,...Alija je izgubio kontrolu nad SDA jos u ratu a koju su poslje rata preuzeli izdajnici,krimosi i najveci bosnjacki tajkuni i nesposobnjakovici,.
Odlazak Silajdzica iz te stranke je prvo njeno cjepanje nakon izdajnika Abdica koji je bio ubaceni agent i otvoreni neprijatelj BiH i dio velikosrpske masinerije ciji je Tihic nasljednik i agent sve godine,jos iz vremena rata se to moglo zakljuciti,jer ono sto je pricao ada prica i radai otvoreno sada http://www.youtube.com/watch?v=FQ9s3G6Ux6M.Kada analiziramo vladavinu te propast sranke u kojoj je bilo i cestitih Bosnajka kao i rodoljuba,. koji su razocarani istu odavno napustili,nakon sto su uvidjeli katasrofalne rezultate tog izdajnicko pljackarsko korumnpiranog vladanja od strane nesposobnih stranackih minderasa,klimoglavaca a na cijem celu je propast ubleha i izdajnik Tihic,.....kojeg je sve godine odrzavao na vlasti i podrzavao duhovni i sam Reis Ceric zasto isti snosi gromnu odgovornost .
Tuhic je najveci krivac za bosnjacku razjedinjenost i posljedice stanja izdajnickim i nesposobnim vodenjem stranke i podjelama koja se nastavljaju pojavam drugih kloniranih stranaka sa bubtovnicima koji se medusobno glodu dok velikosrbi koriste te svade za ostvarivanej svojih ciljeva.Tihic je najveca opasnost za BiH a njegova osvetnicko izdjnicka rabota protiv Silajdzica zapocinje 2006 nakon fijaska predsjednickih izbora a kao cin odbacivanja Tihicevog izdajnickog Aprilskpg paketa zavjere protiv BiH iste godine,. kada je junak i SDA poslanik Zilic sprijeci svojim glasom Tihiceve izdajnicke nakane,...da bi ga ovaj gmizavac i beskicmenjak izbacio iz te bosnjacke propast strane.Nakon svog poraza za predsjednicku poziciju ljigavac Tihic je trebao podnijeti ostavku sa cela iste sto je logica sljed on je ostao na celu i obezbjedio sebi treci cetverogodisnji izdajnicki mandat prosle godine u maju na Kongresu te stranke dovodenjem poltrona sto je odlican cin da se ta SDA zauvijek posalje na smece historije gdje joj je odavno bilo mjesto.
Bosnjaci su sve vise spravom ogorceni na Tihica sto pokazuju odlukama ljuti i hrabri Krajisnici http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... vca-tihica koji su konacno ustali i zbacili tu nesposobnu propast stranku nakon tolikih godina propast vladavine ... Tihica i njegove trabant ministre malounika ceka fijasko na prdstojecim izborima.SDA je upropastila,moralno ponizila,opljackala i korumpirala sve pore drustva i ono za sto su heroji i junaci BiH davali svoje zivote ,.....Oni su najveca nesreca BiH i Bosnjaka nakon Deytona.
Pojava Radoncica kojeg ja vidim ka mnogo radikalnijeg Bosnjackog vodu http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=36018 koji ce preuzeti ogroman broj lutajucih i razocaranih Bosnjaka SDA stranke.SDP ce takode pokupiti s pravom dobar dio ogorcenih SDA glasaca na predstojecim oktobarskim izborima,....Licno smatran da je najveci neprijetelj BiH upravo nesposobna i korumpirana SDA stranka,...Radoncic ce iskoristiti svoj uticaj,medije i ogorcenosrt Bosnjaka koji zaista vape za novim vodom sto meze biti mac sa dvije ostrice zbog glasina i izjava koje salje sprem Dodikovog fasizma i negiranja BiH je njegovo najopsnije ignorantno tolerisanje dokazanog neprijatelja BiH Dodika zabrinjava sve dobronamjerne BH ptriote jer je neshvatljivo i zabrinjavajuce.
Satanizacija Silajdzica je Radonciceva pogresna strategija jer mnogi u Silajdzicu vide upornog borca i lobistu za interese BiH uz sve njegove nedostatke on je ostao najveci lobista za BiH i najveci neprijatelj u ocima velikosrpskih fasista,.....Takode Radonciceva otvorena i prljava kampanaj protiv SDP-putme svojih medija je apsolutno pogresna strategija koja ce mu se obiti o glavu,......SDP je mnogo bolja i iskrenija opcija odbrane i opstanaka BiH od SDA stranke koju ce najvjerovatnijen preuzeti,to jest ono sto ostane od nje Bakir junior,.....dokazani princ kriminalnog podzemlja zahvaljujuci dijalu glasaca koji vide u njegovom ocu moralnu licnaot u najtezima danima odbrane i opstanaka BiH sto ce njegov nesposobni sin sa dijelom SDA sljedbenika nasljediti i cak napraviti koaliciju sa Radoncicem nakon izbor ako uspiju dobiti dovoljan broj glasova....
- 1gorstak
#2070 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Svaka cast Srbima, ali je velikosrpstvo moralo biti slomljeno i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori i u Kosovi, samo se od nas ocekuje da se dogovorimo sa politickim faktorom koji je pocinio genocid, koji krije grobnice i zlocince, koji kaze da su Markale i Kapija inscenirani, da je BiH neodrziva, da su RAK, BHRT, Elektroprenos BiH, Tuzilastvo BiH, SIPA, SUD BiH itd ..... nelegalne institucije koje se zato pokusava ugusiti. A ti hoces da se dogovaramo sa takvim budalama ? Kako ? Sta je dogovor u toj situaciji ? Ti mislis da sam ja prespavao zadnjih 20 godina i da nisam imao tako genijalnu ideju kao sto je dogovor ? Naravno da jesam, a na to je odgovoreno vrelim celikom koji raznosi sve komsiluke i sve derneke.oridjidji wrote:Pa da bi se naslo rijesenje izmedju more nesporazuma oni moraju razgovarati medju sobom. U ovoj drzavi se pitaju i Srbi jer su drugi narod po snazi i broju, imaju zagarantovano konstutivnost u ustavu ove zemlje. S njima se takvim kakvi jesu nekada i moras dogovoriti oko necega.
Nema dogovora. Ima kapitulacija ili pobjeda, sa velikosrpstvom se ni Podgorica nije mogla dogovoriti nego ga je preglasala uz pomoc Albanaca, a Podgorici nije napravljena ni Srebrenica ni organizovano silovanje na desetine hiljada zena od strane cetnicke vojske. Cuj dogovor...
-
dallton
#2071 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ove radonciceve izjave samo pokazuju koliko on laze i koliko na mala vrata gura dodika... a jos vise pokazuje(izgleda s pravom) koliko on misli da smo svi pali s marsa i nemamo pojma ni o cemu...zagazaga wrote:htjela sam da naglasim neke dijelove ove izjave ali ne mogu ništa da izdvojim......eto samo da se podsjetimozagazaga wrote:fahro svasta porucuje,
13. avgust 2009. | 15:50 | Izvor: Srna
Čitaj mi!
SARAJEVO - Ekonomski rezultat rada premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika je vidljiv i on u mnogim segmentima prestiže nekada superiornu Federaciju BiH, izjavio je osnivač kompanije "Avaz" i vlasnik tog lista Fahrudin Radončić.
"Druga je stvar što mi u Federaciji svu nesposobnost naših vlasti aboliramo preko kritika na račun Dodika", rekao je Radončić u intervjuu sarajevskom nedeljniku "Global".
On je naveo da Dodik jeste napravio zgradu Vlade RS od 17 spratova, dok je istovremeno, kako je rekao, nesposobna federalna Vlada već punih 15 godina "podstanar kod Zlatka Lagumdžije".
Nova zgrada Radio-televizije Republike Srpske
"Takođe, on pravi novu zgradu RTRS-a, a zgrada naših dvaju televizija - državne i FTV - građevinski se raspada. Uz to, RTRS u svom poslovanju beleži profit, a naša FTV enormne gubitke.
Dodik završava autoput, a mi naš gradimo kao sporovozni feljton u mesečnoj štampi", naglasio je vlasnik "Avaza". On je istakao da u Federaciji traje "opšta trka u pljuvanju" na Dodikov račun.
"Ali, mislim da se njegovo ime neretko politikantski i providno zloupotrebljava u medijskom namicanju lažnog patriotizma pred Bošnjacima, kako bi se onda lakše udaralo po reisu Ceriću ili nekom drugom unutar Federacije", ocenio je Radončić.
On je istakao da Dodiku politički "ne može i ne želi verovati", ali da smatra lošim da mu se u Sarajevu ili u Sipi montiraju kriminal i korupcija.
"To Dodika neće privlačiti ka pravljenju zajedničke države, već naprotiv, samo će ga terati iz nje, što neki, verovatno, i hoće. Imam pravo da sumnjam zašto nekima toliko smeta što je Dodik tobože ukrao, inače neverovatnih, 500 miliona KM u Banjaluci, a istovremeno im uopšte ne smeta što su Selimovići stvarno ukrali milijardu KM usred Sarajeva", kaže Radončić.
On je rekao da se boji scenarija u kojem se Dodik na svaki način pokušava planski izludeti korupcijskim dosjeima, kako bi, u strahu od eventualnog procesuiranja, pobegao u separatizam.
"Od ovoga ne bi imali koristi ni Srbi, ni Bošnjaci, ni BiH. Koristi ne bi imali ni pojedini ekstremni velikohrvatski krugovi, čiji se prsti mogu prepoznati u taktici da BiH treba mudro srušiti na način da je to tobožnja posledica Dodikovih sukoba sa Sarajevom i OHR-om, odnosno, Bošnjacima koji su u svemu veliki operativci i navijači", ocenio je Radončić.
Razvoj
Vrlo je indikativno, kaže on, da ti ekstremisti smatraju kako bi se tada lako Dodik i Bošnjaci optužili kao glavni krivci za raspad i podelu BiH, a "mirni" Hrvati bili bi nagrađeni reaktiviranjem Vašingtonskog sporazuma i dobijanjem na poklon cele Federacije.
"Ipak, ma koliko Dodika separatistički svrbeli prsti, verujem da on ne sme preuzeti takvu odgovornost na sebe i treba ga pustiti da RS ekonomski razvija i da se ona što iskrenije reintegrira unutar BiH", rekao je on.
Prema njegovim rečima, vlasti u Sarajevu moraju znati da, ako hoće celu i zajedničku BiH, onda treba da navijaju da se svaki njen deo ekonomski razvija i da taj razvoj ne kriminalizuju.
"Uz to, ako hoćemo da živimo sa Srbima u istoj državi, moramo uvažavati njihovo pravo da sami biraju političke vođe, ma koliko se oni nama ne dopadali", poručio je vlasnik "Avaza".
dodo ima para jos koliko jun ove godine, i jos malo za izbore i onda svorcPljačka umjesto privatizacije
Suprotno Dodikovim pričama o ekonomskoj uspješnosti RS-a i dobroj privatizaciji, beogradske Novosti su nedavno donijele prilično sumornu analizu trenutnog stanja ekonomije u manjem bh. entitetu
Prošle sedmice beogradske Novosti objavile su prilično sumornu sliku ekonomske situacije u manjem bh. entitetu, u Republici Srpskoj, koja uopće ne ide u prilog tamošnjem premijeru Miloradu Dodiku. Naime, prema pisanju Novosti, u RS-u je samo prošle godine oko 11.000 radnika proglašeno tehnološkim viškom - više od 9.280 radnika prekidom ugovora o radu, a oko 4.000 zbog stečaja preduzeća.
Međutim, ni to nije sve. U Savezu sindikata RS-a su kazali za Novosti da se u posljednja dva mjeseca broj otpuštenih radnika povećao, tako da se sada barata s 20.000 otpuštenih radnika u RS-u. Sindikalci su još dodali i da su loši programi privatizacije uništili nekoliko strateških preduzeća u Banjoj Luci, velike industrijske gigante, poput Čajaveca, Jelšingrada, Incela i Kosmosa, pišu Novosti.
"Jedan od najvećih privrednih subjekata bivše Jugoslavije, Čajavec, nekada nosilac razvoja grada i cijele regije, sada broji jedva stotinjak radnika, koji primaju bijednu platu, a i ona često kasni! Od Čajaveca nije ostalo ništa, a i ono što je privatizirano, učinjeno je zbog atraktivnih lokacija preduzeća, a ne zbog pokretanja proizvodnje", pišu Novosti o stanju u Banjoj Luci, koje je, dakle, potpuno u suprotnosti s onim što tvrdi Milorad Dodik.
Katastrofalna situacija je i u preduzeću Jelšingrad, u kojem se trenutno vodi stečajni postupak, a 420 radnika je ostalo bez posla. Čedo Tomić, predsjednik Sindikata FAM Jelšingrad, kaže da je nekada ovo preduzeće zapošljavalo čak 2.200 radnika, radilo se u tri smjene, punom parom...
"Proces privatizacije u Republici Srpskoj je do sada eliminirao oko 100 državnih preduzeća i sedam hiljada radnika samo u oblasti trgovine", ističe Goran Savanović, predsjednik Sindikata trgovine i ugostiteljstva RS-a, i dodaje da je u posljednjih sedam mjeseci oko 2.000 radnika u oblasti trgovine, tokom procesa stečaja, ostalo bez posla, među kojima je samo u Banjoj Luci 250 radnika Robne kuće Boska i isto toliko radnika tržnog centra Pevec, prenose Novosti.
Beogradski list potom u tekstu analizira stanje u nekada velikim preduzećima u gradovima širom RS-a. Tako se, naprimjer, navodi da se banjolučka Vitaminka, čiji je većinski dioničar Kreis Industriehandel iz Švicarske (a vlasnik švicarske kompanije je Ilija Sirovina), trenutno opire negativnim efektima ekonomske krize, što se ne bi moglo reći za banjolučku pivaru, koja je u vlasništvu britanskog fonda Altima. Banjolučka pivara je prošlu godinu završila s 5,3 miliona KM gubitka.
Slična situacija je i u Bijeljini. Od nekadašnjeg giganta građevinskog preduzeća Rad više nema ni traga. Kapije konfekcije Kurjak odavno su zamandaljene i nade da odjevni predmeti opet krenu iz nje, gotovo da je izvjesno, nema. U krugu fabrike obuće Zenit radi samo jedan manji dio, koji koristi firma Bimeks, Šećerana se poslije skoro dvije decenije sprema da počne s radom, a prehrambena industrija Sava će uskoro započeti otkup proizvoda od zemljoradnika Semberije, a onda i preradu, što je velika nada za ovaj dio Republike Srpske, pišu Novosti.
I brčanska privreda dijeli sudbinu ostatka nekadašnje bosanskohercegovačke privrede, koju je rat u potpunosti uništio. Ono što rat i ratna dejstva nisu uništili, uništio je proces privatizacije, koji se i u Brčkom pretvorio u pljačkalizaciju.
"Najsvjetliji trenuci privatizacije u Brčkom su kupovina Fabrike ulja Bimal. Tu je i izgradnja šećerane, sve u režiji jedne austrijske kompanije. U pokretanje proizvodnje u Bimalu uloženo je preko 10 miliona eura. Iako još ima primjera uspješne privatizacije, većina novih vlasnika je pokupovala preduzeća za veoma skromne iznose, samo da bi kasnije rasprodali imovinu. Od pokretanja proizvodnje nije bilo ništa", kaže Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredu u Vladi Distrikta, prenose Novosti.
Zbog loše i kriminalne privatizacije, kasnog uvođenja stečaja i lošeg rukovođenja prije privatizacije, na udar su došla gotovo sva preduzeća u Gradišci. Među prvima raspao se PIK Mladen Stojanović iz Nove Topole. Ratarstvo, Fabrika stočne hrane i Svinjogojska farma su zbog prevelikih zaduženja otišli u stečaj.
Opstala je jedino bivša Govedarska farma, sadašnji Farmland. U kolapsu su i obje zemljoradničke zadruge - Potkozarje iz Romanovaca i Gradiška. U stečaj su otišle i Plantaže, najveći predratni proizvođač voća u BiH, kao i bivši gigant u oblasti trikotaže, preduzeće Triko, Fabrika za proizvodnju elektrodijelova Standard, Ciglana, Fabrika namještaja Inga i Drvna industrija Dipo iz Gornjih Podgradaka.
U Ingi na osnovu zakupa postrojenja rade dva poljska preduzetnika, koja angažiraju oko 200 radnika, a jedino se iz stečaja izvukla podgradačka fabrika namještaja i drvnih sortimenata. U građevinarstvu radi još samo Jedinstvo u oblasti niskogradnje, dok je u Visokogradnji ključ u bravi. I prerađivačka industrija je na koljenima. Bivši gigant Levita je prezadužen i radi minimalno.
- Bosnolog
#2072 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Dodina brigobrizljiva ljuba koja je organizovala onaj famozni malogradanski monolog svome Dodi za pranje i ublazavanje njegovih jezikomlatarajucih grijeha a cije sponzorstvo je OHR naivno prihvatio.Dodik je to planski iskoristio trazeci partnera u Radocnica kao protubalansu njegovom patoloskom izlivu protiv BiH ,...kako rece da ga nema vise u ogoljelom izdajniku Tihicu niti u njegovim ocima omrazenom Silajdzicu,......ista ta Dodoperacica s perom u ruci nastavilja prati i opravdati sve ono sto Pedodi zabrlja a ova posljednje je samo nastavak pranja njegove anti BH pljuvacine ,
http://www.glassrpske.com/vijest/16/kol ... edija.html
- vee-jay
#2073 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
hui, ode @gorstak u radikale1gorstak wrote:Svaka cast Srbima, ali je velikosrpstvo moralo biti slomljeno i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori i u Kosovi, samo se od nas ocekuje da se dogovorimo sa politickim faktorom koji je pocinio genocid, koji krije grobnice i zlocince, koji kaze da su Markale i Kapija inscenirani, da je BiH neodrziva, da su RAK, BHRT, Elektroprenos BiH, Tuzilastvo BiH, SIPA, SUD BiH itd ..... nelegalne institucije koje se zato pokusava ugusiti. A ti hoces da se dogovaramo sa takvim budalama ? Kako ? Sta je dogovor u toj situaciji ? Ti mislis da sam ja prespavao zadnjih 20 godina i da nisam imao tako genijalnu ideju kao sto je dogovor ? Naravno da jesam, a na to je odgovoreno vrelim celikom koji raznosi sve komsiluke i sve derneke.oridjidji wrote:Pa da bi se naslo rijesenje izmedju more nesporazuma oni moraju razgovarati medju sobom. U ovoj drzavi se pitaju i Srbi jer su drugi narod po snazi i broju, imaju zagarantovano konstutivnost u ustavu ove zemlje. S njima se takvim kakvi jesu nekada i moras dogovoriti oko necega.
Nema dogovora. Ima kapitulacija ili pobjeda, sa velikosrpstvom se ni Podgorica nije mogla dogovoriti nego ga je preglasala uz pomoc Albanaca, a Podgorici nije napravljena ni Srebrenica ni organizovano silovanje na desetine hiljada zena od strane cetnicke vojske. Cuj dogovor...
- vee-jay
#2074 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
i da se ne zaboravi, prokleti SDPBosnolog wrote:Dodina brigobrizljiva ljuba koja je organizovala onaj famozni malogradanski monolog svome Dodi za pranje i ublazavanje njegovih jezikomlatarajucih grijeha a cije sponzorstvo je OHR naivno prihvatio.Dodik je to planski iskoristio trazeci partnera u Radocnica kao protubalansu njegovom patoloskom izlivu protiv BiH ,...kako rece da ga nema vise u ogoljelom izdajniku Tihicu niti u njegovim ocima omrazenom Silajdzicu,......ista ta Dodoperacica s perom u ruci nastavilja prati i opravdati sve ono sto Pedodi zabrlja a ova posljednje je samo nastavak pranja njegove anti BH pljuvacine ,
nego, gdje su @buzzer i @vjeciti da vidimo kada ce se ovako toplo pisati o NSu
-
oridjidji
#2075 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
U Crnoj Gori, u Hrvatskoj i na Kosovu to je bila volja zapada. U BIH to nije. Volio bi kad i u BIH tako nebi moralo biti, pa da sva ova prica zavrsi slomom velikosrpstva u BIH. Nemoj mi pricati o Crnoj Gori molim te, o dnevnopolitickim zbivanjima u toj zemlji vjeruj mi znam bolje od tebe i znam kakav je njihov put bio do nezavisnosti i koje sponzorirao to da Milo promjeni volju i postane navodni pokajnik i veliki Crnogorac. Rezervisti su u par navrata pokusavali da destabilizuju prilike u Crnoj Gori, time sto su slali vojsku u Tuze kako bi pokusali da naprave impuls koji ce dovesti do sukoba, medjutim Milo pokajnik bi slao policiju da takvo sto sprijece, a i sami Albanci su puno slozniji od nas, tako da su jedva cekali da takvo sto i bude. Svaki put bi se rezervisti vratili odakle su dosli, a da u svome naumu nisu uspjevali. Crnogoraca u Crnoj gori ima 45 posto, 35 posto je Srba, a 10 je Bosnjaka i Albanaca.1gorstak wrote:Svaka cast Srbima, ali je velikosrpstvo moralo biti slomljeno i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori i u Kosovi, samo se od nas ocekuje da se dogovorimo sa politickim faktorom koji je pocinio genocid, koji krije grobnice i zlocince, koji kaze da su Markale i Kapija inscenirani, da je BiH neodrziva, da su RAK, BHRT, Elektroprenos BiH, Tuzilastvo BiH, SIPA, SUD BiH itd ..... nelegalne institucije koje se zato pokusava ugusiti. A ti hoces da se dogovaramo sa takvim budalama ? Kako ? Sta je dogovor u toj situaciji ? Ti mislis da sam ja prespavao zadnjih 20 godina i da nisam imao tako genijalnu ideju kao sto je dogovor ? Naravno da jesam, a na to je odgovoreno vrelim celikom koji raznosi sve komsiluke i sve derneke.oridjidji wrote:Pa da bi se naslo rijesenje izmedju more nesporazuma oni moraju razgovarati medju sobom. U ovoj drzavi se pitaju i Srbi jer su drugi narod po snazi i broju, imaju zagarantovano konstutivnost u ustavu ove zemlje. S njima se takvim kakvi jesu nekada i moras dogovoriti oko necega.
Zato im je i trebalo 55% da prodju na referendumu. Cak i tada su imali tenzije da kliznu u rat, medjutim Beograd nije mogao da utice na volju Srba kao u BIH-a, zato sto su i prije nezavisnosti funkcionisali kao dvije odvojene zemlje i zbog toga sto u Srbiji nije bila ista vlast kao i kad je bio rat u Bosni. Crnogorci nisu zurili sa nezavisnoscu gradili su je skoro 10 godina i vise. Ista se nezavisnost izgradila se Milinim svercom cigarama i voljom zapada da Crna Gora uspije u tome naumu. Isto je tako i sa Kosovom i sa Hrvatskom. Uspjeli zahvaljujuci volji zapada. Njihova volja nije bila na nasoj strani pa sada zivimo sa RS-om u BIH i s cinjenicom da se u Bosni dogodio najveci genocid u Evropi nakon drugog svijetskog rata.
Sa Dodom treba biti djavo pravi, ulagivati mu se, a povaljivati ga, kad on spletkari onda i mi moramo spletkariti vise. Isti se moze kupiti kao i Milo. Dodik ima svoju cijenu. U politiku je usao kao socijal-demokrata izlazi kao nacionalista. Pitanje je otkud tolika promjena?
Razmisljaj malo... Njegov prvi mandat je propao rekordno brzo.Pitaj se zasto, zato sto upravo nije bio ono sto jeste danas. On je karijerista, nije nikakav Srbin, on je kriminalac nista vise, isti se moze kupiti. Samo sada je pod direktivom Beograda, prosli put nije bio, zato je danas politicki stabiliniji nego prije i upravo radi posao na koji ga savjetuje Beograd. Zato se prilike u rs nemjenjaju, zato sto se Srbija direktno uplice u BIH .