Ma kad arapi pokazu kes a tvoj brod tone nema tu puno dilema. Ne treba se ljutiti na Nasrija niti Cesca. I jedan i drugi odavno najavljuju odlazak. S Arsenalom nisu nista osvojili ni kad su im sanse za to bile puno izglednije nego sad. Nisu Arsenalova djeca tako da im nije tolika frka ni za navijace. Odose ljudi svojim putem, osvajati pehare, ko ce vise slusati ludog francuza kako laze i obecava. Morao je Wenger na ovo biti spreman, morao je naci adekvatne zamjene pravovremeno. Umjesto toga, on u javnost izadje s nekom bombasticnom izjavom pa se za 2 sedmice sam demantuje. Bas je poludio, niko ga vise ne jebe ni 1%.sinkaspud wrote:Nasri, 2010: "I think we have more merit as a club than those who have built their teams with millions of pounds."
Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bordolini
#2051 Re: Arsenal F.C.
-
nuki_cika
#2052 Re: Arsenal F.C.
Bas tako.Desilo se da je venger isfurao sve svoje fazone i vremenom je postao lažljivac bez ikakvog plana kako podići klub na noge,a to se najbolje može vidjeti ove sezone.Bordolini wrote:Ma kad arapi pokazu kes a tvoj brod tone nema tu puno dilema. Ne treba se ljutiti na Nasrija niti Cesca. I jedan i drugi odavno najavljuju odlazak. S Arsenalom nisu nista osvojili ni kad su im sanse za to bile puno izglednije nego sad. Nisu Arsenalova djeca tako da im nije tolika frka ni za navijace. Odose ljudi svojim putem, osvajati pehare, ko ce vise slusati ludog francuza kako laze i obecava. Morao je Wenger na ovo biti spreman, morao je naci adekvatne zamjene pravovremeno. Umjesto toga, on u javnost izadje s nekom bombasticnom izjavom pa se za 2 sedmice sam demantuje. Bas je poludio, niko ga vise ne jebe ni 1%.sinkaspud wrote:Nasri, 2010: "I think we have more merit as a club than those who have built their teams with millions of pounds."On mora otici da bi klub krenuo u pravom smjeru, sve sto se desi odsad pa do njegovog odlaska je samo gubljenje vremena.
Evo hajmo pogledati unazad 2 ili 3 godine kad dođe ljeto davao je obecanja kako će dovesti super kvalitetna pojacanja,a to je bila samo šuplja i moglo se tolerisati koliko toliko.
Dalje godinama unazad slušamo kako arsenal pozitivno posluje,kako ima najvecu zaradu itd,a tvrdoglavi stvor nije htio da uloži ni marke u dovođenje kvalitetnih vezista i napadaca koji bi sa nasrijem i seskom osvojili ligu ili neki drugi trofej.
Dalje,danas priča kako arsenal nema novca za dovođenje kvalitetnih i skupiih igraca,nakon toga prođe sedmica dana potpuna supšrotnost-kako arsenal ima dovoljno novca za dovođenje pojacanja.Nisam jednom bio svjedok da sam mu takve izjave čitao po sajtu.
I šta reci za njega,nego da je prolupo,izgubio se pod dodatnim pritiskom i bolje bi mu bilo da se povuce,
Dosta mi je vala i njegovog nerviranja na klupi
Do kraja prelaznog roka ce dovesti možda samo nekog igraca sa velikim potencijalnom i to će biti to,A prije dva dana je rekao kako traži iskusne igrace.
Očito,on ima u glavi nesto što ostali nemaju,neku svoju neostvarivu filozofiju.Ferguson je za njega direktor u fudbalu.Čovjek kaže sve realno.Sjecam se kad su prošle godine izgunili od liverpula,njegova izjava je bila"ništa nije valjalo",a kad smo to od vengera čuli.Uvijek je tražio neke bezvezne razloge,i žalio se na suca(mada je bilo i sudackih grešaka),ali nikad nisam čuo iskrenost od njega.
Ptotiv njukastla smo igrali 0:0 i dosta loše bez ikakve igre smo bili,daje izjavu kako su dobro igrali,pa to nema nigdje.
Ako trener ne može primjetiti gdje su slabe tačke tima,ne znam ko će
-
LSD
#2053 Re: Arsenal F.C.
Arsen Wenger iako to nije želio morao je da proda svoja dva najbolja igrača, kako zbog novca tako i zbog mira u kući. Fabregas je završio u Barci, a Nasri u Cityja. Kazao je da je to realnost današnjeg fudbala.
"Fudbalska pravila su sada takva, neko može da vrijedi milione jedan dan, a da za šest mjeseci ne vrijedi ništa. Sve je to dio modernog fudbala i nije slučajno što odjednom svi potpisuju za Cityi. Nismo htjeli da pustimo ni Fabregasa, ali smo natjerani. Nasri nije htio da produži ugovor. Na kraju, morate sebi i da postavite pitanje šta možete da očekujete od igrača, koji zna da neće još dugo ostati sa vama. Samir je trenirao sa nama u utorak i nije znao da će preći u City. Ja sam znao, jer smo tog jutra donijeli odluku. Da sam mu rekao da pođe sa nama Italiju i da igra, on bi to i u radio", rekao je Wenger.
-------------------------------------------------------------
Sad ispade po ovim izjavama Wenger je sve znao, a ništa nije poduzeo da zadrži svoja dva glavna igraca...kakva je to sad prica
Ako nije mogao zadržati Fabregasa jer se ovaj zaželio bakine kuhinje u rodnoj grudi i svojih havera, mogao je bar povecati platu Nasriju i produžiti ugovor sa njim....i onda se iskešira 14 miliona za 17-godišnjeg Chamberlaina iz Southamtona...e jbg više
"Fudbalska pravila su sada takva, neko može da vrijedi milione jedan dan, a da za šest mjeseci ne vrijedi ništa. Sve je to dio modernog fudbala i nije slučajno što odjednom svi potpisuju za Cityi. Nismo htjeli da pustimo ni Fabregasa, ali smo natjerani. Nasri nije htio da produži ugovor. Na kraju, morate sebi i da postavite pitanje šta možete da očekujete od igrača, koji zna da neće još dugo ostati sa vama. Samir je trenirao sa nama u utorak i nije znao da će preći u City. Ja sam znao, jer smo tog jutra donijeli odluku. Da sam mu rekao da pođe sa nama Italiju i da igra, on bi to i u radio", rekao je Wenger.
-------------------------------------------------------------
Sad ispade po ovim izjavama Wenger je sve znao, a ništa nije poduzeo da zadrži svoja dva glavna igraca...kakva je to sad prica
Ako nije mogao zadržati Fabregasa jer se ovaj zaželio bakine kuhinje u rodnoj grudi i svojih havera, mogao je bar povecati platu Nasriju i produžiti ugovor sa njim....i onda se iskešira 14 miliona za 17-godišnjeg Chamberlaina iz Southamtona...e jbg više
-
sinkaspud
#2054 Re: Arsenal F.C.
Jao kako kontas dobro svaka ti cast. Covjek kaze da je mogao zadrzati Nasrija jos sezonu ali da nije htio jer je znao da ce vec u Januaru potpisati pre contract sa drugim klubom a platu su mu vecu i ponudili ali ne dovoljno da nadmasi Cityevih 180 hiljada funti sedmicno. Fabregasa je prakticno bio primoran prodati jer je katalonac doslovno ucjenjivao Arsenal.
- ultima_palabra
#2055 Re: Arsenal F.C.
Pa zašto Nasriju nije produžen ugovor prije godinu-dvije? Poor business...
-
sinkaspud
#2056 Re: Arsenal F.C.
Pa zato sto Nasri prije dvije godine realno i nije bio medju glavnim igracima Arsenala, realno on je vrhunski odigrao samo proslu sezonu, a prosle sezone mu je nekoliko puta ugovor nudjen ali on je uvijek trazio veliku platu. Mislim da bi on vjerovatno ostao da Fabregas nije odlucio da ode.
-
LSD
#2057 Re: Arsenal F.C.
I šta Nasri konta sad u Cityu?? misli da ce igrati punu minutažu i biti glavna zvijezda tima pored Silve ili Aguera, plus Milner,Barry,Toure,A.Johnson - svi u veznom redu...isto tako i Clichy otišao da grije klupu Kolarovu - ne kontam takve odluke
...pa obojica (i Cesc i Nasri) su izabrali klupe, a mogli su i trebali biti glavni igraci kod Wengera...pare cuda cine.
- ultima_palabra
#2058 Re: Arsenal F.C.
Pa šta je falilo dati veliku platu, već su znali manje više da ode Fabregas - to je jedna velika plata skinuta sa liste, a Nasri bi vjerovatno bio glavni igrač ove godine kao što je bio i prethodne.sinkaspud wrote:Pa zato sto Nasri prije dvije godine realno i nije bio medju glavnim igracima Arsenala, realno on je vrhunski odigrao samo proslu sezonu, a prosle sezone mu je nekoliko puta ugovor nudjen ali on je uvijek trazio veliku platu. Mislim da bi on vjerovatno ostao da Fabregas nije odlucio da ode.
-
sinkaspud
#2059 Re: Arsenal F.C.
Pa kad das jednom igracu 180 miliona funti sedmicno logicno je da ce oni poput Van Persija od 90 Wilshera od 30 itd itd traziti istu ili slicnu platu, a Arsenal nazalost jos nema tu moc da daje tolike plate, mozda kad otplate dug to i budu u stanju raditi.ultima_palabra wrote:Pa šta je falilo dati veliku platu, već su znali manje više da ode Fabregas - to je jedna velika plata skinuta sa liste, a Nasri bi vjerovatno bio glavni igrač ove godine kao što je bio i prethodne.sinkaspud wrote:Pa zato sto Nasri prije dvije godine realno i nije bio medju glavnim igracima Arsenala, realno on je vrhunski odigrao samo proslu sezonu, a prosle sezone mu je nekoliko puta ugovor nudjen ali on je uvijek trazio veliku platu. Mislim da bi on vjerovatno ostao da Fabregas nije odlucio da ode.
- -TheChosenOne-
#2061 Re: Arsenal F.C.
hocemo Legeu u Ligi prvaka

- star(i)mo
#2062 Re: Arsenal F.C.
Moj Arsene, sta uradi????!

-
Bordolini
#2063 Re: Arsenal F.C.
ma zabice ga Arsenal ali nisam siguran da nece primiti jos 2. Inace, mislim da je za one koji su neutralni ovo odlicna tekma za posmatrati. Puno trke, sansi. Trce ove garince, kamera ih ne moze stici.
-
Bordolini
#2064 Re: Arsenal F.C.
Bravo Theo
. Hajde nek se nesto dobro desi ovom jadnom klubu

- Riddle
#2065 Re: Arsenal F.C.
Priznaj da si se bio prepao.Bordolini wrote:Bravo Theo. Hajde nek se nesto dobro desi ovom jadnom klubu
![]()
-
Bordolini
#2066 Re: Arsenal F.C.
Ma da znam da ce Arsene otici ako ispadnu ja bih za Udineze navijao. Ovako kontam, hajd malo pozitive za ove napacene goonere. 
- Riddle
#2067 Re: Arsenal F.C.
Ja mislim da ce Wenger poslije ove utakmice reci kako je sve u najboljem redu, da je tim vrlo jak i da ne treba dovoditi nikakva pojacanja. 
-
Bordolini
#2068 Re: Arsenal F.C.
u to se mozes kladiti.Riddle wrote:Ja mislim da ce Wenger poslije ove utakmice reci kako je sve u najboljem redu, da je tim vrlo jak i da ne treba dovoditi nikakva pojacanja.
- Ridjobrki
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2070 Re: Arsenal F.C.
da jedan od njih ima još bujne brkove, up'o bih od smijehaRidjobrki wrote:
- Ridjobrki
#2071 Re: Arsenal F.C.
Chmoljo wrote: da jedan od njih ima još bujne brkove, up'o bih od smijeha![]()
, kako je dosadno ovdje od sinoć... 'Ta će Wenger...- ultima_palabra
#2072 Re: Arsenal F.C.
Položili su jedan ispit zrelosti, ali svakom je jasno da ovo nije ekipa za velike domete... Wenger ako koga i dovede, to će biti kakav poluanonimni Francuz
Ipak, mora mu se odati priznanje za otkrivanje Poljaka na golu... kakav sjajan golman
Mada bi skeptici rekli da je isprobao toliko golmana da je jedan morao valjati 
Ipak, mora mu se odati priznanje za otkrivanje Poljaka na golu... kakav sjajan golman
- bruce lee
#2073 Re: Arsenal F.C.
ja vala gajbu pive dobi sinoc.. opklada pala na poluvremenu, nek crknu dushmani!! 
- Ridjobrki
#2074 Re: Arsenal F.C.
Šta ćeš kad forumaši samo ponavljaju ono što pročitaju u medijima a ne gledaju utakmice. Szceszny je odlično počeo sezonu i iz utakmice u utakmicu pokazuje sigurnost. Možda nije u top 5 svjetskih golmana ali biće i nijednom klubu ne treba bolji golman od njega.ultima_palabra wrote:Položili su jedan ispit zrelosti, ali svakom je jasno da ovo nije ekipa za velike domete... Wenger ako koga i dovede, to će biti kakav poluanonimni Francuz![]()
Ipak, mora mu se odati priznanje za otkrivanje Poljaka na golu... kakav sjajan golmanMada bi skeptici rekli da je isprobao toliko golmana da je jedan morao valjati
Dalje, Frimpong i Jenkinson. Gleda li iko kako ti momci igraju? Kako su odigrali protiv Liverpoola? Svi znamo da je bilo 2:0 na kraju ali je li to bio realno tako na terenu?
Ima ovdje još puno posla ali gdje je taj Arsenal što se raspao, gdje je taj novi trener koji bi sve riješio, dajte da tog Wengera pošaljemo u Sibir, veze čovjek nema, 'ta je 14 puta uzastopno u LP, to svak' može...
- ultima_palabra
#2075 Re: Arsenal F.C.
Sigurno je već sad u top 10.Ridjobrki wrote:Šta ćeš kad forumaši samo ponavljaju ono što pročitaju u medijima a ne gledaju utakmice. Szceszny je odlično počeo sezonu i iz utakmice u utakmicu pokazuje sigurnost. Možda nije u top 5 svjetskih golmana ali biće i nijednom klubu ne treba bolji golman od njega.ultima_palabra wrote:Položili su jedan ispit zrelosti, ali svakom je jasno da ovo nije ekipa za velike domete... Wenger ako koga i dovede, to će biti kakav poluanonimni Francuz![]()
Ipak, mora mu se odati priznanje za otkrivanje Poljaka na golu... kakav sjajan golmanMada bi skeptici rekli da je isprobao toliko golmana da je jedan morao valjati
Dalje, Frimpong i Jenkinson. Gleda li iko kako ti momci igraju? Kako su odigrali protiv Liverpoola? Svi znamo da je bilo 2:0 na kraju ali je li to bio realno tako na terenu?
Ima ovdje još puno posla ali gdje je taj Arsenal što se raspao, gdje je taj novi trener koji bi sve riješio, dajte da tog Wengera pošaljemo u Sibir, veze čovjek nema, 'ta je 14 puta uzastopno u LP, to svak' može...
Ti momci me nisu nešto impresionirali, mada moram priznati da sam utakmice gledao u letu... a što se tiče odnosa rezultata i igre, to je simptomatično za Arsenal već godinama tako da ne možeš nazvati to slučajnošću.