Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#2051 Re: Bundesliga

Post by missko »

Pa po svemu ostalom i jesu autsajedri osim po prikazanom na terenu.
80% Bayerna je Reprezentacija Njemacke cak i hebeni doktor je iz Bayerna, po parama opet Bayern top, marketing, simpatije kod sudija i igracki kadar, klupa, opet Bayern, ali zato kad se sastanu ovi ih naklofaju i plus bjeze im na tabeli :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2052 Re: Bundesliga

Post by Tomahawk11 »

ledeni_caj wrote:
Nogatrans wrote:Ja znam faza kad su se titule uzimale u zadnjim sekundama 34 kola,tako da dok god ima sanse Bayern nece odustati...
Prvo golcina Zicklera u 91 min za 2:1 protiv Kaiserslauterna i onda zadnje kolo 1:1 protiv HSV i go u 94 min. :D :dance:
Sjecam se ovog sa HSV-om i izgledalo mi je kao da je pustano :roll:
ultima_palabra

#2053 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Kad se spomene ta tekma, meni uvijek naumpadne Braco kako sklizne niz stolicu kad ga Barba uliva Kahnu :-D
simonese

#2054 Re: Bundesliga

Post by simonese »

da ne zaboravim,gdje ono sutra igra BVB,ah,da,nigdje
fatality

#2055 Re: Bundesliga

Post by fatality »

simonese wrote:da ne zaboravim,gdje ono sutra igra BVB,ah,da,nigdje
ne igra nigdje, a vidjet cemo na kraju ove sezone ko ce imati vise titula ;)
Madrid

#2056 Re: Bundesliga

Post by Madrid »

Danas pogleda snimak zadnje utakmice Borusije, maestralno, ono je definitivno sampionska igra, Bayern stvarno mora imati hebene srece da bi stigao ove godine Dortmund :-D
ultima_palabra

#2057 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Nikad ne potcjenjuj Bayernovu sreću ;-)
vox-populi

#2058 Re: Bundesliga

Post by vox-populi »

Nije u pitanju samo sreca nego i raspored.

Recimo da Bayern dobije u Dortmundu (znam, nije bas najrealnija opcija, ali moze se desiti). Nakon toga Dortmund gostuje u Gelsenkirchenu. Schalke bi mogao tu, sasvim realno, odigrati nerjeseno. Ako se sve ostalo poklopi, eto Bayernu titule.

Kao sto sam ranije spomenuo, Dortmundu su do kraja ostale ekipe iz gornjeg dijela tabele. A dovoljan je jedan kiks.
Dugi nožni nokti

#2059 Re: Bundesliga

Post by Dugi nožni nokti »

Da, ali treba uzeti u obzir još jednu stvar - Ligu Prvaka.
Bayern (u slučaju prolaska u polufinale) će igrati protiv Reala, a Dortmund je svoj evropski put davno završio. Umor, fokusiranje na jedan izuzetno težak dvomeč bi mogli Bavarce "natjerati" da prospu bodove u domaćem prvenstvu. Koliko god da Dortmund može kiksati, može i Bayern, a u to smo se mogli uvjeriti u posljednje 2 sezone.
Madrid

#2060 Re: Bundesliga

Post by Madrid »

Svi spominju moguce kiksove Dortmunda protiv veoma dobrih ekipa, pa remizirat ili cak izgubit kod Schalkea i nije neki kiks, dok Bayern cijelu sezonu pravi nekakve kiksove koji se realno ne smiju i koji se mogu odbiti od glavu, pa ko kaze da Bayern nece imat kikseva na manjim utakmicama, pogotovo jer ce ih LP izmoriti ?
missko

#2061 Re: Bundesliga

Post by missko »

Bayernu je osnovni cilj ove sezone ulazak u finale LP i osigurati mjesto na tabeli BL koje vodi u LP sljedece godine. To kazu javno ali interno mislim da pucaju na tripl, takve su Svabe .
vicious

#2062 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Vidim ovi Bajernovci su već upisali pobjede u sljedećim utakmicama, a što reče BHF Manijak na prethodnoj stranici, već sljedeće gostovanje u Nirnbergu im može biti presudno, sigurno neće biti nimalo jednostavno. Tamo nisu pobijedili od 2005., i ovaj put će morati dobro da se potrude. Za Nirnberg je to tradicionalni derbi i sigurno će biti naloženi da Bavarcima pokvare planove.
fatality

#2063 Re: Bundesliga

Post by fatality »

ne znam po kom osnovu se nadaju i 3 boda iz dormunda. Zadnje 3 utakmice ih je dortmund demolirao, jos sad kuci, jedva cekam :)
vicious

#2064 Re: Bundesliga

Post by vicious »

fatality wrote:ne znam po kom osnovu se nadaju i 3 boda iz dormunda. Zadnje 3 utakmice ih je dortmund demolirao, jos sad kuci, jedva cekam :)
Ma dobro, ljudski je nadati se ;)
Ali sad ozbiljno, u takvim utakmicama je sve moguće, mada im Dortmundova igra nikako ne leži, kao što pokazuju te zadnje 3 utakmice. Treba vidjeti i hoće li oba tima biti kompletna, uvijek su moguće povrede, kartoni... do tada će se valjda i Goetze vratiti, ne znam samo ko će onda ispasti iz prvih 11? :)
fatality

#2065 Re: Bundesliga

Post by fatality »

vicious wrote:
fatality wrote:ne znam po kom osnovu se nadaju i 3 boda iz dormunda. Zadnje 3 utakmice ih je dortmund demolirao, jos sad kuci, jedva cekam :)
Ma dobro, ljudski je nadati se ;)
Ali sad ozbiljno, u takvim utakmicama je sve moguće, mada im Dortmundova igra nikako ne leži, kao što pokazuju te zadnje 3 utakmice. Treba vidjeti i hoće li oba tima biti kompletna, uvijek su moguće povrede, kartoni... do tada će se valjda i Goetze vratiti, ne znam samo ko će onda ispasti iz prvih 11? :)
pa jedno vrijeme se susio kagawa, pa je klopp izvodio neke kombinacije, al se nadam da ce kagawa i götze igrati zajedno ( no ako se ipak jedan mora susiti onda definitivno götze na susenje )
vicious

#2066 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Prije će Kuba na klupu, Goetze desno. Iako bi bilo šteta, odličan je u zadnje vrijeme.
BHF_Manijak

#2067 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Ja ostajem i dalje pri svom misljenju tj da je sama utakmica u Dortmundu kljuc, ako kojim slucajem Bayern uzme onda tesko da ce im se sta naci na putu ka titulu prvaka, to ce im dati dodatni motiv i krila te ce ostatak tekmi bukvalno zgaziti(uslovno receno naravno, naravno da je i tad moguce da ostanu bez titule, no vjerovatnije je da ce je uzeti nego da nece), medjutim ako Dortmund odigra X ili jos gore po Bayern, ako uzmu, onda je to 99% gotova stvar. Nadoknaditi 8 u tom slucaju bodova u 4 kola je nemoguca misija!

Sto se one price oko titule iz 2001. godine, neko rece namjesteno, ljudi dragi pogledajte jos jednom onaj indirekt, ko uspije namjestiti da onako lopta prodje pokraj stative, ja stavljam glavu na panj! Pa ni cigar papir se vise ne moze ubaciti izmedju stative, lopte i noge odbrambenog igraca Hamburga, extra extra extra sreca je ondje bila glavni faktor, kakvo namjestanje!
pirmin

#2068 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Tomahawk11 wrote:
ledeni_caj wrote:
Nogatrans wrote:Ja znam faza kad su se titule uzimale u zadnjim sekundama 34 kola,tako da dok god ima sanse Bayern nece odustati...
Prvo golcina Zicklera u 91 min za 2:1 protiv Kaiserslauterna i onda zadnje kolo 1:1 protiv HSV i go u 94 min. :D :dance:
Sjecam se ovog sa HSV-om i izgledalo mi je kao da je pustano :roll:
I kad mi neko kaze ima zanimljivije lige od BL. :-)

Morao sam ovaj video pogledati do kraja iako ga, kao i vecina na ovoj temi, znam napamet. :-D
Tesko da se ovakve utakmice ikad ponove, koje je to ludilo bilo.
BHF_Manijak

#2069 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Najlegendarnije sto sam ikad cuo, Marcel Reif: "Anderson...Tor!!!!!! Der fc Bayern ist meister!!! Ich fasse es nicht. Das gibt es nicht. Ich habe so etwas noch nicht erlebt." :mrgreen: :thumbup:
fosil

#2070 Re: Bundesliga

Post by fosil »

BHF_Manijak wrote:Najlegendarnije sto sam ikad cuo, Marcel Reif: "Anderson...Tor!!!!!! Der fc Bayern ist meister!!! Ich fasse es nicht. Das gibt es nicht. Ich habe so etwas noch nicht erlebt." :mrgreen: :thumbup:
Was erlaube Strunz ...je nenadmasivo. Cak i za velikkog Aliju Bracu. :D
simonese

#2071 Re: Bundesliga

Post by simonese »

fosil wrote:
BHF_Manijak wrote:Najlegendarnije sto sam ikad cuo, Marcel Reif: "Anderson...Tor!!!!!! Der fc Bayern ist meister!!! Ich fasse es nicht. Das gibt es nicht. Ich habe so etwas noch nicht erlebt." :mrgreen: :thumbup:
Was erlaube Strunz ...je nenadmasivo. Cak i za velikkog Aliju Bracu. :D
Spielen wie Flasche leer............ ich habe fertig :D
groove

#2072 Re: Bundesliga

Post by groove »

Capajebo

#2073 Re: Bundesliga

Post by Capajebo »

Vedo u prvoj :thumbup: :bih:
Zavatoni

#2074 Re: Bundesliga

Post by Zavatoni »

Fantastična atmosfera u Dortmundu...standardno.
Razbij ih Vedo.
:bih:
Baudelaire

#2075 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

Navijamo za Dortmund, da uzmu 3-2, a da Vedo postigne dva gola.
Post Reply