Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
-
Forumerrer
#2051 Re: Star Trek
Fenomenalna epizoda.
Klingonaca skoro da i nema vise u seriji BTW.
- Raigor Stonehoof
#2052 Re: Star Trek
Good riddance 
Ovi klingonci kakvi su u std su mi samo na kurac isli
Ovi klingonci kakvi su u std su mi samo na kurac isli
- MarlboroGold
#2053 Re: Star Trek
Kako nema. Ima VoqForumerrer wrote:Fenomenalna epizoda.
- biggrin
#2054 Re: Star Trek
nakon ove zadnje prikazane epizode, što uvijek roboti/androidi i sl.zaplate tako što im neko uleti u um tj. reprogramira ih? Zašto niko ne napravi scenarij gdje se neko hakuje mozak humanoidnog bica?
- Raigor Stonehoof
#2055 Re: Star Trek
zato sto nije logicno? 
- dale cooper
#2056 Re: Star Trek
Moguće da ovo nije zadnje što smo vidjeli što se tiče Airiam, potrudili su se da spomenu i prikažu da je prije odlaska na onaj Section 31
komandni centar sva sjećanja spakovala na Discoveryev hard disk.
Mogli bi je vratiti u nekom kapacitetu kasnije. 
komandni centar sva sjećanja spakovala na Discoveryev hard disk.
- Raigor Stonehoof
#2057 Re: Star Trek
ne bi me cudilo, ionako su po tom pitanju ko marisol
al haj ova mi nije antipaticna ko ona dvojica, jebote, slavio kad su ih ubili, kad puf, u najgoroj ST epizodi svih vremena, vratise obojicu
al haj ova mi nije antipaticna ko ona dvojica, jebote, slavio kad su ih ubili, kad puf, u najgoroj ST epizodi svih vremena, vratise obojicu
- dale cooper
#2058 Re: Star Trek
Meni je žao što se nisu posvetili malo više razvoju karaktera Airiam ranije. Ja sam do ove epizode mislio da se radi o čisto mehaničkom biću.Raigor Stonehoof wrote:ne bi me cudilo, ionako su po tom pitanju ko marisol
-
Forumerrer
#2059 Re: Star Trek
Dobra epizoda i dobra serija generalno, ali ova epizoda je jos jednom pokazala da ovo nije serija u duhu Star Treka. Necu mracni Star Trek, hocu pozitivni...
- Haris.ba
#2060 Re: Star Trek
Pa imaš Orvil ako hoćeš pozitivu.Forumerrer wrote:Dobra epizoda i dobra serija generalno, ali ova epizoda je jos jednom pokazala da ovo nije serija u duhu Star Treka. Necu mracni Star Trek, hocu pozitivni...
Probali ljudi nešta novo - i ne ide im uopće loše.
Napravili su grešku. Trebali su napraviti na početku sezone mini seriju o njoj. I ja sam isto mislio da je neki robot.dale cooper wrote:Meni je žao što se nisu posvetili malo više razvoju karaktera Airiam ranije. Ja sam do ove epizode mislio da se radi o čisto mehaničkom biću.
P.S.
Poslije dugo vremena vidim da ljudi iako imaju zamjerki na mnoge stvari, ipak prate epizode, pričaju o teorijama šta i kako. Falilo je to. Godinama je bila letargija. Može se i ne sviđati kako su pokrenuli STD, ali nije propast.
-
sumirprimus
#2061 Re: Star Trek
dobra serija
vec je bogatija od onog pokusaja sa onim kak se zvao kapetan vec sam i zaboravio
vec je bogatija od onog pokusaja sa onim kak se zvao kapetan vec sam i zaboravio
- biggrin
#2062 Re: Star Trek
dale cooper wrote:Meni je žao što se nisu posvetili malo više razvoju karaktera Airiam ranije. Ja sam do ove epizode mislio da se radi o čisto mehaničkom biću.Raigor Stonehoof wrote:ne bi me cudilo, ionako su po tom pitanju ko marisol
smrt u ovoj seriji je baš baš relativna stvar. pored kliše paralelnih svemira, hodanja po prošlosti/budućnosti uveli su i treću kategoriju, vraćanje kroz memoriju gljiva
- dale cooper
#2063 Re: Star Trek
To je uvijek bio slučaj sa svim Star Trek serijalima.biggrin wrote:dale cooper wrote:Meni je žao što se nisu posvetili malo više razvoju karaktera Airiam ranije. Ja sam do ove epizode mislio da se radi o čisto mehaničkom biću.Raigor Stonehoof wrote:ne bi me cudilo, ionako su po tom pitanju ko marisol
smrt u ovoj seriji je baš baš relativna stvar. pored kliše paralelnih svemira, hodanja po prošlosti/budućnosti uveli su i treću kategoriju, vraćanje kroz memoriju gljiva
- biggrin
#2064 Re: Star Trek
nije. do sada je bila "baš relativna", a sada je "baš baš relativna"dale cooper wrote:To je uvijek bio slučaj sa svim Star Trek serijalima.biggrin wrote:
-
sumirprimus
#2065 Re: Star Trek
serija je top, i nemojte dJaba.
- dale cooper
#2066 Re: Star Trek
Pa bilo je i prije mračnog Treka. Zadnjih par sezona DS9 su bile baš u tom tonu sa svim onim dešavanjima oko rata saForumerrer wrote:Dobra epizoda i dobra serija generalno, ali ova epizoda je jos jednom pokazala da ovo nije serija u duhu Star Treka. Necu mracni Star Trek, hocu pozitivni...
Dominionom. Čak je Sisko u par navrata kompromitovao vlastite principe zarad pobjede u tom ratu. I Voyager je
imao takvih epizoda. TNG takođe sa Borgom. Ono što je bitno je da su optimizam i vizija onog što predstavlja Star Trek itekako prisutna i u Discoveryu.
- dale cooper
#2067 Re: Star Trek
Spock je u The Search Of Spock filmu bio oživljen na jednako blesav način.biggrin wrote:nije. do sada je bila "baš relativna", a sada je "baš baš relativna"dale cooper wrote:To je uvijek bio slučaj sa svim Star Trek serijalima.biggrin wrote:
-
Forumerrer
#2068 Re: Star Trek
Gledao TNG i DS9 prije 15 godina, ko ce se vise sjecat detalja...dale cooper wrote:Pa bilo je i prije mračnog Treka. Zadnjih par sezona DS9 su bile baš u tom tonu sa svim onim dešavanjima oko rata saForumerrer wrote:Dobra epizoda i dobra serija generalno, ali ova epizoda je jos jednom pokazala da ovo nije serija u duhu Star Treka. Necu mracni Star Trek, hocu pozitivni...
Dominionom. Čak je Sisko u par navrata kompromitovao vlastite principe zarad pobjede u tom ratu. I Voyager je
imao takvih epizoda. TNG takođe sa Borgom. Ono što je bitno je da su optimizam i vizija onog što predstavlja Star Trek itekako prisutna i u Discoveryu.
Ma kako god, dobro je sto konacno imamo novu Star Trek seriju.
Kad vratim film unazad, sve ST serije imaju bas lose prve sezone (ne znam za TOS jer ga nisam gledao). Otkazali bi oni i TNG i DS9 i VOY i ENT vec nakon prve sezone da se sada emituju.
- dale cooper
#2069 Re: Star Trek
Slažem se. TNG se recimo nije pronašao do treće sezone, odnosno da kraja druge sa prvim dijelom epizode The Best Of Both Worlds.Forumerrer wrote:Gledao TNG i DS9 prije 15 godina, ko ce se vise sjecat detalja...dale cooper wrote:Pa bilo je i prije mračnog Treka. Zadnjih par sezona DS9 su bile baš u tom tonu sa svim onim dešavanjima oko rata saForumerrer wrote:Dobra epizoda i dobra serija generalno, ali ova epizoda je jos jednom pokazala da ovo nije serija u duhu Star Treka. Necu mracni Star Trek, hocu pozitivni...
Ma kako god, dobro je sto konacno imamo novu Star Trek seriju.
Kad vratim film unazad, sve ST serije imaju bas lose prve sezone (ne znam za TOS jer ga nisam gledao). Otkazali bi oni i TNG i DS9 i VOY i ENT vec nakon prve sezone da se sada emituju.
Bilo je tu i tamo dobrih pa čak i par sjajnih epizoda kao The Measure of a Man ili Time Squared, ali su istinski ušli u peak formu od 3 sezone.
Discovery je različit od ostatka Star Treka što kao i većina modernih serija ima sezonski arc odnosno prati širu priču iz epizode u epizodu
dok je 80-tih i 90-tih format bio takav da je svaka epizoda bila zasebna priča i nisu često imali taj arc.
-
Forumerrer
#2070 Re: Star Trek
I to je meni bilo i bolje. Opusten gledas epizodu po epizodu, a ovdje fulis 15 minuta u sezoni i donji si.
Meni je idealno, recimo nesto na fazon Voyagera. Glavna prica da se vrate kuci, sporedne poput Borga, 8472, Hirogens... i hrpa samostalnih epizoda.
Meni je idealno, recimo nesto na fazon Voyagera. Glavna prica da se vrate kuci, sporedne poput Borga, 8472, Hirogens... i hrpa samostalnih epizoda.
- dale cooper
#2071 Re: Star Trek
Meni je Voyager poslije Enterprisea najlošija Star Trek serija. Najviše me nerviralo to što nikada nije bilo permanentnih posljedica i što su se
maltene vratili iz Delta kvadranta ko' ispod čekića. Svaki put kada su ulozi bili visoki i kada su se desile neke stvari sa teškim posljedicama
urađen je reset na staro. Tipičan primjer je Year In Hell dupla epizoda i pravi pakao kroz koji su prišli u te dvije epizode, da bi na kraju
sve bilo kao da se ništa nije desilo.
maltene vratili iz Delta kvadranta ko' ispod čekića. Svaki put kada su ulozi bili visoki i kada su se desile neke stvari sa teškim posljedicama
urađen je reset na staro. Tipičan primjer je Year In Hell dupla epizoda i pravi pakao kroz koji su prišli u te dvije epizode, da bi na kraju
sve bilo kao da se ništa nije desilo.
- Raigor Stonehoof
#2072 Re: Star Trek
plus sto je baba najgori ST kapetan
- Raigor Stonehoof
#2073 Re: Star Trek
Evo objavise da ce sa krajem ove sezone Pike ostat invalid kao u The Cage i da ga nece bit u trecoj sezon
steta
Kazu i da seriju napusta.Rebecca Romijn, koju ja nisam ni primjetio dosad
-
Forumerrer
#2074 Re: Star Trek
Jel to vracaju Lorcu hahahaha.
A sto se tice Voyagera, ja ga volim, valjda zato sto je to bila prva ST serija koju sam gledao.
A sto se tice Voyagera, ja ga volim, valjda zato sto je to bila prva ST serija koju sam gledao.
- dale cooper
#2075 Re: Star Trek
Nisu rekli da će ostati invalid nego da će biti nagovještaja sudbine koja će ga kasnije zadesiti. Pikeu se nesreća desila dok je Kirk već uveliko bio kapetan na Enterpriseu. A Romjin je bila do sada u samo jednoj epizodi kao Pikeov broj jedan.Raigor Stonehoof wrote:Evo objavise da ce sa krajem ove sezone Pike ostat invalid kao u The Cage i da ga nece bit u trecoj sezonsteta
Po canonu sve ovo ima smisla, jer je Pike prije Kirka bio višegodišnji kapetan Enterprisea i normalno je da se vrati u komandnu stolicu tog
broda. A Discovery je svakako trebao dobiti novog kapetana prije nego li je Pike preuzeo komandu početkom sezone.
Bilo bi dobro kada bi napravili spin off sa Enterpriseom i Pikeom i Spockom.