Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#2051 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Jesam sta pogresno shvatio ili je izjednacio univerzalno i kimtec?

Komentar je suvisan ..

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
amercr

#2052 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amercr »

Pozdrav,
Mene zanima gdje u Sarajevu otkupljuju polovne mobitele ?
Maharadza

#2053 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

uskrsno_respo wrote:Znam da necu proci isto
Kada sam rekao u istoj ravni govorio sam sto se tice dostupnosti ne i postusluge
(ok moja greska sto nisam naglasio to pa se ti hvatas toga)
Kao sto rekoh ranije poenta je da su u istoj ravni svi jer niko nema poslovanje sa sony mobileom
Ma nisu brate ni u toj "ravni" ako ćemo pošteno! Znali su prodavati uređaje na kojima je raja znala zateći kontakte (!!!) a mobiteli išli pod nove, a da ne spominjem kako na web sajtu imaju jednu cijenu za uređaj, kada ih nazoveš druga a u radnji skroz treća cijena! Ako ne vjeruješ, provjeri, ne izmišljam ništa!
Astrix

#2054 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Astrix »

Ja jednom kad sam bio tamo, i raja se raspitivala za cijene, on otvori njihovu stranicu i rekao im cijenu sa sajta. I oni koji su zvali i oni koji su bili tu...
amercr

#2055 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amercr »

Da li neko zna gdje se u Sarajevu otkupljuju polovni mobiteli ???
O'zone
Globalni moderator

#2056 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by O'zone »

Maharadza wrote:
Kada sam rekao u istoj ravni govorio sam sto se tice dostupnosti ne i postusluge
Kao sto rekoh ranije poenta je da su u istoj ravni svi jer niko nema poslovanje sa sony mobileom
Ma nisu brate ni u toj "ravni" ako ćemo pošteno! Znali su prodavati uređaje na kojima je raja znala zateći kontakte (!!!) a mobiteli išli pod nove, a da ne spominjem kako na web sajtu imaju jednu cijenu za uređaj, kada ih nazoveš druga a u radnji skroz treća cijena! Ako ne vjeruješ, provjeri, ne izmišljam ništa!
Ovo za kontakte što ostaju u memoriji telefona, zar to ne bi recimo moglo biti od toga da je neko isprobao mobitel i ubacio svoju karticu a telefon povukao podatke sa kratice na memoriju?

Samo pitam.

Ja sam to pronašao na jednom telefonu na Eronet prodajnom mjestu :lol: neko probavao telefon i ubacivao svoju karticu ostao kompletan imenik.
holowey

#2057 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by holowey »

O'zone wrote:
Maharadza wrote:
Ovo za kontakte što ostaju u memoriji telefona, zar to ne bi recimo moglo biti od toga da je neko isprobao mobitel i ubacio svoju karticu a telefon povukao podatke sa kratice na memoriju?

Samo pitam.

Ja sam to pronašao na jednom telefonu na Eronet prodajnom mjestu :lol: neko probavao telefon i ubacivao svoju karticu ostao kompletan imenik.
sta imas ubacivati svoju karticu da probas telefon? imas sticker "warranty void if broken" i to ti proizvodjac garantuje da je sve ok sa telefonom, nemas potrebe da probavas nego kupis i ides kuci... ako bude bilo kakvih problema, proizvodjacka garancija pokriva SVE, bas sve, software, hardware, sadrzaj kutije, etc... sta kazes? nema takvog stickera? naravno da nema jer telefon nije regularan nego je kraden, skidan sa druge mreze, svercovan, polovan, znaci sve ali ne i regularan telefon

univerzalno/fontele/nekidrugiracq i ct/kimtec/mobis/nekidrugiofisldiler u istoj ravni? ista ravan kao capljina i vrh bjelasnice...tako nesto...
holowey

#2058 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by holowey »

uskrsno_respo wrote:ja koliko pretrazis nigdje nema oficijelnog zastupnika sony mobitela za bih
tako da ta prica pada u vodu

ps znaci moze u istu ravan itekako
de bogati priznaj da si se prosuo, sto se vise vadis sam sebe vise ukopavas

http://www.comtrade.com/distribution/ma ... rzegovina/

deder priupitaj i na https://www.facebook.com/SonyBiH

ja sam svoju samsung garanciju uspio realizovati kod kimteca jednako kao i u poljskoj jer je u pitanju garancija proizvodjaca; gdje ti mozes realizovati fontele/univerzalno garanciju kad ti crkne ekran, pokvari se usb port? mozda u onom javnom klozetu kod imareta, nigdje drugo
holowey

#2059 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by holowey »

uskrsno_respo wrote:ajd sad opet fino procitaj PARTNERi
to su dvije razlicite stvari

a ajde eto pitaj na sony bih pa ces i sam vidjeti sta ces dobiti kao odgovor
jer sam ja taj odgovor dobio davno zato i znam
tebi djaba pricati, ti imas svoju istinu...ali najgore sto ce ti neko povjerovati da kod nasih svercera mozes kupiti telefon u neotvorenoj kutiji sa stickerom "warranty void if broken"
Image
mickey2012

#2060 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mickey2012 »

Evo dokaz da se i kod svercera moze kupiti tel za zastitnom naljepnicom.

Image
LeonardoAC

#2061 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LeonardoAC »

ne razumijem sta Vam znači kupovina ORGINALNOG telefona. Ok, ukoliko se pod tim podrazumijeva da ne kupiš kinesku kopiju. Univerzalno, fontele i svi oni prodaju telefone koje je u konačnici proizveo isti proizvođač koji proizvodi tel koje kupiš u KimTec-u zar ne ?
Vjerujem da je ta razlika u cijeni plod svojevrsnih poreznih, dobavljačkih mahinacija, iako bi kod njih tel trebao biti još jeftiniji obzirom da ne izdaju fiskalni račun al' to je neki drugi par opanaka
skafiskafsnjak

#2062 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

hhahaha jao .. pa original. Znaci da je fabricki otkljucan, da nije skidan sa nekih drugih mreza ... da dobijas originalnu garanciju za njega tj. ako ti se pokvari da dobijas originalne dijelove,a ne neke kineske kao u ovih obicnih prodavnica .
Chuckie

#2063 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Chuckie »

skafiskafsnjak wrote:hhahaha jao .. pa original. Znaci da je fabricki otkljucan, da nije skidan sa nekih drugih mreza ... da dobijas originalnu garanciju za njega tj. ako ti se pokvari da dobijas originalne dijelove,a ne neke kineske kao u ovih obicnih prodavnica .
Vala bi ja na telefon od 1000 markica onih 300 uštedio kupovinom kod švercera, pa makar i za cijenu garancije. Ne pamtim da mi je ijedan telefon sam od sebe rikno, što garancija pokriva.
skafiskafsnjak

#2064 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Pa na vama je izbor ... kad vas jednom opali po usima onda cete kupovati od kojih treba hehe..

skafiskafsnjak

#2065 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Prodaje mi jaran bijeli S3 . Cuvan k'o oci u glavi :)

470 KM :)
fatality

#2066 Re: AW: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by fatality »

skafiskafsnjak wrote:Prodaje mi jaran bijeli S3 . Cuvan k'o oci u glavi :)

470 KM :)
I razmisljas dal da uzmes ?

Jedan moj navalio na mene, prvo mi nudio 180€, sad nudi 160€ kaze dobra ponuda jer je nov 580km (univerzalno), valjda opala cijena :D

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#2067 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Ja imam s3, nego on prodaje. A ti ga kupi za 320km ako mozes. Samo dobro pogledaj da nije kopija

Baby Jane

#2068 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Baby Jane »

Koliko se krece polovni iphone 4S? Neki dan sam isla do univerzalnog na grbavici da vidim koliko bi mi oni dali za zamjenu - 2 lika rade, jedan kaze 540, a drugi 4 sekunde iza njega veli, najvise sto ti mogu dati je 450 :D i onda ovaj dr opet kao, ma vrh glave 480 haha

Rekoh, hvala lijepa, dovidjenja, i izadjem. Lopovi.

Sent from my C6903 using Tapatalk
lucatoni05

#2069 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by lucatoni05 »

Kakav je fontele sto se tice kupovine mobitela kod njih?
Planiram uzeti LG Optimus P880 4x HD za 460KM, dobije se 2 godine garancija.
Da li ce popraviti brzo mobitel u slucaju nekog kvara ili ce me zavlaciti sedmicama dok ne poprave?
EUROBIH

#2070 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by EUROBIH »

lucatoni05 wrote:Kakav je fontele sto se tice kupovine mobitela kod njih?
Da li ce popraviti brzo mobitel u slucaju nekog kvara ili ce me zavlaciti sedmicama dok ne poprave?
taj telefon je pregazilo vrijeme...nemoj da i tebe....

2012, February :-?
Last edited by EUROBIH on 15/11/2013 14:43, edited 1 time in total.
quarterback

#2071 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

Baby Jane wrote:Koliko se krece polovni iphone 4S? Neki dan sam isla do univerzalnog na grbavici da vidim koliko bi mi oni dali za zamjenu - 2 lika rade, jedan kaze 540, a drugi 4 sekunde iza njega veli, najvise sto ti mogu dati je 450 :D i onda ovaj dr opet kao, ma vrh glave 480 haha

Rekoh, hvala lijepa, dovidjenja, i izadjem. Lopovi.

Sent from my C6903 using Tapatalk
prijatelj je prije par dana u fontele dobio za 4 (gevey) 300 KM
skafiskafsnjak

#2072 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

EUROBIH wrote:

Cuj pregazilo ga vrijeme , hahaha . E sto me nasmija ... hahahaha.

Sta mu tacno ne valja pa da ga ne kupi ?
Ja sam ga koristio do unazad 20 dana ... telefon je ekstra..A da ne govorim da ga dobijes za relativno male pare (u odnosu na ono sta nudi).
lucatoni05

#2073 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by lucatoni05 »

EUROBIH wrote:

I mene zanima kako mislis da ga je pregazilo vrijeme?
skafiskafsnjak

#2074 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

ma ja sam ga koristio donedavno...teelefon fantastican, Bgm .

Eto jedina mana mu je malo losija kamera...iako, ne moze se reci da je losa, ali mogla bi bolja biti .
P308

#2075 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by P308 »

Jesi li to toliki peh da mislis da ce ti se odmah pokvariti? :D Evo ja vec dvije godine nosim mobitel kupljen kod njih i nikad mu nista nije bilo, nisam garanciju nikad iskoristio. Uglavnom, mislim da i ukoliko bude nekih kvarova da su korektni. :)
Post Reply