Par pitanja za one koji poznaju islam
-
meri...
#2051 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
@theTruePath

-
vedrank
#2052 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
[/quote]Auu! Vidim da si zelen,a upao si kao filozof. Prvo,otkud ti ideja da neko tako percepuje džennet?!
Drugo,ti se odmah uvalio u džennet i ne sviđa ti se!??? Treće,nisi dao odgovor za onaj svijet,nego potvrđuješ svoj uzvišeniji cilj ovog svijeta,na kome se ,da uzgred kažem,radi upravo da bi se dostigle sve njegove blagodeti i kad bi moglo ne bi se ni išlo s ovog svijeta...zauvijek bi ostali. Ni bolešću ni patnjom ne bi mogao ljude otjerati s ovog svijeta. Samo nek` se živu...kažu: "Živa glava sve izdura."
Ali,malo morgen. Valja stati pred Gospodara Sudnjeg dana.
Na kraju,da zaključim,imaš onaj link što sam ti postavio da utvrdiš gradivo po tom pitanju...naime,forum je hrišćanski i sva ta pitanja koja si postavio imaju svoj odgovor na tom forumu.
Pitanja su postavljali pravoslavni muslimanima...nađi se u tome. Mahni se tih fitni...[/quote]
Percepuje?
Drugo,ti se odmah uvalio u džennet i ne sviđa ti se!??? Treće,nisi dao odgovor za onaj svijet,nego potvrđuješ svoj uzvišeniji cilj ovog svijeta,na kome se ,da uzgred kažem,radi upravo da bi se dostigle sve njegove blagodeti i kad bi moglo ne bi se ni išlo s ovog svijeta...zauvijek bi ostali. Ni bolešću ni patnjom ne bi mogao ljude otjerati s ovog svijeta. Samo nek` se živu...kažu: "Živa glava sve izdura."
Ali,malo morgen. Valja stati pred Gospodara Sudnjeg dana.
Na kraju,da zaključim,imaš onaj link što sam ti postavio da utvrdiš gradivo po tom pitanju...naime,forum je hrišćanski i sva ta pitanja koja si postavio imaju svoj odgovor na tom forumu.
Pitanja su postavljali pravoslavni muslimanima...nađi se u tome. Mahni se tih fitni...[/quote]
Percepuje?
-
Eborg
#2053 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Dakle, ako sam te dobro shvatio, čovjeku je određen datum smrti ali on opet svojim zalaganjem tj. brigom o zdravlju može odgoditi taj datum?theTruePath wrote:Mozda zato sto u islamu imas mogucnost da sam biras,kaze se 50% ti je zapisano a 50% ti sam mozes da promjenis.Ako se bacis pred voz,logicno je da ces umrijeti,ako jedes pretjerano i lose logicno da ces imati losije zdravlje,i to ce te polako ubitiEborg wrote:Kako islam objašnjava činjenicu da je svakome određen datum smrti a sa druge strane svi vidimo da u 95% slučajeva osobe koje vode računa o zdravlju (ne puše, ne piju, zdravo se hrane) duže žive od ostalih? Bez obzira na religiju naravno.
Malo mi je teško povjerovati u tumačenja nekih da je tim osobama ionako bilo određeno da žive duže i da njihova slobodna odluka da vode računa o zdravlju nema veze s tim.
Uz to,imas ljudi koji zive po 90 godina a pusili su i pili citav zivot,a imas ljude koji niti su pusili niti pili,jeli prilicno zdravo a umru u 60-oj.Znam starca koji pusi od svoje 13 godine ,zesci pusac ,,eno ga zdrav mashallah,ima mu 80 godina,,nena s druge strane niti pusila niti pretjerano jela,zivjela na selu,cist zrak,prirodna i domaca hrana i to,, a umrla u 60-oj.Sve je ba do nafake i sudbine.
- alibaba_i_30_godina
#2054 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ne moze se odgoditi, a istina je da je sve vec odredjeno.Eborg wrote:Dakle, ako sam te dobro shvatio, čovjeku je određen datum smrti ali on opet svojim zalaganjem tj. brigom o zdravlju može odgoditi taj datum?theTruePath wrote:Mozda zato sto u islamu imas mogucnost da sam biras,kaze se 50% ti je zapisano a 50% ti sam mozes da promjenis.Ako se bacis pred voz,logicno je da ces umrijeti,ako jedes pretjerano i lose logicno da ces imati losije zdravlje,i to ce te polako ubitiEborg wrote:Kako islam objašnjava činjenicu da je svakome određen datum smrti a sa druge strane svi vidimo da u 95% slučajeva osobe koje vode računa o zdravlju (ne puše, ne piju, zdravo se hrane) duže žive od ostalih? Bez obzira na religiju naravno.
Malo mi je teško povjerovati u tumačenja nekih da je tim osobama ionako bilo određeno da žive duže i da njihova slobodna odluka da vode računa o zdravlju nema veze s tim.
Uz to,imas ljudi koji zive po 90 godina a pusili su i pili citav zivot,a imas ljude koji niti su pusili niti pili,jeli prilicno zdravo a umru u 60-oj.Znam starca koji pusi od svoje 13 godine ,zesci pusac ,,eno ga zdrav mashallah,ima mu 80 godina,,nena s druge strane niti pusila niti pretjerano jela,zivjela na selu,cist zrak,prirodna i domaca hrana i to,, a umrla u 60-oj.Sve je ba do nafake i sudbine.
-
Eborg
#2055 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Dakle, džaba briga o zdravlju?
Nema mi tu logike.
Kako onda objasniti recimo da u nekim zemljama/područjima je prosječni životni vijek duži, bilo zbog životnih uslova ili ishrane? Uporedi recimo Afriku gdje ljudi masovno umiru u 40.-oj i recimo Japan gdje je najduži prosječni životni vijek zbog dobrih uslova života i zdrave ishrane.
Nema mi tu logike.
Kako onda objasniti recimo da u nekim zemljama/područjima je prosječni životni vijek duži, bilo zbog životnih uslova ili ishrane? Uporedi recimo Afriku gdje ljudi masovno umiru u 40.-oj i recimo Japan gdje je najduži prosječni životni vijek zbog dobrih uslova života i zdrave ishrane.
- alibaba_i_30_godina
#2056 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Cuj djaba briga o zdravlju ... svakakvih ljudi.Eborg wrote:Dakle, džaba briga o zdravlju?![]()
Nema mi tu logike.
Pa jel' ti bolje cijeli zivot slobodno hodati i osjecati se dobro ili lezati u krevetu bolestan?! Valjda ces radi sebe povesti racuna o svom zdravlju. A poredjenje ti nije u redu, u Africi ljudi nemaju sta da jedu, nemaju dovoljno vode da piju, haraju razne bolesti dok u Japanu to nije slucaj.
-
Eborg
#2057 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Pa upravo zato i govorim. Uslovi nisu isti = različit je nivo brige o zdravlju.
Ne voli Bog više Japance od Afrikanaca.
Zato i pitam da li čovjek može utjecati na to, zašto Afrikanci žive kraće?
Uostalom, uporedi Belgijance i Japance. I jedni i drugi imaju OK uslove za život samo Japanci zdravijom ishranom žive duže.
Ne voli Bog više Japance od Afrikanaca.
Uostalom, uporedi Belgijance i Japance. I jedni i drugi imaju OK uslove za život samo Japanci zdravijom ishranom žive duže.
-
SundanceKid
#2058 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Da, Bog manje voli Afrikance. Inace im ne bi uskratio predispoziciju da dugo zive. Afrikanci zive krace zato sto se radjaju u zemljama koje su siromasne, pa nemaju sta da jedu, imaju uzasnu zdravstvenu skrb i umiru od cijelog spektra bolesti. Tu se dakle radi o stvarima na koje oni sami ne mogu uticati, umiru mala djeca, bebe, dakle osobe koje nisu ni dosle u fazu da mogu uticati na svoju sudbinu, i ispuniti ovaj "religijski koeficient" od 50% mogucnosti da sam izaberes svoju sudbinu....Eborg wrote:Pa upravo zato i govorim. Uslovi nisu isti = različit je nivo brige o zdravlju.
Ne voli Bog više Japance od Afrikanaca.Zato i pitam da li čovjek može utjecati na to, zašto Afrikanci žive kraće?
Dakle zivot nije fer, nismo svi isti, i na svijetu ne postoji nikakva pravda. Jedni zive duze nego drugi... A religijske filozofije (opcenito), kao i obicno miniziraju sva ta stradanja i vjesto tumace i prikrivaju nejednakosti sa svojim ucenjima kako je ili "sve zapisano" ili "svako gradi svoju sudbinu", odnosno sve je odredjeno, ali nije odredjeno (i u zavisnosti od toga sta im je momentalno u interesu, plasiraju svoje paradoksalne argumente), sto je njihov nacin da se bore sa nelogicnostima u zivotu, i religijskom sistemu...
Sve skupa, u praksi nelogicno, nepravedno, nejednako, ali mi treba da mislimo da je to sve kako treba da bude, i da za sve ima neki krupni plan i univerzalna pravednost. A ako si pametan da neke stvari shvatis, eeeh, ne treba tako, previse razmisljas, i kako se usudjujes, kad ti sve stoji zapisano, da ne moras razmisljat... Sto se mene tice, ispravno neko rece - "rational arguments don't usually work with religious people. Otherwise, there would be no religious people..."
Moje misljenje na prethnodnih par postova, nadam se da se niko nece naci uvrijedjen, ponavljam, moje misljenje....
- arzuhal
#2059 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
1. Japanci jedu vrlo malo masnoće i imaju manje srčanihEborg wrote:Pa upravo zato i govorim. Uslovi nisu isti = različit je nivo brige o zdravlju.
Ne voli Bog više Japance od Afrikanaca.Zato i pitam da li čovjek može utjecati na to, zašto Afrikanci žive kraće?
udara od Amerikanaca i Engleza.
2. Meksikanci jedu puno masnoće i imaju manje srčanih
3. Kinezi piju vrlo malo crnog vina i imaju manje srčanih
4. Francuzi i Talijani piju puno crnog vina i imaju manje
srčanih udara od Amerikanaca i Engleza.
5. Nijemci piju puno piva i jedu puno masnih kobasica i
imaju manje srčanih udara od Amerikanaca i Engleza.
ZAKLJUČAK:
Jedite i pijte što vam je drago, samo nemojte govoriti
engleski: izgleda da to ubija!!!
-
probitačan
#2060 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
.....................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 20:22, edited 1 time in total.
- SenQ
#2061 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
arzuhal wrote: ZAKLJUČAK:
Jedite i pijte što vam je drago, samo nemojte govoriti
engleski: izgleda da to ubija!!!
-
zonbirile
#2062 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
----------------------------------------Eborg wrote:Kako islam objašnjava činjenicu da je svakome određen datum smrti a sa druge strane svi vidimo da u 95% slučajeva osobe koje vode računa o zdravlju (ne puše, ne piju, zdravo se hrane) duže žive od ostalih? Bez obzira na religiju naravno.
kako tek objasniti činjenicu da Bog ne voli muslimane,jer im je vijek,kraći od kjafirskog u Zapadnim zemljama.
-
Brave_lion
#2063 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Gdje zapelo,nisam u toku.
Oko cega je frka nastala
Oko cega je frka nastala
-
Eborg
#2064 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ja sam pitao da li je čovjeku određeno kada će umrijeti kada je nauka dokazala da ako čovjek brine o svom zdravlju u 90% slučajeva duže živi.
Ja ako sada opalim po duhanu, alkoholu, masnoći vjerovatno (dakle ne sigurno, manite se priča o komšijama koji puše kao željezara sa 90 godina) ću zaplatiti glavom u nekim mlađim godinama nego 99 ostalih ljudi koji će se kloniti toga.
I niko ne dade neki konkretan odgovor nego sve u stilu:"Bog je tako dao i šuti sad!" pa mi ništa nije jasno.
Ja ako sada opalim po duhanu, alkoholu, masnoći vjerovatno (dakle ne sigurno, manite se priča o komšijama koji puše kao željezara sa 90 godina) ću zaplatiti glavom u nekim mlađim godinama nego 99 ostalih ljudi koji će se kloniti toga.
I niko ne dade neki konkretan odgovor nego sve u stilu:"Bog je tako dao i šuti sad!" pa mi ništa nije jasno.
-
theTruePath
#2065 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
SundanceKid wrote:Da, Bog manje voli Afrikance. Inace im ne bi uskratio predispoziciju da dugo zive. Afrikanci zive krace zato sto se radjaju u zemljama koje su siromasne, pa nemaju sta da jedu, imaju uzasnu zdravstvenu skrb i umiru od cijelog spektra bolesti. Tu se dakle radi o stvarima na koje oni sami ne mogu uticati, umiru mala djeca, bebe, dakle osobe koje nisu ni dosle u fazu da mogu uticati na svoju sudbinu, i ispuniti ovaj "religijski koeficient" od 50% mogucnosti da sam izaberes svoju sudbinu....Eborg wrote:Pa upravo zato i govorim. Uslovi nisu isti = različit je nivo brige o zdravlju.
Dakle zivot nije fer, nismo svi isti, i na svijetu ne postoji nikakva pravda. Jedni zive duze nego drugi... A religijske filozofije (opcenito), kao i obicno miniziraju sva ta stradanja i vjesto tumace i prikrivaju nejednakosti sa svojim ucenjima kako je ili "sve zapisano" ili "svako gradi svoju sudbinu", odnosno sve je odredjeno, ali nije odredjeno (i u zavisnosti od toga sta im je momentalno u interesu, plasiraju svoje paradoksalne argumente), sto je njihov nacin da se bore sa nelogicnostima u zivotu, i religijskom sistemu...
Sve skupa, u praksi nelogicno, nepravedno, nejednako, ali mi treba da mislimo da je to sve kako treba da bude, i da za sve ima neki krupni plan i univerzalna pravednost. A ako si pametan da neke stvari shvatis, eeeh, ne treba tako, previse razmisljas, i kako se usudjujes, kad ti sve stoji zapisano, da ne moras razmisljat... Sto se mene tice, ispravno neko rece - "rational arguments don't usually work with religious people. Otherwise, there would be no religious people..."
Moje misljenje na prethnodnih par postova, nadam se da se niko nece naci uvrijedjen, ponavljam, moje misljenje....
Dje si budisto?
Neki budisti vjeruju da su afrikanci oni koji su se reinkarnirali a prije toga su bili jako losi ljudi,dakle ako budes los u ovom zivotu mozda te karma kazni pa se rodis u Africi
Jako humana religija
-
Brave_lion
#2066 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Dat cu ti ja odgovor,ali prvo bi volio da znam sta si od nabrojanog: Krscanin,pravoslavac,sekularista,ateista,budista,musliman samo po imenu,musliman koji klanja i pridrzava se islamskih propisa?Eborg wrote:Ja sam pitao da li je čovjeku određeno kada će umrijeti kada je nauka dokazala da ako čovjek brine o svom zdravlju u 90% slučajeva duže živi.
to sve u cilju da dobijes sto bolji odgovor
-
Eborg
#2067 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Znaš šta, nimalo mi se ne sviđa takav pristup. Zar moraš modelirati odgovor na osnovu mog religijskog osjećanja?
Samo ti napiši a dalje ćemo vidjeti.
Ja sam pitanje postavio da bih saznao više a ne da bih šuknuo neki kontraargument.
Samo ti napiši a dalje ćemo vidjeti.
Ja sam pitanje postavio da bih saznao više a ne da bih šuknuo neki kontraargument.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2068 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
daću ti ja odgovor: još jednom pitaj za "boju dresa" i nećeš me morati moliti ban.Brave_lion wrote:Dat cu ti ja odgovor,ali prvo bi volio da znam sta si od nabrojanog: Krscanin,pravoslavac,sekularista,ateista,budista,musliman samo po imenu,musliman koji klanja i pridrzava se islamskih propisa?
to sve u cilju da dobijes sto bolji odgovor
- minjonja
#2069 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
nisam strucnjak za vjerska pitanja, ali evo neki moj pokusaj dok se ne javi arzuhal, ikrime i ostala ekipa.Eborg wrote:Ja sam pitao da li je čovjeku određeno kada će umrijeti kada je nauka dokazala da ako čovjek brine o svom zdravlju u 90% slučajeva duže živi.
s obzirom da si pitanje postavio vjernicima, muslimanima, koji vjeruju da je Bog sveznajuci, odgovor je jednostavan. On je znao da ces ti opaliti po duhanu, alkoholu i masnoci i da ces platiti glavom, po prirodnim zakonima koje je On dao.
ako stavis pacova u labirint i na jedan kraj labirinta stavis komad mesa, ti znas da ce on na kraju doci do tog mesa. tako ja to vidim
-
Eborg
#2070 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Pa tom logikom što mi je onda grijeh ako se upucam u glavu, i to je onda Bog znao da ću uraditi?
Moram priznati da ovaj fenomen "slobodne volje" nije baš toliko istražen koliko bi trebao biti, gura ga se u neku dogmu pa jako često ljudi brkaju slobodu čovjeka da donese odluku i "Božiju ruku" koja nas usmjerava u nekom smjeru. 
- minjonja
#2071 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
u ovoj boldiranoj recenici ja i ne vidim neke logikeEborg wrote:Pa tom logikom što mi je onda grijeh ako se upucam u glavu, i to je onda Bog znao da ću uraditi?Moram priznati da ovaj fenomen "slobodne volje" nije baš toliko istražen koliko bi trebao biti, gura ga se u neku dogmu pa jako često ljudi brkaju slobodu čovjeka da donese odluku i "Božiju ruku" koja nas usmjerava u nekom smjeru.
pa sta ako je znao? ako ja odem u mup i kazem da cu ubiti tog i tog, na kraju ga i ubijem, hocu li u zatvor? haj mi ti kao pravnik odgovori
da, Bog je znao sta ce hitler i ini zlocinci uraditi. je li to umanjuje njihov grijeh ako je Bog znao?
-
apolitican
#2072 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ja vam se izvinjavam ak vam kvarim temu, al pise "Pametnom čovjeku dovoljan i išaret , a znam da vjerovatno se moze na 100 nacina tumaciti ta izreka, a ja se pitam kad bi nekim ljudima covjek saretio il pokazivo da mu nije nije nesto pravo npr referendum u Svicarskoj o izgradnji munareta, zakon u Belgiji o zabrani pokrivanja lica.Dali bi se ta mudrost "Pametnom čovjeku dovoljan i išaret " mogla i ovdje primjenit ,ili jedno pitanje moras me razumjeti da nebi zelio da ispadam neko ko bi nekoga mucio sa nekim pitanjem a da znam da nemoze nista uciniti da to promjeni a da ja ga samo pitam iz nekog razloga koji bi bio pogresan il negativan.Bosna i Hercegovina wrote:Muhammed a.s. je jednom prilikom rekao: " Radite za ovaj svijet onoliko koliko ćete živjeti na njemu, radite za ahiret onoliko koliko ćete ostati tamo, a za Boga dž.š. koliko vam je potreban, za vatru pak koliko je možete trpjeti ! " Toliko je toga rečeno u ovome hadisu, da kada bi čovjek samo ovo spoznao , ne bi mu trebalo drugo znanje o vjeri !
P.S.
Što bi se "po naški" reklo: "Pametnom čovjeku dovoljan i išaret ! "
- statix
#2073 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Posto sam duzan pojasnjenje na drugoj temi pa da obrazlozim ovdje:
Dakle, moja djevojka jeste odgojena u islamskom duhu, i praktikovala je vecinu obicaja. Medjutim, ima par godina da je napustila vjerovanje u Islam i monoteistickog Boga, te prihvatila agnosticizam.
E sad, postoji vise razloga za to, ali evo nekih:
1. Ekstremisti koji ranije nisu bili prisutni u BiH i koji na svakom cosku cekaju da navedu nekoga na Islam i objasne mu sve odgovornosti koje isti nosi i vaznost serijatsakog prava. Dakle, nacionalisticko-vjerska politika guranja ljudi u torove u kojima ce se potom primjenjivati vjerska indoktrinacija. Takve pojave su joj ogadile religiju.
2. Obrazovanjem ( bosanska/srpska/hrvatska knjizevnost i jezik ) je razvila sposobnost kritickog razmisljanja i objektivnosti prilikom analiziranja i procesiranja informacija s kojima se svakodnevno susrecemo. Shodno tome, napustila je vjerovanja za koje nije imala ili joj se nisu nudili nikakvi "solidni dokazi". Tacnije, na jednoj strani imala je mnogo odricanja i prihvatanja raznih obicaja i obaveza koje nosi religija, a sa druge strane nudili su joj se navodno duhovni mir (koji se moze i na druge nacine naci), lagodan zivot poslije smrti i mnostvo mistike i mitova opisanih u vjerskim spisima monoteistickih religija, za koje danasnja nauka nema nikakvih dokaza. Kada se izvagaju dvije strane razultat je jasan.
3. Zadovoljavanje osnovnih bioloskih potreba (sex) prije braka, jer poznato je koliko je danas pomjeren starosni prosjek sklapanja braka.
Eto to su samo neki, da ne spominjem kako je fascinirana srpskom knjizevnoscu.
A posto idealnaM trazi primjere izvornog bosanskog i tvrdi kako je sve to arapsko, reci cu samo romantizam i pojava sevdalinke u Bosni, a kasnije se prelilo i u zemlje okruzenja.
Recimo da je to njoj danasnji nacin zadovoljavanja duhovnih potreba pored ostalih umjetnosti tj. sevdise se s vremena na vrijeme i pronalazi duhovno stanje kojeg karakterisu mir, harmonija i ljubav prema zivotu i drugima.
A sto se tice iftara, mi smo redovno iftarili zajedno.
Dakle, moja djevojka jeste odgojena u islamskom duhu, i praktikovala je vecinu obicaja. Medjutim, ima par godina da je napustila vjerovanje u Islam i monoteistickog Boga, te prihvatila agnosticizam.
E sad, postoji vise razloga za to, ali evo nekih:
1. Ekstremisti koji ranije nisu bili prisutni u BiH i koji na svakom cosku cekaju da navedu nekoga na Islam i objasne mu sve odgovornosti koje isti nosi i vaznost serijatsakog prava. Dakle, nacionalisticko-vjerska politika guranja ljudi u torove u kojima ce se potom primjenjivati vjerska indoktrinacija. Takve pojave su joj ogadile religiju.
2. Obrazovanjem ( bosanska/srpska/hrvatska knjizevnost i jezik ) je razvila sposobnost kritickog razmisljanja i objektivnosti prilikom analiziranja i procesiranja informacija s kojima se svakodnevno susrecemo. Shodno tome, napustila je vjerovanja za koje nije imala ili joj se nisu nudili nikakvi "solidni dokazi". Tacnije, na jednoj strani imala je mnogo odricanja i prihvatanja raznih obicaja i obaveza koje nosi religija, a sa druge strane nudili su joj se navodno duhovni mir (koji se moze i na druge nacine naci), lagodan zivot poslije smrti i mnostvo mistike i mitova opisanih u vjerskim spisima monoteistickih religija, za koje danasnja nauka nema nikakvih dokaza. Kada se izvagaju dvije strane razultat je jasan.
3. Zadovoljavanje osnovnih bioloskih potreba (sex) prije braka, jer poznato je koliko je danas pomjeren starosni prosjek sklapanja braka.
Eto to su samo neki, da ne spominjem kako je fascinirana srpskom knjizevnoscu.
A posto idealnaM trazi primjere izvornog bosanskog i tvrdi kako je sve to arapsko, reci cu samo romantizam i pojava sevdalinke u Bosni, a kasnije se prelilo i u zemlje okruzenja.
Recimo da je to njoj danasnji nacin zadovoljavanja duhovnih potreba pored ostalih umjetnosti tj. sevdise se s vremena na vrijeme i pronalazi duhovno stanje kojeg karakterisu mir, harmonija i ljubav prema zivotu i drugima.
A sto se tice iftara, mi smo redovno iftarili zajedno.
-
Brave_lion
#2074 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ma vidim ja da vi nista normalni,nemoze covjek nista reci a da se ne napadne,sve zato jer mislite da sam vehabija.Ma nek vam Allah da kaznu ili nagradu u zavisnosti od toga koliko sam upravu sto se tice ovog recenog.Lijecite se pod hitno
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2075 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ja ti sve vrijeme pokušavam ukazati na neke stvari lijepom riječju, a ti opet po svom. što je dosta, dosta je.Brave_lion wrote:Ma vidim ja da vi nista normalni,nemoze covjek nista reci a da se ne napadne,sve zato jer mislite da sam vehabija.Ma nek vam Allah da kaznu ili nagradu u zavisnosti od toga koliko sam upravu sto se tice ovog recenog.Lijecite se pod hitno
17. May. 2010. 22:01 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Brave_lion