Sto naravno znaci da je Susic pogrijesio i da je Miske, jos uvijek najbolji igrac BiH dok moze, trebao igrati zadnjih dvadeset minutamiki.ba wrote:U pravu si, bio je odlican 17 min, a nakon toga smo igrali sa igracem manje.ins wrote:Vidim da niko ne spominje, ali ovaj covjek nas je sinoc poslije autogola povukao naprijed, i teglio dobrih 10-15 minuta dok ostali nisu sebi dosli. Njegovim guranjem napada nije dao Argentini sansu da nas proba zakucati sa jos jednim golom odmah na pocetku
To moze samo igrac sa strasnim iskustvom, imao on sa sobom svoje pivsko burence ili ne!![]()
Po meni, kljucni igrac sinoc zbog kojeg smo ostali u igri![]()
Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#2051 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
- GandalfSivi
#2053 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Da je igrao zadnjih 20 min, igrao bi kod 5:0 za njih. Realno je trebao odigrati prvo i vozdrica...
-
miki.ba
#2054 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pa stani jel on obavljao neke defanzivne zadatke koji su nas spasili?GandalfSivi wrote:Da je igrao zadnjih 20 min, igrao bi kod 5:0 za njih. Realno je trebao odigrati prvo i vozdrica...
-
Tyke
#2055 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pa necemo se braniti sa 10 igraca, ne brojeci golmana. Miske je odigrao izvanredno, osim njegovi posljednjig 10ak minuta kad se nije primjetio na terenu. Jos ovaj igrac moze dati na SP, i siguran sam da ce svojom smirenoscu i znanjem odvesti nas u drugi krug.
- Šibicar
#2056 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ako ćemo pošteno,ja ga u drugom poluvremenu nisam nikako primjetio do trenutka kada je izlazio sa terena.Znam da je Safeta hastra da ga mijenja ikako,možda je tako i bolje zbog atmosfere u svlačionici,jer kasno je sad trenirati neku strogoću,ali za dobrobit igre i rezultata Misimoviću bi se u pojedinim utakmicama definitivno trebalo dozirati vrijeme na terenu,kad neko ne može da trči,ne može i tačka,ne može to nikakav roling u mjestu sa loptom sakriti,jebiga al' je tako koliko god ga svi mi gotivili,u utakmicama gdje trebamo biti malo povučeniji i zatvoreniji Misimović ne bi trebao igrati skoro čitavu utakmicu.Tyke wrote:Pa necemo se braniti sa 10 igraca, ne brojeci golmana. Miske je odigrao izvanredno, osim njegovi posljednjig 10ak minuta kad se nije primjetio na terenu. Jos ovaj igrac moze dati na SP, i siguran sam da ce svojom smirenoscu i znanjem odvesti nas u drugi krug.
- GandalfSivi
#2057 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Povezao nam redove kad smo se raspadali, stao na loptu, malo smirio situaciju. Da nije toga bilo, panika bi nas potopila...miki.ba wrote:Pa stani jel on obavljao neke defanzivne zadatke koji su nas spasili?GandalfSivi wrote:Da je igrao zadnjih 20 min, igrao bi kod 5:0 za njih. Realno je trebao odigrati prvo i vozdrica...
- vee-jay
#2058 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miske je morao biti izvadjen na poluvremenu i time bi mi imali sansu.
- Don Zivconi
#2059 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Opet znalcima moram ponoviti neko ko ima mozak ne mora puno da trci, a i pored toga pretrcao je 8.3km za 74min dok su ostali za +20min pretrcali 2km vise pa nek mi neko kaze da nije radio a terenu ma daj bjazi
sve znalci
- Šibicar
#2060 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Jah Josipe,to si mog'o prije 20 godina da igraš i ne trčiš,ali u današnjem fudbalu svi ali bukvalno svi moraju dati svoj trkački doprinos na terenu,jer kako kaže Švabo "ko ne može da trči ne može ni da igra",barem ne protiv reprezentacija gdje se moramo malo zatvoriti i gdje mi nismo ti koji kontrolišu igru i napadaju,ok protiv Nigerije i Irana,ali protiv Argentine,Portugala,Njemačke,Brazila...itd puno bolje bi nam koristio npr. još jedan Bešić nego 2 Misimovića.Normalno je da će on preći odredjenu kilometražu,pa Begović je "pretrčao" preko pet kilometara a golman,ali lik je spor i gotovo neupotrebljiv u defanzivnim zadacima.
-
miki.ba
#2061 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
U kilometrazu ulazi i kad setaju.
- Don Zivconi
#2062 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Bitno je da on igra a one koje bi vi da igraju... igrat ce al u kurcu jasno
jednostavno se bez njega, sta? ne moze kakav god bio jos jednom, ne moze 
Sad tisina, studiraj te tekmu iran nigerija pa predlozite papetu koga da stavi
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sad tisina, studiraj te tekmu iran nigerija pa predlozite papetu koga da stavi
- Don Zivconi
#2063 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Onda svi kolektivno brzo setajumiki.ba wrote:U kilometrazu ulazi i kad setaju.
- IcedMFEarth
#2064 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miske pretrčo više od Mesija, i to za manje odigranih minuta.
- Saian
#2065 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Onaj pas za Hajrovica je potreban i dovoljan razlog zasto Dr. Misimovic treba igrat cijelu utakmicu, sve ostalo su gluposti, coEk jednim pasom napravi dar mar , tachka
- Don Zivconi
#2066 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ma naravno, samo je jajo tesko bjasniti to nekom ko je ogranicen ko balkonSaian wrote:Onaj pas za Hajrovica je potreban i dovoljan razlog zasto Dr. Misimovic treba igrat cijelu utakmicu, sve ostalo su gluposti, coEk jednim pasom napravi dar mar , tachka
- Šibicar
#2067 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
E jes' se imao na koga ugledatiIcedMFEarth wrote:Miske pretrčo više od Mesija, i to za manje odigranih minuta.
- limeni
#2068 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
nas najbolji igrac na lopti, kako voda argentince neprocijenjivo
ocekujem makar dvije asistencije protiv nigerije i perzije
ocekujem makar dvije asistencije protiv nigerije i perzije
- IcedMFEarth
#2069 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pa svejedno, trči ko najbolji igrač na svijetu. Ili barem drugi najboljiŠibicar wrote:E jes' se imao na koga ugledatiIcedMFEarth wrote:Miske pretrčo više od Mesija, i to za manje odigranih minuta.Mesi nije pretrčao 200 metara čitavu utakmicu,zato ga svi mediji i pilaju danas,imao je taj jedan pravi sprint u svom stilu i to nam je i presudilo.
Evo, i Aguero je pretrčo isto 8 kilometara
- Kinaski
#2070 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miske maestro, jednostavno zna sa loptom i dok je tako igrat ce i treba igrat 
-
serpico35
#2071 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
IcedMFEarth wrote:Miske pretrčo više od Mesija, i to za manje odigranih minuta.
i od dzeke garant.
-
bosanska senzacija
#2072 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Zna Miske skoro sve sa loptom kada je ima u nogama.
Problemi nastaju onda kada je nema, a u tandemu sa Dzekom u vrhu napada koji isto nije vičan trci to izgleda još gore.
Miske više ne može vršiti visoki presing, ne može istrčavati kontre, ne može pretrčati nikoga, ne možeš mu je gurnuti u for već mu je moraš dodati direktno u noge..
Sinoć nam je jedna od boljih akcija propala upravo zbog toga što usamljeni Miske na desnoj strani nije mogao stići zavrnutu Džekinu loptu koja je išla od njega nekih metar-dva..
Jedina utakmica u kojoj bi nam Miske mogao biti od velike koristi je ona protiv Irana kojeg ćemo vjerovatno nabiti u šesnaesterac i gdje će biti potrebna njegova lucidnost da se taj bunker otključa.
Problemi nastaju onda kada je nema, a u tandemu sa Dzekom u vrhu napada koji isto nije vičan trci to izgleda još gore.
Miske više ne može vršiti visoki presing, ne može istrčavati kontre, ne može pretrčati nikoga, ne možeš mu je gurnuti u for već mu je moraš dodati direktno u noge..
Sinoć nam je jedna od boljih akcija propala upravo zbog toga što usamljeni Miske na desnoj strani nije mogao stići zavrnutu Džekinu loptu koja je išla od njega nekih metar-dva..
Jedina utakmica u kojoj bi nam Miske mogao biti od velike koristi je ona protiv Irana kojeg ćemo vjerovatno nabiti u šesnaesterac i gdje će biti potrebna njegova lucidnost da se taj bunker otključa.
- Don Zivconi
#2073 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Meni se cini da je jedini Miske imao snage za kompletnu utakmicu sinoc, ostali su imali noge od olova osim malog besica i jos par igraca
. Steta sto ponistise gol iz onakve asistencije 
- It_is_a_Leclerc
#2074 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Nadam se da će oproštaj biti pred Bilinim poljem, i da će se oprostiti zajedno sa Rahimićem.Zvjezdan Misimovic to German media - "I am retiring from the national team. Its time for a younger generation.
- DaysleepeR
#2075 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
KRAJ REPREZENTATIVNE KARIJERE
Miske: Ja sam svoje odigrao!
Piše: B. T.
Rekorder po broju nastupa u dresu selekcije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović najavio je kraj reprezentativne karijere.
Bivši kapiten Zmajeva na Mundijalu u Brazilu je završio nastupe u reprezentativnom dresu.
U izjavi za njemačke medije po povratku sa Svjetskog prvenstva, Misimović je nastup izabranika Safeta Sušića ocijenio kao pozitivan uprkos činjenici da je BiH eliminisana u grupnoj fazi takmičenja u konkurenciji Argentine, Nigerije i Irana, prenosi Mondo.
Prema njegovim riječima, Zmajeve očekuje svijetla budućnost, ali bez njega.
“BiH ima mladu ekipu koja može da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Vrijeme radi za mlađe, ja sam svoje odigrao”, rekao je Miske.
U reprezentaciji BiH je nastupao punih deset godina, a svoj debi ostvario je 18. februara 2004. godine protiv Makedonije pod vodstvom selektora Blaža Sliškovića. Od tada do danas bio je stalan član Zmajeva odigravši ukupno 84 utakmice za BiH.
Mrežu protivnika tresao je 26 puta i drugi je na listi strijelaca svih vremena iza Edina Džeke (36).