Iskreno ne znam, dobio sam ga na poklon od prijatelja koji živi u Rusiji a mislim da je uzeo telefon u USA. Mislim da je originalni ali kad sam ga tek bio upalio kad sam ga dobio nije se mogao spojiti na mrežu tj morao sam ga odnijeti da se otključa pa me to pokolebalo a i on se začudio kad sam mu rekao da sam ga morao otključavati...DYD666 wrote:Legalna varijanta ili?shaqqa wrote:Imam 3gs 32gb, interesuje me kad bih uradio upgrade na IOS4 da li gubim sve što imam na telefonu i da li bih mogao prilikom sljedećeg synca sa itunesom (u kojem bi dakle ostale sve aplikacije, slike i muzika koju imam) sve to "povratiti"?
Hvala
iPhone - All about
Moderator: Benq
- shalla
#2051 Re: iPhone - All about
-
DYD666
#2052 Re: iPhone - All about
A kako i kakve aplikacije instaliras na njega?shaqqa wrote:morao sam ga odnijeti da se otključa pa me to pokolebalo a i on se začudio kad sam mu rekao da sam ga morao otključavati...
U sustini ga mozes svakako jailbreakovati i formatirati a ono sto imas u iTunes ce svakako ostati i kasnije se vratiti kad syncas.
Nego pitam jer možda nećeš iz nekog principa da radiš jailbreak pa...
- shalla
#2053 Re: iPhone - All about
Ma jailbreakovan je on, skidam aplikacije sa apptrackr.org ili sa cydije, dakle crackovane aplikacije. Nije stvar principa nego mi se ne radi upgrade ako ću izgubiti kontakte, dokumente i aplikacije. Ne znam šta dobijam sa IOS4, multitasking, bolje performanse kamere ili nešto treće?DYD666 wrote:A kako i kakve aplikacije instaliras na njega?shaqqa wrote:morao sam ga odnijeti da se otključa pa me to pokolebalo a i on se začudio kad sam mu rekao da sam ga morao otključavati...
U sustini ga mozes svakako jailbreakovati i formatirati a ono sto imas u iTunes ce svakako ostati i kasnije se vratiti kad syncas.
Nego pitam jer možda nećeš iz nekog principa da radiš jailbreak pa...
-
DYD666
#2054 Re: iPhone - All about
Obzirom da je takav kakav jeste ti bi i trebao ponovo ici na jailbreak, ali to ukljucuje i format. Dakle gubljenje svega. E sad, to gubljenje je relativna odnosno privremena stvar ukoliko sve svoje bitne stvari svakako imas backupovane na racunaru. Ne znam tacno za PC ali mislim da se kontakti, kalendar eventi itd. sa telefona daju prebaciti u outlook i spasiti kao vCard (na Macu to svakako ide tako sa njegovom nativnom "adress book" pa taj dio nikad nije ni bio problematičan).shaqqa wrote: Ma jailbreakovan je on, skidam aplikacije sa apptrackr.org ili sa cydije, dakle crackovane aplikacije. Nije stvar principa nego mi se ne radi upgrade ako ću izgubiti kontakte, dokumente i aplikacije. Ne znam šta dobijam sa IOS4, multitasking, bolje performanse kamere ili nešto treće?
Isto važi i za slike, videa, muziku...
A sta dobijas...najbolje da sam pogledas na http://www.apple.com/iphone/software-update/ pa ocjeni prema svojim potrebama jeli ti to-to.
Nisam lično nikad uzivo niti vidio iOS4 ali iz iskustva znam da sigurno ima bruka dodatnih finesa i gotivnih finti ispod haube nego li ovdje stoji na main pageu. Generalno, ne govorimo o 3.1.0 na 3.1.3, major upgrade je u pitanju i nikad nije bio zgoreg. A koliko vidim i performanse na S su OK. Za razliku od obicne 3G.
A sam nacin, najbolje da pogledas neki YouTube clip, ima ih zilion. Ja bih ti napisao, ali fkt nisam nikad radio sa 3GS i iOS4, možda neko od raje uskoči sa više informacija. U svakom slučaju obrati paznju na bootroom verziju, nisam u toku kolike su sad oko toga zezancije, ako ih uopšte i ima.
-
iSwagga
#2055 Re: iPhone - All about
ma jarane samo ga syncaj i back up uradi prije jailbreaka i nista se ne brini.. nakon zavrsenog jailbreaka sam ce te itunes pitati hoces li da povratis sve sto si imao.. i bice ti identicne i postavke i sve na iphoneu kao i prije..
- hakazvaka
#2056 Re: iPhone - All about
hitno potrebna pomoc
sada uzeo telefon u ruke, dosla mi poruka, pise broj (umjesto imena), a vidim poznat mi broj pravo. otvorim, naravno neko koga imam u kontaktima... ali pise samo broj njen.
otvorim imenik: 91 kontakt !!! od oko 180
obrisalo mi se skoro pola imenika... otvorim Contacts na Windowsu (sa kojim se iPhone syncuje svaki put kada ga spojim), i tamo 91 kontakt
nisam nikakve izmjene radio na telefonu, sve apsolutno standardno...
mislim da cu se samoubit :/
ima li iko IKAKVU ideju !?
EDIT:
ovako sada izgleda lista kontakta u Windows Contacts (poslagano po datumu kada su dodani, retrospektivno)

sada uzeo telefon u ruke, dosla mi poruka, pise broj (umjesto imena), a vidim poznat mi broj pravo. otvorim, naravno neko koga imam u kontaktima... ali pise samo broj njen.
obrisalo mi se skoro pola imenika... otvorim Contacts na Windowsu (sa kojim se iPhone syncuje svaki put kada ga spojim), i tamo 91 kontakt
EDIT:
ovako sada izgleda lista kontakta u Windows Contacts (poslagano po datumu kada su dodani, retrospektivno)

-
iSwagga
#2057 Re: iPhone - All about
haka imas li najnoviju verziju itunes-a?
- bug
#2058 Re: iPhone - All about
a backupi? http://geekyninja.com/archives/how-to-r ... kup-files/hakazvaka wrote:hitno potrebna pomoc
obrisalo mi se skoro pola imenika... otvorim Contacts na Windowsu (sa kojim se iPhone syncuje svaki put kada ga spojim), i tamo 91 kontakt![]()
- hakazvaka
#2059 Re: iPhone - All about
10.0.1.22 nudio mi je update, ja odbioiSwagga wrote:haka imas li najnoviju verziju itunes-a?
- Qler
#2060 Re: iPhone - All about
iPhone je smece 
HTC sa Androidom super stvar
kupio sam Legend-a djevojci, telefon odlican!
A ni Nokia N8 nije losa
cekam je svaki dan 
HTC sa Androidom super stvar
A ni Nokia N8 nije losa
-
iSwagga
#2061 Re: iPhone - All about
Legend je katastrofa. Haj da si rekao neki drugi (bolji, jaci, itd) HTC mozda ali MOZDA bi ti povjerovao.. mada najjaci HTC ne moze parirati sa iPhone-om.. 
- hakazvaka
#2062 Re: iPhone - All about
joj hajd sad se posvadjajte malo oko togaiSwagga wrote:Legend je katastrofa. Haj da si rekao neki drugi (bolji, jaci, itd) HTC mozda ali MOZDA bi ti povjerovao.. mada najjaci HTC ne moze parirati sa iPhone-om..
ima vaznijih problema iznad
- Qler
#2063 Re: iPhone - All about
Za pare koliko kosta legend, puno je bolji od iphonea. A HTC desire hd dere guzove iphoneu.iSwagga wrote:Legend je katastrofa. Haj da si rekao neki drugi (bolji, jaci, itd) HTC mozda ali MOZDA bi ti povjerovao.. mada najjaci HTC ne moze parirati sa iPhone-om..
Hala, pa jel imas samo jedan backup imenika? Mene je zivot naucio bar na dva kompa da imam imenik.
-
BatoL
#2064 Re: iPhone - All about
@Haka: Jesi povlačio podatke iz Windows kontakata nekim drugim softverom? Izgleda mi kao da su "nestali" u Winu, a tel samo syncovao novo stanje...
- hakazvaka
#2065 Re: iPhone - All about
da, i meni se tako cini. ali nisam ih dirao :/BatoL wrote:@Haka: Jesi povlačio podatke iz Windows kontakata nekim drugim softverom? Izgleda mi kao da su "nestali" u Winu, a tel samo syncovao novo stanje...
-
Duge
#2066 Re: iPhone - All about
Probao ja ali mi nije uspjelo. Treba JB da bude uradjen sa PwnageTool, Redsn0w ili Blackra1n, a ja sam uradio sa snowbreezomJaguar84 wrote:http://lifehacker.com/5693309/how-to-in ... easy-steps
Jel ko probao?
-
iSwagga
#2067 Re: iPhone - All about
ne znam zasto ce android na iphoneu.. nidje veze.. kupi droidov telefon i vozdraJaguar84 wrote:http://lifehacker.com/5693309/how-to-in ... easy-steps
Jel ko probao?
- ja_cura_
#2068 Re: iPhone - All about
zdravo.....
ja bih molila nekog, da mi objasni sta ja kao zensko
mogu sa iPhonom 4 raditi... vidim, vi svi nesto sync, nesto jailbreak.. te ovo te ono... fakat ne kontam nista vise...
dobila sam iphone na poklon (prije toga sam imala (i jos uvijek imam) normalni mobitel, koji je sluzio za slanje poruka, mms, povremeno koristenje interneta i pozive... ) meni sasvim dovoljno.
iphone je kupljen normalno, na pretplatu... cak stigla i neka manja sim kartica... i to je sve. jos je nisam ubacila, ne smijem da nesto ne zeznem...

ja bih molila nekog, da mi objasni sta ja kao zensko
dobila sam iphone na poklon (prije toga sam imala (i jos uvijek imam) normalni mobitel, koji je sluzio za slanje poruka, mms, povremeno koristenje interneta i pozive... ) meni sasvim dovoljno.
iphone je kupljen normalno, na pretplatu... cak stigla i neka manja sim kartica... i to je sve. jos je nisam ubacila, ne smijem da nesto ne zeznem...
- dinao
- dinao
#2070 Re: iPhone - All about
ja_cura_ wrote:zdravo.....
ja bih molila nekog, da mi objasni sta ja kao zenskomogu sa iPhonom 4 raditi... vidim, vi svi nesto sync, nesto jailbreak.. te ovo te ono... fakat ne kontam nista vise...
![]()
iphone je kupljen normalno, na pretplatu... cak stigla i neka manja sim kartica... i to je sve. jos je nisam ubacila, ne smijem da nesto ne zeznem...![]()
![]()
OMG.. ja krv propiša da zamjenim svoj 3G sa četvorkom.. a ti dobila..i jos malu sim karticu
ništa.. i ja sam dosta toga naučio na ovom forumu.. a ima dosta ljubaznih ljudi koji ce ti rado pomoci!
sta te zanima? da krenemo od pocetka..prvo malo pročitaj po netu
-
Richard Peti
- fatality
#2072 Re: iPhone - All about
samo jedna mala zamjerka, imam TomTom na Iphone 4 i mislim da jedino vojska ima bolju navigacijudzemmo wrote: neka osnovna navigacija
al stvarno bez zezancije, navigacija je precizna u 1-2 metra sto znaci da ne zaostaje za "pravim" navigacijama gotovo pa nikako
-
Richard Peti
-
Duge
#2074 Re: iPhone - All about
Veceras u 19:00.
Znaci za dan-dva i unlock izlazi
- Lady Saray
#2075 Re: iPhone - All about
ima li jb za njeg?