SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Impavidus

#2051 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Impavidus »

"UEFA i FIFA su na potezu i ja očekujem da će se sve završiti na najbolji mogući način za bh. fudbal. Neki ljudi, sa kojima sam u kontaktu i koji su dobro upoznati sa svim dešavanjima, su mi u neformalnim razgovorima rekli da postoji rješenje i zbog toga sam optimista", zaključio je Sušić.
Svi se nadamo ovome i da je ovo danas spas BH fudbala/nogometa i dozivnotna suspenzija svih onih koji su danas imali uopste priliku da glasaju. Ispostavil se da ce biti tako, veliko hvala bevandinim i dodikovim.
palermo

#2052 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Slažem se... dodao bih još da ne trebamo sad da se dijelimo na one koji misle da je suspenzija dobra ili loša... jednostavno je bila neminovna s obzirom na raspored snaga, i tako je treba i prihvatiti.

Nije vrijeme za teške riječi, niti verbalne a pogotovo fizičke prijetnje "anamo onima"... mnogo teže stvari smo dostojanstveno izdržali, pa trebamo i ovo. Ko prati političku situaciju u zemlji, kockice je odavno posložio.

Još jedna paralela sa politikom... u politici smo u zadnjih godinu dana pročistili svoje redove i napravili jasnu strategiju, pomaci su vidljivi svima. Ovo je slična šansa i za fudbal. Znači, dovesti ljude koji se mogu izboriti za budućnost bh.fudbala, a svi znamo ko su oni. Objektivno, svi znamo da se Čolaković, Pika, Raščić i ostali mogu izboriti samo za svoj džep, tako da je bolje da je ova agonija prekinuta.

Samo hrabro i pametno ;-)
Ti si pametan čovjek Ultima, odlučio sam da ti vjerujem.Sa razlogom ili bez razloga ali bolje je vjerovati.
Slažem se, hrabro i pametno, jedino se tako može.

Al moram reći,ne mogu prežaliti baš lako ovu generaciju, al ako se mora, nek bude....
simonese

#2053 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by simonese »

Impavidus wrote:"UEFA i FIFA su na potezu i ja očekujem da će se sve završiti na najbolji mogući način za bh. fudbal. Neki ljudi, sa kojima sam u kontaktu i koji su dobro upoznati sa svim dešavanjima, su mi u neformalnim razgovorima rekli da postoji rješenje i zbog toga sam optimista", zaključio je Sušić.
Svi se nadamo ovome i da je ovo danas spas BH fudbala/nogometa i dozivnotna suspenzija svih onih koji su danas imali uopste priliku da glasaju. Ispostavil se da ce biti tako, veliko hvala bevandinim i dodikovim.
nesto sumnjam da se Dodik zajebo u rasturanju BiH
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2054 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by -LIBERO- »

Safet je kucni prijatelj sa Platinijem..mozda tu i bude nesto,tj. mozda on i zna nesto vise od nas.
Šibicar

#2055 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Šibicar »

-LIBERO- wrote:Safet je kucni prijatelj sa Platinijem..mozda tu i bude nesto,tj. mozda on i zna nesto vise od nas.
Stvarno?
and

#2056 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

-LIBERO- wrote:Safet je kucni prijatelj sa Platinijem..mozda tu i bude nesto,tj. mozda on i zna nesto vise od nas.
prije par mjeseci sam pisao kako vjerujem da će pape sa platinijem uraditi puno dobrog za bh fudbal.
Šibicar

#2057 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Šibicar »

Ako je fakat istina da je Pape haver sa Platinijem,onda ima neke nade....
campa_xxx

#2058 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by campa_xxx »

Upostavljeni kontakti sa UEFA-om i FIFA-om
Ekskluzivno: Osim, Baždarević i Hadžibegić formiraju novi Savez!

Današnja odluka Skupštine Nogometnog/Fufbalskog saveza Bosne i Hercegovine da ne prihvati Statut je poljuljala vjeru u bolju budućnost bh. fudbala.

Međutim, kako "izvor" saznaje, današnja odluka predstavlja kraj nesposobnog Saveza i Saveza kojem su vlastiti interesi ispred interesa razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini.

Naime, već prije današnje sjednice, čiji se ishod mogao pretpostaviti i prije samog održavanja, uspostavljeni su kontakti sa vodstvom UEFA-e od strane legendi bh. fudbala poput Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića koji su iskoristili svoj utjecaj u evropskoj krovnoj fudbalskoj organizaciji kako bi se formirao novi saziv NS/FS BiH, a reprezentativne selekcije i klubovi izbjegli sankcije koje im prijete neusvajanjem Statuta.

U razgovoru za naš portal, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić nisu željeli govoriti o konkretnim potezima koji su planirani, ali su potvrdili kontakte koji su oni, zajedno sa još nekoliko istaknutih bh. fudbalskih radnika, uspostavili sa čelnicima UEFA-e i FIFA-e, te kako su krovne fudbalske organizacije spremne izaći u susret bh. fudbalu i zajednički iznaći rješenje za aktuelnu situaciju.

Prema našim informacijama, inicijativu za formiranje novog Saveza je pokrenuo Ivica Osim, koji je zahvaljujući svom utjecaju kod predsjednika UEFA-e Michela Platinija inicirao formiranje NS/FS BiH sastavljenog od fudbalskih radnika koji su spremni doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala. Namjerava se formirati neka vrsta „prinudnog“ Saveza u periodu od dva mjeseca, nakon čega bi se formirao sastav koji bi u konačnici činio novi NS/FS BiH.

Ovo sam procitao na Source-u ....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2059 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by -LIBERO- »

Šibicar wrote:
Stvarno?
Ozbiljno,prije par mjeseci sam gledao neki intervju sa Safetom i sam je rekao da je jako dobar sa Platinijem i da se druze i tako to. Ko zna,moguce da je saznao nesto vise nego sto mi znamo. Moguce da je suspenzija privremeno rjesenje ,recimo,do uspostave te privremene vlasti od strane UEFA pa nas tako puste da se nastavimo takmiciti i reprezentacija i klubovi. Ja se nadam,koliko god to idealisticki i mozda naivno bilo,da bi se moglo tako razrijesiti sve ovo.
and

#2060 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

-LIBERO- wrote:
Šibicar wrote:
Stvarno?
Ozbiljno,prije par mjeseci sam gledao neki intervju sa Safetom i sam je rekao da je jako dobar sa Platinijem i da se druze i tako to. Ko zna,moguce da je saznao nesto vise nego sto mi znamo. Moguce da je suspenzija privremeno rjesenje ,recimo,do uspostave te privremene vlasti od strane UEFA pa nas tako puste da se nastavimo takmiciti i reprezentacija i klubovi. Ja se nadam,koliko god to idealisticki i mozda naivno bilo,da bi se moglo tako razrijesiti sve ovo.
oni su dobri još od igračkih dana,kada je platini muntao papeta da igra za francusku :wink:
north

#2061 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

and wrote:
prije par mjeseci sam pisao kako vjerujem da će pape sa platinijem uraditi puno dobrog za bh fudbal.
Nije li to malo preoptimistično, Pape se zna sa Platinijem i t o će nas spasiti :roll: .....daj bože, iz vaših usta u božije uši :roll:
ultima_palabra

#2062 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:Slažem se... dodao bih još da ne trebamo sad da se dijelimo na one koji misle da je suspenzija dobra ili loša... jednostavno je bila neminovna s obzirom na raspored snaga, i tako je treba i prihvatiti.

Nije vrijeme za teške riječi, niti verbalne a pogotovo fizičke prijetnje "anamo onima"... mnogo teže stvari smo dostojanstveno izdržali, pa trebamo i ovo. Ko prati političku situaciju u zemlji, kockice je odavno posložio.

Još jedna paralela sa politikom... u politici smo u zadnjih godinu dana pročistili svoje redove i napravili jasnu strategiju, pomaci su vidljivi svima. Ovo je slična šansa i za fudbal. Znači, dovesti ljude koji se mogu izboriti za budućnost bh.fudbala, a svi znamo ko su oni. Objektivno, svi znamo da se Čolaković, Pika, Raščić i ostali mogu izboriti samo za svoj džep, tako da je bolje da je ova agonija prekinuta.

Samo hrabro i pametno ;-)
Ti si pametan čovjek Ultima, odlučio sam da ti vjerujem.Sa razlogom ili bez razloga ali bolje je vjerovati.
Slažem se, hrabro i pametno, jedino se tako može.

Al moram reći,ne mogu prežaliti baš lako ovu generaciju, al ako se mora, nek bude....
Hvala ti drug ;-) Možda je šuplja ovo sa Papetom i Platinijem, ali neka to bude samo banalni primjer šta se može desiti kad imaš pravog čovjeka na pravom mjestu... kao ilustracija mom prethodnom postu.

A mogu ti reći da se radujem danu kad ću moći punim srcem navijati za svoju reprezentaciju... možda nećemo morati nikoga prežaliti :)
amrica

#2063 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by amrica »

campa_xxx wrote:Upostavljeni kontakti sa UEFA-om i FIFA-om
Ekskluzivno: Osim, Baždarević i Hadžibegić formiraju novi Savez!

Današnja odluka Skupštine Nogometnog/Fufbalskog saveza Bosne i Hercegovine da ne prihvati Statut je poljuljala vjeru u bolju budućnost bh. fudbala.

Međutim, kako "izvor" saznaje, današnja odluka predstavlja kraj nesposobnog Saveza i Saveza kojem su vlastiti interesi ispred interesa razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini.

Naime, već prije današnje sjednice, čiji se ishod mogao pretpostaviti i prije samog održavanja, uspostavljeni su kontakti sa vodstvom UEFA-e od strane legendi bh. fudbala poput Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića koji su iskoristili svoj utjecaj u evropskoj krovnoj fudbalskoj organizaciji kako bi se formirao novi saziv NS/FS BiH, a reprezentativne selekcije i klubovi izbjegli sankcije koje im prijete neusvajanjem Statuta.

U razgovoru za naš portal, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić nisu željeli govoriti o konkretnim potezima koji su planirani, ali su potvrdili kontakte koji su oni, zajedno sa još nekoliko istaknutih bh. fudbalskih radnika, uspostavili sa čelnicima UEFA-e i FIFA-e, te kako su krovne fudbalske organizacije spremne izaći u susret bh. fudbalu i zajednički iznaći rješenje za aktuelnu situaciju.

Prema našim informacijama, inicijativu za formiranje novog Saveza je pokrenuo Ivica Osim, koji je zahvaljujući svom utjecaju kod predsjednika UEFA-e Michela Platinija inicirao formiranje NS/FS BiH sastavljenog od fudbalskih radnika koji su spremni doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala. Namjerava se formirati neka vrsta „prinudnog“ Saveza u periodu od dva mjeseca, nakon čega bi se formirao sastav koji bi u konačnici činio novi NS/FS BiH.

Ovo sam procitao na Source-u ....
I na tarabama svasta pise... :zzzz:

Previse dobro da bi bilo istinito :oops:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2064 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Pera Trta »

Naravno, ljudi iz RS-a, koji po mišljenju nekih od forumaša (koji očito žive u Carstvu gde stanuje drugarstvo) u duši navijaju za BiH reprezentaciju, u ovom trenutku pred malim ekranima prate svoju reprezentaciju.
Namjerno nisam stavio navodnike na "svoju", jer smatram da nisu potrebni.
zecko_kupuz

#2065 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zecko_kupuz »

Nemojmo se previše zalijetati niti sa pričama o bh. nogometnim veličinama na čelu Saveza. Uz dužno poštovanje prema mnogima ipak moramo znati da moć (odnosno vlast) i najčistije ljude iskvari, pa uvijek može doći do konflikta. Najmudrije je svakako postaviti ljude tipa Bakovića (iako ne znam ni da li je on čist jedan kroz jedan) koji će svoj posao obavljati tiho, strpljivo, racionalno i objektivno.
ibizza

#2066 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ibizza »

U meni srebro ide kroz vene
Svi su htjeli i još žele
Ugasiti sjaj i naše gene
I danas prijete nova lica
Mi pjevamo o Sarajevu i Želji
......Tamo gdje Koševo i Grbavica
A oni : Nož, žica, Srebrenica

I ko će nam reči šta sada
Pred zastavom i Bogom
Kad je bez promjene banda
Šta oni znaju o toplini duše
Ovo je Bosna
Ovdje se takvi guše
Jer Bosanci srcem sve ruše... :thumbup:
denimb

#2067 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by denimb »

Sami smo sebi suhvu navukli..."mene zivot razocarao"...pu jbt :skoljka:
Gandalf

#2068 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Gandalf »

Na današnjoj Skupštini Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine novi Statut nije usvojen, što znači da će naš savez od 1. aprila biti suspendovan od strane UEFA-e i FIFA-e.

Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je očekivao ovakav razvoj događaja, no u isto vrijeme Pape je i optimista, te vjeruje da će zajedno sa Zmajevima u junu odmjeriti snage sa Rumunijom.

"Desilo se nešto što je svako u ovoj zemlji i očekivao. Pratio sam ovih dana razne emisije u medijima i bilo je i više nego jasno da Statut neće biti usvojen. Ne treba pojedinačno nikoga pozivati na odgovornost jer za ovakvo stanje su mnogi odgovorni", rekao je Sušić za SportSport.ba.

Selektor našeg nacionalnog tima i pored veoma teške situacije, gotovo bezizlazne, uvjeren je da će FIFA i UEFA imati razumjevanja te da će reprezentacija nastaviti kvalifikacije.

"UEFA i FIFA su na potezu i ja očekujem da će se sve završiti na najbolji mogući način za bh. fudbal. Neki ljudi, sa kojima sam u kontaktu i koji su dobro upoznati sa svim dešavanjima, su mi u neformalnim razgovorima rekli da postoji rješenje i zbog toga sam optimista", zaključio je Sušić.

Nije ovo Safet bezze rekao, nije vrijeme ni za kakvo očajavanje
fosil

#2069 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by fosil »

Ovo je najveca pobjeda BiH fudbala od osamostaljenja. Hvala FIFA/UEFA gdje culi i gdje ne culi. :thumbup: :bih:
Mikado

#2070 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Mikado »

fosil wrote:Ovo je najveca pobjeda BiH fudbala od osamostaljenja. Hvala FIFA/UEFA gdje culi i gdje ne culi. :thumbup: :bih:
Ništa prije petka :wink: dok ne bude zvanično.
bingov buraz

#2071 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bingov buraz »

Ovo mene podsjeca na ono kad smo 1992 cekali petu flotu da intervenise :roll:
Dao bog da grijesim...
slobodni armirach

#2072 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by slobodni armirach »

Šibicar wrote:Ako je fakat istina da je Pape haver sa Platinijem,onda ima neke nade....
tako je svugdje u svijetu i u zivotu,
poznanstva su bitna!

nevjerujem da Safet na prazno prica, pogotovo kad se tice bilo koje teme oko Francuske
cyprus

#2073 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by cyprus »

Jadna ova naša država... :-) Nemam živaca ništa ovdje pisat
slobodni armirach

#2074 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by slobodni armirach »

pa negradi se drzava preko noci, nemojte mi zamjerit al vidim da ste dosta isprepadani vijestima,
o raspadu zemlje, ratovima, kurcima palcima.
NEMA se para za nove ratove, nijedna banka NECE financirati male ratove.

dokle god ne najemo naftu nece biti rata, salim se naravno :D

SAVEZ OSTAJE ljudi se mijenjaju, to treba da se razdvoji, ovdje se ne govori o nikakvom najnovijem savezu,
nego o zamjeni likova i suspenziji rada ovim delegatima, NAPOKON
Mikado

#2075 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Mikado »

Nismo još ni suspendovani, a već je pokrenuta priča o novom savezu koji će spasitit bh fudbal. Sve to zvuči malo nerealno, jer djeluje kao neka bajka, kao najidealniji moguci scenario, ali tek cemo vidjet sta ce se stvarno desit i misljenja sam da su sve vrste prognoza o vrsti i duzini eventualne suspenzije preuranjene. Petak će donijet prvi odgovor, dali UEFA i FIFA misle ozbiljno, a nakon toga i eventualne suspenzije vidjet cemo koliko price o formiranju tih privremenih tijela koja ce raditi na konsolidaciji postojeceg ili formiranju novog saveza obzirom da se predstojeci nalazi pred bankrotom, imaju realnu podlogu.
Last edited by Mikado on 29/03/2011 23:33, edited 1 time in total.
Locked