Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jeza u ledja

#2051 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

ahuseino wrote:
jeza u ledja wrote:Nego hajmo ovako.
Sta vi mislite sta je konacni cilj Izraela? Sta mislite imaju li oni kakav dugorocan, smislen i jedinstven plan i sta bi htjeli da bude konacno rjesenje?
Nije jedno rjeshenje... imaju i oni ljevicu i desnicu...
Pa znaci okrecu se kako vjetar puse.
Ja ne vidim da dugorocno ikako vode smislenu politiku. Mislim, sta ocekuju, da ce Palestinci nestati u havi? Cak i da nestanu, sta je sa ostalim Arapima oko njih? Jednostavno vode bitku koju ne mogu dobiti.
ld

#2052 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

ALEXANDRIA, Egypt : More than 50,000 Egyptians rallied after Friday prayers to condemn Israel's ongoing assault against Hamas in the Gaza Strip, in the biggest such protest of the day worldwide.

Legislators affiliated with the opposition Muslim Brotherhood led the protest in the ancient Mediterranean port city that echoed to such slogans as "Down with Israel and with every collaborator."

The anger was directed not only at the Jewish state, but at Arab regimes deemed to be complicit in the ongoing Israeli blockade of Gaza that has stopped refugees from getting out and humanitarian aid from getting in.

"Gaza, excuse us -- opening Rafah is not in our hands," went another slogan, referring to the Gaza-Egyptian border crossing that President Hosni Mubarak's government in Cairo is refusing to keep open permanently.

A security official put the turnout at 50,000. Riot police were seen by an AFP correspondent in Alexandria trying to prevent the demonstration from taking place -- only to give up because of the sheer numbers of protesters.

In the Egyptian capital, riot police foiled demonstrations outside a number of mosques after the ministry of religious affairs instructed imams not to refer to Gaza in their sermons.

"They were warned to stay away from the Hamas topic and not to incite the masses," the security official said, adding that 35 opposition activists had been arrested in the morning.

In the West Bank city of Ramallah, fist fights broke out between supporters of Hamas and the rival Fatah faction during a "day of wrath" protest, prompting police to intervene with tear gas and baton charges.

Thirteen people were taken to hospital, and several others detained.

Some 3,000 demonstrated at the behest of Hamas in Hebron, throwing stones at Israeli soldiers who responded with rubber bullets. Several thousand meanwhile shouted "Death to Israel" in Nablus, while young Palestinians clashed with police in Jerusalem.

In Kuwait, around 3,000 gathered outside parliament and the seat of government, shouting "shame, shame" against Arab inaction vis-a-vis Gaza.

In Jordan, police stopped more than 2,000 demonstrators from reaching the Israeli embassy in the capital Amman. The crowd had set off from Friday prayers at the Kaloti mosque, about a kilometre (half-mile) away.

The protesters -- wearing checkered Palestinian keffiyehs (scarves), and carrying Palestinian and Jordanian flags -- chanted "No Israeli embassy on Arab territory" and "Arab rulers are cowards."

Unable to reach the embassy, protesters instead set up a symbolic cemetery in memory of the nearly 800 killed so far in Gaza, with the word "Gazan" scrawled on each mock grave.

Elsewhere on Friday:

-- In Europe, more than 2,000 demonstrated in Athens and Thessaloniki at the behest of the Greek communist party, setting fire to US and EU flags outside the US embassy and the Israeli flag outside the Israeli mission.

Smaller protests, varying from several dozen to several hundred people, took place in Bucharest, Vienna, Prague, and The Hague where the Dutch parliament's foreign affairs committee debated the Gaza conflict.

In Italy, a small group representing merchants in Rome, Flaica-Uniti-Cub, called on its website for a boycott of Jewish businesses "as a sign of protest" -- an idea swiftly denounced as incitement to racial hatred.

Riccardo Pacifici, leader of the Jewish community in Rome, said he will take legal action against the group, while Mayor Gianni Alemanno branded the initiative "mad and criminal."

In Belgium, the francophone FGTB labour federation threatened its Israeli counterpart Histadrut with expulsion from the International Trade Union Confederation if it fails to call for "peace without conditions."

In Norway, six people were injured and 31 arrested when 1,000 pro-Palestinian protesters attacked a pro-Israeli demonstration in Oslo on Thursday, in the worst such violence in the capital since the 1980s.

-- In Asia, about 200 women protested outside the Egyptian embassy in Jakarta, brandishing posters of dead and wounded Palestinian children and urging Egypt to open its border with Gaza.

"As mothers, we feel sad for the women who lost their children in Palestine," said Nani Handayani, of women's welfare group Salimah or Muslim Sisterhood. "They are in our prayers."

In Malaysia, Islamic groups urged a boycott of US brands such as Coca-Cola -- and a former prime minister told Malaysians working for Starbucks or McDonald's to quit -- during a protest by around 300 people outside the National Mosque in the capital Kuala Lumpur.

- AFP /ls
jeza u ledja

#2053 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

ld wrote: u tome i jeste poenta,status que do daljenjeg i izmedju nas i srba,do kad vidjecemo
zasto ne moze da takav status que bude i kod njih na bliskom istoku
ja sam ubjedjen kad bi hamas bio naoruzan savremenim antitenkovskim naoruzanjem i protuavionskim raketama,da sigurno izrael ne bi radio sto danas radi
Pa jeste, status quo. Ali do tad ne barci.

Ja sam pak ubjedjen da Hamas ima isto naoruzanje da bi istog momenta napali Izrael sa svim sto imaju. Da se ne lazemo...
madner

#2054 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

ahuseino wrote:
Sta vi mislite sta je konacni cilj Izraela? Sta mislite imaju li oni kakav dugorocan, smislen i jedinstven plan i sta bi htjeli da bude konacno rjesenje?
Nije jedno rjeshenje... imaju i oni ljevicu i desnicu...
A onda imaju i realiste i teologe u desnici.

Strah ih je demografije, pa ne mogu da se odluce gdje da povuku granicu Velikog Izreala.
krivorijek

#2055 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

pure_love wrote:
krivorijek wrote: Ideja o unistenju drzave Izrael je suluda, i ne vjerujem da iko pametan u arapskom svijetu vjeruje u to.
isto tako je ideja u unistenju RS suluda,i svako imalo realan to zna-ali to ne znaci da od jednom ne treba o tome govoriti,mozda dodje vrijeme kada se ta mogucnost pojavi,,,isto vazi za izrael

Ma cuj, ja ne znam sad bi li se to dalo porediti. Izrael je veliki politicki faktor na svjetskoj sceni, dok je RS jedno malo i ruzno sumsko stvorenje iz bajke, u podnaslovu basne o nebeskom stvorenju Dobrici.

pure_love:

sta god da je,temelji su im isto jaki,,i nece se sale ukinuti ni RS NI IZRAEL

sve ostalo ti je samo nedostatak objektivnosti

Razumijem te u potpunosti, i tacno je to sa temeljima, grozno krvavim. BiH :bih: je na putu, sporom, ali dugom ( :lol: ), prema Evropi, pa ce i parlamentarna/sistemska blokada, i biznis tipa ti meni - ja tebi, jednog dana morati prestati, a ovi sto su se nakrali morace (vidi koji sam ja idealist) pred zakonom odgovarati.

Tamo, na bliskom istoku, je sve malo drugacije.
Topla voda

#2056 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Topla voda »

lijepi balans naoruzanja i hladni rat
Air Ramiz

#2057 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Air Ramiz »

@jez

Hamas ne zeli unistenje Jevreja, nit je kad to zelio, nego unistenje drzave Izrael, isto kao sto to zele i mnogi ortodoxni Jevreji.

Hamas zeli Palestinu kakva je bila prije etnickog ciscenja od strane Izraela.

S druge strane imas Izrael koji ne zeli da potpise ni jedan mirovni sporazum u kojem je zagarantovan povratak protjeranih Palestinaca. To cak ni Milosevic nije radio, jer je potpisao Dejton sa Aneksom 7 (na stranu opstrukcije na terenu), ali Izraelci se uopste ne ustrucavaju da javno kazu mi ne damo povratak ljudima, i to je u medjunarodnoj zajednici kao ok, svi se ibrete, ali niko ne smije ni da pisne. Izrael se ne ustrucava da kaze mi smo okupirali teritoriju, to je njima sasvim ok, i opet nikom nista. Izrael tri godine kontrolise sta ce ljudi u Gazi jest, halo?! to je konc logor, geto. Potom zid koji pravi. Hitlerove metode na djelu. Hamas je prekinuo primirje zato sto Izrael nije otvorio check pointe. I opet, sav taj Hamsov arsenal nije imao nikakav ucinak. Rakete koje oni ispaljuju su samo revolt bez efekta po Izrael, vrlo male ubojite jacine, a ne kako ih Izrael predstavlja prijetnja nacionalnoj sigurnosti. Barem mi to znamo koji smo prezivjeli 2 miliona cetnickih granata.

Medjutim, desile su se dvije bitne stvari s ovim ratom:

1. Svjetska javnost koja je bila naklonjena Izraelu se polako vraca u normalu, zasto je najzasluznije rusenje americkog medijskog monopola pojavom Al Dzazire, koja jednostavno rusi koncepciju CNN-u po kojem balansiraju svaku vijest bez obzira kakva je realnost na terenu. Al Dzazira ide nogom u glavu, prikazuju sve ono sto americki-izraelski-evropski mediji cenzurisu, sto je okrenulo javnost protiv Izraela kao nikad do sada.

2. Internet je takodjer odigrao veliku ulogu medju omladinom, dovoljno je pogledati fejsbuk i slicne servise. Ljudi se vise ne boje da nazovu Izraelski teror genocidom sto on i jeste, i to misli na stotine hiljada mladih ljudi.
tempora

#2058 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tempora »

Sta ono rece Simon Perez prije dva tri dana, nesto tipa istina je da puno gine palestinske djece a manje izraelske. Zasto je to tako? "Pa mi brinemo o nasoj djeci" :oops:
:x :x
pure_love

#2059 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pure_love »

prema anketama 91% Izraelaca podrzava ovaj rat :x :x
jeza u ledja

#2060 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

Ako je pitanje sta radi Izrael i koliki on treba da bude to je jedno. Ali ako je pitanje da li Izrael uopste treba da postoji onda ljudi s tim imaju problem - ukljucujuci i mene.
Svima nama je jasno da ako se 'Izrael zbrise sa lica zemlje' da bi to pokrenulo ogroman egzodus stanovnistva. Onda bi jevreji po ko zna koji put postali 'teret' nekome trecem, nakon sto smo ih mi Evropljani tako lijepo istjerali odavde.

Sa stanovista medjunarodnog prava Izrael drzi Palestinu okupiranom teritorijom, i tako se ona i 'zvanicno zove', ali isto tako sa stanovista medjunarodnog prava Izrael kao drzava postoji od 48-e (tako reko UN).

Sto se tice medjunarodne javnosti u pravu si, i nek je tako. Izrael je ispucao sve 'holokaust poene' jos davno :| (ne znam kako drukcije da to nazovem ali tako je). Ovo sad funkcionisu na 'islamskim teroristickim poenima'. Sve do jednom, kad se i zapad okrene protiv njih.
(Po ispitivanju Gallupa u Americi uradjenom prije nekoliko dana 41% Amerikanaca podrzava napad Izraela na Gazu, dok ga 44% NE podrzava).
krivorijek

#2061 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

tempora wrote:Sta ono rece Simon Perez prije dva tri dana, nesto tipa istina je da puno gine palestinske djece a manje izraelske. Zasto je to tako? "Pa mi brinemo o nasoj djeci" :oops:
Totalno grozno, stvarno. Covjek nobelovac jebo te :shock:
giordania

#2062 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

ostro i na prvu wrote:off topic :

jordan povukao ambasadora iz tel aviva
Ozbiljno?
tempora

#2063 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tempora »

krivorijek wrote:
tempora wrote:Sta ono rece Simon Perez prije dva tri dana, nesto tipa istina je da puno gine palestinske djece a manje izraelske. Zasto je to tako? "Pa mi brinemo o nasoj djeci" :oops:
Nije li to i Kisindzer? Na koncu, sta jos znaci Nobelova nagrada? Ili nekakve UN povelje? Trice i kucine..... :(
jeza u ledja

#2064 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

krivorijek wrote:
Eto, on im je ta 'ljevica'. :roll:
bogoljub

#2065 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

- Armija izraelskog cionističkog režima u petak je za metu uzela sjedišta i urede televizijskih kanala Press TV i El Alam u Gazzi.
Prema izvještaju agencije Fars, koja se poziva na AFP, izraelska armija je u petak artiljerijom pogodila jednu osmokatnicu u kojoj su se nalazili uredi više inostranih televizijskih kanala, među kojima su i Press TV i El Alam.
U ovom napadu su ranjena dva palestinska novinara.
Reporteri su krov ove zgrade koristili za snimanje dešavanja u Gazzi. Prema izvještaju kanala Press TV, na krovu ove zgrade su se nalazili upaljeni reflektori koji su ujedno označavali ovaj region kao mjesto inostranih medija, pa ipak je bilo meta izraelske artiljerije. Ranije su cionističke vlasti dale određene garancije da navedeni reporteri neće biti metom napada njihovih vojnih snaga.
Novinarska grupa kanal Press TV u Gazzi je saopštila da prije napada nije došlo nikakvo upozorenje, a sve medijske kuće, čija se oprema nalazila na krovu zgrade, pretrpjele su tešku materijalnu štetu.

ovi nema vise sta nisu gađali..........
krivorijek

#2066 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

tempora wrote:
krivorijek wrote:
Nije li to i Kisindzer? Na koncu, sta jos znaci Nobelova nagrada? Ili nekakve UN povelje? Trice i kucine..... :(
Pa ne znam sad...Athisari?

Sjecas se predobrog Kofi Anana (a uloge u srebrenickom masakru)?
_veleposlanik

#2067 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

tempora wrote:
krivorijek wrote:
i ja se to odavno pitam: sta je to Nobelova nagrada? kao i pravosudje i demokratija? sta je to obrazovanje, odnosno, da li ono sto nas uce u skolama mozemo nazvati obrazovanjem?

tek kada shvatimo koliko smo udaljeni od realnosti, odnosno koliko smo uronjeni u zabludu, shvaticemo odgovore na mnoga ovakva i slicna podpitanja...
Madame de Pompadour

#2068 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

Drzati palestince kao u koncentracionom kampu, vjecno i totalno kontrolisati :skoljka:
omar little

#2069 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

ja bih to isto voljela znati. evo, ja malo zarovoh, doduse po wikipediji ali ne bih vise vremena ni trosila, i pogledah rezultate zadnjih izbora u izraelu. meni indikativno i interesantno. uzela sam privih nekoliko stranaka koje su osvojile vise od 200,000 glasova.

Kadima 1 690,901 22.02% - desna orijentacija, Livni primjer, i ovo su im neki od ciljeva. ne nazire se bas mirovna opcija iz ovog dole navedenog.

# The Israeli nation has a national and historic right to the whole of Israel. However, in order to maintain a Jewish majority, part of the Land of Israel must be given up to maintain a Jewish and democratic state.
# Israel shall remain a Jewish state and homeland. Jewish majority in Israel will be preserved by territorial concessions to Palestinians.
# Jerusalem and large settlement blocks in the West Bank will be kept under Israeli control.
# The Israeli national agenda to end the Israeli-Palestinian conflict and achieve two states for two nations will be the road map. It will be carried out in stages: dismantling terror organizations, collecting firearms, implementing security reforms in the Palestinian Authority, and preventing incitement. At the end of the process, a demilitarized Palestinian state devoid of terror will be established.

Labour-Meimad 2 472,366 15.06% - koalicija

Labour cionisti (kaze wikipedia lijevi centar)
Meimad cionisti (ljevica)

Shas 299,054 9.53% (koliko uhavizah konzervativci sa velikodusnim socijalnim programima)

"Its policy regarding the Israeli Arab conflict has been relatively flexible, although it generally supports the Greater Israel consolidation movement united under the crown of the Mizrahi Torah, in accordance to HaMaran Rabbi Ovadia Yosef's flexible foreign policy derivatives. They have never taken active measures to support the Gush Emunim movement and do not strongly favor the Israeli settlements, on which they are closer in policy to Agudat Yisrael than the Tkuma or Jewish National Front. "

Likud 3 281,996 8.989% (ove nemam sta opisivati)

Yisrael Beiteinu 4 281,880 8.985%

"It takes a hard line towards Arab citizens of Israel and other Palestinians for their perceived denial of the right of the Jewish State to exist through maintenance of a Jewish majority in Israel. Its main platform involves reducing the amount of Arab citizens by redrawing the borders with a future Palestinian state, in conjunction with efforts to increase Jewish immigration. "

National Union - National Religious Party 224,083 7.14% koalicija

National Union (neka gadna konzervativna desnica koliko uspjeh razumjeti)

The party has a joint platform, and in particular it supports the settlement of all the Land of Israel, advocates the use of more military power in the War on terror and harsher measures against Palestinian terrorism. It rejects all current Oslo-based peace efforts — which it sees as dangerous to Israel — and the notion of what it calls a "22nd Arab state". The party instead advocates voluntary transfer of the Arabs from the West Bank, though it has been vague as to how this could be implemented.

National Religious Party (ovi jos gori izgleda)

The NRP's views on the Israeli-Palestinian conflict can be summarized as:

* There will only be one state between the Jordan River and the Mediterranean Sea – the State of Israel. No independent national Arab entity (such as a putative Palestinian state) will exist within these borders
* No part of Israel will be given over to a foreign government or authority.

However, the party does agree to giving the Palestinian Arabs self-governing autonomy, subject to Israel's authority only in matters of security and foreign affairs (such as in borders and diplomacy), without the dismantling of the Jewish settlements.

znam da ljudi glasaju za stranke na osnovu njihovih platformi glede internih pitanja i uredjenja drzave, ali ko od ovih bi mogao pregovarati, razgovarati i predstavljati izrael u nekom mirovnom procesu s palestincima? ko od ovih ZELI mirovno rjesenje koje bi odgovaralo i Palestini? ne da mi se racunati ali, recimo, da ove stranke predstavljaju 1,8 milijuna ljudi u izraelu i po njihovim ideologijama i platformama sto se tice palestinskog "pitanja" nigdje ne vidim pozitivnu opciju. kako Hamas ili bilo koji drugi predstavnik palestinaca da pregovara sa ovakvim stavovima glede Palestine?

moze li mi neko objasniti sta se to treba u izraelu desiti da ova, vecinom, konzervativna desnica makne s vlasti?
evo, @oshtro i na prvu hoces li mi ti pojasniti?
jeza u ledja

#2070 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

_veleposlanik wrote: tek kada shvatimo koliko smo udaljeni od realnosti...
:idea:
veleposlanik wrote: zabiljezen sam ja davno, nije nikakav problem. slutim da cu, kada budem isao na odmor u Bosnu, imati kojekakvih problema pri ulazu, kao sto sam i prije... znam da cionisticki lobi dobro djeluje i kod nas, znam kako i zasto a ustvari jos nista ne znam ...
KemooSA

#2071 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

giordania wrote:
KemooSA wrote: Istina je da su vodje najbogatijih islamskih zemalja kao sto su "srce islama" Saudijska Arabija,Qatar,Bahrein i ostale islamske zemlje bogate naftom predvodjene obicnom ekstremistickom bagrom kojoj su vazniji petrodolari od svakog palestinca,iracanina,sudanca...
Da nije tako pitanje Palestine bi bilo rijeseno samim zatvaranjem "pipe" ali ne, njima je ipak vaznije jesti zlatnim kasikama,otvarati najskuplje hotele, praviti umjetne plaze,voziti najskuplja auta....tu licemjernost u islamskom svijetu nikako ne podnosim!
Da zavrnu ovako kao rusi plin,u po zime pa se narod smrzava.A sve zarad dolara ili eura :roll: Eto,ni njima nije vazan ni bugarin ni srbijanac ni peti deseti.I sta mislis ti da je tako jednostavno zavrnuti naftu???????Sta mislis sta bi se desilo??????
Heloooouuuu,to vec odavno nije njihova nafta!!Ako mislis da arapi imaju kontrolu nad svojom naftom,prisjeti se samo Iraka :zzzz:
Cuj ekstremisticka bagra :lol: :lol: :lol:
Nego sta nego ekstremisticka bagra i njih drzim odgovorne za ovaj pokolj isto kao i amerikance.Mogli su falsifikovati vjerske knjige,zamotati zene od glave do pete,uvesti serijat ali ne mogu da se sjete da Kuran nalaze svakom muslimanu da se prema drugom muslimanu mora odnositi kao brat prema bratu.Dovoljno je pogledati samo kako zive ljudi u npr. Sudanu a kako u Arabiji.To se isto desava i sad. Ko kontrolira naftu ima i moc.Saudijci imaju moc da ovaj rat zaustave za dva sata ako zele.Zatvori pipu(ko ih jebe) digni cijene,postavi ultimatum pa cemo onda vidjeti sto ce Amer staviti veto na obustavu paljbe po palestincima u ovoj finansijskoj krizi.Ali jok vazniji su americki petrodolari i palace od zlata :x
Madame de Pompadour

#2072 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Air Ramiz wrote:@jez

Hamas ne zeli unistenje Jevreja, nit je kad to zelio, nego unistenje drzave Izrael, isto kao sto to zele i mnogi ortodoxni Jevreji.

Hamas zeli Palestinu kakva je bila prije etnickog ciscenja od strane Izraela.

S druge strane imas Izrael koji ne zeli da potpise ni jedan mirovni sporazum u kojem je zagarantovan povratak protjeranih Palestinaca. To cak ni Milosevic nije radio, jer je potpisao Dejton sa Aneksom 7 (na stranu opstrukcije na terenu), ali Izraelci se uopste ne ustrucavaju da javno kazu mi ne damo povratak ljudima, i to je u medjunarodnoj zajednici kao ok, svi se ibrete, ali niko ne smije ni da pisne. Izrael se ne ustrucava da kaze mi smo okupirali teritoriju, to je njima sasvim ok, i opet nikom nista. Izrael tri godine kontrolise sta ce ljudi u Gazi jest, halo?! to je konc logor, geto. Potom zid koji pravi. Hitlerove metode na djelu. Hamas je prekinuo primirje zato sto Izrael nije otvorio check pointe. I opet, sav taj Hamsov arsenal nije imao nikakav ucinak. Rakete koje oni ispaljuju su samo revolt bez efekta po Izrael, vrlo male ubojite jacine, a ne kako ih Izrael predstavlja prijetnja nacionalnoj sigurnosti. Barem mi to znamo koji smo prezivjeli 2 miliona cetnickih granata.

Medjutim, desile su se dvije bitne stvari s ovim ratom:

1. Svjetska javnost koja je bila naklonjena Izraelu se polako vraca u normalu, zasto je najzasluznije rusenje americkog medijskog monopola pojavom Al Dzazire, koja jednostavno rusi koncepciju CNN-u po kojem balansiraju svaku vijest bez obzira kakva je realnost na terenu. Al Dzazira ide nogom u glavu, prikazuju sve ono sto americki-izraelski-evropski mediji cenzurisu, sto je okrenulo javnost protiv Izraela kao nikad do sada.

2. Internet je takodjer odigrao veliku ulogu medju omladinom, dovoljno je pogledati fejsbuk i slicne servise. Ljudi se vise ne boje da nazovu Izraelski teror genocidom sto on i jeste, i to misli na stotine hiljada mladih ljudi.
Vrlo dobro receno,
jeza u ledja

#2073 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

omar little wrote:
ja bih to isto voljela znati. evo, ja malo zarovoh, doduse po wikipediji ali ne bih vise vremena ni trosila, i pogledah rezultate zadnjih izbora u izraelu. meni indikativno i interesantno. uzela sam privih nekoliko stranaka koje su osvojile vise od 200,000 glasova.

Kadima 1 690,901 22.02% - desna orijentacija, Livni primjer, i ovo su im neki od ciljeva. ne nazire se bas mirovna opcija iz ovog dole navedenog.

# The Israeli nation has a national and historic right to the whole of Israel. However, in order to maintain a Jewish majority, part of the Land of Israel must be given up to maintain a Jewish and democratic state.
# Israel shall remain a Jewish state and homeland. Jewish majority in Israel will be preserved by territorial concessions to Palestinians.
# Jerusalem and large settlement blocks in the West Bank will be kept under Israeli control.
# The Israeli national agenda to end the Israeli-Palestinian conflict and achieve two states for two nations will be the road map. It will be carried out in stages: dismantling terror organizations, collecting firearms, implementing security reforms in the Palestinian Authority, and preventing incitement. At the end of the process, a demilitarized Palestinian state devoid of terror will be established.

Labour-Meimad 2 472,366 15.06% - koalicija

Labour cionisti (kaze wikipedia lijevi centar)
Meimad cionisti (ljevica)

Shas 299,054 9.53% (koliko uhavizah konzervativci sa velikodusnim socijalnim programima)

"Its policy regarding the Israeli Arab conflict has been relatively flexible, although it generally supports the Greater Israel consolidation movement united under the crown of the Mizrahi Torah, in accordance to HaMaran Rabbi Ovadia Yosef's flexible foreign policy derivatives. They have never taken active measures to support the Gush Emunim movement and do not strongly favor the Israeli settlements, on which they are closer in policy to Agudat Yisrael than the Tkuma or Jewish National Front. "

Likud 3 281,996 8.989% (ove nemam sta opisivati)

Yisrael Beiteinu 4 281,880 8.985%

"It takes a hard line towards Arab citizens of Israel and other Palestinians for their perceived denial of the right of the Jewish State to exist through maintenance of a Jewish majority in Israel. Its main platform involves reducing the amount of Arab citizens by redrawing the borders with a future Palestinian state, in conjunction with efforts to increase Jewish immigration. "

National Union - National Religious Party 224,083 7.14% koalicija

National Union (neka gadna konzervativna desnica koliko uspjeh razumjeti)

The party has a joint platform, and in particular it supports the settlement of all the Land of Israel, advocates the use of more military power in the War on terror and harsher measures against Palestinian terrorism. It rejects all current Oslo-based peace efforts — which it sees as dangerous to Israel — and the notion of what it calls a "22nd Arab state". The party instead advocates voluntary transfer of the Arabs from the West Bank, though it has been vague as to how this could be implemented.

National Religious Party (ovi jos gori izgleda)

The NRP's views on the Israeli-Palestinian conflict can be summarized as:

* There will only be one state between the Jordan River and the Mediterranean Sea – the State of Israel. No independent national Arab entity (such as a putative Palestinian state) will exist within these borders
* No part of Israel will be given over to a foreign government or authority.

However, the party does agree to giving the Palestinian Arabs self-governing autonomy, subject to Israel's authority only in matters of security and foreign affairs (such as in borders and diplomacy), without the dismantling of the Jewish settlements.
Stvarno uzas!!
Aparthejd, fasizam, etnicko ciscenje. :shock:
Madame de Pompadour

#2074 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

KemooSA wrote:
giordania wrote:
KemooSA wrote: Istina je da su vodje najbogatijih islamskih zemalja kao sto su "srce islama" Saudijska Arabija,Qatar,Bahrein i ostale islamske zemlje bogate naftom predvodjene obicnom ekstremistickom bagrom kojoj su vazniji petrodolari od svakog palestinca,iracanina,sudanca...
Da nije tako pitanje Palestine bi bilo rijeseno samim zatvaranjem "pipe" ali ne, njima je ipak vaznije jesti zlatnim kasikama,otvarati najskuplje hotele, praviti umjetne plaze,voziti najskuplja auta....tu licemjernost u islamskom svijetu nikako ne podnosim!
Da zavrnu ovako kao rusi plin,u po zime pa se narod smrzava.A sve zarad dolara ili eura :roll: Eto,ni njima nije vazan ni bugarin ni srbijanac ni peti deseti.I sta mislis ti da je tako jednostavno zavrnuti naftu???????Sta mislis sta bi se desilo??????
Heloooouuuu,to vec odavno nije njihova nafta!!Ako mislis da arapi imaju kontrolu nad svojom naftom,prisjeti se samo Iraka :zzzz:
Cuj ekstremisticka bagra :lol: :lol: :lol:
Nego sta nego ekstremisticka bagra i njih drzim odgovorne za ovaj pokolj isto kao i amerikance.Mogli su falsifikovati vjerske knjige,zamotati zene od glave do pete,uvesti serijat ali ne mogu da se sjete da Kuran nalaze svakom muslimanu da se prema drugom muslimanu mora odnositi kao brat prema bratu.Dovoljno je pogledati samo kako zive ljudi u npr. Sudanu a kako u Arabiji.To se isto desava i sad. Ko kontrolira naftu ima i moc.Saudijci imaju moc da ovaj rat zaustave za dva sata ako zele.Zatvori pipu(ko ih jebe) digni cijene,postavi ultimatum pa cemo onda vidjeti sto ce Amer staviti veto na obustavu paljbe po palestincima u ovoj finansijskoj krizi.Ali jok vazniji su americki petrodolari i palace od zlata :x
Saudijci i kuwajcani nemaju moc zavrnuti pipu za naftu kao rusi za gas, ko je bio u Dammamu i Kuwajtu i vidio kako izgledaju naftne baze, vidio je da mnogo lice na vojne americke baze....to se jako dobro cuva i nema sanse prici :razz:
KemooSA

#2075 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Imaju oni moc ali nece...zato sto su to ista govna!
Locked