Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
macan prvi

#2051 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

drndalo wrote:
karanana wrote:a gdje je onaj forumash koji je prije par godina na nekoj temi tvrdio da je ugradjeno nesto sto potpuno ukida posljedice magle i sa cim avioni mogu sletjeti i u najguscoj magli?
Vjerovatno je bio u onom avionu koji je neki dan pao u Svajcarskoj, a poletio je iz ZAG... Izgleda da je i na tom aerodromu u Svajcarskoj bila ista oprema... :sad:

Znam da je crnjak.... :-?
Koji avion? :shock: Kad je bila ta nesreca?
Dionysios

#2052 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 28/03/2021 23:13, edited 1 time in total.
macan prvi

#2053 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Na voz pa u Sarajevo. Imas i autobuse, ako se ne varam, svakih par sati. S tim sto se u utorak ne ocekuje magla u Sarajevu, bar po trenutnoj prognozi.
akcija007

#2054 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Timotije wrote:Sarajevo, jasta je, nije vala Pleso s ovim brdima okolo! :D A baska ne Surcin!
Sto je ovoliko otkaza zadnjih dana na SJJ? Snijeg u Evropi, magla na SJJ???
Timotije, ovi letovi nisu otkazani ni zbog snijega ni zbog magle u Sarajevu, vec zbog Bozica. Naime, ovih otkazanih letova uopste nema u sistemima da kupis kartu, jednostavno ne lete za Badnjak, Bozic. A nas aerodrom ih izbaci na slotovima i pisu otkazan. Drugi aerodromi ove letove uopste ne pisu, npr. jucer Croatia Aurlines na Bozic nigdje nije letjela i na zagrebackom aereodromu uopste jucer nije bilo na dolascima/odlascima letova CA.

Ovakva situacija ce biti i na 31.12. i 01.01.

Ako otkaze CA let za Zagreb spavat ces u hotelu Nacional, 1000 kuna nocenje po osobi.
mekaba

#2055 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by mekaba »

VjecitiStudent wrote:
drndalo wrote:Ja u takvim slucajevima fino otvorim kofer na sred aerodroma, i vadim te kile viska, ako nista drugo, iz principa... Pa ih onda zguram ili u rucni prtljag, ili pod misku... Ali EUR-e dusmanima za "visak" od 1-2-3 kg. ne dam... Namjerno mi treba malo duze vremena, da se red malo razvuce...

U Stokholmu sam imao jednom prilikom 4 kg. viska, i iako je zenu prije mene pustio sa 5 viska, a mene je zbog pasosa (pretpostavljam), ili zato sto sam mlad, lijep, pametan, visok, plav, htio "*ebavat' "... 10 minuta sam vadio stvari dok nisam nasao kombinaciju da u "gepek" ide 19.9 kg, ostalo mi je stalo u rucni, osim 2 majice, kratkih i dugih rukava, koje sam nosio pod rukom, "da se presvucem" u avionu... "*ebao je" on mene da to prebacujem, ali i ja njega sa 10 minuta zadrzavanja reda, i na kraju trijumfalnim osmjehom, uz opasku da je problem rijesen...
Fuj, i jos se hvali svojim 'podvigom'.
Bosnjo, iz aviona ga mozes prepoznati :(
Evo originala koji se ne drzi pravila i zakona pa onda mu nevalja ni kompanija ni drzava ni majka rodjena.Na zalost ovakvih sa tonama prtljaga je jako puno.Treba im SHERPAS kad krenu na put do Visokog a za dalje da i ne govorim :run:
drndalo

#2056 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Pa da, mozda ti imas neki kantar u ruci pa da izvagas tacno 20 kg prtljaga...?

Ja kad kupujem ne gledam bas u gram koliko je tesko, torbe su mi takve da jako tesko imam preko 20 kg u njima, i to je samo razlog vise da kad u njima imadnem npr. 22-24 kg jer sam kupio nesto relativno tesko u odnosu na zapreminu, ne zezaju musteriju koja nije tu sa 56 kg. umjesto 20... Kad je takva situacija, onda ja imam svo pravo da to rasporedim tako da se uklopi u pravila koja su sami propisali... Imam 2-3 kg. viska u "gepeku", a imam praznog mjesta u rucnom... Zasto bih im to preskupo platio?

Ti izvoli, tvoje pare, tvoj problem...
mekaba

#2057 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by mekaba »

drndalo wrote:Pa da, mozda ti imas neki kantar u ruci pa da izvagas tacno 20 kg prtljaga...?

Ja kad kupujem ne gledam bas u gram koliko je tesko, torbe su mi takve da jako tesko imam preko 20 kg u njima, i to je samo razlog vise da kad u njima imadnem npr. 22-24 kg jer sam kupio nesto relativno tesko u odnosu na zapreminu, ne zezaju musteriju koja nije tu sa 56 kg. umjesto 20... Kad je takva situacija, onda ja imam svo pravo da to rasporedim tako da se uklopi u pravila koja su sami propisali... Imam 2-3 kg. viska u "gepeku", a imam praznog mjesta u rucnom... Zasto bih im to preskupo platio?

Ti izvoli, tvoje pare, tvoj problem...

Nije problem kad se radi o nekoliko putnika vec je problem kad je to desi 80% od putnika.Neznam kako da to nazovem ali svakako ispadamo blesavi u ocima drugih.Ja nosim uvijek manje nego je propisano i ide glat :lol: :lol:
paravan

#2058 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by paravan »

jedno pitanje

koliko steka cigareta se smije prenijeti u tursku (1 osoba) :D
akcija007

#2059 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

paravan wrote:jedno pitanje

Legalno u sve zemlje je jedna steka cigareta po osobi
paravan

#2060 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by paravan »

akcija007 wrote:
paravan wrote:jedno pitanje

Legalno u sve zemlje je jedna steka cigareta po osobi
i ja sam mislio da je tako ali sam cuo da se moze legalno do 3 steke u tursku

hvala na info

edit: nasao sam provjerenu info. max 2 steke je ipak dozvoljeno

hvala jos jednom
smolsvoje

#2061 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by smolsvoje »

Meni se cini da nasa kompanija ima hronican problem sa putnicima kada su u pitanju odgodjeni letovi ili letovi koji kasne malo duze.
Sve kompanije to rade po kratkom postupku, sat ili dva i do vidjenja ! A nasi cekaju i cekaju ne bi li poletili i samo navaljuju bijes putnika na sebe. Nisam jednom prisustvovao takvom cinu. Nema pravila koje obavezuje kompaniju na troskove boravka ili smjestaja putnika u sluzaju vremenske nepogode. Ali ako ti odugovlacis sa otkazivanjem leta - automatski preuzimas odgovornost na sebe i moras putnike podmiriti.
Ja sam uvijek govorio da se trebaju aktivirati neki alternativni aerodromi u blizini Sarajeva, za mene je 120 km do Mostara ili 130 km do Tuzle puno manje nego recimo do Banja Luke ( kanjon Vrbasa , pa Jajce itd) I na kraju Mostar je vremenski najpogodniji, bar nema magle nikada . A i neka ljudi zarade koji dinar.

SS
macan prvi

#2062 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

smolsvoje wrote:Meni se cini da nasa kompanija ima hronican problem sa putnicima kada su u pitanju odgodjeni letovi ili letovi koji kasne malo duze.
Sve kompanije to rade po kratkom postupku, sat ili dva i do vidjenja ! A nasi cekaju i cekaju ne bi li poletili i samo navaljuju bijes putnika na sebe. Nisam jednom prisustvovao takvom cinu. Nema pravila koje obavezuje kompaniju na troskove boravka ili smjestaja putnika u sluzaju vremenske nepogode. Ali ako ti odugovlacis sa otkazivanjem leta - automatski preuzimas odgovornost na sebe i moras putnike podmiriti.
Ja sam uvijek govorio da se trebaju aktivirati neki alternativni aerodromi u blizini Sarajeva, za mene je 120 km do Mostara ili 130 km do Tuzle puno manje nego recimo do Banja Luke ( kanjon Vrbasa , pa Jajce itd) I na kraju Mostar je vremenski najpogodniji, bar nema magle nikada . A i neka ljudi zarade koji dinar.

SS
Ima:

If your flight is cancelled or is subject to a long delay, or if you are denied boarding on a flight for which you hold a valid reservation, you are entitled to certain rights in accordance with the EU Regulation 261/2004, which entered into force on 17.02.2005. The airline which carries out the irregular flight is responsible for granting you these rights.

Scope

The Regulation applies:

* to passengers departing from an EU airport or departing from an airport outside the EU when carried by an EU carrier,
* only if you have a confirmed reservation on the flight concerned,
* only if you (except in case of cancellation) present yourself in time for check-in or, if no time is indicated, at least 45 minutes before the published departure time,
* only if you travel on a ticket bought at a fare available to the public.

Delay

In accordance with the EU Regulation a delay occurs when a flight is delayed beyond its scheduled departure time by 4 hours for flights of more than 3.500 km, by 3 hours for flights between 1.500 km and 3.500 km as well as intra-Community flights of more than 1.500 km, and by 2 hours for flights of up to 1.500 km. When your flight is expected to have a long delay, passengers are entitled to receive care while waiting.

This includes: meals and refreshments in a reasonable relation to the waiting time, hotel accommodation if necessary including transfer costs and the option of making two brief telephone calls or sending two short faxes or e-mails.

Cancellation

If your flight, for which you hold a valid reservation, is cancelled, you are entitled to re-routing, care, refund and compensation as laid out here above. You are not entitled to receive a compensation if the cancellation is attributed to extraordinary circumstances which could not have been avoided, even if all reasonable measures had been taken. Examples include bad weather conditions, political instability, strikes, security, risks, unexpected flight safety shortcomings.

http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... 61511&l=en

Dakle, i u slucaju otkazivanja leta zbog vremenskih uslova putnici imaju pravo npr. na hotelski smjestaj, ali ne i na novcanu kompenzaciju. Mada se slazem da bi bilo odlicno ako bi se koristili Mostar i Tuzla u slucaju potrebe bar za BH Airlines...
jefferson

#2063 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Turci preuzimaju državnu aviokompaniju: Od prodaje "BH Airlinesa" FBiH neće dobiti ni marku
Bh. kompanija 2009. godinu završila s gubitkom od oko 12 miliona KM
Veličina slova: F. Karalić 30/12/2010 07:00:00
Putem "BH Airlinesa"Turci prodiru na tržište EU Državnu kompaniju „BH Airlines“ početkom iduće godine u potpunosti će preuzeti „Turkish Airlines“, koji je krajem 2008. privatizirao 49 posto bh. avioprijevoznika, saznaje „Avaz“.

Iz „BH Airlinesa“potvrdili su nam da su predložene mjere za ubrzanje privatizacije koje će „vjerovatno razmatrati novi saziv Vlade“.

Završne pripreme

No, kako saznajemo, prodaja bi se mogla desiti i prije njenog formiranja, jer „BH Airlines“ zbog ogromnih gubitaka uskoro neće moći poslovati.

Da se aktuelna Vlada ozbiljno priprema za prodaju „BH Airlinesa“, vidjelo se i na posljednjoj sjednici, kada su na račun ove kompanije prebačena dva miliona KM koja će, kako su nam kazali iz „BH Airlinesa“, otići za isplatu duga Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Iako nam iz bh. kompanije nisu mogli potvrditi koliki su zaista dugovi, pravdajući to „korekcijom bilansa preduzeća“, saznajemo da je „BH Airlines“ 2009. godinu završio s gubitkom od oko 12 miliona KM, dok su ukupni gubici narasli već na 16 miliona maraka. - Ne treba vjerovati ni ovim podacima o visini duga, jer računovodstvo u „BH Airlinesu“ vode upravo Turci. Oni, jednostavno, čekaju da bh. kompanija zbog dugova više ne bude u stanju poslovati i da je onda preuzmu. To će uraditi tako što će vratiti dug, dok FBiH neće dobiti ni marku - kazao nam je dobro upućen izvor.

Svjež kapital

Na sličan način, tvrdi, Turci su došli i do 49 posto vlasništva nad „BH Airlinesom“. Dok iz bh. kompanije tvrde da je „Turkish Airlines“ uplatio pet miliona eura i da još finansira rentanje velikih mlaznih aviona u iznosu od pet miliona eura, naš sagovornik tvrdi da se ustvari radi o istih pet miliona eura.

On navodi da je avion dovezen na lizing i da su Turci tih pet miliona eura dali za njegovo iznajmljivanje, dok u „BH Airlines“ nije ušla ni marka svježeg kapitala.

Upozorava da strateški interes Turcima nije sama bh. kompanija. S obzirom na to da „Turkish Airlines“ ima određenih problema s dobivanjem dozvola za letove u EU i SAD, jer nema potpisan nikakav ugovor sa EU, za razliku od „BH Airlinesa“, naš sagovornik tvrdi da bi na ovaj način turska kompanija konačno mogla prodrijeti na tržište EU.

Kupuju i srbijanski JAT

Srbijanski mediji već nekoliko mjeseci najavljuju da će „Turkish Airlines“ ukoro preuzeti i JAT i da su pregovori s Vladom Srbije u završnoj fazi. Prema novinskim napisima, Turci će u JAT unijeti avione, uzeti dio letačkog osoblja i „zdrav“ dio kompanije, a državi će ostati samo milionski dugovi. Nova kompanija mogla bi se zvati „Air Serbia
Eto nek se i ovo završi! Ko nas jebe kad smo glupi!
Takođe, za ova dva miliona! Mogul i ja od vlade tražiti da neke svoje dugove rješim?
5 0 5

#2064 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by 5 0 5 »

macan prvi wrote: Ima:

If your flight is cancelled or is subject to a long delay, or if you are denied boarding on a flight for which you hold a valid reservation, you are entitled to certain rights in accordance with the EU Regulation 261/2004, which entered into force on 17.02.2005. The airline which carries out the irregular flight is responsible for granting you these rights.

Scope

The Regulation applies:

* to passengers departing from an EU airport or departing from an airport outside the EU when carried by an EU carrier,
* only if you have a confirmed reservation on the flight concerned,
* only if you (except in case of cancellation) present yourself in time for check-in or, if no time is indicated, at least 45 minutes before the published departure time,
* only if you travel on a ticket bought at a fare available to the public.

Nema. Zbog ovog boldiranog uvećanog gore. BH Airlines nije kompanija iz EU. Zbog toga ne spada pod ovaj zakon (pogledaj ovdje).

Trebao sam biti na letu iz Amsterdama koji je otkazan prije desetak dana (zbog magle). Pokušat ću objasniti. Zbog izgovora vremenskih nepogoda, BHA nije imao nikakvu obavezu za bilo kakvu nadoknadu. To su i znali i tako su se i ponašali. Poštujem to. Postoji i druga strana medalje. Iz BHA su nas (29 putnika) na najprimitivniji način, vrijeđajući one koji su tražili dodatne informacije, odjebali s pulta. Čuo sam kada su rekli jednoj putnici da ima velika usta(?!) jer je tražila dodatna objašnjenja o letu. Utisak svih nas je bio da taj let nije bio isplativ za BHA (160 mjesta u avionu, 29 putnika) pa im je magla došla kao dobar izgovor. Niko se nije potrudio da objasni, a da ne govorim o tome da potraži drugu opciju za sve nas koji smo tamo čekali satima. Naravno, odletili smo dva dana poslije u istom avionu, ali sada krcatom (hm). Moram reći da su uposlenici BHA na pultu bili jedan turčin i jedna turkinja, bez ikakvog obzira prema putnicima i jako nepristojim ponašanjem. Govore holandski i engleski jezik. Bosanski ne.
Još nekoliko prevara. Internet stranica uvijek daje lažne podatke o broju preostalih karata i cijeni karata. Putnica s kojom sam ja razgovarao rekla mi je da, kada je ona kupovala karte u septembru, ostale su još samo dvije, dok sam ja kupio 4 karte par dana prije leta (ostalo 6 karata), neki drugi putnici isto tako sedmicu prije (ostala jedna karta). Na stranici BHA je stajala lažna (promotivna) cijena od 149 eura, dok karte za taj let niko nije platio manje od 244 eura (neki i preko 300).

Evo još ću reći i to, da su komentari skoro svih putnika bili NIKAD VIŠE i NEĆE ONI DUGO! I ja stojim iza toga. Za mene je konfort bitan, a BHA je previše bezobzirna kompanija koja mi je ukrala dva dana godišnjeg odmora i plus priredili svo poniženje kroz koja sam prošao na amsterdamskom aerodromu. Sada znam da je i €50 više sa nekom drugom kompanijom isplativije nego ikad sa BHA. Slično mi se desilo i sa Bosnia Airlines-om prije nekoliko godina.

Ja sam ljetos letio iz Amsterdama za vrijeme vulkanskih erupcija sa KLM-om, koji je i pored stotina otkazanih letova taj dan iz Amsterdama, ipak uspio naći let za mene (s Allitalia) sa nekoliko sati kašnjenja. BHA (Turkish Airlines) je kompanija koja je već na samom začetku krenula stopama Bosnia Airlines-a. Samo je pitanje da li je ovo sve namjenski isplanirano (smrt BHA) da si neko klapne koji miliončić u privatni džep ili smo mi stvarno takvi konji koji ne znaju napraviti bolje. "Kupujmo domaće" ne pije više vode kod mene ako "domaće" od mene pravi ovcu! Znači, ja nisam tražio nikakvu nadoknadu ni ti čak riješenje problema, ali malo ljudskosti i pristojnog ponašanja ne bi škodilo.

P.S. Ja letim u prosjeku 20tak puta godišnje, nekad sa skupim, nekad sa jeftinim kompanijama ali nikad me niko nije toliko ponizio kao BHA. Toliko.
akcija007

#2065 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Croatia Airlines od ljetnog reda letenja uvodi direktni let Zagreb Istanbul Zagreb

Croatia Airlines launches 3 weekly flights to Istanbul:

Flight number: OU350
Departure city: ZAG
Departure time: 15.15
Arrival time: 18.10
Arrival city: IST
Aircraft type: A320
Day operating: 2,4,7

Flight number: OU351
Departure city: IST
Departure time: 19.00
Arrival time: 19.55
Arrival city: ZAG
Aircraft type: A320
Day operating: 2,4,7

Iz SJJ via ZAG se moze krenuti jedino u 06:30h pa je pauza u Zagrebu, nekih 7h, dok je u povratku odlicno uvezano samo se sat ceka u Zagrebu.
Pretpostavljam da bi se u protivnom periodu karte mogle kupiti vec za 150 eur total
akcija007

#2066 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Danasnji raport s airporta.
Sestrea mi je letila( trebala poletiti) u 16h via Zagreb za Frankfurt ali je let bio otkazan zbog magle. A let BH Airlinesa je bio u 14:45h i Croatia je prebacila na BHA let i odletila.
Putnici, koji idu samo do Zagreba, njih je CA prebacivala s BHA do Beca pa dalje s CA do Zagreba ili na Malev via Budapest.
na salteru Austriana je totalni kolaps, ceka se u trostrukim redovima od monitora za chech in do saltera.

OK razumijem magla, losi vremenski uslovi ali ne mogu vjerovati da mi ne mozemo ili necemo da kupimo taj uredjaj za navigaciju po magli pa ogromne pare svi gube.
smolsvoje

#2067 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by smolsvoje »

Najprije bih zazelio sve najbolje u 2011 svim forumasima.

Nadovezao bih se na posljednja desavanja oko kompanije BHA. Skoro ste sve u pravu, jer ovo sto rade turci ovoj kompaniji nema veze sa komercijalnom avijacijom. Takve se nebulozne odluke donose na tim njihovim sjednicama da i nema drugog misljenja nego da se planski unistava BHA.Samo mi nije jasno zasto, pa nije to nikakva jaka kompanija da bi se strepilo od nje. Sad kad su u vecini treba ocekivati radikalne promjene ili totalno gasenje BHA, jer ovo lici na Trojanskog konja sa tri turcina unutra.
Vrlo brzo ce se pokazati o cemu se radi jer je nagomilano puno dugova prema dobavljacima i nece dugo trajati. Dabogda da BHA bude medju najbolim kompanijama u regiji , ALI slabe su im sanse. Od prijatelja iz jedne puticke agencije sam saznao da je BHA odbio sve carter letove za ovo ljeto. Ne mogu vjerovati - kao nemaju aviona. Te odluke je trebalo preispitati dok je bilo vecinski pod nadzorom ove drzave a sada su slabe sanse.
Sto se tice trenutne problematike i letova po ovim uslovima, ono sto sam vidio na salterima AUA je za rubriku vjerovali ili ne. Koliki je to jaz izmedju kompanija da putici BHA ulaze u avion za Bec koji polijece za 30 minuta a AUA ne dozvoljava svojim putnicima da se cekiraju na letu BHA. To nikada nisam vidio. A ista su alijansa kao i Turkish. Zamislite, 20 putnika koji idu samo do Beca hoce da se cekira za let koji samo sto nije poletio a ovi crveni sluzbenici kazu ne moze, mozete samo u hotel ili cemo vam javiti kasnije. Sramota. Neki su kupili posebno karte i otisli.

Skrenusmo sa teme , ali ce biti jako interesantno da se vidi sta donosi mjesec pred nama.
Do vidjenja !
5 0 5

#2068 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by 5 0 5 »

@smolsvoje:

Slična stvar juče u Istambulu. Let kasni sat i po, a niko se nije udostojio da obavjesti putnike (15-tak ljudi). Kad je jedan putnik otišao da pita cure koje bi trebale napraviti boarding (jer su već napravili check in i bili su pred gate-om), onda su se i one "zabrinule" pa su otišle da "provjere" šta se dešava. Prvo su im rekli da je let otkazan a sat vremena poslije su ipak poletjeli. Ma amaterizam, drskost i bezobrazluk do te mjere da se čovjek zapita je li moguće da su oni koji vode tu kompaniju toliki magarci ili veliki magovi prevara. Ja sam ubijeđen da ovo neko namjerno radi da uništi firmu prije nego je i stala na noge. Huh.
I još ću dodati da su im zamjenili avion, pa su doletjeli u Sarajevo s nekim malim aviončićem, jako neugodnim, koji se tresao cijeli let, itd itd...
akcija007

#2069 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Ovo mi nije jasno.
Bio sam jucer na aerodromu magla, samo leti BH Airlines vjerovatno zato sto su avioni u Sarajevu i stigao je Malev s Dashom.
Kako se pilot Maleva oko 14:35h uspio spustiti a ostale avio kompanije nisu, da li to zavisi od tipa aviona po magli?
Ne moguce je da se magla razsila u 14:35 kad su Madjari slijetali, a nije u 13:45h kad se trebala Ljubljana spustiti ili u 14:10h kada se Bec trebao spustiti !?

Kod nas Austrian vrijedi za neku top aviokompaniju, woww Austrian niko ko oni, a ustvari oni su za mene jedno obicno smece od avio kompanije. Na letu London Bec koji traje 2h i 25min hrana je obicni suhi djevrek, nidje veze.
Frankyee

#2070 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Frankyee »

Magla u Sarajevu , pa kakav grad takav i aerodrom, iskreno bolje bi bilo da popravi pruga i da se uvede brzi voz do Zagreba ( koji bi mogao da pokupi putnike jos iz Zenice, Doboja , Banjaluke ) pa onda fino letis gdje treba bez vecih problema. Cesto letim sa Zagreba nikad nisam cuo da je bilo problema sa maglom, bar mene nije nikad pogodilo.

Nikad nisam letio sa BH Airlines, ne sluze destinacije koje meni trebaju ali isto tako blize mi je do Zagreba nego do Sarajeva.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2071 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by 1946 »

Frankyee wrote:Cesto letim sa Zagreba nikad nisam cuo da je bilo problema sa maglom, bar mene nije nikad pogodilo.
Čisto da potvrdim: porediš Zagreb, sa jednim brdom u okolini, koje nije u pravcu piste, sa Sarajevom i planinama na tri strane oko aerodroma?
mekaba

#2072 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by mekaba »

Frankyee wrote:Magla u Sarajevu , pa kakav grad takav i aerodrom, iskreno bolje bi bilo da popravi pruga i da se uvede brzi voz do Zagreba ( koji bi mogao da pokupi putnike jos iz Zenice, Doboja , Banjaluke ) pa onda fino letis gdje treba bez vecih problema. Cesto letim sa Zagreba nikad nisam cuo da je bilo problema sa maglom, bar mene nije nikad pogodilo.

Nikad nisam letio sa BH Airlines, ne sluze destinacije koje meni trebaju ali isto tako blize mi je do Zagreba nego do Sarajeva.
Najbolje ti je da preselis u ZG.Vidim da ti se ZG bas dopada pa ne vidim razloga da sebi ne pomognes.
akcija007

#2073 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Jel ko kupio mozda neku kartu BH Airlinesa povratna za Scehngesne destinacije 109eur+TSC ?
Ja na webu koji god datum ukucam stalno mi izbacuje minimalno 250 eur !?
5 0 5

#2074 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by 5 0 5 »

@akcija007:
Akcijiske cijene su prevara (na internet stranici), a ako ih nazoveš (ili odeš do predstavništva u gradu), onda će Ti reći da su te cijene bile nekad (iako nisu nikad bile za tu cijenu koju reklamiraju na stranici).

Ako je neko kupio kartu po toj cijeni €109, onda molim da nam kaže, gdje i kada ste kupili te karte.
le piaf

#2075 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by le piaf »

Naravno da nema uvijek mjesta, nije to nista neobicno. Ono sto jeste neobicno je da BH Airlines u tu cijenu nije uracunao standardnu agentsku proviziju, tako da ispada da ta cijena ustvari ne postoji. Mogli su vala staviti malo vecu cijenu da postede svoje uposlenike objasnjavanja (Kao sto je recimo Croatia fino dodala 10ak eura u svoju akciju 109€)
Post Reply