Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
ReD aka Socijalista

#2051 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ReD aka Socijalista »

irvinx1 wrote:
Kfor se povlači iz Rudara
Izvor: Tanjug

Rudare -- Kfor se povlači iz Rudara, epilog je troipočasovnog razgovora šefa pregovaračkog tima Borko Stefanović i Erharda Bilera.

Kfor je u Rudare došao danas u 13.40 s ciljem da uklone srpske barikade.

Ocenjujući razgovore s komandantom Kfora kao "mučne", Stefanović je kazao da je general Biler odlučio da "izađe u susret građanima Zvečana" i povuče jedinice iz Rudara, ali da "to ne znači da su muke gotove".

Stefanović je, obraćajući se okupljenim Srbima na ovoj barikadi ka punktu Jarinje, rekao da dogovor oko administrativnih prelaza na severu još nije postignut, ali da je angažovan "ceo državni vrh, vlade drugih zemalja i međunarodne institucije", te da je stvar "blizu dogovora".

Stefanović je apelovao na građane da nastave da mirno protestuju i da ostanu dostojanstveni, jer nas uskoro možda čeka ista situacija.

"Ponovo je bilo hitaca dok smo razgovarali. Molim vas, nemojte više", rekao je Stefanović, a ljudi sa barikada su povikali - "Nismo mi".

Stefanović je najavio i da će, zajedno sa ministrom Goranom Bogdanovićem, otputovati u Beograd, na sednicu Skupštine Srbije koja je zakazana za 14 sati.

"Moraćemo u Beograd, ali odmah vam se vraćamo. Molim vas budite mirni i dostojanstveni - vidite koliko mučnog razgovora, napora koje su uložili i predsednici opština i ministar... samo vi i vaša trezvenost drže ovu situaciju pod kontrolom. Još malo imamo da napravimo sporazum", zaključio je Stefanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pridružio se apelu da građani ostanu mirni i dostojanstvenii pozvao Srbe da ostanu na barikadama i mirno protestuju.

"Bilo kakav incident ili provokacija bi nas udaljila od cilja... blizu smo cilja, jer su građani pokazali međunarodnoj zajednici da možemo bez sile da se borimo za svoj cilj", istakao je ministar.

Po rečima predsednika opštine Zvečan Dragiše Milovića, nemački general Biler mu je preneo da ima dozvolu da ako treba deluje i silom protiv građana, ali da je odlučio da to ne učini.

Istovremeno, general je najavio da će sledeći put intervenisati, rekao je Milović i dodao da će građani Zvečana ostati na barikadama i istrajati so ispunjenja zahteva - vraćanja stanja na prelazima Jarinje i Vrnjak na ono pre intervencije specijalnih jedinica ROSU.

"Nerazuman potez Prištine uz asistenciju Kfora doveo je do eskalacije. Došao je trenutak da se izborimo za svoje zahteve demokratski i gandijevski", poručio je on.

Snage Kfora su u 13.40 oklopnim vozilima došle do barikade u Rudaru i zatražile od Srba da te barikade uklone ili će to učiniti vojnici kfora silom u roku od dva sata.

U međuvremenu su do barikada u Rudaru došli i komandant Kfora Biler, Stefanović i Bogdanović, a razgovori o rešavanju te krize su počeli oko 15,30.

Biler je pred razgovore isticao da je njegova obaveza da ukloni barikade i omogući slobodu kretanja, a Stefanović je odgovorio da niko ne može da ubedi Srbe da sklone barikade. On je, takođe, dodao da Srbija stoji iza odluka svojih građana, izuzev ako se radi o sili.
Sluso sam malo ovoga Borka ministra, fin momak.
...a ciji je? :D
hercegovac_pravi

#2052 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

Drug Član wrote:
hercegovac_pravi wrote:Dok stalno hapse srbe koji rade za i vode razne narko kartele, ti pričaš o nekavom organizovanom albanskom kriminalu.... jahhhh ..i onda se prebacuje loptica... :lol:
A za boldano... :run: i ne prosipaj se...kolega iz Interpola :lol: :lol: :lol:
Ja ne negiram da se hapse i Srbi u trgovini drogom, ja kažem "loše prebacivanje loptice u tuđe dvorište". Kod albanskog organizovanog kriminala konci se vuku sve do "državnog" rukovodstva Kosova, što nije čudno kad se zna kako je finansiran nastanak ove kvazidržavne tvorevine. Postoje dokazi da se novac dobijen od trgovine heroina ponovo vraća u region i reinvestira u trgovinu ženama npr., ali i u državne strukture tzv.države Kosovo. Sama Karla Del Ponte u svojoj najnovijoj knjizi "The Hunt: Me and the War Criminals" piše o tome kako je veliki broj sudija Haškog tribunala bio veoma zaplašen da vodi postupke protiv Albanaca umješanih u trgovinu ljudskim organima. Način na koji je ova knjiga zbog toga dočekana na nož i kako je karla imala probleme u svojoj diplomatskoj karijeri su dobro poznati. Jedan je odgovor na pitanje ko je mogao biti moćniji od KArle. USA, naravno. Druga stvar koja je indikativna je, koliko je morao biti moćan albanski organizovani kriminal da zaplaši sudije ICTY-a.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja ne negiram da se hapse i Srbi u trgovini drogom, ja kažem "loše prebacivanje loptice u tuđe dvorište".
Dobro, znači zbog šverca drogom se hapse Srbi ali Albanci prbacuju loptu u tuđedvorište...Da "ceo svet nas mrzi"....

Kod albanskog organizovanog kriminala konci se vuku sve do "državnog" rukovodstva Kosova, što nije čudno kad se zna kako je finansiran nastanak ove kvazidržavne tvorevine.
Ikakav dokaz ili opet "dojavio kolega iz Interpola? Odnoso ona starinska "što je babi milo u snu joj se snilo"..Usput, kako je finansiran nastanak "kvazidržavne tvorevine"? Pošto kažeš da se zna, onda ti vlajda neće biti teško da i nas prosvijetliš nekim konkretnim informacijama. I da, "kolega iz Interpola" nije relavantan izvor.
Postoje dokazi da se novac dobijen od trgovine heroina ponovo vraća u region i reinvestira u trgovinu ženama npr., ali i u državne strukture tzv.države Kosovo.
Iznesi dokaze ako već postoje, do tada je ova tvoja priča samo šupljiranje.
Sama Karla Del Ponte u svojoj najnovijoj knjizi "The Hunt: Me and the War Criminals" piše o tome kako je veliki broj sudija Haškog tribunala bio veoma zaplašen da vodi postupke protiv Albanaca umješanih u trgovinu ljudskim organima. Način na koji je ova knjiga zbog toga dočekana na nož i kako je karla imala probleme u svojoj diplomatskoj karijeri su dobro poznati. Jedan je odgovor na pitanje ko je mogao biti moćniji od KArle. USA, naravno. Druga stvar koja je indikativna je, koliko je morao biti moćan albanski organizovani kriminal da zaplaši sudije ICTY-a.
O majko draga, jel ti stvarno očekuješ da ovo neko ozbiljno prihvati kao relavantan dokaz... :shock: Znači, Albanci su na smrt isprepadali cijeli Haški tribunal i ICTY ali eto "hrabra Del Ponte" se nije dala ..Pa što se onda njoj ništa ne desi nakon što je iznijela te "činjenice"...izvini drugar ali ti si malo previše ideološki zasljepljen da bi mogao voditi argumentovanu konverzaciju
Univerzim-BL

#2053 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Univerzim-BL »

sve se nema goriva a Motorke za drva rade punom parom,ovi bi za tri mjeseca sve bosanske sume posjekli i napravili barikade do Tokia
hercegovac_pravi

#2054 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Drug Član wrote: Gubitnici smo svi mi druže moj. Da budem precizniji na gubitku je Međunarodno pravo, a onda konskventno ono što sam već rekao. Gotovo sam siguran da će se razvoj Međunarodnog prava nastaviti TEK onda kad civilizovani svijet ZAISTA izvuče pouke iz svojih grešaka u vezi sa Kosovom. Do tada jedino međunarodno pravo je pravo jačeg!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gubitnici smo svi mi druže moj.
Ni u kome slučaju. Riješenje Kosovskog pitanja i suzbijanje četničkih teritorijalni pretenzija na okolne nezavisne države, vodi direktnoj stabilizaciji Balkana. "slaba srbija, miran Balkan". Istorija je učiteljica
Da budem precizniji na gubitku je Međunarodno pravo, a onda konskventno ono što sam već rekao.
Presuda Međunarodnog Suda Pravde ti ne da za pravo. Ako treba postavit ću ti i link za istu. Ah da, to je "antisrpski sud"...
Gotovo sam siguran da će se razvoj Međunarodnog prava nastaviti TEK onda kad civilizovani svijet ZAISTA izvuče pouke iz svojih grešaka u vezi sa Kosovom. Do tada jedino međunarodno pravo je pravo jačeg!
Kojih konkretno grešaka u vezi sa Kosovom? Jel ti stvarno misliš da je prema srbij učinjena bilo kakva nepravda time što joj je oduzeto samo Kosovo nakon svih životinjskih divljanja koje je srbija sprovela nad susjedima u zadnjih 20-tak godina? Ta megalomanija koja izbija iz tvojih postova je upravo najveći kamen spoticanja razvoju jedne normalne države kojom bi se konačno riješilo srpsko nacionalno pitanje. Jednostavno, nikada ne znate gdje i kada treba stati i sagledati realnost. Ta megalomanija je glavni uzrok ovoga što se trenutno dešava na teritoriji Republike Kosova kao i u Bosni i Hercegovini.
hercegovac_pravi

#2055 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Erzsebet wrote:
Helikopter wrote:
Erzsebet wrote: Ali će se nastaviti s albanskim mafijaškim aktivnostima.

Gdje, sta i kako, de razjasni, vidi se da imas informacije iz prve ruke pa ih ovdje argumentovano podastri. Nemoj samo da bude generalizovanje cijelog naroda i argumenti one suplje rekla-kazala :D
Pa zar treba bolji argument od optužbi na račun Thaqija? Mogu ti pronaći stotine uhapšenih Kosovara koji su trgovali drogom, a mislim da je neko već ovdje pisao o albanskim kriminalcima po Evropi.
Koje konkretno optužbe? Koji Sud je digao optužnicu?

A što se tiče uhapšenih Kosovara, pa mogu se naći takvi i u srpskom i bošnjačkom i hrvatskom i američkom ili bilo kojem narodu. Ali nešto ne vidim da neko kaki o njihovom organizzovanom kriminalu...
hercegovac_pravi

#2056 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Drug Član wrote:Šta reći, ništa, downloadujte pa pogledajte sutra
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/% ... D1%82.html
Bog te mazno ....... :?

Šta sad? Jel neko treba da postavi link za "Rambo" pa da "napokon saznamo" šta je bilo u Vijetnamu... :skoljka:
hercegovac_pravi

#2057 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Drug Član wrote:Šta si pored ubijenih civila zapeo za nezaposlene, možda je i greška u prevodu, pogledaj film do kraja, a ne prvih 8 sec.
boldano je ključna riječ u tvome postu
hercegovac_pravi

#2058 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Erzsebet wrote:
Helikopter wrote:

Gdje, sta i kako, de razjasni, vidi se da imas informacije iz prve ruke pa ih ovdje argumentovano podastri. Nemoj samo da bude generalizovanje cijelog naroda i argumenti one suplje rekla-kazala :D

Evo Drug Član ti je dokumentovao sve ovim filmom.

Ja sam ga pogledao i zaprepašten sam, tek sada vidim koliko ustvari ne znam šta se tamo dešavalo. Kad sam bio nekoliko puta na Kosovu, svi su me sjajno dočekali, pričali sa mnom na našem jeziku i nisam imao nikakvih problema. Od svakog Albanca sam čuo da "svi zločinci, i Albanci takođe, trebaju odgovarati".

Jedino što mi je zaista sumnjivo iz ovog filma je broj od 223.000 protjeranih Srba sa Kosova. Znajući kako to mnogi Srbi rade, brojevi su mi uvijek sumnjivi kad su oni u pitanju. Recimo, postoje podaci o desetinama hiljada pobijenih Srba u Sarajevu, ali nigdje ne piše da je ponovo više Srba poginulo od srpskih granata, nego od Cace, Ćele i ostalih siledžija koji su tih dana vedrili i oblačili gradom. Zbog toga ne vjerujem ni u ovaj broj, jer sam lično upoznao nekoliko ljudi koji su sami sa Kosova otišli. Zašto bi 40.000 Srba otišlo iz Prištine, nije to broj koji se može tek tako ukloniti, zar ne? Mogli su, između ostalog, raditi u srpskim institucijama, jer svakako država Srbija Kosovo ne priznaje, a trenutno sve paralelne institucije održavaju u Nišu i Vranju.

Ipak, i pored svega, film je veoma poučan, i hvala Drugu Članu što ga je podijelio s nama. Iako srpski vrh smatram odgovornim za sva sranja na Kosovu, mislim da ovo ipak nije način, te se kosovske ubice ne razlikuju ni po čemu od nekadašnje srpske vojske i policije, koja je harala Kosovom.
Zar samo ovo da bude sumnjivo?....eto nek ti forumaš "drugi član" preko kolege iz Interpola :lol: :lol: :lol: obajvi lanac finansiranja ovog "projekta"? Zašto mislite da ovaj film nije imao ama baš nikakvog odjeka pred bilo kojom objektivnom i neutralnom publikom?
hercegovac_pravi

#2059 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Erzsebet wrote:
BiH-x wrote:Izvini Mirza, ali moras biti prilicno glup da bi mislio da se jedan (jako pristran) film moze koristiti kao "dokaz" zlodjela na Kosovu ;) Ne sumnjam da ih je bilo, i na srpskoj i nesto manje na albanskoj strani, ali za takve slucaje imamo Hag.
Film jeste pristrasan, ali i mnogo toga dokazuje. Ja sam i rekao da sumnjam u broj od preko dvjesto hiljada protjeranih. Btw, zar još iko vjeruje u taj Hag, nakon debakla sa Miloševićem, Šešeljom i ostalima, pa sada i smiješne optužnice protiv Gadafija, dok se Džoržd Buš i Toni Bler šetaju svijetom?

Btw, a možemo li sad saznati tvoje ime, ili ćeš kao zadnja lignja posustati?
De svega ti pročitaj ovo bolda još jedanput....čuj film jeste pristrastan ali to ne umanjuje njegove dokaze i objektivnost :lol: :lol: :lol:

Čuj vjeruje u Haag? Pa u šta bi tebao vjerovati? U kafanske priče i četničku mitologiju o Srebrenici, Markalama, Kapiji, "bacanju dece lavovima"....de proberi.. :-)
nellington

#2060 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by nellington »

hercegovac_pravi wrote: Zar samo ovo da bude sumnjivo?....eto nek ti forumaš "drugi član" preko kolege iz Interpola :lol: :lol: :lol: obajvi lanac finansiranja ovog "projekta"? Zašto mislite da ovaj film nije imao ama baš nikakvog odjeka pred bilo kojom objektivnom i neutralnom publikom?
Definiraj objektivno i neutralno.
paravan

#2061 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by paravan »

Erzsebet wrote:
Helikopter wrote:

Evo Drug Član ti je dokumentovao sve ovim filmom.

Ja sam ga pogledao i zaprepašten sam, tek sada vidim koliko ustvari ne znam šta se tamo dešavalo. Kad sam bio nekoliko puta na Kosovu, svi su me sjajno dočekali, pričali sa mnom na našem jeziku i nisam imao nikakvih problema. Od svakog Albanca sam čuo da "svi zločinci, i Albanci takođe, trebaju odgovarati".

Jedino što mi je zaista sumnjivo iz ovog filma je broj od 223.000 protjeranih Srba sa Kosova. Znajući kako to mnogi Srbi rade, brojevi su mi uvijek sumnjivi kad su oni u pitanju. Recimo, postoje podaci o desetinama hiljada pobijenih Srba u Sarajevu, ali nigdje ne piše da je ponovo više Srba poginulo od srpskih granata, nego od Cace, Ćele i ostalih siledžija koji su tih dana vedrili i oblačili gradom. Zbog toga ne vjerujem ni u ovaj broj, jer sam lično upoznao nekoliko ljudi koji su sami sa Kosova otišli. Zašto bi 40.000 Srba otišlo iz Prištine, nije to broj koji se može tek tako ukloniti, zar ne? Mogli su, između ostalog, raditi u srpskim institucijama, jer svakako država Srbija Kosovo ne priznaje, a trenutno sve paralelne institucije održavaju u Nišu i Vranju.

Ipak, i pored svega, film je veoma poučan, i hvala Drugu Članu što ga je podijelio s nama. Iako srpski vrh smatram odgovornim za sva sranja na Kosovu, mislim da ovo ipak nije način, te se kosovske ubice ne razlikuju ni po čemu od nekadašnje srpske vojske i policije, koja je harala Kosovom.
ima vec tema za to http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 10&t=69010
hercegovac_pravi

#2062 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Drug Član wrote:@Zavrzlama
Srpske političke elite nikad nisu vidjele dalje od svog nosa (džepa) i u akcijama nikad niti su imale ulogu, niti im je bio cilj da budu lider koji zna kuda ide, koji treba da radi za dobrobit naroda koji ih je izabrao; već su isključivo mislili kako ostati na vlasti. Sve veće akcije uglavnom su pravili "ljudi na terenu" i ad hoc podražavajući neko trenutno preovladavajuće mišljenje mase ili govor mržnje likova poput Šešelja; a o nekim dugoročnim jasnim planovima i crisis managament-u srpskih političkih elita ovog tipa nikad nije bilo ni govora. Osim ako se u zadnjih mjesec dana nije desio neki kopernikanski obrt. Drugo, ukoliko su ovo režirali Srbi (bilo sa Kosova ili iz Srbije) na njihovu je štetu jer je ovo trigger kojim počinje reintegracija Kosova na cijeloj svojoj teritoriji.
A to što im sude (i što su mnogim već presudile) za "udruženi zločinački poduhvat" je samo malo nerazumjevanje od strane Suda? Ah da taj Sud....ko još u njega vjeruje...vjerodostojnije su gusle i brlja..
hercegovac_pravi

#2063 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

nellington wrote:
hercegovac_pravi wrote: Zar samo ovo da bude sumnjivo?....eto nek ti forumaš "drugi član" preko kolege iz Interpola :lol: :lol: :lol: obajvi lanac finansiranja ovog "projekta"? Zašto mislite da ovaj film nije imao ama baš nikakvog odjeka pred bilo kojom objektivnom i neutralnom publikom?
objektivno - gledanje stvari iz različitih uglova i ukazivanje na nejasnoće i kontradikcije

neutralno - običan čovjek koji nema veze sa našim prostorima i samo je pogledao film i ostao "pogođen" ili "ne pogođen" onim što je prikazano...

Za zvaničnu definiciju morat ćeš se potruditi sam. :mrgreen:
nellington

#2064 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by nellington »

hercegovac_pravi wrote:
nellington wrote:
objektivno - gledanje stvari iz različitih uglova i ukazivanje na nejasnoće i kontradikcije

neutralno - običan čovjek koji nema veze sa našim prostorima i samo je pogledao film i ostao "pogođen" ili "ne pogođen" onim što je prikazano...

Ako želiš ovakvu pubilku moraš film pustiti nekom ko je jako daleko, recimo u Lesotu ili Bocvani. Ja se ne sjećam rata u kom sam bio nepristrasan i neutralan. Znam, nije to OK - ali takva je ljudska priroda, bira stranu i kad gleda utakmicu finske treće lige, a kamoli rat.
hercegovac_pravi

#2065 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

nellington wrote:
hercegovac_pravi wrote:
nellington wrote:

Ako želiš ovakvu pubilku moraš film pustiti nekom ko je jako daleko, recimo u Lesotu ili Bocvani. Ja se ne sjećam rata u kom sam bio nepristrasan i neutralan. Znam, nije to OK - ali takva je ljudska priroda, bira stranu i kad gleda utakmicu finske treće lige, a kamoli rat.
Pa ne puštam ja film niti biram publiku. Jednostavno sam primjetio da ovaj "film" nije imao skoro nikavog odjeka skoro ni u srbiji a ne negdje drugo. Pozivati se na ovaj film koji nešto "dokazuje" je djetinjasto. To je poenta moga posta.
nellington

#2066 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by nellington »

hercegovac_pravi wrote:Pa ne puštam ja film niti biram publiku. Jednostavno sam primjetio da ovaj "film" nije imao skoro nikavog odjeka skoro ni u srbiji a ne negdje drugo. Pozivati se na ovaj film koji nešto "dokazuje" je djetinjasto. To je poenta moga posta.
Da sam se ja pitao, dokazivanje bi počelo izjavama Karle del Ponte :D
hercegovac_pravi

#2067 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

nellington wrote:
hercegovac_pravi wrote:Pa ne puštam ja film niti biram publiku. Jednostavno sam primjetio da ovaj "film" nije imao skoro nikavog odjeka skoro ni u srbiji a ne negdje drugo. Pozivati se na ovaj film koji nešto "dokazuje" je djetinjasto. To je poenta moga posta.
U forumskom prepucavanju ili u eventualnom sudskom procesu ?
nellington

#2068 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by nellington »

hercegovac_pravi wrote:
nellington wrote:
U forumskom prepucavanju. Sudski proces ne dolazi u obzir bez konkretnijih dokaza i bez sveobuhvatne istrage koja bi imala podršku dovoljno jakih igrača.
hercegovac_pravi

#2069 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

nellington wrote:
hercegovac_pravi wrote:
nellington wrote:
U forumskom prepucavanju. Sudski proces ne dolazi u obzir bez konkretnijih dokaza i bez sveobuhvatne istrage koja bi imala podršku dovoljno jakih igrača.
Boldano je poenta ova nekolika zadnja posta što sam napisao. Konkretnih dokaza jednostavno nema (osim ako nemaš kolegu u Interpolu :-) ). Sve se svelo na "brlju i guslanje"....a ja dok ne vidim konkretne dokaze u takve stvari odbijam da vjerujem. Jednostavno, realistična sam osoba koja nije sklona mitomaniji..
A forumsko prepucavanje je upravo to...forumsko. Bez konkretnih dokaza se ovakve stvari kao forumsko prepucavanje toliko lahko prelome da nije vrijedno pomena.
StupskaBitanga

#2070 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by StupskaBitanga »

22.00 - Komandant Kfora Erhard Biler rekao za RTK da će, ako se blokada puta nastavi, biti prinuđen da upotrebi silu za šta ima ovlašćenje.
rts
sta bi ovo u konacnici znacilo ako Kfor upotrijebi silu?
Mogu li se desitit sukobi velikih razmjera
radostan dan

#2071 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Ne.
Last edited by radostan dan on 30/07/2011 00:21, edited 1 time in total.
Univerzim-BL

#2072 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Univerzim-BL »

StupskaBitanga wrote:
22.00 - Komandant Kfora Erhard Biler rekao za RTK da će, ako se blokada puta nastavi, biti prinuđen da upotrebi silu za šta ima ovlašćenje.
rts
sta bi ovo u konacnici znacilo ako Kfor upotrijebi silu?
Znaci da ce Srbi dobiti po Guzici a onda ce srbija jos 10 Godina teturati dok ne izruci svakoga ko se opirao i organizovao Balvan Revoluciju,potpaljivao situaciju i gadjao snajperima legalno izabranu vlast kosova a poslije toga za kaznu moze svijet da ih kazni i sa vojvodinom ili sandzakom sve dotle dok srbi ne shvate da je kaznjivo sjeci tudju sumu i da neide vise na Ho Ruk niti da im vise iko vijeruje.

Baram je to jednostavno
Erzsebet

#2073 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Erzsebet »

hercegovac_pravi wrote:
Erzsebet wrote:
BiH-x wrote:Izvini Mirza, ali moras biti prilicno glup da bi mislio da se jedan (jako pristran) film moze koristiti kao "dokaz" zlodjela na Kosovu ;) Ne sumnjam da ih je bilo, i na srpskoj i nesto manje na albanskoj strani, ali za takve slucaje imamo Hag.
Film jeste pristrasan, ali i mnogo toga dokazuje. Ja sam i rekao da sumnjam u broj od preko dvjesto hiljada protjeranih. Btw, zar još iko vjeruje u taj Hag, nakon debakla sa Miloševićem, Šešeljom i ostalima, pa sada i smiješne optužnice protiv Gadafija, dok se Džoržd Buš i Toni Bler šetaju svijetom?

Btw, a možemo li sad saznati tvoje ime, ili ćeš kao zadnja lignja posustati?
De svega ti pročitaj ovo bolda još jedanput....čuj film jeste pristrastan ali to ne umanjuje njegove dokaze i objektivnost :lol: :lol: :lol:

Čuj vjeruje u Haag? Pa u šta bi tebao vjerovati? U kafanske priče i četničku mitologiju o Srebrenici, Markalama, Kapiji, "bacanju dece lavovima"....de proberi.. :-)
Nauči čitati prvo, rekao sam da jeste pristrasan, ali da I MNOGO TOGA DOKAZUJE!!! Dakle, ključni je veznik "i", ako znaš šta je veznik uopšte?!

Nisam rekao da treba vjerovati u četničku ideologiju i mitologiju o Srebrenici, ali mislim da je Hag smijurija, jer da nije, osudili bi na vrijeme Miloševića, ne bi im propao dobar dio procesa protiv Šešelja, učinili bi veći pritisak na Srbiju da ovi na vrijeme uhapse Karadžića i Mladića, itd., itd. Najbitnije od svega je da ljudi dobijaju smiješne kazne, pa onda još zbog dobrog vladanja izlaze ranije, što je van pameti. Recimo, Dražen Erdemović koji ne zna koliko je ljudi pobio, je dobio pet godina zatvora. Jel' to tebe okej možda? A da ne pričam o Gadafiju koji je sada optužen, dok se Buš i Bler šetaju svijetom, a pobili su zajedno preko milion ljudi. Hag je cirkus i uvijek ću to reći.

A što se tiče filma, vrlo jasno dokazuje Haradinajevu umiješanost u sve i svašta, a ti ga prvo pogledaj, pa dođi kakiti nama ovamo. Film je pristrasan na fonu da istražuje samo albanske zločine, i prilično tendenciozno naglašava da su to Albanci protiv jadnih Srba, a slika je ustvari potpuno drugačija u konačnici. Ipak, mislim da je film koristan, i da je mnogo bolje da postoji, nego da ga nema, jer su nevini ljudi svugdje nevini, a Haradinajeve postrojbe su ubijale bez ikakvog razloga, uglavnom nevine ljude koji veze s ratom nemaju.
psydelija

#2074 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

zeme iz juznog dela mitrovice navodno vec pevuse severnjacima: "ta ci ta ci, ta na na, .....! :D

pobuna ugusena u roku 36 h kao i u slucaju brcko 98 ili 99 g.

ps. namestaljka rodjaci, namestaljka, za sirot narod u sevrnom delu kosova!
CSKA

#2075 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

"Kvinta" osudila slanje ROSU
Izvor: Blic, Tanjug

Priština, Beograd -- Zemlje "Kvinte" osudile su akciju vlade u Prištini zbog slanja specijalnih jedinica ROSU da preuzmu administrativne prelaze na severu Kosova i Metohije.

Blic prenosi da su ambasadori pet sila upozorile prištinske vlasti da moraju raditi u punoj kordinaciji sa EU, Euleksom i Kforom na pronalaženju mirnog rešenja.

List saznaje da su ambasadori SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija, poručile vlastima u Prištini da su "iznenađeni i duboko uznemireni akcijom Vlade od 25. jula".

"Kvinta" dalje konstatuje da je "to podiglo tenzije" i poručuje da cela Vlada Kosova mora da se uključi u smirivanje situacije.

U depeši se Vladi Kosova i njenom premijeru Hašimu Tačiju poručuje da moraju da smire situaciju. “Veoma je važno da cela Vlada deluje na smirivanju situacije na severu Kosova”, navodi se u depeši.

Vlada u Prištini se upozorava i da mora da radi u punoj kordinaciji sa Evropskom unijom, Euleksom i Kforom “sa ciljem da se pokuša pronalaženje mirnog rešenja”. U pismu, koje sadrži tri tačke, kao poslednja se navodi da imperativ za Kosovo treba da bude nastavak dijaloga.

“Na kraju, važno je da Kosovo bude spremno da nastavi svoje angažovanje u dijalogu posredstvom EU i to što je pre moguće”, zaključuju SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija.

Tači je sinoć, kako su preneli prištinski mediji, razgovarao sa ambasadorima "Kvinte" u Prištini. Ni ambasadori zemalja "petorke" ni Tači nisu posle sastanka davali izjave novinarima, javila je RTV Kosova.

Šef Euleksa Gzavije de Marnjak razgovaro je sa Tačijem o trenutnoj situaciji na severu Kosova i Metohije.

Očekuje se da će u toku prepodneva biti održana konferencija za novinare na kojoj će njih dvojica dati izjave.

Izgleda da i zapadnjaci gube polako zivce sa Tacijem.To je ono sto sam pricao.Neka na Kosovu prave demokratsko,gradjansko drustvo,ekonomiju,a pitanja administrativnih prelaza resice se pregovorima.Nikako pokazivanje misica i nasiljem.Mada izgleda da se albancima i ne pregovara ne znam zasto.

Tahiri: Stefanović loše postupio
Izvor: Tanjug

Priština -- Šef prištinskog tima Edita Tahiri kaže da je u dilemi da li da ubuduće sedne za sto sa šefom srpskog tima. Stefanović: Moramo da razgovaramo.
Post Reply