FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dino84

#2051 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Evo naletih nakon podosta vremena,rokovi pritisli,nisam bas u toku sa forumom,ali ne brinem se,kladim se da isti likovi i dalje kolo vode na svojim omiljenim temama...

Elem,red je da se praznik cestita,mogu samo od rijeci do rijeci ponoviti sta sam prosle godine napisao za jubilej...

Dakle,bila je zadnja sedmica nastave u 7.razredu osnovne skole...Juna,te 98.godine...

Sa zadnjeg casa se regularno pobjeglo da bi se naoruzalo zastavama i dresovima i krenulo na mec za sampionsku titulu.Na Kosevu te veceri 37 500 ljudi,slobodnog mjesta ni za lijeka.Zeljo ocajan,sastavio se sa loptom nije citavih 90 minuta,Sarajevo 10 puta bolje,redaju se sanse,Begic pogadja precku iz slobodnjaka,pa poslije i stativa za Sarajevo,Avdic zabija go koji sudija ponistava a neki kazu da su mu i danas prve rijeci poslije budjenja "nije bio ofsajd"...

I onda dolazi ta 90 min. kada nam je istorija vratila sve ono sto nam je uzela mnogo godina prije toga...Pehlivanovic spasava jednu vec izgubljenu loptu,Sopovic izbacuje Zubanovica koji salje u ocaj i plac pola grada...Na Jugu kolektivni gubitak identiteta od radosti i srece,na terenu se mijesaju plac i suze sa smijehom i radosti...Titula se slavi usred Koseva,igraci na rukama navijaca...

I kada malo razmislim,i bolje da smo izgubili od Videotona na onaj nacin,izgubili bi od Reala u finalu kao i Videoton 5 - 0,i niko ne bi toliko pricao o tome.Ovako,stvorena je jedna legenda koja je vezana za velike klubove,i koja ce se vjecno pricati sa koljena na koljeno.

I zato pitari ne trebaju spominjati Videoton,jer za ovih 10 godina sam sa milion njih pricao i znam sta ih najvise boli,i sta ce ih vjecno najvise boljeti...Taman da osvoje 100 titula u drzavi,taman da igraju u LP 100 godina zaredom,najveca rana na srcu ce im ostati jedan datum i jedan covjek,zauvijek....

Meni je licno najdraza utakmica prvi poslijeratni derbi 2 maja 96g. kada se nas tim vratio na svoj stadion koji je bio okupiran kao i citava Grbavica i na cijoj Juznoj tribini su bili cetnicki bunkeri.Nikada necu zaboraviti tu srecu i tu radost na licima ljudi,ali za mene je najvazniji datum cak i u Zeljinoj istoriji i najlegendarnija utakmica 5.juni.

Malo prisjecanje,i Bahin ocaj...Hvala ti Zubane,gdje god da si.

http://www.youtube.com/watch?v=NQ3dahARaD8

Image

U zdravlje !
uribe

#2052 Re: FK Zeljeznicar

Post by uribe »

:D :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: kakvi su to dani bili ludilo.
M_e_m_o

#2053 Re: FK Zeljeznicar

Post by M_e_m_o »

Naletih na FB-u na, kako tamo kažu, možda i posljednju sliku rahmetli Džilde prije nego je poginuo pa reko da je stavim ovdje...

Image

On je ovaj skroz lijevo!
Charuga
Globalni moderator

#2054 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ode jos jedan za NIKAKVE pare ... :-? :-?

Mahir Karić potpisao za Slaviju iz Praga

U vremenu kada cijela Evropa bruji o izdanku Željine škole fenomenalnom Edinu Džeki, na Grbavici se i dalje nastavlja praksa puštanja mladih talentovanih igrača. Jedan od njih je i Mahir Karić koji je prije nekoliko dana potpisao četverogodišnji ugovor sa slavnim češkim klubom Slaviom iz Praga.

U razgovoru sa njim smo doznali da će prvu sezonu nastupati za B tim Slavia zbog adaptacije na novu sredinu. Iako je sa pet i po godina započeo svoju karijeru u Željezničaru, Mahir nam je priznao da mu se nije ostvarila jedna od največih želja.

- Da, već sam rekao u intervjiu koji sam imao sa vama, da imam veliku želju da zaigram za prvi tim i pred svojim navijačima istrčim u plavom dresu na Grbavici. Nažalost ta želja, bar za sada se neće ostvariti.

Ponude su stizale sa svih strana, jednostavno odlazak je bio neizbježan?

- Da , stizale su se ponude iz nekoliko njemačkih ekipa, tačnije Mainza i Frajburga.

Ipak, stvari se se preokrenule Mahir je otišao u drugom smjeru?

- Upravo tako, mog menađera su kontaktirali iz Češke, dakle predstvanici Slavie, vrlo brzo smo se dogovorili i optutovao sam na potpisivanje ugovora.

Prvi utisci dolaskom u Prag su kažeš odlični?

- Da, odmah sam se uvjerio da s radi o velikom klubu, velikoj sredini gdje ću uz fenomenalne uslove imati puno prostora za dalji napredak. Potpisao sam ugovor na četiri godine i sigurno je da moram biti zadovoljan.

Sredinom jula počinju pripreme novog kluba?

- Da , tačnije 15 jula trebam se javiti svom novom klubu i nadam se cu se izboriti mjesto u prvom timu sto bi za mene bio veliki uspjeh.

Mnogi se pitaju koliko je tvoj novi klub dužan novca Željezničaru?

- Od moje prodaje Željezničar će zaraditi oko 10 000 eura.

Za kraj Mahiru smo u ime našeg web-a i svih navijača Željezničara poželili mnogo sreće u karijeri.

- Ja bih se za kraj ovog intervju zahvalio vama na podršci, i poželio srecu i zdravlja svim mojim trenerima i svim članovima uprave Željezničara i zahvaliti se kako njima tako i najviše mom Želji jer tu sam započeo prve fudbalske korake. Još jednom hvala svima.
Bloodflow

#2055 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bloodflow »

Maloprije na BHT reče čika Gojer: "Željo će vrlo brzo biti očišćen od baraba koje ga sada vode"... reče Gradimir Gojer i osta živ...'ajd da i to vidimo, čekamo mi to "ubrzo" odavno... :D
paral0c0

#2056 Re: FK Zeljeznicar

Post by paral0c0 »

Jedan iz Jablanica uskoro potpisuje ugovor sa Zeljom, mali se zove Benjamin Tatar ima 15 godina, trenutno igra za Turbinu iz Jablanice :bih:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#2057 Re: FK Zeljeznicar

Post by since1921 »

Danas u 17.30 sjednica Kluba na kojoj ce doci i do kompletnih promjena.Najvjerovatnije novi stari predsjednik ce biti Sabahudin Zujo sa svojom ekipom Brkovic i ostali.Na klupi A.Osim.Sve vec vidjeno.Ekipa koja je vodila Zelju u trofejnim godinama ali i iza kojih su ostali dugovi.Sta donosi sutra pokazace vrijeme?
Charuga
Globalni moderator

#2058 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ako Amar uopste pristane i ako bude Zelje za deset godina (tj. osam) ... :( . Ovi sto sad dolaze kao "spasioni" kluba su vec jednom bili u klubu i u tom periodu se jesu osvajale titule i haralo ligom ali su poslije one epizode sa NC "nestale" velike svote novca i klub je usao u minus u kojem se i dan danas nalazi ..
campa_xxx

#2059 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

Skupština Željezničara izabrala novog predsjednika

Žujo: Osim će biti novi trener

Ono što je SportSport.ba jutros ekskluzivno najavio, potvrđeno je na Skupštini Fudbalskog kluba Željezničar. Sabahudin Žujo, direktor Farmavite imenovan je za novog predsjednika premijerligaša sa Grbavice, jednoglasnom odlukom svih prisutnih delegata.

Aktuelna Uprava na čelu sa Farukom Telibećirovićem je „pala“, a Žujo će u vrlo skorom vremenskom periodu imenovati svoje saradnike, odnosno članove novog Predsjedništva.

Istina, moguće je da se u novoj Upravi nađe i neko iz aktuelnog rukovodstva, ali teško je očekivati da to bude Faruk Telibećirović, obzirom da je za vrijeme njegove „vladavine“ klub iz Doline ćupova bilježio najlošije rezultate.

„Svi naši resursi biće usmjereni ka vraćanju imidža kluba i na postizanju vrhunskih rezultata. Neću dozvoliti nikakvu privatizaciju i svako ko se ne uklapa u moje ambicije neće moći sarađivati sa svima nama kojima je cilj povratak Želje u vrh bh. fudbala. Moji najbliži saradnici biće samo ljudi koji su lojalni Želji i meni“, izjavio je Žujo za SportSport.ba neposredno nakon promocije u prvog čovjeka Uprave plavog tima, dodavši:

„Moguće je da u klubu ostane Samir Ahmedbegović. Na funkciji direktora? Ne! On za mene nikada nije bio direktor i samo formalno je obavljao ovu dužnost, jer je radio bez odgovornosti. Međutim, nije isključeno da ostane u klubu radi kontinuiteta u radu.“

Žujo je najavio da će biti promjena i u stručnom štabu, te da će novi trener vjerovatno biti Amar Osim, koji je sjedio na klupi Želje u vrijeme kada je klub ostavarivao najbolje rezultate u poslijeratnom periodu.

„Amar Osim će biti vraćen za trenera, ali se neću miješati u njegov rad. Imaće odriješene ruke i apsolutnu podršku svih struktura kluba“, potvrdio je Žujo, koji je odmah počeo sklapati „pobjedničku ekipu“:

„Do petka će imenovati Izvršni odbor i Predsjedništvo kluba. Svi će imati svoja zaduženja, jer nemamo mnogo vremena da posložimo mnogo stvari koje nisu štimale u klubu.“

Jedan od Žujinih ljudi od povjerenja biće i Nijaz Brković, koji je u vrijeme kada je Željo harao Premijer ligom BiH obavljao funkciju generalnog sekretara.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
perke

#2060 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

Ovo je za mustuluka, cao Faruk, cao Samire
Charuga
Globalni moderator

#2061 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

perke wrote:Ovo je za mustuluka, cao Faruk, cao Samire
Cao Samire?! Samir jos uvjek nije otjeran .. A da li je za mustuluka to cemo vidjeti za godinu dana .. A mozda i prije .. :-?
Art-Vandaley

#2062 Re: FK Zeljeznicar

Post by Art-Vandaley »

ako bi mladji osim dobar posao uradio i dao sansu mladim igracima i potpisao sa njima dugogodisnje ugovore ne vidim nijednu prepreku na putu da se vratimo u sami evropski vrh!
perke

#2063 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

Plavih_11 wrote:
perke wrote:Ovo je za mustuluka, cao Faruk, cao Samire
Cao Samire?! Samir jos uvjek nije otjeran .. A da li je za mustuluka to cemo vidjeti za godinu dana .. A mozda i prije .. :-?
nije, ali nece imati nikakve bitne funkcije u klubu
rado_vidjen

#2064 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

samo da ova promjena ne bude po onoj "sjasi kurta..." :-?

zato bi pricekao sa odusevljenjem

prvo da vidim koga ce dovest. zelim samo najbolje iz nase lige.
Charuga
Globalni moderator

#2065 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Žujo potvrdio: Osim je trener Željezničara

Novi predsjednik Željezničara Sabahudin Žujo potvrdio je da će novi trener tima sa Grbavice biti Amar Osim.
Žujo je također otkrio da će njegov zamjenik biti nekadašnji generalni sekretar Željezničara Nijaz Brković.

Prije par dana sam obavio razgovor s Amarom Osimom i on je prihvatio ponuđene uvijete, rekao je Žujo dodavši da će novi trener imati odriješene ruke oko dovođenja novih igrača na Grbavicu.

Jedina svijetla tacka (za sada) u svemu ovome sto se desava .. :thumbup:
nokia6170

#2066 Re: FK Zeljeznicar

Post by nokia6170 »

Jel istina da je postojala nakon rata ponuda nekog privrednika naseg da sam izgradi zapadnu i istocnu tribinu kao sto je sjeverna, a da mu zeljo zauzvrat da na besplatno koristenje poslovne prostore ispod tribina na 5 ili 10 godina?
Charuga
Globalni moderator

#2067 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

nokia6170 wrote:Jel istina da je postojala nakon rata ponuda nekog privrednika naseg da sam izgradi zapadnu i istocnu tribinu kao sto je sjeverna, a da mu zeljo zauzvrat da na besplatno koristenje poslovne prostore ispod tribina na 5 ili 10 godina?
Koliko ja znam bila je prica samo za istocnu tribinu Jedno vrijeme su u opticaju bili i Lijanovici koliko ja znam, pa onda Sirbegovic ali tadasnji upravnik stadiona gosp. Zdenko Jelic (u dogovoru sa drugima) nije dao pod tim uslovima, jer Boze moj, onda Zeljo nema nista za to vrijeme. Nema veze sto bi klub dobio tribinu oni su se vodili po onoj ILMT .. Ovo je sve neprovjereno ..
fini dečko

#2068 Re: FK Zeljeznicar

Post by fini dečko »

nokia6170 wrote:Jel istina da je postojala nakon rata ponuda nekog privrednika naseg da sam izgradi zapadnu i istocnu tribinu kao sto je sjeverna, a da mu zeljo zauzvrat da na besplatno koristenje poslovne prostore ispod tribina na 5 ili 10 godina?
Mislim da je Stanić bio u pitanju, kada nije prošao, okrenuo se Kreševu izgradio "Stamal arenu".
nokia6170

#2069 Re: FK Zeljeznicar

Post by nokia6170 »

fini dečko wrote:
Mislim da je Stanić bio u pitanju, kada nije prošao, okrenuo se Kreševu izgradio "Stamal arenu".
Znam da sam slusao te price i raznorazne komentare..ali objektivno gledajuci to je bila ogromna greska tadasnjeg rukovodstva Zelje..jer evo proslo je i vise od 10 godina.

Ja zaista ne znam zasto se takve ideje ne aktualiziraju i predoce potencijalnim investitotrima...onaj prostor je vrlo atraktivan za onaj dio grada.

bez dobrog stadiona nijedan klub nema neku dugorocnu perspektivu, a da ne govorim o nekim evropskim uspjesima.
Lekler

#2070 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lekler »

Sirbegovic je tada napravio tu famoznu ponudu,ali je zauzvrat trazio koristenje poslovnih prostora na toj tribini na 20 godina :-)
nokia6170

#2071 Re: FK Zeljeznicar

Post by nokia6170 »

Lekler wrote:Sirbegovic je tada napravio tu famoznu ponudu,ali je zauzvrat trazio koristenje poslovnih prostora na toj tribini na 20 godina :-)
Pa dobro...i da je 20 godina, sta ima veze..evo proslo je 13 godina od 1996. godine, a niti tribina, niti poslovnih prostora, a stadion propada svaki dan.

Sitne duse i sitni interesi koji ne vide dalje od svog licnog dzepa i interesa, a svima puna usta Zelje
elSaik

#2072 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Lekler wrote:Sirbegovic je tada napravio tu famoznu ponudu,ali je zauzvrat trazio koristenje poslovnih prostora na toj tribini na 20 godina :-)
Znači, bolje ništa od nepostojećih poslovnih prostora u sklopu nepostojeće tribine nego ništa od postojećih poslovnih prostora u sklopu postojeće tribine? :mrgreen:
Bloodflow

#2073 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bloodflow »

Polako Manijaci, bio je prioritet da ublehaši odu, daj sad par dana malo ovo da slavimo, ja sam pijan evo četiri dana zaredom "otiš'o si Faruk, ostao je dug*, svakoj napaljenici dug* je pravi drug... :D

* - dug kao dimenzija, da ne bude greške, nema veze s parama :D
nikad_izvini

#2074 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Paaaa, vratili se Žujo, Osim i Brković. Lijepo :D Meni se čini da je vrijeme da se vratimo u borbu za titulu :D
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#2075 Re: FK Zeljeznicar

Post by since1921 »

Povratak Osima :thumbup:
Post Reply