English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
11sumirp

#2051 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

do_tokija wrote:
11sumirp wrote:Cesc ako misli osvajat titule,otici ce iz arsenala,ako je zadovoljan ovim sto sad ima,a to je nista,ostace :oops:
bolje i to nego da ti sudije osvajaju trofeje...
Mozes li ti bar zamislit kako je to kad ti voljeni klub osvaja trofeje, :) :) Recimo sad arsenal prvak europe :D ,u pravu si ne mogu ni ja ni da zamislim.... :dance: 8-)
hotstepper

#2052 Re: English Premier League

Post by hotstepper »

Eh, ovi sezonski navijaci(Real i Barca) su bas simpa, ko gljive, brata mi.
Nema veze, ubrzo ce ih i nestati jer se to ponavlja u ravnomjernim vremenskim intervalima, a najbolji pokazatelj
za to jesu ovi kobajagi navijaci Reala kojih prije oovog ljeta nije bilo cijelih 4-5 sezona, bas divno.

Ne znaju ti ljudi sta je ponos.
U sustini, ne znam zasto se mi, pravi navijaci pravih klubova, uopce raspravljamo sa ovim sezonskim.
Kako je samo lijepo bilo vidjeti vjerne navijace Leedsa kako se raduju ovaj vikend protiv Utd.-a.
Ljepota, uzivancija, tolika strast, ljudi su ponizili sve one Kineze i ostale kofol navijace koji dolaze na OT.
To je fudbal, al' sta o tome znaju ovi.
takve stvari mogu osjetiti samo istinski navijaci Klubova Zemlje Izlazeceg Fudbala.
11sumirp

#2053 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

hotstepper wrote:Eh, ovi sezonski navijaci(Real i Barca) su bas simpa, ko gljive, brata mi.
Nema veze, ubrzo ce ih i nestati jer se to ponavlja u ravnomjernim vremenskim intervalima, a najbolji pokazatelj
za to jesu ovi kobajagi navijaci Reala kojih prije oovog ljeta nije bilo cijelih 4-5 sezona, bas divno.

U sustini, ne znam zasto se mi, pravi navijaci pravih klubova, uopce raspravljamo sa ovim sezonskim.
Kako je samo lijepo bilo vidjeti vjerne navijace Leedsa kako se raduju ovaj vikend protiv Utd.-a.
Ljepota, uzivancija, tolika strast, ljudi su ponizili sve one Kineze i ostale kofol navijace koji dolaze na OT.
takve stvari mogu osjetiti samo istinski navijaci Klubova Zemlje Izlazeceg Fudbala.
:lol: :lol: :lol:
Druze,jel sve ok*Koj diro? :oops: :evil:
hotstepper

#2054 Re: English Premier League

Post by hotstepper »

Evo ih, odmah se javljaju i koriste humor kako bi prekrili svoj stid jer znaju da je sve izreceno istina, a ne mogu
nista uraditi da to opvrgnu.
11sumirp

#2055 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

hotstepper wrote:Evo ih, odmah se javljaju i koriste humor kako bi prekrili svoj stid jer znaju da je sve izreceno istina, a ne mogu
nista uraditi da to opvrgnu.
ocul,necu,ocul,necu,oĆuuuuuuuu.... :oops:
ma necu,:)
:lol: :lol: :lol: cike jel to novi????
ultima_palabra

#2056 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

hotstepper wrote:Eh, ovi sezonski navijaci(Real i Barca) su bas simpa, ko gljive, brata mi.

Šta si ono šaro po tramvaju jutros? :lol:
do_tokija

#2057 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

sezonski su najgori pa navijace barcelone ne znam jesu li ti postojali na ovom forumu kad je ronaldinho otisao tamo gdje mu je i mjesto(prosjek spanske lige), kad je capello uzeo titulu a ni "navijaca" reala nije bilo ni na mapi jer im se nije svidjala kapelova dosadna igra bez skupih zvijezda iako su osvajali titule tako i sa liverpoolom sjetimo se samo onog bate i liverpool ekipe dje su oni sad garant za barcelonu navijaju :D ili united fanovi sto se javljaju samo kad pobjede, ubi ih leeds nidje nikog da prica glory glory :D
11sumirp

#2058 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

do_tokija wrote:sezonski su najgori pa navijace barcelone ne znam jesu li ti postojali na ovom forumu kad je ronaldinho otisao tamo gdje mu je i mjesto(prosjek spanske lige), kad je capello uzeo titulu a ni "navijaca" reala nije bilo ni na mapi jer im se nije svidjala kapelova dosadna igra bez skupih zvijezda iako su osvajali titule tako i sa liverpoolom sjetimo se samo onog bate i liverpool ekipe dje su oni sad garant za barcelonu navijaju :D
Samo malo,ajmo indukcija-dedukcija..Znaci ti smatras/mislis/tvrdis da nije neko mogao biti navijac barcelone/rela(nekog drugog kluba),a da prije toga nije bio clan foruma(jel ovog ili bilo kojeg)... :oops:
Ili pak tvrdis da ako prije nisam iskazivao na ovom ili nekom drugom forumu odanost odrejdenom klubu,onda se ne mogu smatrati fanom/navijecem tog istog???
WTF?Ovo vise nije ni za smijeha,ovo je ozbiljnoooo... :(
Za druge ne znam,al ja znam,mislim i postojim kao navijac barse vec dugi niz godina...I ovi ultima i plavih 11 mi izgledaju kao ozbiljni momci/ljudi...
Ja kad sam bio i uzivo gledao svoje ljubimce/idole/legende,vjerujem ti nisi ni...ma dzabe ja to tebi.... :)
Sezam

#2059 Re: English Premier League

Post by Sezam »

11sumirp wrote:
Sezam wrote:
11sumirp wrote:Cesc ako misli osvajat titule,otici ce iz arsenala,ako je zadovoljan ovim sto sad ima,a to je nista,ostace :oops:
Hajde se javi na kraju sezone pa cemo popricati.

Inace, cudi me da niko nije objavio:

Man Utd 700 milona funti u dugovima. Raspadaju se na svim poljima. Zavrsice ko Leeds abd 8-) :lol:
Ako necemo pricat sada,necemo ni na kraju sezone :oops:
A ko sa djavlom tikve sadi,prazna želuca se povazdan budi....vezano za MUFC i americke bogate obitelji... :evil:
O kakvim osvojenim trofejima mozemo razgovarati u januaru :? :-) :-)
hotstepper

#2060 Re: English Premier League

Post by hotstepper »

11sumirp wrote: Samo malo,ajmo indukcija-dedukcija..Znaci ti smatras/mislis/tvrdis da nije neko mogao biti navijac barcelone/rela(nekog drugog kluba),a da prije toga nije bio clan foruma(jel ovog ili bilo kojeg)... :oops:
Ili pak tvrdis da ako prije nisam iskazivao na ovom ili nekom drugom forumu odanost odrejdenom klubu,onda se ne mogu smatrati fanom/navijecem tog istog???
WTF?Ovo vise nije ni za smijeha,ovo je ozbiljnoooo... :(
Za druge ne znam,al ja znam,mislim i postojim kao navijac barse vec dugi niz godina...I ovi ultima i plavih 11 mi izgledaju kao ozbiljni momci/ljudi...
Ja kad sam bio i uzivo gledao svoje ljubimce/idole/legende,vjerujem ti nisi ni...ma dzabe ja to tebi.... :)

Niko vas licno nije prozvao i nismo se, barem ja ogradio, na navijace na ovom forumu, ali je to cinjenica.
Bilo bi zanimljivo vrsiti anketu navijaca Barce i Reala svake dvije godine, vidjeli bi da njihov broj izuzetno varira sto se ne
bi moglo reci za prave navijace pravih klubova ciji je broj relativno konstantan i u stalnom blagom porastu.

Takoder je zanimljiv fenomen stida kod tih sezonskih navijaca.
Kad ga pitas za koga navija, vazda nekako potisteno odgovori "za Barcu" ili "za Real" jer zna da ce biti predmet sprdnje
pravih navijaca pravih klubova, dok s druge strane kad neko kaze da navija npr. za West Ham odmah znas da se radi
o covjeku/momku koji se razumije u fudbal i cijeni strast koju isti donosi pravim navijacima pravih klubova.

#2061 Re: English Premier League

Post by profil »

Koliko god nokia svasta prica, i ima zanimljiv nacin da drugima vadi zivce :D (sto je pohvalno) toliko je u nekim stvarima u pravu. Cinjenica je da ima masa navijaca koji poslje trofeja isplivaju ko gljive poslije kise. Najcesce veze o fudbalu nemaju a u sve se mijesaju. Takodjer, cinjenica je da se u zadnjih par godina najvise lijepe oko Barse jer je Barsa in, ali bukvalno u modnom smislu in. E to meni vadi zivce vise nego nokija :D A onim standardnim navijacima, koje je lako prepoznati, svaka cast. Vrlo lako se to moze vidjeti i po temama ovdje. Barca i Real su u modi, a na tim temama su najsmjesnije rasprave, i u engleskoj ima pogodnih klubova, ali u EPL je koliko toliko normalnija tema. Serie A nije u modi, nijedan klub ne privlaci ovaj tip navijaca, i upravo tamo mozete vidjeti najnormalnije rasprave.
ultima_palabra

#2062 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

profil wrote:Koliko god nokia svasta prica, i ima zanimljiv nacin da drugima vadi zivce :D (sto je pohvalno) toliko je u nekim stvarima u pravu. Cinjenica je da ima masa navijaca koji poslje trofeja isplivaju ko gljive poslije kise. Najcesce veze o fudbalu nemaju a u sve se mijesaju. Takodjer, cinjenica je da se u zadnjih par godina najvise lijepe oko Barse jer je Barsa in, ali bukvalno u modnom smislu in. E to meni vadi zivce vise nego nokija :D A onim standardnim navijacima, koje je lako prepoznati, svaka cast. Vrlo lako se to moze vidjeti i po temama ovdje. Barca i Real su u modi, a na tim temama su najsmjesnije rasprave, i u engleskoj ima pogodnih klubova, ali u EPL je koliko toliko normalnija tema. Serie A nije u modi, nijedan klub ne privlaci ovaj tip navijaca, i upravo tamo mozete vidjeti najnormalnije rasprave.
Pa donekle se slažem, samo mislim da su ipak smješnije rasprave o EPL klubovima (prvenstveno zbog nekih, ne bi ih sad imenovao ;-)
Jest, u modi je Barca, al nije Real, u modi je mrziti Real :D I za vrijeme prve vladavine Pereza, bilo je in mrziti ih, jer kao uništavaju fudbal dovođenjem najvećih zvijezda :-D Sjećam se finala protiv Leverkusena, u kafani 20 ljudi, 2 neutralna, ja za Madrid i ostali za Topmollerove pulene :-D
alijagoro

#2063 Re: English Premier League

Post by alijagoro »

Znaci Mancester u dugu kolko 700 miliona masala nebi im bilo prvi put,u sezoni kad su ispali iz LS(bili u grupi sa Benfikom i Lilom)bili su u dugu 600 miliona izgleda da nepreduju :D kod njih ce uskoro biti vise duzni nego sto vrijede kuda ide ovaj fudbal.Sto se tice ove price o Seria A nebi rekao da nisu u modi samo sto nemaju rezultate kao nekad,znaci cim se poprave recimo u LS vidjeces ogromne brojeve navijaca i da dodam da pratim Seriu A doduse samo Juventus i ove malo jace tekme sve je to fudbal :thumbup: a Barsa je definitivno dobila najvise navijaca u zadnje vrijeme, sve fatali nesto kao nasa reprezentacija u proslom ciklusu odjednom svi prate :-) .Imali kakvih najava o eventualnim pojacanjima za Arsenal u januaru?
itd

#2064 Re: English Premier League

Post by itd »

sada treba otvoriti novu temu - "Sezonski" navijaci vs "Hard Core" navijaci :-)
slazem se da bi itekako bila zanimljiva tema, ali isto tako bi izazvala par banova :lol:

salu na stranu, ja sam spreman komentarisati o bilo kojem timu ali sve u granicama OBJEKTIVNOSTI i REALNOSTI i bez vrijedjanja kao u nekim slucajevima.

da se vratimo temi, i ma koliko me to boljelo, Chelsea ove sezone uzima titulu ali ce ih man u pratiti do kraja
hotstepper

#2065 Re: English Premier League

Post by hotstepper »

itd wrote:sada treba otvoriti novu temu - "Sezonski" navijaci vs "Hard Core" navijaci :-)
slazem se da bi itekako bila zanimljiva tema, ali isto tako bi izazvala par banova :lol:

salu na stranu, ja sam spreman komentarisati o bilo kojem timu ali sve u granicama OBJEKTIVNOSTI i REALNOSTI i bez vrijedjanja kao u nekim slucajevima.

da se vratimo temi, i ma koliko me to boljelo, Chelsea ove sezone uzima titulu ali ce ih man u pratiti do kraja
I covjek hoce da se sa njim ozbiljno diskutuje.
cyprus

#2066 Re: English Premier League

Post by cyprus »

hotstepper wrote:
itd wrote:sada treba otvoriti novu temu - "Sezonski" navijaci vs "Hard Core" navijaci :-)

:lol: :lol:
itd

#2067 Re: English Premier League

Post by itd »

hotstepper wrote:

moze biti ne ozbiljno ali JA mislim da je realno
do_tokija

#2068 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

topnici su skoncentrisani na premiership a chelsi ce ici i na ligu prvaka jasno je da smo u prednosti i siguran sam u osvajanje premiershipa dok united nema nikakave sanse bice treci...
sinus

#2069 Re: English Premier League

Post by sinus »

Ove teme na fudbalu su odmor za dušu :D

Image
ja.neron

#2070 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

Sezam wrote: Hajde se javi na kraju sezone pa cemo popricati.

Man Utd 700 milona funti u dugovima. Raspadaju se na svim poljima. Zavrsice ko Leeds abd 8-) :lol:
trebalo bi ti malo više da posjećuješ ove stranice foruma koje govore o sportu tada bi saznao da MAN UTD otplačuje kredite bez ikakvih problema i da je u sezoni 2007-08 godine zaradio 170 miliona funti nakon svih troškova tako da nema šanse da propadne jer je klub koji najviše zarađuje već 10-tak godina
Sezam

#2071 Re: English Premier League

Post by Sezam »

ja.neron wrote:
Sezam wrote: Hajde se javi na kraju sezone pa cemo popricati.

trebalo bi ti malo više da posjećuješ ove stranice foruma koje govore o sportu tada bi saznao da MAN UTD otplačuje kredite bez ikakvih problema i da je u sezoni 2007-08 godine zaradio 170 miliona funti nakon svih troškova tako da nema šanse da propadne jer je klub koji najviše zarađuje već 10-tak godina
Ortodoksna laz. Man Utd je nakon svega u sezoni 2007/08 zavrsio sa 45 miliona funti deficita, usprkos rekordnoj prodaji dresova u KIni :lol: Razlog tome su sulude kamate koje su Glejzeri uzeli kada su posudjivali novac za kupovinu kluba (14,9 %) Zbog toga se od 70 miliona dobijenih za Ronalda na igrace nije potrosilo nisya, dosao penzioner Owen za dzabe, a ni sad u januaru niko nece doci, jer se nema para...700 miliona u dugu, informisi se...
ja.neron

#2072 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

Image

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -debt.html

na dnu teksta je cifra koliko je MAN UTD zaradio i pogriješio sam sa cifrom od 170 miliona funti jer je prava suma 72 miliona funti nakon svih troškova
do_tokija

#2073 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

i ptice na grani znaju da je united u teskoj financijskoj situaciji i da mu se blizi propast koju treba pozdraviti!
alijagoro

#2074 Re: English Premier League

Post by alijagoro »

Imali koji ekonomista da razjasni ovaj Mancestorov dug ovo je meni totalno nejasno 700 miliona duga i onda 70 miliona profita?
Better Man

#2075 Re: English Premier League

Post by Better Man »

do_tokija wrote: Proširi prikaz Pregled teme: English Premier League
Samo sanjaj. Opet Manchetser uzima Premiership, a Arsenal najviše može do drugog mjesta.
Post Reply