Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smoki_choko

#2051 Re: reprezentacija

Post by smoki_choko »

nije sve ni u sabetu kad mi nemamo igraca, eno preldzic na sav glas se dere kako mu je lijepo u turskoj :roll:
kasparaov

#2052 Re: reprezentacija

Post by kasparaov »

ne igra ratko,sto je po meni odlican potez, po cijenu da nam centri trpaju i po 30+
Last edited by kasparaov on 11/08/2011 13:57, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#2053 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

otjeraše ratka. jedinog pravog centra u ekipi. šta reći osim hvatat se za glavu. kakav god da je, može pomoći ako ništa u skoku.

eto neka mu igra onaj retardus bavčić i beskorisni milošević. :-)
therrarrius

#2054 Re: reprezentacija

Post by therrarrius »

eyesburn wrote:otjeraše ratka. jedinog pravog centra u ekipi. šta reći osim hvatat se za glavu. kakav god da je, može pomoći ako ništa u skoku.

Fakat me sjeba kad procitah maloprije :( jbg zovi Jazvina opet :D
palermo

#2055 Re: reprezentacija

Post by palermo »

eyesburn wrote:otjeraše ratka. jedinog pravog centra u ekipi. šta reći osim hvatat se za glavu. kakav god da je, može pomoći ako ništa u skoku.

A zašto otjerali ? pa valjda ga ne bi zvali da su ga mislili otjerati. Zar ne misliš da je moguće da i on sam nije htio igrati ?

uostalom, onako kako je igrao u ljubljani bolje i da ga nema na spisku.
kasparaov

#2056 Re: reprezentacija

Post by kasparaov »

Svi vidimo i znamo da mi igramo sporo, bez ikakve filozofije, bez ikakvog sistema vec godinama. Ni to nije novost. Ali ovdje sa Mirzom, sa Ikonicem, Vasiljevicem, Gordicem, Djedovicem, moze se napraviti solidna ekipa. Citavo vrijeme se forsira da Keno igra 1 na 1 u reketu protiv njihovih centara, a Keno to nije u stanju da uradi. Ili ce da masi zicer ili ce da izgubi loptu. Za Kikanovica je bila samo jedna situacija pick n' pop, samo jedna. Promasio je sut, ali da je istu dobio pogodio bi sigurno. I inace premalo blokova u ledja, premalo kretnji u napadu. Centri odu na protivnicku polovicu, ostavljajuci tako bekove same da se bore sa presingom. A to ne smijes da radis, citava ekipa mora jednostavno da se bori sa presingom. Jer mi nemamo tako jake playeve da mogu u kontinuitetu da se bore sa presingom. Akcija kada je Bavcic krenuo driblingom u desnu stranu i izgubio loptu, je odlicna, a to se samo moze nadograditi time da Nihad dolazi iz backdoor dotrcavanja. Kod izvodjenja auta imamo velikih problema. Ne znam samo zasto se ne pokusa sa ovom varijantom. Centar pravi blok za playa. Play prima loptu ide u lijevu stranu, četvorka dolazi u lažni blok. A play ide ka centru koji mu pravi blok, dok za to vrijeme četvorka pravi blok za šutera našeg. Sa Kikijem moras da rolas do kraja, jer je jedini koji ovdje pravi cvrste blokove i odlicno se otvara do kraja. To nasi moraju da prepoznaju, a uvijek postoji rezervna varijanta da Mirza dodje iz drugog plana i da tricu sutira. Nisam nazalost nijednu akciju vidio za Henrija. Henri nije play, Henri nije covjek koji sutira trice. Henri je covjek koji odlicno reagira pri izlasku iz bloka i sutira sa poludistance. On to moze da igra, nazalost nijednom mu nasi visoki igraci to nisu omogucili. Zar je tesko igrati ovu kombinaciju? U slucaju presinga kada se prevede lopta daje se Ikoni/Henriju. Kiki radi blok za Saleta, koji uzima loptu, dolazi Mirza u lazni blok, usmjerava ga u lijevu stranu gdje Kiki ceka koji pravi blok i rola se direktno u reket. A Mirza ceka da opali tricu, dok Ikona/Henri samo navlace na krilo i odvlace svog igraca da ne bi doslo do udvajanja. Suvise malo kretnji imamo. Nije to do playa, to je sve do igraca i Sabeta. Najvise do Sabeta, jer ovdje nije potrebno da ih ti ucis kosarci, nego je samo potrebno da ih naucis 5 – 6 akcija koje ces da vrtis u toku meca. Kad je vec situacija da nemamo nijedno krilo, onda spusti Edu na krilo, u napadu to moze da prodje isto. Ja nisam pobornik ove ideje, ali kad vec moras da se krpis a bolje je bez Minje svakako igrati. Gordic je solidno par puta probio Rupnika, ali sut ne ide. I izbacio je par puta fintom covjeka, a nije uspio da pogodi. Mora Nemanja da se digne, ako zelimo bilo kakvu sansu gore.
Arma-Sarma

#2057 Re: reprezentacija

Post by Arma-Sarma »

kasparaov wrote:Svi vidimo i znamo da mi igramo sporo, bez ikakve filozofije, bez ikakvog sistema vec godinama. Ni to nije novost. Ali ovdje sa Mirzom, sa Ikonicem, Vasiljevicem, Gordicem, Djedovicem, moze se napraviti solidna ekipa. Citavo vrijeme se forsira da Keno igra 1 na 1 u reketu protiv njihovih centara, a Keno to nije u stanju da uradi. Ili ce da masi zicer ili ce da izgubi loptu. Za Kikanovica je bila samo jedna situacija pick n' pop, samo jedna. Promasio je sut, ali da je istu dobio pogodio bi sigurno. I inace premalo blokova u ledja, premalo kretnji u napadu. Centri odu na protivnicku polovicu, ostavljajuci tako bekove same da se bore sa presingom. A to ne smijes da radis, citava ekipa mora jednostavno da se bori sa presingom. Jer mi nemamo tako jake playeve da mogu u kontinuitetu da se bore sa presingom. Akcija kada je Bavcic krenuo driblingom u desnu stranu i izgubio loptu, je odlicna, a to se samo moze nadograditi time da Nihad dolazi iz backdoor dotrcavanja. Kod izvodjenja auta imamo velikih problema. Ne znam samo zasto se ne pokusa sa ovom varijantom. Centar pravi blok za playa. Play prima loptu ide u lijevu stranu, četvorka dolazi u lažni blok. A play ide ka centru koji mu pravi blok, dok za to vrijeme četvorka pravi blok za šutera našeg. Sa Kikijem moras da rolas do kraja, jer je jedini koji ovdje pravi cvrste blokove i odlicno se otvara do kraja. To nasi moraju da prepoznaju, a uvijek postoji rezervna varijanta da Mirza dodje iz drugog plana i da tricu sutira. Nisam nazalost nijednu akciju vidio za Henrija. Henri nije play, Henri nije covjek koji sutira trice. Henri je covjek koji odlicno reagira pri izlasku iz bloka i sutira sa poludistance. On to moze da igra, nazalost nijednom mu nasi visoki igraci to nisu omogucili. Zar je tesko igrati ovu kombinaciju? U slucaju presinga kada se prevede lopta daje se Ikoni/Henriju. Kiki radi blok za Saleta, koji uzima loptu, dolazi Mirza u lazni blok, usmjerava ga u lijevu stranu gdje Kiki ceka koji pravi blok i rola se direktno u reket. A Mirza ceka da opali tricu, dok Ikona/Henri samo navlace na krilo i odvlace svog igraca da ne bi doslo do udvajanja. Suvise malo kretnji imamo. Nije to do playa, to je sve do igraca i Sabeta. Najvise do Sabeta, jer ovdje nije potrebno da ih ti ucis kosarci, nego je samo potrebno da ih naucis 5 – 6 akcija koje ces da vrtis u toku meca. Kad je vec situacija da nemamo nijedno krilo, onda spusti Edu na krilo, u napadu to moze da prodje isto. Ja nisam pobornik ove ideje, ali kad vec moras da se krpis a bolje je bez Minje svakako igrati. Gordic je solidno par puta probio Rupnika, ali sut ne ide. I izbacio je par puta fintom covjeka, a nije uspio da pogodi. Mora Nemanja da se digne, ako zelimo bilo kakvu sansu gore.
Tebi baš zanimljivo kopirati tuđe postove jer si glup da sam bilo šta napišeš.
smijesni_ste

#2058 Re: reprezentacija

Post by smijesni_ste »

Hahaha :lol: :lol: ....ma ne kvarite čovjeku furku :lol: :lol: ...neko mu je opasno stao na žulj sa onog foruma.. :D :D
ganjeta

#2059 Re: reprezentacija

Post by ganjeta »

Nastavio kopirati :lol: :thumbup:
Dupli_skalp

#2060 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

palermo wrote:

A zašto otjerali ? pa valjda ga ne bi zvali da su ga mislili otjerati. Zar ne misliš da je moguće da i on sam nije htio igrati ?
istom analogijom, zar misliš da bi on dolazio da nije mislio ostati do kraja i nametnuti se? mogao je već davno biti na nekoj od plaža i sunčati se.

ko zna šta je zaista bilo, ali sve nekako "smrdi". saznat će se, kad tad. ali da smo oslabljeni s ovim razvojem situacije - itekako jesmo!
ganjeta

#2061 Re: reprezentacija

Post by ganjeta »

Slažem sa da smrdi ovo do bola,a vrijeme će pokazati ko je bio u pravu.Ali mi ne gubimo puno odlazkom Varde kad nam je pusiona u Litvaniji svakako.
Moshing

#2062 Re: reprezentacija

Post by Moshing »

Da li ima neki link sa pracenje vecerasnje utakmice BiH-Italija???
jazzer

#2063 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

Ne brinite!!!

Ja sam siguran da Sabe ima viziju ove ekipe...

Dovoljno je da im kaze '''ajmo malo pizda mu materina'' i stvari se sloze same po sebi :) ..
Altsa

#2064 Re: reprezentacija

Post by Altsa »

zalosno do boli...sabit hadzic je trener koji bi mogao samo trenirati kk Vraca od prije rat...dovede covjeka iz amerike da igra i ne ubaci ga ni sekundu...taktika koja se forsira je ona koja se igrala u vrijeme koraca, a uz to dovedeni igraci koji ne zasluzuju to...i sta dobijemo ? katarsrofu koja ce se dogoditi na evropskom prvenstvu...jebi se sabite i ti i oni koji su te ponovo doveli...dosta je vise razocarenja ovom narodu
pemanapemani

#2065 Re: reprezentacija

Post by pemanapemani »

Zna Sabit. Inače godinama gajimo brzu i eksplozivnu košarku gdje nije potreban centar. Koji će nam klinac kada sve pogađamo, a u odbrani bekovi odrade takav presing da se protivnici use.u i skokovi su praktički nepotrebni :-) .
Bit ćemo jedina reprezentacija koja nema igrača koji iole zna igrati leđima okrenut košu. Baš me zanima kako će se Kikanović i Bavčić nositi sa igračima koji su teži od njih za 20, 30 kg.
Sir Charles

#2066 Re: reprezentacija

Post by Sir Charles »

Hehehe, dobismo Italiju :lol: :lol: :lol: :lol:
Ronnie O'Sullivan

#2067 Re: reprezentacija

Post by Ronnie O'Sullivan »

Kvota na Italijane bila 1.10 :D
zlatanko

#2068 Re: reprezentacija

Post by zlatanko »

Raja koja je bila u mogucnosti pratiti tekmu kazu da je Teletovic razvalio (17p), a da su na kraju povukli Keno i Gorda. Znaci bude se, aferim. Ulijeva sigurnost. :bih: :bih:
hali gali halid

#2069 Re: reprezentacija

Post by hali gali halid »

Jesu li igrali "amerikanci"?
smijesni_ste

#2070 Re: reprezentacija

Post by smijesni_ste »

Jel Italija igrala sa žvnj timom ili su fkt toliko loši :D
palermo

#2071 Re: reprezentacija

Post by palermo »

Pa dobili smo, vala da se igralo za pehar Mujinog ibrika,opet smo dobili :) . Stvarno smo kao nacija navikli na poraze tolikko da čak i kad dobijemo, odmah se spominju kladionice i neka žnjf ekipa Itlaije.
A nije bila žnjf ekipa, nego sa tri NBA igrača, barem koliko ja upratih.

Al ne da se sirotu ni radovati
smoki_choko

#2072 Re: reprezentacija

Post by smoki_choko »

eto vam sad vi pljuvaci sabita hadzica. jedite sto ste se popljuvali :lol:
JThomas

#2073 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

hajmo malo jest' pi*ka mu materina, hajmo malo :lol:
smijesni_ste

#2074 Re: reprezentacija

Post by smijesni_ste »

palermo wrote:Pa dobili smo, vala da se igralo za pehar Mujinog ibrika,opet smo dobili :) . Stvarno smo kao nacija navikli na poraze tolikko da čak i kad dobijemo, odmah se spominju kladionice i neka žnjf ekipa Itlaije.
A nije bila žnjf ekipa, nego sa tri NBA igrača, barem koliko ja upratih.

Al ne da se sirotu ni radovati
Ma polako :)...pobjeda...odlično, a ako nije bio "žvnj" tim :D...još bolje...to je to...ništa maliciozno nije bilo u komentaru ^^
kasparaov

#2075 Re: reprezentacija

Post by kasparaov »

moje neko gledanje

Gordić 9p- u odnosu na prethodne utakmice veoma dosta dobar ,popravio je se u svim segmentima ,prenosi loptu dosta bolje ,imao je nekoliko uspješnih ulaza pod koš ,razigravo je ,u odbrani dosta dobar ,još mora popraviti šut za tri poena jer ne može da pogodi ništa iza linije 6.75
Đedović 4p-usudio bi se reći naš najbolji odbranbeni igrač ,ali u napadu ga nikako ne ide ,ima dosta pokušaja i za tri i za dva ,ali jednostavno ne pogađa ,promašio je jedno čisto polaganje večeras ,nadam se da će šut popraviti
Domercant 2p - uz Nihada jedan od najboljih u odbrani ,ali u napadu to nije čemu ,dobra stvar je da ne troši ni puno lopti ,a ima veliku minutažu ,nadati se da će popraviti šut ,igru je dosta popravio ne srlja i igra smireno ,dodaje ne divlja
Teletović 17p-prvo ime susreta i naš najbolji igrač ,počeo je odam dobro sa tri trice i do kraja pogađao za dva poena ,u odbrani dosta dobro čuvao Bargniani (govori njegovih samo 16p9) ,jednostravno naš najbolji igrač i naše prvo ime ,nek zadrži formu i na prvenstvu i možemo biti zadovoljni .Vidjeli smo danas ,da čim mu se izradi akcija za tricu i ostane sam on to odma pogađa ,4 puta je ostavljen sam 3 je pogodio ;)
Bavčić 9p-uz Mirzu po meni danas naš najbolji igrač ,ima mekanu ruku ,zna pogoditi iz vana ,dosta je solidan i pod košem ,može i skočiti ,on bi meni igro prvu petorku u paru sa Mirzom ,ali do Sabita je .
Kikanović - počeo je u prvoj petorci na poziciji centra ,i to dobro izgleda u odbrani ,momak se bori dosta je pokretljiv i brz ,ali u napadu pored Bargniania i jačih centara jednostavno nema šane ,puno je mršav
Bajramović 11p- Keno večeras dosta dobar ,što pokazuje i broj poena na maču ,pogodio je 2 trice i dva puta za dva poena ,jednom je leđima izgurao Bargniani i pogodio ,nije divljao i nije pravio greške ,ako bude nastavio ovako biće puno koristi od njega
Ikonić - ulazio ali nije ostao nešto puno zapažen ,imao dvije situacije sam na trici on ne smije da šuta nego ide na ulaz ,neki strah u njemu
Nešović 1p -trudi se ,ali ne zna ,dosta grešaka ,hoće nešta atraktivno ,brzo on prenosi loptu ,ali brzo je i izgubi ili loše doda ili mu ispadne ,šuta nema ,ali može se iskoristiti nekih pet minuta na prvenstvu ,samo mu narediti da ne žuri i da ne puca
Milošević 2p -ušao nekoliko minuta ,odigrao solidno u odbrani ,u napadu imao jedno polaganje nakon dobre akcije Gordić-Ikonić ,ostao je sam i pogodio ,može ući nekolike minute ,napraviti neki faul i odigrati konkretno u odbrani ,za nešto više nema kvaliteta

Kapelan & Hodžić opet nisu dobili priliku ,nadamo se da ćemo ih vidjeti protiv Poljaka u pravom svjetu ,Sale nije ni bio u sastavu .
Post Reply