Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Elaol
#2051 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Imam jednu karticu na paypalu. Sad hocu i drugu da stavim. Zanima me kako onda funkcionise placanje? Kako da odredim sa koje kartice idu pare? Jer hocu na jednoj da drzim 5 KM samo da ostane aktivna, necu da je skidam sa paypala, hocu da placam samo drugom. Kako se to radi i da li je moguce uopste? Nisam jos izvadio drugu karticu, sutra cu podnijeti zahtjev.
- Jazzy.ba
#2052 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Prilikom plaćanja odabereš funding source, tj karticu kojom hoćeš da platiš.
-
Elaol
#2053 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Na mojoj Unicredit debitnoj Visa Electron kartici, na zadnjoj strani stoje ona tri broja koja treba ukucati da bi se kartica povezala sa PayPalom. Moj drug na Raiffeisen debitna Visa Electron na zadnjoj strani ima 7 brojeva (u formatu XXXX XXX), da li se onda kucaju samo ta zadnja tri broja a ignorisu ova 4?
-
Ford_Fiesta
#2054 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
N visa electron reifeisen se kucaju zadnja tri broja koja su u ''bijelom'' polju ( pozadi)..
-
Elaol
#2055 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
OK, znaci samo zadnja tri, preskacem ona 4. Hvala!Ford_Fiesta wrote:N visa electron reifeisen se kucaju zadnja tri broja koja su u ''bijelom'' polju ( pozadi)..
-
Ford_Fiesta
#2056 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne znam koja su ti to 4 broja, al kod mene na raif. visa elektorn pozadi ima 16 brojeva i ta tri broja u bijelom polju koje je trebalo ukucat za paypallElaol wrote:OK, znaci samo zadnja tri, preskacem ona 4. Hvala!Ford_Fiesta wrote:N visa electron reifeisen se kucaju zadnja tri broja koja su u ''bijelom'' polju ( pozadi)..
-
Elaol
#2057 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Meni je drug pokazao svoju i pise pored onoga za potpis brojevi XXXX XXX, a naprijed ima 16 brojeva. Ja na unicredit imam samo XXX sa zadnje i 16 sa prednje strane.Ford_Fiesta wrote:Ne znam koja su ti to 4 broja, al kod mene na raif. visa elektorn pozadi ima 16 brojeva i ta tri broja u bijelom polju koje je trebalo ukucat za paypallElaol wrote:OK, znaci samo zadnja tri, preskacem ona 4. Hvala!Ford_Fiesta wrote:N visa electron reifeisen se kucaju zadnja tri broja koja su u ''bijelom'' polju ( pozadi)..
- Averus
#2058 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
jope' ja
Situacija je slijedeća:
Uplaćeno mi je nešto na PayPal. Nakon par dana je i potvrđeno.
2-3 dana poslije toga ja pokrenem proces da mi se to prebaci na karticu (Withdraw) i tri dana poslije kasnije status transakcije pređe u Complete.
Juče i danas sam išao do bankomata, provjerim, na kartici novca još nema.
Dakle halalio sam 5$ provizije da bih skinuo lovu prije kraja mjesca, a love nigdje...
WTF?
Situacija je slijedeća:
2-3 dana poslije toga ja pokrenem proces da mi se to prebaci na karticu (Withdraw) i tri dana poslije kasnije status transakcije pređe u Complete.
Dakle halalio sam 5$ provizije da bih skinuo lovu prije kraja mjesca, a love nigdje...
WTF?
-
FreakyStyley
#2059 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Meni je jucer nekad completed bilo, isto neka 3 dana nakon withdrawa. Mislim da se ovo sto pise na ovoj i ranijim stranicama na cekanje od 3-4 dana da dodju pare na karticu, odnosi upravo no ovaj period nakon sto je isplata, od strane paypala, kompletirana. Dakle, kako sam ja shvatio, 3-4 dana nakon sto ti je isplata "completed" na paypalu, pare mozes ocekivat na kartici, neka me neko ispravi ako grijesim. Sad, ne znam hoce li to malo kasnije bit jer nas je vikend zahvatio ili to nema veze.Averus wrote:jope' ja![]()
Situacija je slijedeća:
WTF?
- Jazzy.ba
#2060 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
4-5 radnih dana.Averus wrote:jope' ja![]()
Situacija je slijedeća:
WTF?
- Averus
#2061 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hvala za info
bitno mi je da znam da ne trebam intervenisati
- Casual's
#2062 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Otkako su poceli nesto mijenjati na PayPal stranici ja se ne mogu logovati na svoj racun,ni pomocu trikova..Ima neko taj problem ?
-
Elaol
#2063 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Elem, otvorih karticu u Raiffeisenu, jer sam skontao da koliko para potrosim na kartu dok odem do Unicredita mogu platiti godisnje odrzavanje. Danas uzeh Visa Electron debitnu. Kada kucam na paypalu dobijem poruku "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue." Sta je u pitanju? Tek sam uzeo karticu, nisam jos nista uplatio niti sam dobio PIN. Mislio sam je samo sad dodati, pa sutra uplatiti 10 maraka i verifikovati.
-
quarterback
#2064 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
zar nije bolje pitati ovdje
Raiffeisen direkt info
+387 33 75 50 10
Raiffeisen direkt info
+387 33 75 50 10
-
Saka
#2065 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Prvo ti stavi nešto para na nju pa onda je dodaji i verifikuj. Moguće da je ne možeš ni dodati ako ti je nula na računu.Elaol wrote:Elem, otvorih karticu u Raiffeisenu, jer sam skontao da koliko para potrosim na kartu dok odem do Unicredita mogu platiti godisnje odrzavanje. Danas uzeh Visa Electron debitnu. Kada kucam na paypalu dobijem poruku "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue." Sta je u pitanju? Tek sam uzeo karticu, nisam jos nista uplatio niti sam dobio PIN. Mislio sam je samo sad dodati, pa sutra uplatiti 10 maraka i verifikovati.
- dinooh
#2066 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
da, nemas para a hoces da ti uzmu 1,95 dolaraSaka wrote:Prvo ti stavi nešto para na nju pa onda je dodaji i verifikuj. Moguće da je ne možeš ni dodati ako ti je nula na računu.Elaol wrote:Elem, otvorih karticu u Raiffeisenu, jer sam skontao da koliko para potrosim na kartu dok odem do Unicredita mogu platiti godisnje odrzavanje. Danas uzeh Visa Electron debitnu. Kada kucam na paypalu dobijem poruku "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue." Sta je u pitanju? Tek sam uzeo karticu, nisam jos nista uplatio niti sam dobio PIN. Mislio sam je samo sad dodati, pa sutra uplatiti 10 maraka i verifikovati.
-
Elaol
#2067 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa nisam idiot -.- Ne verifikuje se kartica sama od sebe, tj. ne uzimaju mi pare cim dodam karticu. Uplaticu sutra pare, pa vidim...dinooh wrote:da, nemas para a hoces da ti uzmu 1,95 dolara
- Jazzy.ba
#2068 Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
E pa sa saldom 0.00KM nigdje neces moci ni dodati karticu. Ne pravi se pametnjakovic.
-
Elaol
#2069 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Da sam to znao, ne bih ni postavio pitanje. Sutra cu uplatiti...Jazzy.ba wrote:E pa sa saldom 0.00KM nigdje neces moci ni dodati karticu. Ne pravi se pametnjakovic.
- SharazDe
#2070 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Dobro vece,
imam jednu veliku molbu pa bih zamolila clanove ako znaju da mi odgovore. Imam pay pal racun vise od godinu dana i imala sam manje uplate na moj racun iz inostranstva (oko 100 $) i danas mi je stigla poruka na mail od pay pala da moram platiti godisnji porez, evo postavit cu orginal poruku, pa da li neko zna nesto o ovome jer mi je ova poruka zavrsila u spam sanducicu sa upozorenjem. Da li je neko imao ovakva iskustva i da li se uopste mora placati ovaj porez na ovako male iznose, ja prvi put cujem za ovo. Hvala unaprijed!
Your yearly tax was calculated
Dear Costumer,
Your yearly tax was calculated. We'll send you a confirmation email as soon as you pay this tax.
Please pay this tax before 28 February, 2014 to avoid the punishment.
Here's the calculated tax:
Tax amount: $19.82 USD
Pay with PayPal
PTC Paypal would like you to use PayPal - the safer, easier way to pay and get paid online. Click the Pay Now to continue.
imam jednu veliku molbu pa bih zamolila clanove ako znaju da mi odgovore. Imam pay pal racun vise od godinu dana i imala sam manje uplate na moj racun iz inostranstva (oko 100 $) i danas mi je stigla poruka na mail od pay pala da moram platiti godisnji porez, evo postavit cu orginal poruku, pa da li neko zna nesto o ovome jer mi je ova poruka zavrsila u spam sanducicu sa upozorenjem. Da li je neko imao ovakva iskustva i da li se uopste mora placati ovaj porez na ovako male iznose, ja prvi put cujem za ovo. Hvala unaprijed!
Your yearly tax was calculated
Dear Costumer,
Your yearly tax was calculated. We'll send you a confirmation email as soon as you pay this tax.
Please pay this tax before 28 February, 2014 to avoid the punishment.
Here's the calculated tax:
Tax amount: $19.82 USD
Pay with PayPal
PTC Paypal would like you to use PayPal - the safer, easier way to pay and get paid online. Click the Pay Now to continue.
- Jazzy.ba
#2071 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Prvi put čujem za to. Daj email adresu sa koje ti je stigla poruka. Odnosno daj screenshot čitave poruke.
- SharazDe
- chengaba
#2073 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sa razlogom ti je to u spam folderu, dobro obrati pažnju sa kojih adresa ti stižu mailovi koji traže pare na neki način. Stavi report phishing na taj mail i nastavi dalje sa životom, ne moraš plaćati ništa 
- SharazDe
#2074 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala vam na odgovorima, ma eto trznuli su me pravo,
pozz
pozz
- Jazzy.ba
#2075 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Klasičan spam. Kako reče kolega nije bez razloga u tom folderu.
Paypal ti ovako nešto nikada neće poslati.