Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2051 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

hah cuj lektora broj dva :-)

Pa koga uzmas kao komparaciju kada govoris da ima najvishe poraza, u odnosu na koga? Na one igrace lazia koji su max 3 godine igrali u klubu??

Logika ti je stvarno da se zabrines :-)
wickerman

#2052 Re: Serie A

Post by wickerman »

Admir_1984 wrote:hah cuj lektora broj dva :-)

Pa koga uzmas kao komparaciju kada govoris da ima najvishe poraza, u odnosu na koga? Na one igrace lazia koji su max 3 godine igrali u klubu??

Vala dobro si mu rekao ! Covjek igra cijeli zivot u Romi,pa normalno da ce imati najvise poraza ccc :D
ratata

#2053 Re: Serie A

Post by ratata »

al su neki ljubomorni na Lazio :lol:

tako je to kad dodje Benitez u Italiju , Ranieri ostane u Romi a Milan zaposli Alegrija :mrgreen: :cry:
Point.

#2054 Re: Serie A

Post by Point. »

Jesil konacno skonto gdje slovo H ide? :-)

Normalno da ima najvise poraza jer igra dugo ali to upravo i dokazuje da ni roma nije bas tata-mata u Rimu kao sto bi neki zeljeli da je tako. Kao sto imas i statistiku za najvise golova u derbiju, najvise nastupa, najvise crvenih kartona itd tako postoji i statistika za igraca sa najvise izgubljenih utakmica. Ne znam sto tebe to tako brine, it's just a fact, sto bi reko englez, amerikanac a i australijanac. :-)
Lakat Jebić

#2055 Re: Serie A

Post by Lakat Jebić »

Point. wrote:

Normalno da ima najvise poraza jer igra dugo ali to upravo i dokazuje da ni roma nije bas tata-mata u Rimu kao sto bi neki zeljeli da je tako. Kao sto imas i statistiku za najvise golova u derbiju, najvise nastupa, najvise crvenih kartona itd tako postoji i statistika za igraca sa najvise izgubljenih utakmica. Ne znam sto tebe to tako brine, it's just a fact, sto bi reko englez, amerikanac a i australijanac. :-)
a boga mi i novozelandjanin :D
Point.

#2056 Re: Serie A

Post by Point. »

Lakat Jebić wrote:
Point. wrote:

a boga mi i novozelandjanin :D
Irci bi se mogli naci zapostavljeno, zaboravih na njihA. Sorry Irland. :)
alphonse kauders

#2057 Re: Serie A

Post by alphonse kauders »

Serie A - 10 utakmica, 13 golova :-) :roll: :roll: :roll:

Pa i rodbina i prijatelji igrača su odustali od praćenja utakmica:)
salle_eh1986

#2058 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

što bi neko rekao, sigurica igrati kladionicu manje od 3 gola na meču :)))
al ako ja odigram biće more golova :D
Romanista 101%

#2059 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

evo opet pocinjemo sa starom diskusijom... :-? pa ljudi ako vam se ne svidja serija A nemojte je pratiti, izbjegavajte je kao i ovu temu i postedite nas vasih podcjenjivackih komentara za ovu ligu...ako zelite golove svakih 5 minuta gledajte tekme tipa psv-feyenord i mozda dodjete i vi na svoje.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2060 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Point. wrote:

Al bi toj statistici trebao dodati i broj odigrnaih utakmica, pa ces doci do podatka da recimo Totti ima izgubljenih 10 u 30 utakmica (bubam), a recimo Nesta ima 8 u 15 utakmica. Skontao :-)
Point.

#2061 Re: Serie A

Post by Point. »

Kako god okrenes opet Totti vodi. :D

Al hajd sad, dosta o covjeku koji nece ni igrati u nedjelju. :thumbup:
Šibicar

#2062 Re: Serie A

Post by Šibicar »

Kako jadno izgledaju izvještaji iz Italije,oni stadioni skoro prazni zjape na utakmicama,baš me zanima ako neko ima statistiku posjećenosti u prosjeku,izuzev Milana,Intera i Juvea...Čini mi se da na nekim stadionima nema ni 3-4000 ljudi...
Neelix

#2063 Re: Serie A

Post by Neelix »

rIder wrote:
Hans Landa wrote:kad vidim posjete na stadionima sirom Italije jad i čemer...za male klubove i nije mi cudno ali Milan Juventus Inter Roma posjeta 10-20000 plafon..seria a jedno veliko SHIT..objektivno.. :-D
ne provaljuj se..

Image
jah
Šibicar

#2064 Re: Serie A

Post by Šibicar »

Neelix,jel' ove krajnje desne cifre iznose prosjek tokom cijele sezone?
Neelix

#2065 Re: Serie A

Post by Neelix »

ne, to su sezonske karte. prosjek je pod "media", max je maksimalna zabiljezena posjeta na domacoj utakmici, i totale je ukupna posjeta na svim ligaskim utakmicama u sezoni.
hau jes no

#2066 Re: Serie A

Post by hau jes no »

Juventus dvaput presao centar u 2 dvije utakmice u Milanu i odnio 4 boda :-)
2407

#2067 Re: Serie A

Post by 2407 »

hau jes no wrote:Juventus dvaput presao centar u 2 dvije utakmice u Milanu i odnio 4 boda :-)
Hau jes no :-)
ratata

#2068 Re: Serie A

Post by ratata »

Šibicar wrote:Kako jadno izgledaju izvještaji iz Italije,oni stadioni skoro prazni zjape na utakmicama,baš me zanima ako neko ima statistiku posjećenosti u prosjeku,izuzev Milana,Intera i Juvea...Čini mi se da na nekim stadionima nema ni 3-4000 ljudi...
kad se vec bavis posjetom na stadionima u Italiji (nichim izazvan), de mi reci koliko u toku cijele godine Zeljo ima navijaca na stadionu, ne racunajuci derbi :lol:
salle_eh1986

#2069 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

ratata wrote:
Šibicar wrote:Kako jadno izgledaju izvještaji iz Italije,oni stadioni skoro prazni zjape na utakmicama,baš me zanima ako neko ima statistiku posjećenosti u prosjeku,izuzev Milana,Intera i Juvea...Čini mi se da na nekim stadionima nema ni 3-4000 ljudi...
kad se vec bavis posjetom na stadionima u Italiji (nichim izazvan), de mi reci koliko u toku cijele godine Zeljo ima navijaca na stadionu, ne racunajuci derbi :lol:
lol ratata, idol si mi
pa ti uporođuješ našu ligu (ili lige u okruženju) gdje je prosjek od 5-6 hiljada fenomenalan i italijansku ligu (treću po kvaliteti u europi)...
znaš svoj zanat, vidi se
inače (šiibicar) imaš malo gore prosjek posjećenosti, ima tu i 20-ak hiljada
hau jes no

#2070 Re: Serie A

Post by hau jes no »

Nešto manja posjećenost ital. stadiona nije zbog kvaliteta fudbala već zbog starih i neuslovnih stadiona i sugurnosti na istim.
Šibicar

#2071 Re: Serie A

Post by Šibicar »

ratata wrote:
Mogu li ja išta na ovom forumu napisati a da se ti ne javiš sa replikom(ničim izazvan)? :mrgreen: Ti uporedjuješ našu ligu sa Italijanskom :lol: i onda hoćeš da te neko ozbiljno shvati. :-) Mislim da je sa tobom stvar jasna,ti si previše ljubomoran na nas koji pratimo NAŠU ligu i NAŠE klubove,jer mi se možemo non stop prošetati do našeg omiljenog stadiona,pogledati trening,tekmu UŽIVO,možda uhvatiti i neku loptu koja zaluta na tribine kao suvenir.Dok je kod tebe stvar potpuno suprotna,ti čekaš ipred tv-a kad će "tvoj" Real zaigrati,pripremiš serdžadu unaprijed i čekaš kad će u krupnom planu prikazati tvog idola Murinja da se baciš na koljena,gledaš reklame sa svojim omiljenim fudbalerima u glavnim ulogama,pričaš raji kako navijaš za najveći klub na svijetu,koji je osvojio 9 titula prvaka Evrope,a nikad ih nisi gledao uživo sa tribina,a možda nikad i nećeš.E pa vidiš tu se razlikujemo,meni je draža pobjeda MOG Želje nad bilo kojim klubom nego sve titule "tvog" Reala koji ćeš UŽIVO moći gledati jednog lijepog dana kad porasteš,počneš raditi pa digneš kredit i zaputiš se put Madrida da skineš junf u gledanju svog omiljenog kluba,nakon 2-3 decenije provedene ispred izuma zvanog tv prijemnik. ;-) Da se razumijemo,nemam ništa protiv ljudi koji simpatišu neke inostrane klubove,i ja simpatišem neke evropske klubove,ali to porediti sa onim što osjećam prema svom Želji je smiješno,ali kad ti neki šatro vjerni i odani pristalica nekog evropskog giganta dodje i počne ti soliti pamet tipa "šta vi gledate","gdje ćeš ovu našu ligu pratiti"...mogu samo grohotom da se :lol:

ratatatatata nadam se da smo se razumjeli,meni moje,tebi "tvoje" i svi sretni...uživaj...
2407

#2072 Re: Serie A

Post by 2407 »

Nemojte molim vas i ovdje o Zelji i Sarajevu. Imate dovoljno tema za raspravu o tome.
salle_eh1986

#2073 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

Krasić dobije 2 meča kazne zbog "simuliranja" jedanaesterca protiv Bologne, a koliko ima sličnih snimaka gdje se igrači bacaju na zemlju i valjaju ničim izazvani (kao večeras CR) kako bi protivnički igrač zaradio karton (crveni)...ako ovo prvo utiče na rezultat onda valjda i ovo drugo ima velikog uticaja pa samim tim bi se i to trebalo sankcionisati na sličan način...Ali izgleda vrijedi pravilo da nije bitno šta je napravljeno već ko je napravio... :dance:
ratata

#2074 Re: Serie A

Post by ratata »

salle_eh1986 wrote:Krasić dobije 2 meča kazne zbog "simuliranja" jedanaesterca protiv Bologne, a koliko ima sličnih snimaka gdje se igrači bacaju na zemlju i valjaju ničim izazvani (kao večeras CR) kako bi protivnički igrač zaradio karton (crveni)...ako ovo prvo utiče na rezultat onda valjda i ovo drugo ima velikog uticaja pa samim tim bi se i to trebalo sankcionisati na sličan način...Ali izgleda vrijedi pravilo da nije bitno šta je napravljeno već ko je napravio... :dance:
pa da, ako je Pipo dva metra u ofsajdu onda to nije ofsajd, a ako je neko drugi onda jeste ofsajd 8-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2075 Re: Serie A

Post by bordo gandalf »

Post Reply