Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U pravu si, samo što u kočiju nije sjedala raja i fukara nego hadžije i gospoda. Problem je nastao kada je raja i fukara nagrnula u taxi da nadoknadi vjekovnu nepravdu.
Činjenice su da je svaki član Udruženja Sarajevo taxi sam svoj gazda i da nema radno vrijeme, ako je to kofrčenje za tebe onda ok-kofrčimo se.
Hahahaha... Sta ima, gazda?
U tome i jeste elementarni problem sa SA taxistima, kada soferska fukara bez skole i zanata podje umisljati da su gazde...
(http://www.nekontam.com/post/140170802/fukara)
m@m@ wrote:ko kaze da su taxisti dno dna?' ja vidila jednog, goli glava
salu na stranu, nabasala sam kod bolnice kosevo na jednog dedicu, neznam ni ko mu dade vozacku...ronco je cijelim putem sto sam ga uzela sa standa radi 3,5 marke.
Ko ti je kriv sto uzimas taksi, a ne ides barem do Mostara i onda dedo kriv
Nego nesto mi interesuje kakva je situacija sa Istocnim Sarajevom.
Ako npr. dodjes autobusom na autobusku stanicu i zovnes Crveni taxi hoce li doci da te pokupi?
Kakvi su tamo lokalni taksist na standu i pale li taksimetar?
Hoce doci, cesto ih vidim kako "ordiniraju" po istocnom, tipa zuti i crveni. Lokalni taxi u IS su vjerujem jos gori od ovih SA taksista To zakljucujem samo po natpisu TAXI na autima i stvarno losim autima. (od 10 auta, barem je 8 starije od 20 godina!)!
bambina78 wrote:Najzanimljvije je sto su njihove dozvole nasljedne, ocekujemo da zaposlenici Telekoma, javne uprave i EP dobiju isto
Valjda ce nekad neko skontati da se ne radi o dozvolama, nego da mi imamo radnje, a to su nasa vozila i mi nismo uposlenici Sa taksija nego samostalni taksi prijevoznici udruzeni u udruzenje Sa taksi. Uposlenici Telekoma i ostalih drzavnih firmi imaju radno mjesto koje nije njihovo privatno vlasnistvo, za razliku od nas koji imamo privatno vlasnistvo na nasim radnjama (vozilima) i normalno je da to mozemo davati u nasljedstvo ili prodavati.
nimajneb wrote:Kako da ja potanem clan udruzenja taxista pa da izletim sa svojom peticom taksirat ?
Ako gospoda dozvole legalnu prodaju licenci, onda kupis dvije i registrujes se kao samostalni taksi prijevoznik i ako neces ne moras biti clan udruzenja nego mozes samostalno raditi.
Hvala na lijepim zeljama! Sve najbolje i vama, te da postanete normalno udruzenje koje je na usluzi gradjanima Sarajeva, i koji ce uvjek biti prvi izbor, jer cete ih zaduziti pristupacnim cijenama, standardom vozila, kao i nasiroko poznatom kodeksu oblacenja i ponasanja.
Da damo priliku taksistima da osvjetlaju obraz: treba mi taksista koji dobro govori engleski, kulturan, pošten i sa nekim ok novijim autom za kolegicu koga dolazi iz inostranstva službeno, da joj dam broj telefona da ga može nazvati po potrebi.
Gray wrote:Da damo priliku taksistima da osvjetlaju obraz: treba mi taksista koji dobro govori engleski, kulturan, pošten i sa nekim ok novijim autom za kolegicu koga dolazi iz inostranstva službeno, da joj dam broj telefona da ga može nazvati po potrebi.
Ima li prijedloga? Može ovdje ili pm
Pitaj Bimmera. Po onome što sam čitao, on bi trebao biti taj.