Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
Hakiz

#2051 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hakiz »

Maraschino wrote:
Banksy wrote:Da se podsjetimo kome se klicalo u subotu u Zetri,
sabrana djela...
...i sa ovakvom ''diktaturom'' covjek dobije izbore. U cemu je problem? Nije bas po zapadnoj demokratiji koja inace nije prihvatljiva u mnogim rezimima.
Ne funkcionise svijet samo na temeljima zapadne demokratije. Dok je svijeta a i u buducnosti bit ce tako samo sto se mi sa tim ne mozemo pomiriti.
Ne moramo mi to podržavati.

Jedno je imati neke nužne ekonomske i diplomatske odnose sa bilo kojom diktaturom.

Sasvim druga stvar je ovako srdačnim odnosima podržavati tu diktaturu.

A treća stvar je razlika između bilo koje države i njene trenutne vlade. Erdoan nije Turska. Iako radi sve da se to tako shvati.
Last edited by Hakiz on 22/05/2018 13:23, edited 1 time in total.
Janjicar

#2052 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

Image

:lol: Jesul ovo novinari faktor.ba ?

Kockaste glave SDA uHljupa.
Fudo387

#2053 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

Ma ja, Hamo vid’ mu tintare.
Banksy

#2054 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
Neka se ovo malo zakuhalo, jos da dodje Putin i sve super. Da bas vidimo odgovor onog francuskog makarona.
Gdje da dođe, u Detroit ili Minhen? Il' neka ih dole u Bsoni, jelde? :D
U Sarajevo.
Ono kad iz Amerike bosanskoj fukari želi želi Erdogana i Putina, da se 'malo zakuha'.
Nemam riječi, zaista.
Hakiz

#2055 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
U Sarajevo.
Ono kad iz Amerike bosanskoj fukari želi želi Erdogana i Putina, da se 'malo zakuha'.
Nemam riječi, zaista.
A dobro. Možda je čovjeka stid odakle potiče.
Fudo387

#2056 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
Nemam riječi, zaista.
Dobro, izvinjavam se. Eto, necu vise.
Nastavi se neometano pekmezit, to vazda urodi plodom.
missko

#2057 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by missko »

Treba Erdoganov govor iz Zetre pustati redovno na srpskim i hrvatskim televizijama
choxnox

#2058 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by choxnox »

Point. wrote:
choxnox wrote:
Agent 007 financed by SANU™?
Šta će drugo SDA-ovac nego udru po Sanu kad se neko usudi reći šta protiv te jebene stranke. Jebala vas SDA i komplet njihovo nesposobno rukovodstvo, da hoće otići na smetljište istorije.
Ja SDAovac? Koja si ti gromada od budale i to do sada najveca na ovom topicu...
Lincoln-Burrows

#2059 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Lincoln-Burrows »

missko wrote:Treba Erdoganov govor iz Zetre pustati redovno na srpskim i hrvatskim televizijama
:lol:
Ommadawn

#2060 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Ommadawn »

choxnox wrote:
Ommadawn wrote: Isao sam. Tadasnja priroda posla.
Financed by Dobrica Cosic.
Pomogao mi da pokopcam kablove i namjestim zvuk ;)
choxnox

#2061 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by choxnox »

Ommadawn wrote:
choxnox wrote:
Ommadawn wrote: Isao sam. Tadasnja priroda posla.
Financed by Dobrica Cosic.
Pomogao mi da pokopcam kablove i namjestim zvuk ;)
Ma naravno :thumbup:
Maraschino

#2062 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Maraschino »

Hakiz wrote: Sasvim druga stvar je ovako srdačnim odnosima podržavati tu diktaturu.

A treća stvar je razlika između bilo koje države i njene trenutne vlade. Erdoan nije Turska. Iako radi sve da se to tako shvati.
Srbi(99,9995%) svrsavaju na pomen Rusije i Putina a sacica istomisljenika u Zetri nisu svi Bosnjaci.
Dodik(sa svojom strankom) otvoreno podrzava EU desnicu pa mu se to i ne nabija na nos...
Erdogan je Turska dok izbori ne izbace drugog. On predstavlja Tursku...

...jos uvijek vas ne razumijem oko cega pjenite. Skoro je bila delegacija iz Bugarske. Osim sto su prvi priznali nezavisnost ne znam da su euro ovamo onako dali za razliku od Turske. Rece li neko ista protiv Bugarske?

Ne mozemo mi kao slijepci slijediti licemjernu politiku zapada. Znam da smo mali i zavisimo od svakoga ali ono sto ti ne cini stetu vec naprotiv, treba prihvatiti a ne pljunuti u ruku.

Sjetimo se samo Libije ko je zaboravio rat u BiH pa da shvati licemjernost EU politike.
Janjicar

#2063 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

Fudo387 wrote:Ma ja, Hamo vid’ mu tintare.
Ovo su ti oni sto udjes u dzamiju a oni gore u prvom saffu sjede, ponosni na lik i djelo ridjobradog i sultanije. DaBogda vam za lijeka falilo. Ovakvi poltroncici su rak rana BH drustva, ljudi koji ce spinovat sta god treba samo kako bi zadovoljili licne interese.
ernestalic

#2064 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by ernestalic »

Gotovo 100 godina je trebalo Turcima da zauzmu Bosnu. Otpor Bošnjaka je bio veoma izražen. Turci su ubijali i palili Nema vjerovatno nikoga od današnjih Bošnjaka da mu Turci nisu ubili makar jednog pra pra pra pradedu i zapalili kuću. Ali, za SDA ideologe, Turci su oslobodioci jer su donijeli Islam. A donijeli su ga vitlajući sabljom. E sada je kristalno jasno kako se Bošnjacima sistematski 25 godina ispirao mozak pričama o bogumilima koji su kao srdačno dočekali Turke i odmah prihvatili Islam. Danas Bakir otvoreno iskazuje ljubav prema Turcima i Arapima i što je najšokantnije, nastoji svom narodu izbrisati identitet i poistovjetiti ga sa Turcima. Beskrupulozno koristi vjeru da vlada i održi vlast. Pokušava prevariti pričama o Europi, a gura ugovor koji poništava sekularizam. Pojedine naše mlade mame se pokrile, ali pokrivaju i djevojčice od 3 godine, praktično još bebe.
Turke najviše vole Sandžaklije, a oni su bivši Srbi koji su Turskoj pružili otpor samo jedan dan 1389. godine. Nakon odlasja Turaka, bili su izloženi progonima pa nije ni čudo da vole Turke. Ali, mi pravi Bošnjaci nemamo niti jedan razlog da volimo zlotvore koji su nas šutali 400 godina, a zatim prodali Austriji za šaku dukata.
brat moj

#2065 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

ernestalic wrote:Gotovo 100 godina je trebalo Turcima da zauzmu Bosnu. Otpor Bošnjaka je bio veoma izražen. Turci su ubijali i palili Nema vjerovatno nikoga od današnjih Bošnjaka da mu Turci nisu ubili makar jednog pra pra pra pradedu i zapalili kuću. Ali, za SDA ideologe, Turci su oslobodioci jer su donijeli Islam. A donijeli su ga vitlajući sabljom. E sada je kristalno jasno kako se Bošnjacima sistematski 25 godina ispirao mozak pričama o bogumilima koji su kao srdačno dočekali Turke i odmah prihvatili Islam. Danas Bakir otvoreno iskazuje ljubav prema Turcima i Arapima i što je najšokantnije, nastoji svom narodu izbrisati identitet i poistovjetiti ga sa Turcima. Beskrupulozno koristi vjeru da vlada i održi vlast. Pokušava prevariti pričama o Europi, a gura ugovor koji poništava sekularizam. Pojedine naše mlade mame se pokrile, ali pokrivaju i djevojčice od 3 godine, praktično još bebe.
Turke najviše vole Sandžaklije, a oni su bivši Srbi koji su Turskoj pružili otpor samo jedan dan 1389. godine. Nakon odlasja Turaka, bili su izloženi progonima pa nije ni čudo da vole Turke. Ali, mi pravi Bošnjaci nemamo niti jedan razlog da volimo zlotvore koji su nas šutali 400 godina, a zatim prodali Austriji za šaku dukata.

Ma posjeta ništa posebno još se zna ko je bio u zetri na ulici isto tako nigdje nikoga kako treba..
Bakir mu u dupetu naravno, al' ode i Bakir..

Sto se tice ispranih pa dobro nisu ni oni muslimani malo nešto vec 500+ :D
fakat

#2066 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by fakat »

Nakon 500 godina okupacije danas Turska i Srbija u ljubavnom zagrljaju. Evropom vjekovima bjesnili ratovi, klali se nemilice a sada svi u istom taboru. Svijet se brzo mijenja a sada mi treba da se vracamo u 14 stoljece?
daddy-kool

#2067 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by daddy-kool »

Erdogan je jedan od najvećih svjetskih zvaničnika koji je uopšte zadnjih nekoliko godina došao u BiH.
Naravno da je dobrodošao?! :?
brat moj

#2068 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

fakat wrote:Nakon 500 godina okupacije danas Turska i Srbija u ljubavnom zagrljaju. Evropom vjekovima bjesnili ratovi, klali se nemilice a sada svi u istom taboru. Svijet se brzo mijenja a sada mi treba da se vracamo u 14 stoljece?

Da, samo što smo mi jedini koji su ostali zaljubljeni u one koji su nas klali
fakat

#2069 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by fakat »

Grean wrote:Ja sam turkofil kako to vole etiketitati iz cistog interesa, zelim im sve najbolje zbog nas samih, Erdogan mi je drag jer ih je digao i vratio im neko dostojanstvo ali....

...stvarno je u zadnje vrijeme zagazio dobro u totalitarizam, bavi se budalastinama koje nemaju veze sa mozgom, hapsenje novinara, niko nista ne smije progovoriti sto njemu ne ide u prilog, hoce da hapsi zbog preljube itd.

Ovo niko normalan ne moze odobravati. Nije dobro ni za Tursku ni za njega.
Slazem se, isto mislim, vrijeme ce pokazati da ovo sto radi nije dobro, niti moze biti. Tesko dva dobra sastaviti. Samo mi smijesmo ovo kmekanje ovdje kao" nemoj da se zamjerimo nasim evropskim drugarima".
fakat

#2070 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by fakat »

brat moj wrote:
fakat wrote:Nakon 500 godina okupacije danas Turska i Srbija u ljubavnom zagrljaju. Evropom vjekovima bjesnili ratovi, klali se nemilice a sada svi u istom taboru. Svijet se brzo mijenja a sada mi treba da se vracamo u 14 stoljece?

Ne kazem da ih trebamo obozavati, ja sam siguran da nas oni ne bi branili, ali nema nikakve potrebe za turkofobijom, to nam je danas prijateljska zemlja.

Uzgred, nismo mi jedini, recimo citava Juzna Amerika je primila spanjolsku kulturu, vjeru, jezik. Danas im je i to dio nasljedja. Nema drame oko toga.
Last edited by fakat on 22/05/2018 16:10, edited 1 time in total.
sadie_forever

#2071 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

fakat wrote:
Grean wrote:Ja sam turkofil kako to vole etiketitati iz cistog interesa, zelim im sve najbolje zbog nas samih, Erdogan mi je drag jer ih je digao i vratio im neko dostojanstvo ali....

...stvarno je u zadnje vrijeme zagazio dobro u totalitarizam, bavi se budalastinama koje nemaju veze sa mozgom, hapsenje novinara, niko nista ne smije progovoriti sto njemu ne ide u prilog, hoce da hapsi zbog preljube itd.

Ovo niko normalan ne moze odobravati. Nije dobro ni za Tursku ni za njega.
Slazem se, isto mislim, vrijeme ce pokazati da ovo sto radi nije dobro, niti moze biti. Tesko dva dobra sastaviti. Samo mi smijesmo ovo kmekanje ovdje kao" nemoj da se zamjerimo nasim evropskim drugarima".
ne znam sad sto on to radi i koliko je to tacno,turski novinari su mahom sekularisti i ne simaptisu erdogana...on istanbul u biti ima samo oko 50% njegova stranka je ruralna sto se dalo vidjeti kakvi ljudi su vecinom dolazili u zetru.nije da ponistavam,daleko od toga,drag mi je,ali u turaka kao i kod bosnjaka imas 2 struje,stim sto su turski ataturkovci puno jaci nego nase jugo bosnje
brat moj

#2072 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

fakat wrote:
brat moj wrote:

Ne kazem da ih trebamo obozavati, ja sam siguran da nas oni ne bi branili, ali nema nikakve potrebe za turkofobijom, to nam je danas prijateljska zemlja.

Uzgred, nismo mi jedini, recimo citava Juzna Amerika je primila spanjolsku kulturu, vjeru, jezik. Danas im je i to dio nasljedja. Nema drame oko toga.

Totalno drugacije stanje je bilo u tadasnjoj Juznoj Americi smijesno je šta porediš.
Bukvalno tadasnji juznoamerikanci u rangu prvog covjeka koji je otkrio vatru..

Pa i kao takvima došli su španci prosipali silu jedno vrijeme i onda kad su portugalci došli donijeli poklone to su i prihvatili.
Nama su donijeli sablju.
Hakiz

#2073 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hakiz »

fakat wrote:
brat moj wrote:

Ovo neki išaret?
Fudo387

#2074 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

brat moj wrote:

Totalno drugacije stanje je bilo u tadasnjoj Juznoj Americi smijesno je šta porediš.
Bukvalno tadasnji juznoamerikanci u rangu prvog covjeka koji je otkrio vatru..

Pa i kao takvima došli su španci prosipali silu jedno vrijeme i onda kad su portugalci došli donijeli poklone to su i prihvatili.
Nama su donijeli sablju.
Kruh te nejebo, i maje i asteke...
Reci fino, ok je prihvatiti krscanstvo, nije ok prihvatiti islam...sta se tu prenemazes koju pm.
Post Reply