Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CPT

#2051 Re: Migranti

Post by CPT »

Heller wrote:5,7
znaci trebas pomoc oko citanja? ne cudi me...

13.1 - 2.98 = 10,12mio izbjeglica

+ 2.98 izbjeglica u gradovima pod okupacijom
Heller

#2052 Re: Migranti

Post by Heller »

CPT wrote:
Heller wrote:5,7
znaci trebas pomoc oko citanja? ne cudi me...

13.1 - 2.98 = 10,12mio izbjeglica

+ 2.98 izbjeglica u gradovima pod okupacijom
kakvu ti matematiku izvodis, jasno si tvrdio da je deset mil ljudi iz Sirije iseljeno dok sam ja govorio da je tih deset miliona sa interno raseljenim, a sad pricas brljas a sam si stavio dokaz za to da nema Sirijaca u BiH tj. da je njihov broj dalje od Turske minimalan

lažeš dušo lažeš zlato
agent_zero

#2053 Re: Migranti

Post by agent_zero »

I šta bi za nezakonitim postupkom nezakonitnog i nelegalnom komesara, jeli uhapšen ili je pušten poslije tzv. "saslušanja" :lol: ?

Koja tačno jedinica je bila na izlazu iz tunela Ivan, ko je bio komandir jedinice i kakav je bio nacionalni sastav iste?

Zašto je bošnjački kadar u MUPu HNK dozvolio ovu nezakonitu i nelegalnu ujdurmu?
Sara03

#2054 Re: Migranti

Post by Sara03 »

Edin H. wrote:Ja bih tebe zamolio da procitas Zakon o ljudskim pravima i pocnes ga primjenjivati u svojim razmisljanjima.
Ti ovdje ipak iznosis stavove kao diplomirani pravnik, a ne kao neki srednjoskolac.
Ne postoji takav zakon, postoji odnosna konvencija (EKLJP). Možda ne bi bilo loše da je i ti pročitaš. :D
Connaisseur Karlin

#2055 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

Sara03 wrote:
Edin H. wrote:Ja bih tebe zamolio da procitas Zakon o ljudskim pravima i pocnes ga primjenjivati u svojim razmisljanjima.
Ti ovdje ipak iznosis stavove kao diplomirani pravnik, a ne kao neki srednjoskolac.
Ne postoji takav zakon, postoji odnosna konvencija (EKLJP). Možda ne bi bilo loše da je i ti pročitaš. :D
ne primjenjuju je ni oni koji su je procitali ;-)
Edin H.

#2056 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Sara03 wrote:
Da konvencija, procitao sam, a i primjenjivao u poslu. Ali nisam bas razmisljao kako je na nasem.
Svaki sudija u Engleskoj mora razmotriti da li ce doci do povrede konvencije kada donosi odluku o azilu u individualnim slucajevima - mahom Article 3 and Article 8, a ti prevodi na nas :D - clan valjda.
pirmin

#2057 Re: Migranti

Post by pirmin »

Nego je li imao neko od vas sto ste vani kakvih konkretnih problema vezanih za migrante?
Jesu vas kad napadali, oteli vam posao i sl. ?
Sara03

#2058 Re: Migranti

Post by Sara03 »

Edin H. wrote:Da konvencija, procitao sam, a i primjenjivao u poslu. Ali nisam bas razmisljao kako je na nasem.
Svaki sudija u Engleskoj mora razmotriti da li ce doci do povrede konvencije kada donosi odluku o azilu u individualnim slucajevima - mahom Article 3 and Article 8, a ti prevodi na nas :D - clan valjda.
Dobro, prihvaćam omašku pera. :-D
Connaisseur Karlin wrote:ne primjenjuju je ni oni koji su je procitali ;-)
Nažalost, tako je skoro sve kod nas.
Connaisseur Karlin

#2059 Re: Migranti

Sara03 wrote:
Edin H. wrote:Da konvencija, procitao sam, a i primjenjivao u poslu. Ali nisam bas razmisljao kako je na nasem.
Dobro, prihvaćam omašku pera. :-D
Connaisseur Karlin wrote:ne primjenjuju je ni oni koji su je procitali ;-)
Nažalost, tako je skoro sve kod nas.
Sara03, ma tako je svugjde, manje vise , veruj mi, svjetska politika iskljucivo broji pare , ljudski zivoti joj nisu ni vazni, zato mene cudi, kako narod moze toliko slijepo vjerovati politicarima
belfy

#2060 Re: Migranti

Post by belfy »

pirmin wrote:Nego je li imao neko od vas sto ste vani kakvih konkretnih problema vezanih za migrante?
meni su samo trazili pare pricom "kako im samo malo fali za kartu do...". kad im kazem da sam iz Bosne nazovu selam i produze dalje.
Edin H.

#2061 Re: Migranti

Post by Edin H. »

belfy wrote:
pirmin wrote:Nego je li imao neko od vas sto ste vani kakvih konkretnih problema vezanih za migrante?
meni su samo trazili pare pricom "kako im samo malo fali za kartu do...". kad im kazem da sam iz Bosne nazovu selam i produze dalje.
Ma rumunski firauni su najveci giganti :D

Prilazili su meni u podzemnoj sa papirom: "Ja sam iz Bosne, pomozite!" :-)
Ja im se obratim, ne znaju nas. :D
Jednom ih u nekoj dzamiji mal' nasi nisu razvalili of batina.
Sad su ipak bacilli na ozbiljan posao, skacu na auta i peru lafo sofersajbne. :D

Inace imigranti su uglavnom ponosni, i rijetko kada sta traze, oni gledaju da nesto rade cim prije mogu.
insomnia78

#2062 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Pa jes. Navikli raditi
belfy

#2063 Re: Migranti

Post by belfy »

Edin H. wrote:
belfy wrote:
Ma rumunski firauni su najveci giganti :D

Sad su ipak bacilli na ozbiljan posao, skacu na auta i peru lafo sofersajbne. :D

Inace imigranti su uglavnom ponosni, i rijetko kada sta traze, oni gledaju da nesto rade cim prije mogu.
ma jok to. ovi iz nekog razloga govore vise jezika nego ja, pa te pitaju koji razumijes prije nego sto ti traze pare (cudno kako im je u izboru uvijek i talijanski?). ja tako jednog pokusao odhebati na nasem kad je trazio pare i napravim izvinjenje na nasem, a on skonta da sam sa balkana i na krnjavom nasem (posto je vidio da drzim cigaru) me pita moze li onda barem cigara!? ja ga gledam cudno i dam mu bas tu koju sam upravo zapalio. covjek kaze hvala i ode. ja - :shock: .
Edin H.

#2064 Re: Migranti

Post by Edin H. »

belfy wrote: ma jok to. ovi iz nekog razloga govore vise jezika nego ja, pa te pitaju koji razumijes prije nego sto ti traze pare (cudno kako im je u izboru uvijek i talijanski?). ja tako jednog pokusao odhebati na nasem kad je trazio pare i napravim izvinjenje na nasem, a on skonta da sam sa balkana i na krnjavom nasem (posto je vidio da drzim cigaru) me pita moze li onda barem cigara!? ja ga gledam cudno i dam mu bas tu koju sam upravo zapalio. covjek kaze hvala i ode. ja - :shock: .
E taj je vala zasluzio da mu se nesto da. :D

Ja otisao kod zubara Afganistanac, kaze frajer: "Dobar dan, kako ste?" :D
Radio sa nekom zubarkom iz Srbije.
Connaisseur Karlin

#2065 Re: Migranti

belfy wrote:
Edin H. wrote: Ma rumunski firauni su najveci giganti :D

ma jok to. ovi iz nekog razloga govore vise jezika nego ja, pa te pitaju koji razumijes prije nego sto ti traze pare (cudno kako im je u izboru uvijek i talijanski?). ja tako jednog pokusao odhebati na nasem kad je trazio pare i napravim izvinjenje na nasem, a on skonta da sam sa balkana i na krnjavom nasem (posto je vidio da drzim cigaru) me pita moze li onda barem cigara!? ja ga gledam cudno i dam mu bas tu koju sam upravo zapalio. covjek kaze hvala i ode. ja - :shock: .
za obojicu :thumbup: :-D
Edin H.

#2066 Re: Migranti

Post by Edin H. »

insomnia78

#2067 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

A ne pitaju za fabrike?
pirmin

#2068 Re: Migranti

Post by pirmin »

Nema od njega nista. :roll:
Heller

#2069 Re: Migranti

Post by Heller »

insomnia78 wrote:A ne pitaju za fabrike?
šta će im koji kurac, nego ima neki Asad iz Pakistana evo, nije nigdje azil trazio a nije deportovan, kako?
Last edited by Heller on 20/05/2018 21:59, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#2070 Re: Migranti

sad ce tema opet proraditi :D
sandzokan

#2071 Re: Migranti

Post by sandzokan »

Heller wrote: šta će im koji kurac, nego ima neki Asad iz Pakistana evo, nije nigdje azil trazio a nije deportovan, kako?
Sve je vožd lijepo objasnio, samo treba čitati.
https://avaz.ba/vijesti/bih/379562/dodi ... iste-vjere
O'zone
Globalni moderator

#2072 Re: Migranti

Post by O'zone »

Ci-Nick

#2073 Re: Migranti

Post by Ci-Nick »

Jedna od tema dnevnika HTV-a večeras: Da li se naseljavanjem izbjeglica u BiH pokušava promjeniti nacionalna struktura ? :-D
insomnia78

#2074 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Neka ih njihova policija prestane premlacivati i otimati im pare pa ce odmah rjesiti i taj problem
Maraschino

#2075 Re: Migranti

Post by Maraschino »

Ci-Nick wrote:Jedna od tema dnevnika HTV-a večeras: Da li se naseljavanjem izbjeglica u BiH pokušava promjeniti nacionalna struktura ? :-D
neka otvore svoju granicu ako su zabrinuti za naseljavanje.
Locked