Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
drug_profi

#2051 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Styling wrote:
drug_profi wrote:Da se razumijemo ni hetereoseksualno zvaljenje nije prihvatljivo (nije pristojno) u javnosti.
Ovdje se radi samo o tome da neko ima pogresnu percepciju povorke ponosa.

Ovo je borba ZA PRAVA MANJINE koju ugrozavaju samo nase predrasude. Oni nece ici okolo i je*at sve sto stignu. Hoce samo da im mi kazemo da je OK biti Gej. To se ne bira. Kao sto se ne bira ni ko ce te roditi
O tome da li se "to" bira ili ne bira bi se dalo diskutovati danima.
Ne znam. Ja postujem misljenje moderne nauke. Nemam potrebe o tome diskutovati. Nisam geneticar, biolog, medicinar, psiholog...
A oni kazu da se to ne bira....
Hajvan

#2052 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hajvan »

Gej je OK

cak i u afganistanu

https://en.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi
mrgreen

#2053 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mrgreen »

SDO zauvijek, nista ogranci. Ja vjerujem u lidera :-D
madner

#2054 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Ovo pljuvanje TH je puno gore od ovog protivljenja paradi.

Covjek ima oprecne stavove.
Hajvan

#2055 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hajvan »

madner wrote:Ovo pljuvanje TH je puno gore od ovog protivljenja paradi.

TH, tarih ‘Averich?

slazem se.
A_A_AKCIJA

#2056 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Hajcaj ti, hajcaj :D
madner

#2057 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

A_A_AKCIJA wrote:

Hajcaj ti, hajcaj :D
Ozbiljan sam. TH ima stav koji je zasnovan na nekoj logici i kriticnoj misli. Odgovor na to je, kme kme, ovdje je puno muslimana a on kritikuje muslimane.
Taj stav je kriv sto je 1300 islamski svijet bio najnapredniji, da bi 1650 bio bare bare a 2000 se hvale sto stizu u prvih 20.

Mozda TH pise gluposti, ali sasvim sigurno jeste do muslimana i samo oni mogu napraviti unutrasnje promjene da vise ne budu dva koraka iza.

Shvatiti takvu kritiku kao nesto lose nije zdravo, kao ni smatrati da je nesto zato sto je francusko ateisticko lose. Jer to je bila inicijalna kapsula da osvoje svijet sa jednog malog kontinenta koji nema posebnih resursa.
Kikibombona

#2058 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Islamski svijet je strasno zaostao za razvijenim drzavama zapada. I da stvar bude gora, ne postoje nikakve naznake da ce uskoro popravljati stanje.

Kritika Tarika Haverica je dobronamjerna i ljekovita. Problem je muslimana koji ne trpe kritiku, koji ne vide da su u problemu i ne zele mijenjati stanje u kojem se nalaze.

I nase drustvo je strasno zaostalo i tu Tarik hrabro iznosi cinjenice koje vecina naseg naroda ne zeli vidjeti ili nema kapacitet shvatiti. BiH ce napredovati, neminovno, kao dio Evrope kojoj stremimo. Problem je sto cemo izgubiti previse vremena a to je ono sto ljudi poput Tarika tesko podnose.

I ova parada je jedan od primjera zaostalosti i primitivizma. Pogledajte ko je najagresivniji prema LGBT populaciji...!! Najgori drustveni sljam - vjerski ekstremisti, ultra nacionalisti, nepismeni primitivci, ekstremni navijaci, nasilnici i kabadahije itd. Pogledajte komentare na fb, pozive na linc, sve redom elementarno nepismeni ljudi. I takvima se podilazi...?? Sa takvima se svrstava na istu stranu?

Neko je dobro rekao; vecina ne moze shvatiti Haverica kada govori a kamoli kada pise. I zato jesmo jesmo na dnu evropskih ljestvica u svakom aspektu drustvenog zivota. Zaostao i primitivan narod.
MaksprotivMarksa

#2059 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Nije Haveric nista posebno, ali je za kermite Maks Veber i Antonio Gramsi licno :bih:
drug_profi

#2060 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ma kad nesto generalno kazes kriticki za mentalitet ili dogme koje koce muslimanske narode, odmah si islamofob iako po logici stvari ti si samom svojom konstatacijom prijatelj tim narodima jer zelis da se promijene za svoje dobro....
Neprijatelj, islamofob bi takve narode podrzavao u njihovoj zaostalosti, samo da sebi naskode.
Porodice Foht

#2061 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Porodice Foht »

MaksprotivMarksa wrote:Nije Haveric nista posebno, ali je za kermite Maks Veber i Antonio Gramsi licno :bih:
Bogme je posebno, vrhunski intelektualac, ali ako ces ga gledati stranackim ocima ili ostrascenih selefija i slicno mozes mu svasta prigovoriti i naci mahana. Covjek je erudita kakvih malo imamo.
MaksprotivMarksa

#2062 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Porodice Foht wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Nije Haveric nista posebno, ali je za kermite Maks Veber i Antonio Gramsi licno :bih:
Bogme je posebno, vrhunski intelektualac, ali ako ces ga gledati stranackim ocima ili ostrascenih selefija i slicno mozes mu svasta prigovoriti i naci mahana. Covjek je erudita kakvih malo imamo.
Ja to ne sporim, ali nije na tom nivou, on nije prepoznat u naucnim krugovima, ne mozemo o njemu govoriti kao o Zarku Puhovskom na primjer, covjek nema objavljene zapazene radove, apologeta je propalog liberalizma, pa branio je intervencionizam drzave sa liberalnih pozicija 2007. godine, mantre liberalizma koke su dokazano neuspjesno propagira, on se bavi politickom filozofijom, to mi se mora podcrtati kao greska, nije on Dzon Srjuart Mil iz Sarajeva kako ga vi oredstavljate, a on je jedan divan, odgojen, obrazovan i smjeran covjek, ali nemojmo praviti od njega Comskog, on to nije, kada bih vam rekao da je Kazaz na polju nauke za Haverica ime, vi biste pjenili, ali to je istina, moramo da gajimo prosjecnost kao zlatni standard, sam Haveric bi vam rekao da on nije bas toliko fantastican, ali ok.

Ja se izvinjavam svima, ali to vam je tako, ne pristajem na to da se o prosjecnim ljudima govori kao da su Petrovic, Kangrga, Puhovski, Krasovec, Horvat i mnogi drugi sa ovih prostora, pa jedna Andrea Jovanovic je za Haverica ime, ali dzaba vam to pricati, vi ste Haverica na televiziji gledali, a ponavljam, odlican covjek za nase uslove, sa vrlo simplificiranim poimanjem i analfabetskim pristupom temama kojima se bavi, da nema zla koje se zove SDA i da je politicki spektar notmalan, bio bi jako opasan sa mantrama koje propagira, a sa tim i nastablja bez obzira na hiljade dokaza sirom planete o uspjehu onih koji te mantre zive.
statixx

#2063 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Haveric kakav god bio ne moze naskoditi drustvu koje se nalazi u tranziciji, a istovremeno u kandzama etnokratije i vjerskih ideologija, drustvu koje nema tradiciju liberalnog misljenja i demokratije. Takve osobe korisne su sa aspekta javnog i politickog diskursa, borbe za gradjanska prava i jednakost, jer sprjecavaju jednoumlje i iskljucivost. Mnostvo ideja i kritika su jedini nacin da drustvo napreduje. Kamo srece da imamo vecih i kompetentnijih intelektualaca koji vjeruju u spojivost liberalizma i socijalnog reformatorstva.

Posebna je tema sto njegovi stavovi, u drzavi koja bastini konsocijaciju, mnogima djeluju kao skriveni gradjanski unitarizam. Sve i da je tako svako ima pravo na svoju viziju ove zemlje, sto ne znaci da je ona uistinu recept za bolje sutra.
A_A_AKCIJA

#2064 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
Kikibombona wrote:
Glupost!!

Kada bi mogli Tarika Haverica klonirati u 3 miliona primjeraka BiH bi bila napredna i civilizovana zemlja, tolerantna i otvorena prema svim skupinama ukljucujuci muslimane.
Našao se jedan ateista da objašnjava da bi BiH u kojoj je 90% vjernika, bila bolje mjesto da je više ljudi kao Haverić, militantni ateista, francuski školovani islamofob i komunista.

Kiki, nije tema Iran, fulio si.
Smtram da imas problem sa cinjenicama i da si od onih koji ulazu napore da se odrzi postojece stanje.

Ljudi poput Tarika Haverica, a imamo ih veoma malo, su 100 godina ispred BH vremena.

Zalosti me sto mozda necu dozivjeti da BiH bude zemlja kakvu zagovara i prizeljkuje Tarik. Kod nas sve ide sporo. I to je jedan od razloga masovnog egzodusa.
Kiki izdati ne zna. :D
Uvijek se može računati na tebe, da ćeš odigrati dupli pas. Hvala što samo potvrđuješ moju tezu. Vi ste liberalni, samo prema ljudima sa kojima dijelite mišljenje. Sve ostalo biste utjerivali u suru i misionarski mijenjali stil života. Nema tu demokratije ili liberalizma ni u sjemenu, samo gomila ličnih kompleksa zamotana u šareni celofan samoproglašene prosvijećenosti. Identično kao Haverić. Bosni će svanuti kada postanemo ateisti, i promiskuitetni svejebi. Manje pokrivenih žena znači veću razvijenost :D . Tada će knjige same izlaziti iz naših pera, a da ne govorimo o tehnološkom napretku.

Za :D HAverića ćemo se složiti. 100 godina, ali iza nas. U vremenima nekih komunističkih revolucija, bio i ostao.

https://www.prf.unze.ba/Downloads/CV/Na ... ricBHS.pdf

Inače, prestrašan intelektualac, sa 3 TRI, slovom i brojem (mada je preciznije dvije ipo), stručne knjige objavljene u svom naučnom opusu proteklih 30 godina, od čega su dvije magistarski rad i doktorat :D . Nikada ne bi mogao biti profesor na nekom ozbijnijem zapadnom univerzitetu, samo zbog ove činjenice. Naravno da nisi upoznat sa time, jer ti je on najveći domet. I naravno da nisi čuo za druge intelektualce koji u jednoj godini objave tri naučne knjige, jer su to intelektualci koji vole otići u džamiju, pa se samim time i ne pikaju :D

I tri pljuvačke knjige (nenaučne knjige, da ne bude zabune) svojih razmišljanja na temu, Zašto me stid što sam Bošnjak i dolazim iz muslimanske porodice.

Nimalo me ne čudi zašto misliš da je vrhunski intelektualac, jer za takve profile, jeste vrhunski. Kladimo se da nisi pročitao ni jednu njegovu knjigu, za razliku od mene. Međutim čim svoje političke protivnike naziva balijama, mora biti dobar.

Da, ako je neko tvoj, dijeli tvoje ideološke nebuloze, može vrijeđati druge, to je sasvim suprotno od onoga kada tebe neko nazove pederčinom i ćafirom :D . Najluđe od svega, što ti ne kontaš da kada bi ti bio musliman, SAFF bi ti bio dnevna literatura, a umjesto Kurda sa kojima nas smaraš, prenosio bi twitove Al Nusra fronta :D . Ti si jednako ekstreman i nazadan poput njih, samo imaš drugi predznak. Jednako bi trijebio druge i utjerivao ne-vjeru kao i oni, samo da možeš. Haverić se tu davno opredijelio jako odvratnom apologetikom komunističkih zločina, koje jasno priznaje, ali i opravdava: tako svaki režim radi da se očuva. Da si čitao, znao bi o čemu pričam.

ALI :D demokratska smo država, svako ima pravo na svoje ideološke zablude i intelektualnu nazadnost, pa i ti i svi tebi slični kojima su Haverić i slični svete krave. Živimo u sistemu u kojem možete prakticirati svoj paganizam i smatrati da su seksualne slobode vrhunac civilizacije, za razliku od sistema koji Haverić grčevito brani, a koji je slao ljude na Goli otok :D .
finansijska kriza

#2065 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by finansijska kriza »

Slobodno se prebacite na temu NS, Haverić sa NiP nema nista
A_A_AKCIJA

#2066 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

MaksprotivMarksa wrote:
Porodice Foht wrote:
Ja to ne sporim, ali nije na tom nivou, on nije prepoznat u naucnim krugovima, ne mozemo o njemu govoriti kao o Zarku Puhovskom na primjer, covjek nema objavljene zapazene radove, apologeta je propalog liberalizma, pa branio je intervencionizam drzave sa liberalnih pozicija 2007. godine, mantre liberalizma koke su dokazano neuspjesno propagira, on se bavi politickom filozofijom, to mi se mora podcrtati kao greska, nije on Dzon Srjuart Mil iz Sarajeva kako ga vi oredstavljate, a on je jedan divan, odgojen, obrazovan i smjeran covjek, ali nemojmo praviti od njega Comskog, on to nije, kada bih vam rekao da je Kazaz na polju nauke za Haverica ime, vi biste pjenili, ali to je istina, moramo da gajimo prosjecnost kao zlatni standard, sam Haveric bi vam rekao da on nije bas toliko fantastican, ali ok.

Ja se izvinjavam svima, ali to vam je tako, ne pristajem na to da se o prosjecnim ljudima govori kao da su Petrovic, Kangrga, Puhovski, Krasovec, Horvat i mnogi drugi sa ovih prostora, pa jedna Andrea Jovanovic je za Haverica ime, ali dzaba vam to pricati, vi ste Haverica na televiziji gledali, a ponavljam, odlican covjek za nase uslove, sa vrlo simplificiranim poimanjem i analfabetskim pristupom temama kojima se bavi, da nema zla koje se zove SDA i da je politicki spektar notmalan, bio bi jako opasan sa mantrama koje propagira, a sa tim i nastablja bez obzira na hiljade dokaza sirom planete o uspjehu onih koji te mantre zive.
Da, nažalost, odron poput Kazaza ima više knjiga od Haverića.

https://en.wikipedia.org/wiki/Enver_Kazaz

Međutim ni taj genije samoproglašenih progresivaca, ne zna pročitati svoju stranicu na Wikipediji, jer, jadan, ne zna engleski. :run: :-)

Sve uzdanica do uzdanice :D

Ali, koga briga. On je svoj imidž izgradio time jer je studentima namjerno zakazivao ispite u vrijeme džume, vrijeđao pokrivene studentice i kolegice nazivajući ih zamotanima, pitao ih pred studentima jel se pokrivaju da sakriju ružnoću il sramotu, redovno dolazi pijan na predavanja i svake godine ima novu ljubavnicu-studenticu, koju ubaci u NN vijeće.

Naravno, tako treba da izgleda naša ljepša i svjetlija budućnost :D .

Da, lik koji je bio Predsjednik SDA Vogošća :D :

Image
A_A_AKCIJA

#2067 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

On topic,
po običaju, većina sugovornika, alkarskom terminologijom, u ništa, ali, bar se malo dalo oduška kevtanjem:

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... iti-485376
Banksy

#2068 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Tvoji zadnji postovi dižu želudac.

Dobro je što je izronila i ova kriza da se ponovo podsjetimo koliko je ova vještačka koalicija besperspektivna na duge staze i kolika je svjetonazorska provalija između njih.
Bilo je samo pitanje dana.

edit, možeš njih iz SDA, ali SDA iz njih, teško.
drug_profi

#2069 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Koalicija ce postojati dok god ima interesa, tj. sve dok neka od strana ne bude mogla bez druge (i bez SDA) napraviti vlast.
Ne bih se plašio raskola na ovakvim stvarima. Ovo je predstava za glasačko tijelo.
Škobo Habu

#2070 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote:Koalicija ce postojati dok god ima interesa, tj. sve dok neka od strana ne bude mogla bez druge (i bez SDA) napraviti vlast.
Ne bih se plašio raskola na ovakvim stvarima. Ovo je predstava za glasačko tijelo.
That's the point.

Zanimljivo je svo to profiliranje stranaka šestorke prema pitanju LGBTQ zajednice.
Naša stranka je očekivano, po svojoj ideološkoj definiciji, zauzela poziciju koja se i očekivala, NiP je ostao u sedlu tvrdog konzervatizma nasljeđenom od strane matičnog Borga od kojega se odvojila, i začuđujuće, barem za mene, SBB je posve neutralna prema Prideu, iako i ona, kao stranka, djeli isti ideološki svjetonazor kao i NiP - autohtonu izetbegovićevsku političku misao.
Last edited by Škobo Habu on 27/08/2019 15:21, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#2071 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Banksy wrote:Tvoji zadnji postovi dižu želudac.

Dobro je što je izronila i ova kriza da se ponovo podsjetimo koliko je ova vještačka koalicija besperspektivna na duge staze i kolika je svjetonazorska provalija između njih.

A šta da ti kažem,
Probaj sa: https://forum.klix.ba/zdravlje-f42.html

Ako sam te čime uvrijedio, uvijek možeš prijaviti moj post. Možeš mi ovdje takođe nabiti na nos bilo šta da napisah, a da te vrijeđa i ja ću se javno izviniti.

Možeš reći da sam homofob, nacionalista, bilo šta, samo me fino citiraš i javno me obrukaš. Argumenti, draga moja novinarko, sjećaš se toga?

Takođe, volio bih da citiraš bilo koju moju izjavu koja vrijeđa ikoga, poziva na oduzimanje prava, progon, nasilje...
Ako imaš neki kontraargument za sve što sam napisao, takođe, postavi, pa me nauči pameti. Kao, Haverić je napisao 12 stručnih knjiga, nije poput Karamatića neprijatelje nazivao balijama... Bilo šta. Bio bih zahvalan da me oplemeniš nečim što nisam znao.

AKo nemaš ništa od navedenog, a i dalje te nerviram, onda imaš problem sa netrpeljivošću osoba koje ne razmišljaju kao ti i ne dijele isti svjetonazor. Nešto što je dosta svojstveno kod osoba zatvorenih pogleda koje se i ne druže puno sa drugim i drugačijim. Ono što voliš zalijepiti nekom drugom, je upravo tvoj problem. Netrpeljivost, na koju reaguješ emotivno, pa se uskomeša želudac. Od svega što ti je ostalo je , jooo, što me nervira. Poput Trumpa kada vidi latino emigranta, zna da ga mrzi, a poslije će skontati kako da to objasni.

Žao mi je, postojim, get used to it.
Isto tako, neću se pravdati zašto na podforumu politika branim svoje političke stavove, umjesto da brinem o tvom želucu.

Na kraju krajeva, zar ti ne reče da džaba pišem?
Zašto se osvrćeš na postove nekoga ako ih ne čitaš?
_Reds_

#2072 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

A_A_Akcija ti tek shvatio o kakvim se tipovima radi ?
Kikibombona

#2073 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote:Kiki izdati ne zna. :D

Uvijek se može računati na tebe, da ćeš odigrati dupli pas. Hvala što samo potvrđuješ moju tezu. Vi ste liberalni, samo prema ljudima sa kojima dijelite mišljenje. Sve ostalo biste utjerivali u suru i misionarski mijenjali stil života. Nema tu demokratije ili liberalizma ni u sjemenu, samo gomila ličnih kompleksa zamotana u šareni celofan samoproglašene prosvijećenosti. Identično kao Haverić. Bosni će svanuti kada postanemo ateisti, i promiskuitetni svejebi. Manje pokrivenih žena znači veću razvijenost :D . Tada će knjige same izlaziti iz naših pera, a da ne govorimo o tehnološkom napretku.

Za :D HAverića ćemo se složiti. 100 godina, ali iza nas. U vremenima nekih komunističkih revolucija, bio i ostao.
Izgleda da si nesposoban iznijeti misljenje bez insinuacija i imputacija. Iznosis zakljucke o ljudima bez validnih argumenata, bez ikakvih dokaza, sve utemljeno na predubjedjenjima i stereotipima. Takav odnos ukazuje na odsustvo manira, na neke lose osobine poput agresivnosti, zadrtosti, sirovosti itd. Inteligentan covjek, emocionalno inteligentan, nikada ne diskredituje sagovornika kako bi pojacao argumentaciju.

Da li bi se iznenadio kada bih rekao da sam zestoko branio pravo djece da pohadjaju vjeronauku kada je Suljagic komunistickim metoda istu pokusao ukinuti?

Da li bi te iznenadilo ako bih rekao da sam na ovom forumu iskazivao otvorenu podrsku pokrivenim zenama koje su branile pravo da nose hidzab na radnom mjestu?

Iako smatram da je vjera pravazidjena ideologija branio sam pravo ljudima da slobodno konzumiraju ono u sto vjeruju. I to pravo branim strastevno, stajuci na crtu ekstremnim liberalima ili ljevicarima. Jednako branim prava LGBT populacije iako osjecam gadjenje prema homoseksualnom cinu. Istim zarom branim HIDZAB i LGBT.

Imas li dovoljno ljudskosti da jednakim zarom branis prava vjernika i prava lgbt populacije? Necu insinuirsti kao sto ti radis, postavljam pitanje i cekam odgovor.

Nikad u zivotu nisam bio clan neke stranke iako je bilo ponuda. I nikada necu biti. Tragedija naseg drustva je u tome sto nema nezavisnih kriticara, sto su svi o nekome, obicno strankama, ovisni. Kako bih mogao napadati Fortu radi pausala da sam clan NS? Ako se vratis na taj dogadjaj vidjet ces da sam bio najzesci sa kritikama. Apsolutno nisam liberal, ljevicar ili nesto trece. Ne izjasnjavam se etnicki ili vjerski. Odbacujem sve kolektivne identitete. Posten covjek od toga nema nikakve koristi.

...

Bosna i Hercegovina je bila i bice podlozna vanjskim utjecajima. Mali camac na nemirnom moru, trenutno izgubljen i dezorjentisan, suocen sa elementarnim nepogodama, teskom mukom ostaje na povrsini. Nas mali camac, da bi isao u nekom pravcu, moramo vezati za veci brod. Ponuda je veoma ogranicena, prakticno da EU brod nema alternativu. Umjesto da se vezemo za EU brod, mi koketiramo sa ruskim, turskim i drugim brodicima koji ne nude nista osim prazne price i otrcane demagogije.

Zalosno je vidjeti tebe i Salika kako hvalite Tursku i Iran. Ne znam da li radite za naknadu ili iz uvjerenja, svejedno je pogubno. Isto vazi za Chelija koji hvali Ruse, forumase koji hvale Venecuelu itd. U BH okvirima vazite za natprosjecno inteligentne i obrazovane ljude te stoga vase pisanje ima dodatnu tezinu i odgovornost. Zasto ne promovirate Norvesku, Holandiju, Belgiju ili Luksemburg? Ako si imalo objektivan priznat ces da su zapdno-evropske drzave najnaprednije i da njeni gradjani imaju najbolje uslove za zivot. Migracijski putevi su dokaz tome.

Mozda je tebi dobro u BiH, mozda imas odlicna primanja, pa nemas izrazenu osjetljivost prema sunarodnjacima koji zivotare. I ja imam dobra primanja ali me boli sto ljudi zive lose. Zvuci kao izlizana floskula, ali je moja sreca vezana za srecu/nesrecu ljudi iz okruzenja. Zbog toga osjecam civilizacijsku obavezu da zagovaram vrijednosti koje mogu ubrzati razvoj drzave i drustva. Uvjeren sam da se Tarik Haveric, ili recimo Esad Bajtal, vode istim motivima. Ne treba izmisljati toplu vodu, samo slijediti primjer Danske, Belgije ili Finske. Ako sutra Turska, Iran i Rusija budu progresivniji, slijedit cemo njihov put.

...

Islamske zemlje su strasno zaostale i kritika Tarika Haverica je izuzetno blaga u poredjenju sa stepenom nazadnosti. Tesko je biti dovoljno kritican prema nazadnosti islamskih drzava. Ili, recimo, tesko je biti dovoljno kritican prema nazadnosti Rusije ili latino drzava, da ne bi neko povukao pitanje islamofobije.

...

Tesko je biti dovoljno kritican prema sistemu koji su napravile etno-vjerske stranke. Koliko god kritika bila ostra nece biti dovoljno ostra s obzirom na stanje u kojem se nalazimo. Ekstremni nacionalizam pomjesan sa vjerskim fanatizmom, uz siromastvo i neobrazovanost - to je ono sto imamo u BiH. Rezlutat je metastazirali kriminal, korupcija, nepotizam i mito. Nema nista pozitivno za sto se mozemo uhvatiti. Tumor se ne moze lijeciti kamilicom, potrebne su zesce metode. Kada bi imali 1 000 Tarika Haverica i 1 000 Esada Bajtala, siguran da bi bili blize izlasku iz gliba u koji smo do vrata potonuli.
Kikibombona

#2074 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Banksy wrote:Tvoji zadnji postovi dižu želudac.

Nazalost, 80% gradjana BiH, svih etnija i konfesija, je konzervativno. Manjina od 20% bez konzervativica ne moze nista uraditi.

Uprkos svemu, NiP je veliki iskorak u odnosu na SDA radi zelje da se bori za zivotna pitanja, da se bori protiv kriminala, korupcije i nepotizma. Nadam se da ce NiP poraziti SDA i preuzeti lidersku poziciju ispred bosnjacke komponente. Ako ustraju na brobi protiv kriminala, korupcije i nepotizma za mene ce biti dovoljno.

...

BiH ce, siguran sam, biti drzava normalnih ljudi. BiH ce biti kao Belgija ili Ceska. Hoce li nam trebati 30, 50 ili 100 godina, jedino je pitanje. Konzervativna elita se opire svakom napretku i to je tako. Idemo malim koracima naprijed. Previse smo zaostali za razvijenim svijetom i bice potrebno dosta vremena da dodjemo na nivo zapadnih drzava.

...

Bilo bi dobro kada bi Mirsad Hadzikadic uspio sa svojim politickim projektom. Ima pricu za sve slojeve drustva a moderan je covjek, progresivnih ideja. Dolazak takvih ljudi na vlast moze znacajno ubrzati razvoj drustva.
A_A_AKCIJA

#2075 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Kiki izdati ne zna. :D

Izgleda da si nesposoban iznijeti misljenje bez insinuacija i imputacija. Iznosis zakljucke o ljudima bez validnih argumenata, bez ikakvih dokaza, sve utemljeno na predubjedjenjima i stereotipima. Takav odnos ukazuje na odsustvo manira, na neke lose osobine poput agresivnosti, zadrtosti, sirovosti itd. Inteligentan covjek, emocionalno inteligentan, nikada ne diskredituje sagovornika kako bi pojacao argumentaciju.

Da li bi se iznenadio kada bih rekao da sam zestoko branio pravo djece da pohadjaju vjeronauku kada je Suljagic komunistickim metoda istu pokusao ukinuti?

Da li bi te iznenadilo ako bih rekao da sam na ovom forumu iskazivao otvorenu podrsku pokrivenim zenama koje su branile pravo da nose hidzab na radnom mjestu?

Iako smatram da je vjera pravazidjena ideologija branio sam pravo ljudima da slobodno konzumiraju ono u sto vjeruju. I to pravo branim strastevno, stajuci na crtu ekstremnim liberalima ili ljevicarima. Jednako branim prava LGBT populacije iako osjecam gadjenje prema homoseksualnom cinu. Istim zarom branim HIDZAB i LGBT.

Imas li dovoljno ljudskosti da jednakim zarom branis prava vjernika i prava lgbt populacije? Necu insinuirsti kao sto ti radis, postavljam pitanje i cekam odgovor.

Nikad u zivotu nisam bio clan neke stranke iako je bilo ponuda. I nikada necu biti. Tragedija naseg drustva je u tome sto nema nezavisnih kriticara, sto su svi o nekome, obicno strankama, ovisni. Kako bih mogao napadati Fortu radi pausala da sam clan NS? Ako se vratis na taj dogadjaj vidjet ces da sam bio najzesci sa kritikama. Apsolutno nisam liberal, ljevicar ili nesto trece. Ne izjasnjavam se etnicki ili vjerski. Odbacujem sve kolektivne identitete. Posten covjek od toga nema nikakve koristi.

...

Bosna i Hercegovina je bila i bice podlozna vanjskim utjecajima. Mali camac na nemirnom moru, trenutno izgubljen i dezorjentisan, suocen sa elementarnim nepogodama, teskom mukom ostaje na povrsini. Nas mali camac, da bi isao u nekom pravcu, moramo vezati za veci brod. Ponuda je veoma ogranicena, prakticno da EU brod nema alternativu. Umjesto da se vezemo za EU brod, mi koketiramo sa ruskim, turskim i drugim brodicima koji ne nude nista osim prazne price i otrcane demagogije.

Zalosno je vidjeti tebe i Salika kako hvalite Tursku i Iran. Ne znam da li radite za naknadu ili iz uvjerenja, svejedno je pogubno. Isto vazi za Chelija koji hvali Ruse, forumase koji hvale Venecuelu itd. U BH okvirima vazite za natprosjecno inteligentne i obrazovane ljude te stoga vase pisanje ima dodatnu tezinu i odgovornost. Zasto ne promovirate Norvesku, Holandiju, Belgiju ili Luksemburg? Ako si imalo objektivan priznat ces da su zapdno-evropske drzave najnaprednije i da njeni gradjani imaju najbolje uslove za zivot. Migracijski putevi su dokaz tome.

Mozda je tebi dobro u BiH, mozda imas odlicna primanja, pa nemas izrazenu osjetljivost prema sunarodnjacima koji zivotare. I ja imam dobra primanja ali me boli sto ljudi zive lose. Zvuci kao izlizana floskula, ali je moja sreca vezana za srecu/nesrecu ljudi iz okruzenja. Zbog toga osjecam civilizacijsku obavezu da zagovaram vrijednosti koje mogu ubrzati razvoj drzave i drustva. Uvjeren sam da se Tarik Haveric, ili recimo Esad Bajtal, vode istim motivima. Ne treba izmisljati toplu vodu, samo slijediti primjer Danske, Belgije ili Finske. Ako sutra Turska, Iran i Rusija budu progresivniji, slijedit cemo njihov put.

...

Islamske zemlje su strasno zaostale i kritika Tarika Haverica je izuzetno blaga u poredjenju sa stepenom nazadnosti. Tesko je biti dovoljno kritican prema nazadnosti islamskih drzava. Ili, recimo, tesko je biti dovoljno kritican prema nazadnosti Rusije ili latino drzava, da ne bi neko povukao pitanje islamofobije.

...

Tesko je biti dovoljno kritican prema sistemu koji su napravile etno-vjerske stranke. Koliko god kritika bila ostra nece biti dovoljno ostra s obzirom na stanje u kojem se nalazimo. Ekstremni nacionalizam pomjesan sa vjerskim fanatizmom, uz siromastvo i neobrazovanost - to je ono sto imamo u BiH. Rezlutat je metastazirali kriminal, korupcija, nepotizam i mito. Nema nista pozitivno za sto se mozemo uhvatiti. Tumor se ne moze lijeciti kamilicom, potrebne su zesce metode. Kada bi imali 1 000 Tarika Haverica i 1 000 Esada Bajtala, siguran da bi bili blize izlasku iz gliba u koji smo do vrata potonuli.
Kiki :D

Na ovom forumu si postao legendaran sa svojim mjerenjem količine pokrivenih cura na fotografijama i komentarisanjem količine sloboda na osnovu tog parametra. Ja sam te zezao bezbroj puta na tu temu. Nema potrebe da se pravimo ludi, vjeruj.

Tursku, Iran branim jer su to zemlje koje su u belaju, prijete im sankcijama i ratom. Kada se to desi Norveškoj, vjeruj da ću je braniti. Pogledaj malo moju argumentaciju u vezi ulaska u NATO i EU. To što si sklon predrasudama, je druga priča. To što ne možeš zamisliti normanlu osobu da voli Ameriku, EU, ali i Tursku i Iran, je tvoj problem, ne moj.

Tarika Haverića očigledno nisi čitao, pa ti ne zamjeram, jer vidim da se gubiš na tu temu. On vrlo konkretno kritikuje bošnjačke poteze u proteklih 150 godina i sve pripisuje tome što su muslimani, a dobre poteze kod Bošnjaka pripisuje komunistima. Vrlo konkretno, precizno sa imenima i prezimenima. Ti si ga malo više pratio kod Duške Jurišić, pa ne znaš o čemu govorim.

Moj stav prema svim svjetonazorima pa i LGBT pokretu je Volterovski. Koliko god prezirao to što radiš, braniću tvoje pravo na to.
Post Reply