Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
postoji nesto sto se zove hype. Trenutna cijena je 1$ i MOZDA JE u nju vec ukljucen novi partner ukoliko nije neko veliko ime. Cesto se desi da se hajpa neki projekat, zbog neke vijesti i kada dodje ta vijest, ne bude partner Apple, vec neki lokalni lanac trgovina i onda ide masivni dump. Bilo je primjera koliko hoces, jedan od njih je i XRP kada su u avgustu najavili masivnu konferenciju, cijena se pumpala, da bi konferencija bila obicna sprdancija i cijena se prepolovila.
Naravno da je partner dobra i pozitivna stvar, sada je samo pitanje koliko je hype i koji je partner.
Pored toga, XRP je jako manipulativan, odnosno veliki igraci, pa mozda i sami vlasnici MANIPULIRAJU CIJENOM, jer im iz nekog razloga odgovara niza cijena. Kada su se ostali probudili, i sam XRP je morao djelovati
KAMI666 wrote:
un1ted wrote:Uskoro ce biti moguce placanje iz BIH dosta lakse nego sto je sada. Stay tuned for more info soon
Sto se tice XRP, budite JAAKO pazljivi. Veceras izlaze sa imenom partnera, ocekuje se Amazon, Uber i slicno, cijena mozda ode do 1.5$ do vecerasnje objave, ali ako bude neka shit objava, ima da XRP rokne bas zestoko.
Kad veceras izlaze ove informacije, tacnije?
Odakle ti taj info? Moze link , thx
Ripple Retweeted
David Schwartz
@JoelKatz
14h14 hours ago
More
In honor of #5YearsofXRP I’m doing a #live Q&A tomorrow 12/21 at 12:45pm PT to answer your questions about @Ripple and $XRP - reply to this tweet with your question and you might just get an answer! I’ll post the livestream link tomorrow before we get started.
U potpunosti se slazem. Kao sto je bio slucaj prije dva dana sa EMC2. Svi su ocekivali partnerstvo sa Apple, Nasa ili Tesla i kad se ispostavilo da nije tako EMC2 je dozivio strmoglav pad.
Zato u 95% slucajeva vrijedi ona Buy the rumor sell the news.
Last edited by firebird on 21/12/2017 15:28, edited 1 time in total.
esso_sa wrote:Dozeru, koliko dugo u prosjeku traje povlacenje para na karticu sa IQ Option ? Povukao sam sve, osim nekih 15 USD koje mi iz nekog razloga ne daju da povucem pa sam ih ulozio u Ripple Hocu da se selim negdje drugo jer fakat deru sa provizijama...
Pise dakle da je nemoguce na karticu prebaciti vise od iznosa depozita. S obzirom da sam ja prebacio sa kartice na neteller pa tek onda na IQO, je li to pravilo vazi i u tom slucaju ili se neteller smatra e-walletom pa nema limita za whitdraw?
Nisam_fin wrote:Raja, moze mi neko na pp objasniti ili i ovdje cak kako u 3 koraka u BiH doci najbzbjednije i najjednostavnije do bitcoina i trgovanja na Binance ili gdje sta vec?
Hvala
Otvoriš račun na binance.com i zapišeš ili uslikaš koja ti je BTC Deposit Address na toj mjenjačnici.
Onda nađeš u svom gradu nekoga ko prodaje Bitcoin, pogodite kurs i onda ti njemu keš a on tebi uplatu na tvoju depozitnu adresu i sve to uz kafu u nekoj od kafana...
Tako je i na ostalim trading platformama, imas prodajni i kupovni kurs. Kupovni je visi od trenutne vrijednosti, prodajni naravno nizi. To je isto kad sverceu odes i hoces kupiti 100 eura, kaze on nema problema 197 maraka. Minutu kasnije prodajes tih 100, kaze on nema problema evo 194 marke
Strpljenja i cekati da tecaj poraste da ti izmiri sve troskove i da imas neki profit.
esso_sa wrote:Dozeru, koliko dugo u prosjeku traje povlacenje para na karticu sa IQ Option ? Povukao sam sve, osim nekih 15 USD koje mi iz nekog razloga ne daju da povucem pa sam ih ulozio u Ripple Hocu da se selim negdje drugo jer fakat deru sa provizijama...
Pise dakle da je nemoguce na karticu prebaciti vise od iznosa depozita. S obzirom da sam ja prebacio sa kartice na neteller pa tek onda na IQO, je li to pravilo vazi i u tom slucaju ili se neteller smatra e-walletom pa nema limita za whitdraw?
sačekajmo @Dozera on je bolje upućen od mene u povlačenje sredstava.
Ranije je nekad i pisao da je to dnevni limit (iznos depozita), kao svaki dan se može povući na karticu iznos u max vrijednosti koji ste uplatili (ja ne nađoh ovu info na njihovoj stranici mada nisam puno ni čitao).
Kada bi cijena XRP-a bila $7 to bi značilo da bi Ripple bio ispred Bitcoina po market cap-u. Ako se uzme u obzir da je ukupan broj ripple coin-a oko 100 milijardi teško je očekivati da će ripple ikada vrijediti više od $5.
Tako da nije neka investicija
bronhy wrote:Kada bi cijena XRP-a bila $7 to bi značilo da bi Ripple bio ispred Bitcoina po market cap-u. Ako se uzme u obzir da je ukupan broj ripple coin-a oko 100 milijardi teško je očekivati da će ripple ikada vrijediti više od $5.
Tako da nije neka investicija
Tacno. Za nove ulagace je najbolje da uloze na coine koji imaju mali marketcap tako da mogu ostvariti puno veci profit.
Je li premalo uloziti u prosjeku 25$ na nekoliko valuta i nadati se eventualnoj eksploziji u rastu u narednim godinama a samim tim i vecoj zaradi od tih 25$, ili bih trebao jos malo posegnuti u novcanik?
un1ted wrote:Kako nije? Itekako dobra investicija, posebno ko je uzeo prije 2-3 sedmice, da ne govorim ranije.
Pa dobro kako za koga. Ko ga je kupio jeftino naravno da mu se isplati. Ali ja ga lično ne bih sada uzimao, ima veliki broj coina u opticaju a i nešto mi nije drag
Recimo ja sam kupovao EOS, od $2.5 pa sve do $0.5 i ponovo do $2.5
Jučer mu je cijena bila $12. To je tip coina u koji ja lično volim ulagati
Obično kupujem one sa manjim brojem coina u opticaju jer im cijena može ići dosta visoko. Izuzetak je EOS jer znam ko stoji iza tog projekta što opet ne znači da ga neću prodati prije kraja ICO.
Pored toga kupujem samo one coine koji imaju neku upotrebu. Već duže vrijeme pratim substratum, čini mi se kao interesantan projekat.
firebird wrote:
Tacno. Za nove ulagace je najbolje da uloze na coine koji imaju mali marketcap tako da mogu ostvariti puno veci profit.
npr koji? Osim bitcoina.
Vec sam ulozio u iotu i ripple a obje valute imaju ogroman broj coinsa u igri
To ces morati sam da pronadjes. Nezahvalno je davati savjete po pitanju kupovine odredjenog coina.
Prati bitcointalk forum, twitter obavezno jer se vijesti o coinima prvo tamo plasiraju, telegram grupe su takodje veoma vazne da bi bio stalno u toku, youtube kanali kao npr. ovaj od Suppomana https://www.youtube.com/channel/UCCmJln ... usbJ_MHmfQ