Zahiragić opet jaše

Post Reply
seln

#2051 Re: Zahiragić opet jaše

Post by seln »

Matzan wrote:
hrasno38 wrote:
Matzan wrote:
:thumbup:

Rođak od generala Sakiba Mahmuljina. Čestita i uspješna familija. :bih:
Pa jeste Sakib je vrlo uspjesno iz rata izasao sa ogromnom kucom u blizini Bogoslovije a ovaj decko je morao steci sve svojim radom i trudom _ sto je najebo i on i njegova najbliza porodica sto se bas ne bi moglo reci za Mahmuljina. Nemoj ziv bio kvariti uspjeh ovog mladog covjeka stavljajuci ga u isti kontekst sa ratnim profiterom.
Ev', sad mu ni Sakib Mahmuljin ne valja!?
Pa ima li iko od Bošnjaka da vam valja?
Kompletna moja rodbina... jedan je dobio radno mjesto, jer ga je vec imao u ratu, kad niko drugi nije zelio.

Svi ostali su dobili "aferim" kad je Alija dolazio.
kakavdanakneiskustvu

#2052 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

zenit dozic wrote:
Reko sam ja Teeran. Pitaj prometeja.
Jos sad u nedostatku srpske nejaci sta mislite ko je slijedeci za pionirsku :izet:

Sto me persiras?
GeeTnT

#2053 Re: Zahiragić opet jaše

Post by GeeTnT »

¤ jelena ¤ wrote:
GeeTnT wrote:Niko ne osporava cinjenicu da Bosnjakinja (pa cak i ona silovana) ne moze roditi genijalca, ali nakaradni sistem se dobro pobrine da od njega napravi idiota....Zahiragic je profil buduceg clana VIPa BiH..zajedno sa Antom i mladim autorom knjige o drazi iz eresa...
Gle bolesti, gle kretenizma....pardon...patriotizma.

Poštovane moderatorke i moderatori foruma klix...ako niste sposobni da se odlučite treba li ovakav sadržaj obrisati s ovog foruma, zamislite da se odnosi na Dinu Merlina pa izvolite odreagovati.
Nadam se da si ponovo procitala i shvatila napisanu poruku. To sto sam pomenuo "silovanje" jeste bolest i o tome su ispisane mnoge knjige, snimljeni filmovi.....a, znamo ko je uglavnom bio u ulozi kretena koji su to cinili. Mislim da ti je bolje da se drzis teme o suicidu nego sto ulijeces bezveze i skreces temu u drugom pravcu....
Hakiz

#2054 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

GeeTnT wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
GeeTnT wrote:Niko ne osporava cinjenicu da Bosnjakinja (pa cak i ona silovana) ne moze roditi genijalca, ali nakaradni sistem se dobro pobrine da od njega napravi idiota....Zahiragic je profil buduceg clana VIPa BiH..zajedno sa Antom i mladim autorom knjige o drazi iz eresa...

Poštovane moderatorke i moderatori foruma klix...ako niste sposobni da se odlučite treba li ovakav sadržaj obrisati s ovog foruma, zamislite da se odnosi na Dinu Merlina pa izvolite odreagovati.
Nadam se da si ponovo procitala i shvatila napisanu poruku. To sto sam pomenuo "silovanje" jeste bolest i o tome su ispisane mnoge knjige, snimljeni filmovi.....a, znamo ko je uglavnom bio u ulozi kretena koji su to cinili. Mislim da ti je bolje da se drzis teme o suicidu nego sto ulijeces bezveze i skreces temu u drugom pravcu....
Hajde pročitaj svoje pisanje još jednom, podvučeni dio. Ne ulazeći u razloge zašto je jelena reagovala, ja ću reagovati zato što tvoja rečenica kaže da Bošnjakinja ne može roditi genijalca. To jeste, da Bošnjakinja može roditi glupana, u najboljem slučaju prosječno inteligentno dijete.

Dakle, pazi na konstrukciju rečenica kada ih pišeš. U ovom slučaju si napisao suprotno od onoga šta si želio reći. Ili nisi? Ako nisi, to je već ozbiljna stvar, vrijedna bana zbog vrijeđanja po nacionalnoj osnovi.
Last edited by Hakiz on 05/01/2017 19:22, edited 1 time in total.
insomnia78

#2055 Re: RE: Re: Zahiragić opet jaše

Post by insomnia78 »

seln wrote:
zenit dozic wrote:
hrasno38 wrote: jest i u Burkini Faso ali me boli kurac za Burkinu Faso....tamo niti zivim, niti jedem, niti jebem niti sam ratovao za slobodu Burkine Faso!!!!
Zasto ste nervozni, samo sabura :mrgreen:
Svugdje ti je to u 5 deka.
ma jasta je... evo npr. Rudi Dutschke

Image

i nas Zahiraga

Image

..sve u pet deka. Vidite da su im puloveri skoro isti.
Ovo ti je Ljubisa Samardzic
Šurda :D
mirage77

#2056 Re: Zahiragić opet jaše

Post by mirage77 »

pustopoljina wrote:
mirage77 wrote:Sto to nekom moze da smeta dva sata pauze u petak za vrijeme dzume? Da neko kritikuje pad standarda i kriterijuma na UNSA podzao bih. Ali zasto drvlje i kamenje na jednu ovaku odluku. Mi ako hocemo da budemo demokratsko i tolerantno drustvo moramo da uvazimo i ovo. U ovoj zemlji muslimani cine preko 50% posto populacije. Ali bez obzira na to mi slijedimo radni kalendar i vikend koji uvazava Jevrejski (subota) i krscanski (nedjelja) sedmicni praznik. U cemu je problem da muslimani imaju 2 sata pauze u petak za svoju sedmicnu molitvu?
ovo je glupa i nepotrebna odluka.
faks nije obavezan, osnovna skola je obavezna. isto tako, ako jedan semestar ne mozes na dzumu, jer imas obavezne vjezbe, to je samo jedan semstar, ako i citav, u sljedecem ces vec moci.
ovaj ustupak je dokaz intelektualne nemoci akademaca u sarajevu.
i posluzilo je samo za samopromociju nekog lika koji ima ambiciju da bude neka bitna riba u politickim vodama.
da cinis i 100% populacije, imas kalendar koji imas, zna se koji su radni i koji su neradni dani (za koje profesije), niko ti ne brani da odes sa predavanja, pa cak i sa seminara, imas odredjeno sta koliko % moras posjetiti da bi dobio potpis (ima li toga jos), a sta ne...totalno nebitno ima li te ili nema u petak oko podne na faksu.
odluka je nebitna, nepotrebna...nema svrhu, nema jacinu, nikad nije bilo ni potrebe za njom...ima samo jednu svrhu- promociju tog lika.
mogao se uhvatiti bilo cega, eto on se uhvatio dzume...dzuma kao dzuma je njemu sasvim nebitna.
Pauza od dva sata se moze napraviti. Ne vidim problem u tome. Muslimani neka idu na dzumu. Ostali mogu na kafu ili pivu. To je otvorenost. Ali ta ideja da ljudi idu na dzumu a da ne idu na predavanja mi se nikako ne svidja. I ta ideja da se ide na predavanje radi potpisa mi se takodje ne svidja. Ovo je zemlja sa preko 50% muslimana. Znacajan broj ljudi ide na dzumu petkom pa makar to. To se moze pomiriti na taj nacin da bude pauza oko podne. Ta pauza bi svakako trebala da ljudi mogu rucati.
kakavdanakneiskustvu

#2057 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.oslobodjenje.ba/za-one-koji- ... evo/190051

poznati islamofob,mrzitelj bosne ,boris dezulović
GeeTnT

#2058 Re: Zahiragić opet jaše

Post by GeeTnT »

Hakiz wrote:
GeeTnT wrote:[quote="¤ jelena ¤"...

Hajde pročitaj svoje pisanje još jednom, podvučeni dio. Ne ulazeći u razloge zašto je jelena reagovala, ja ću reagovati zato što tvoja rečenica kaže da Bošnjakinja ne može roditi genijalca. To jeste, da Bošnjakinja može roditi glupana, u najboljem slučaju prosječno inteligentno dijete.

Dakle, pazi na konstrukciju rečenica kada ih pišeš. U ovom slučaju si napisao suprotno od onoga šta si želio reći. Ili nisi? Ako nisi, to je već ozbiljna stvar, vrijedna bana zbog vrijeđanja po nacionalnoj osnovi.[/quote]
..greska...do mene je... Mislim da nastavak mog posta pokazuje da nisam imao namjeru da ikoga vrijedjam...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2059 Re: Zahiragić opet jaše

Post by mali_milojica »

Ova odluka bi pala na Ustavnom Sudu BiH.
Drugi je par rukava sto Ustavni Sud niko ne zarezuje ni 2%.
PeppermintSA

#2060 Re: Zahiragić opet jaše

Post by PeppermintSA »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.oslobodjenje.ba/za-one-koji- ... evo/190051

poznati islamofob,mrzitelj bosne ,boris dezulović
Odlična kolumna
¤ jelena ¤

#2061 Re: Zahiragić opet jaše

Post by ¤ jelena ¤ »

GeeTnT wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Ništa se ti ne brini za razumijevanje tvoje poruke - ja ovaj forum čitam već sedam godina - brini o tome kako pišeš. (hvala, @Hakiz)

Ovo ''objašnjenje'' je bespotrebno, nisi ti pomenuo ''silovanje'', nego silovanu ženu, majku, Bošnjakinju i samo to spominjanje s tvoje strane nije u redu; oni koji su to činili su prvenstveno bolesni ljudi (ili kako ti reče - kreteni) pa bolesni muškarci, a o ostatku tvoje poruke možda neki drugi put...

Zašto bih se držala teme o suicidu? S temom o suicidu sam završila još prošle godine i tamo rekla sve što imam da kažem, a ovo ovdje je tema o Harisu Zahiragiću na kojoj sam postavila nekoliko pitanja i sad čekam konkretne odgovore, koje očito neću dobiti jer ovaj konkurencije nema...

I ja mislim da bi za tebe bilo bolje da se, poslije ove boleštine nazvane činjenicom, fino samobanuješ s foruma - ali ti to, naravno, nećeš uraditi.

Kao što ni ovaj lik iz naslova teme neće samoinicijativno napustiti funkciju sa koje, svojim uzornim patriJotizmom, više štete nanosi akademskoj zajednici ove države, nego što će ikada donijeti koristi....ali....OK....

Opet će, istina, na Webometricso-voj ljestvici svjetskih sveučilišta Univerzitet Sarajevo biti čvrsto negdje oko impresivnog dvijehiljaditog mjesta, na prestižnom World University Rankings neće ga uopće biti, vrijedit će sarajevska diploma samo još za reciklažni papir, ali će studenti zato moći u džamije i crkve. Jebo sve statike i konstrukcije do posljednje.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 06/01/2017 15:21, edited 2 times in total.
statixx

#2063 Re: Zahiragić opet jaše

Post by statixx »

Hoce li oćistiti puteve do đamija da studenti mogu na đumu danas...
GeeTnT

#2064 Re: Zahiragić opet jaše

Post by GeeTnT »

¤ jelena ¤ wrote:.
I ja mislim da bi za tebe bilo bolje da se, poslije ove boleštine nazvane činjenicom, fino samobanuješ s foruma - ali ti to, naravno, nećeš uraditi.

Kao što ni ovaj lik iz naslova teme neće samoinicijativno napustiti funkciju sa koje, svojim uzornim patriJotizmom, više štete nanosi akademskoj zajednici ove države, nego što će ikada donijeti koristi....ali....OK....

Opet će, istina, na Webometricso-voj ljestvici svjetskih sveučilišta Univerzitet Sarajevo biti čvrsto negdje oko impresivnog dvijehiljaditog mjesta, na prestižnom World University Rankings neće ga uopće biti, vrijedit će sarajevska diploma samo još za reciklažni papir, ali će studenti zato moći u džamije i crkve. Jebo sve statike i konstrukcije do posljednje.
Spomenuo sam temu o suicidu jer sam citao i tvoje postove (vecinu) i moram ti priznat da sam iznenadjen koliko si involvirana u toj oblasti. Cijenim i tvoju brigu o Bosnjakinji kao zeni kroz postove koje si meni namijenila, jer i moja majka je Bosnjakinja, a moji postovi su bili protiv Zahiragica i obrazovnog sistema,Elem, napravio sam gresku i Hakizu sam to potvrdio...izvinjavam se.
Hakiz

#2065 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

.
Last edited by Hakiz on 06/01/2017 14:44, edited 1 time in total.
Hakiz

#2066 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

.
GeeTnT

#2067 Re: Zahiragić opet jaše

Post by GeeTnT »

Hakiz wrote:.
Poruku sam uspio procitati...thnx
MOSALJOZE

#2068 Re: Zahiragić opet jaše

Post by MOSALJOZE »

sherbett wrote:Image

Ne znam di bi pa evo tu... ja sam vjernica..al ovo meni vec djeluje zabrinjavajuce...

Mozes mod premjestit ako ima tema
Sherbo,nisi upoznata sa likom i djelom Brace :mrgreen:
jao_situacije

#2069 Re: Zahiragić opet jaše

Post by jao_situacije »

ima tema o braci :mrgreen:

braco legenda
¤ jelena ¤

#2070 Re: Zahiragić opet jaše

Post by ¤ jelena ¤ »

Poruku sam i ja pročitala, ali dok sam otišla do prodavnice i telefonirala sve je, nažalost, nestalo.

Hvala, Hakize, na razumijevanju - da je više ovakvih ljudi, koji ulete u pravom trenutku i odreaguju na pravi način. :thumbup:
GeeTnT wrote:
¤ jelena ¤ wrote:.

Spomenuo sam temu o suicidu jer sam citao i tvoje postove (vecinu) i moram ti priznat da sam iznenadjen koliko si involvirana u toj oblasti. Cijenim i tvoju brigu o Bosnjakinji kao zeni kroz postove koje si meni namijenila, jer i moja majka je Bosnjakinja, a moji postovi su bili protiv Zahiragica i obrazovnog sistema,Elem, napravio sam gresku i Hakizu sam to potvrdio...izvinjavam se.
To je ozbiljna tema (tema o sucidu), koju kad pročitaš u cjelini shvatiš da zahtijeva promišljenost i svijest o sopstvenom neznanju, ako već nemaš lično iskustvo pokušaja samoubistva. I to je to.

Što se tiče moje reakcije na tvoj post, možda sam preburno odreagovala i zato sam editovala svoj prethodni post, a mogu to uraditi i sa ostalim.
Ipak ja nisam komptetentna da tako olako nazovem bolesnom nečiju reakciju na forumu i izvinjavam se zbog toga, iako i dalje mislim da nije u redu pisati onakve stvari, bez obzira na to šta se htjelo reći, i da je odvratno ono što si napisao. I nemoj ovo shvatiti lično - ko god da je ono napisao moja reakcija bi bila ista.

I, na kraju krajeva, nečije intelektualne sposobnosti i etnička/vjerska pripadnost nikakve veze nemaju jedno s drugim, a vjerovao ti ili ne, isto važi i za sposobnost moralnog rasuđivanja jer i to je stvar prvenstveno intelektualnog potencijala i obrazovanja (ne samo stepena stručne spreme i školovanja, nego obrazovanja/formiranja ličnosti u širem smislu i to od rođenja pa sve do smrti).

Prema tome, nije Zahiragić omražen zato što se zove Haris i zato što ja Bošnjak, musliman, nego zato što je ograničen na sebe i svoje, a priča o drugima i o ljudskim pravima svih, iz njegove glave, samo je jeftina manipulacija, mazanje očiju javnosti zarad ličnih interesa i interesa samo jedne grupe ljudi, kojoj dotični pripada i to je njegov domet, maksimum...Takav mentalni sklop ne može dalje jer dalje od sebe i svog ne vidi, pa zvao se on Marko, Ivo ili Haris...domet je isti, a bosanskohercegovačko društvo, ovakvo kakvo jeste (mislim na sastav i kulturološku isprepletanost, ne na sistem i državno uređenje), da bi postalo dio savremenih evropskih i svjetskih tokova obrazovanja (sad mislim na školstvo), zahtijeva veći kapacitet i širinu uma (i spososbnosti i znanja) koju ovaj i njemu slični ne posjeduje.

Lično, ne vjerujem da na UNSA takav mentalni sklop nema konkurenciju, zainteresovanu za ovakav vid društvenog djelovanja koju trenutno vrši dotični mladi...pa i ne baš tako mladi....gospodin. Ima, mora je imati, samo je potrebno malo bolje potražiti i pokušati animirati studente da se više angažuju. Da se ja pitam, prva vrata na koja bih pokucala bio bi Filozofski fakultet i to Odsjek za filozofiju, sociologiju i tome slično...ne znam kako je u Sarajevu izvršena ta preraspodjela, ali mislim da je jasno na koji profil mislim.

Eto, toliko od mene što se ove teme tiče... ne vjerujem da ću imati išta više da dodam, dok se ne pojavi neko ko će misliti, a ne jahati.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 06/01/2017 18:01, edited 2 times in total.
spreca

#2071 Re: Zahiragić opet jaše

Post by spreca »

MOSALJOZE wrote:

Ne znam di bi pa evo tu... ja sam vjernica..al ovo meni vec djeluje zabrinjavajuce...

Sherbo,nisi upoznata sa likom i djelom Brace :mrgreen:
Ovog sto uci fatihu ako vide mesari ode on u gulas ili ako ga vide lovci nemEre se ni u jazbinu sakriti
jao_situacije

#2072 Re: Zahiragić opet jaše

Post by jao_situacije »

"igrač koji puca će dati gol, igrač koji ne puca nikad neće dati gol"

:lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2073 Re: Zahiragić opet jaše

Post by hrasno38 »

¤ jelena ¤ wrote:Opet će, istina, na Webometricso-voj ljestvici svjetskih sveučilišta Univerzitet Sarajevo biti čvrsto negdje oko impresivnog dvijehiljaditog mjesta, na prestižnom World University Rankings neće ga uopće biti, vrijedit će sarajevska diploma samo još za reciklažni papir, ali će studenti zato moći u džamije i crkve. Jebo sve statike i konstrukcije do posljednje.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: i kako da ti ove pretuzne cinjenice objasnis konjima koji popunjavaju ono sto se zove UNSA!!!!
Ajatolah_

#2074 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Ajatolah_ »

Ejs Braco zabrinjava. :lol:
HAVANA

#2075 Re: Zahiragić opet jaše

Post by HAVANA »

Ja sam nevjernik al ovaj me najmanje od svih zabrinjava. :lol:
Post Reply