Vlast odluči da riješi problem pasa lutalica, počnu psi lutalice nestajati sa gradskih ulica, niko ne bude uhapšen i sankcionisan i svima dobro.It_is_a_Leclerc wrote:Naslovnica wrote: DakleM, u apsolutno većinskom dijelu Evropei itekako postoji eutanazija (pa i u UK odakle nam dolazi Dogs Trust sa svojim nebulozama sterilisanja i vraćanja pasa na ulicu), ali eto, mi na Balkanu smo najpametniji. Nama trebaju zakoni drugačiji od ostatka Evrope i nama su našli, preko lobiranja ambasadora i korumpiranih političara, nametati nebuloze koje ne prolaze u normalnim evropskim državama?!
Bilo bi zanimljivo saznati koliko je to pasa do sada usvojio mr. Tomislav Tolušić?!![]()
![]()
U oktobru su usvojili zakon, i siguran sam da će već iduće godine vidjeti koliko su se zajebali s ovim zakonom.
Izlazak na proteste zbog azila u Prači (na kojem su upravo najviše insistirali ovi dog-profiteri i dog-paćenici) mi je apsolutno nebitan, što se mene tiče azil može biti, a i ne mora, bitno je da nema pasa na ulici.
Upravo ti dog-fanatici su najviše vremena provodili gore, pa eto vidimo do čega je sve to dovelo. Šta su radili gore, ako su psi u tako nehumanim uslovima kako se kaže?!
Ako će ih uklanjati šintori, lovci, ko god, ne interesuje me.
Psima koji nemaju vlasnika nije mjesto na ulici.
Isto tako, azil nije starački dom za pse nego mjesto gdje će biti tretirani, očišćeni, pelcovani i, ako budu imali sreće, usvojeni. Ako ne, nakon određenog vremena, propisanog zakonom, slijedi eutanazija. Tako je u svim normalnim državama.
Kraj priče.
Bože dragi koliko ste vi kontradiktorni i koliko ni sami ne znate šta hoćete.
Prvo kažete da ste za primjenu zakona, pa onda kažete "ne mora ni biti azil, bitno je da nema pasa", spominjete nekakve lovce i šintore (što bi bilo kršenje Krivičnog zakona, Zakona o lovstvu, Zakona o vatrenom oružju, povrh svega).
Drugo, ja se s vama slažem da psima nije mjesto na ulici. Mjesto im je, kako zakon i propisuje, u azilu u kojem postoje normalni uslovi i koji nisu prijetnja za ljudsko zdravlje. Na internetu imate sijaset materijala o stravičnim uslovima u Prači, gdje psi jedni druge jedu. To je strašno i nedopustivo.
Treće, vi stvarno, ali stvarno morate pročitati Zakon o kome ovdje diskutujemo. Dakle, nema ubijanja. I nema ga ni u Sarajevu, ni nigdje drugdje. Uvođenje takve prakse protivne Zakonu bi dovelo do tužbi.
Četvrto, eutanaziju, po zakonu, smije izvršiti samo veterinar, lijekovima propisanim veterinarskim normativima za bezbolnu smrt. Ako mislite da je to jeftino, vjerujte - nije. Uostalom, najveći zagovarači ovakvog zakona kakvog sad imamo su - veterinari. Pitajte ih slobodno.
Eto, toliko za ovaj put. Stojim vam na raspolaganju za sve eventualne nedoumice, ali stvarno morate prvo biti makar izdaleka upoznati s temom o kojoj se diskutuje, jer stvarno ispadate malo neozbiljni s ovim logičkim vratolomijama.
Kada vlasti redovno krše zakone i nanose štetu ljudima, mogu ih vala prekršiti kada to donosi korist.
Malo će ovi iz Dog's trusta galamiti, ali to će proći.
I to je rješenje.