Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#2051 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote: Otkud ti znas je li ko otisao podrzati proteste?
Pola sata pola sata
Oni koji su dežurali na forumu sigurno nisu. Nisu imali kad braneći forumsku liniju.
Jesi li vidio neke građane da su bili na onim prilozima?
Konkretno je jasko_ba otišao sa ekipom odnijeti hranu i piće onima koji su zapeli u kolonama i vanilla borcima.
Last edited by Tomahawk11 on 01/03/2018 22:50, edited 1 time in total.
riko-ga

#2052 Re: Blokada puteva

Post by riko-ga »

Evo da se javim ovdje sa samo jednim pitanjem.

Borac sam 92-95.RVI 60% I imal licnu invalidninu kao i ortopedski dodatak.Od prije dvije godine sam i u penziji.Najnizoj al je penzija.Znaci da se razumijemo ja to nisam trazo od drzave vec mi je to drzava dala po mom ranjavanju.Ovo iznosim da me ko nebi pogresno razumio.

Uz borce sam 100% al nisam za ovakav vid borbe.To je moj licni stav potom pitanju.

No mene nesto drugo interesuje.Svi traze taj spisak boraca.OK sutra se to i desi i objavi se.Ja ili bilo ko od nas pronadjemo neke sto znamo da nisu bili u ratu na tom spisku.Sta onda.Dali postoi zakon da te iste izvadi iz prava i izbaci sa spiska?Ako postoji volio bi znati za isti.

Bijim se da se time nece nista rijesiti.Treba po meni traziti uz objavu spiska i zakon o izvodjenju sa tog istoga spiska.Jer ce se desiti da ce se po forumu pricati vidi ovoga vidi onoga na spisku al se oni nece izbrisati sa tog spiska i nece im se oduzeti prava.Svi mi i danas znamo za neke lazne borce ili lazne RVI-e.I sta da ja kao jedinka uradim po tom pitanju.Kome da se obratim i kazem taj je lazni invalid.Jel to udruzenje,Opstina,kanton.Federacija.........I sta ce se desiti kada to prijavim?Mislim da je to kljucni problem o laznim borcima i invalidima.Nepostoji zakon da ih se izbrise iz tog prava.Ili ja ne znam za njega.Boracki dodatak bi dao ljudima sto su nezaposleni do njihovog eventualnog zaposljavanja ili onima sto nemaju uslove za penziju a nisu sposobni za rad.Oko ukidanje silni boracki udruzenja se valjda velika vecina slaze da treba ukinuti to jeste skinuti sa svi moguci budzeta pa neka se oni snalaze privatno i osnivaju koliko hoce.Dovoljno je jedno ili dva udruzenja i cao.
bosan

#2053 Re: Blokada puteva

Post by bosan »

Protiv boraca serendaju uglavnom oni koji nit su rata omirisali a ni ocevi im , jer da jesu imali bi malo razumijevanja . Ja opet kazem ovo sve je prekasno , borci su trebali odmah posle rata protestirat i blokirat . Sad ko jebe borce ljudi zaboravili i na rat i na strah i na moral i na sve .Drustvo podijeljeno na milion nacina . Ne znas ko su ti gori ovi tvoji ili njihovi . Kao borac ja bi sad trazio da se otvori novi registar u kojem ce biti imena ljudi koji vise nece nikad ratovat i da se taj registar uruci nasoj vlasti i svim neprijateljima , potencijalnim neprijateljima a i prijateljima . Mene je sramota spomenut da sam bio borac jer te automatski smatraju idiotom i nesposobnjakovicem .
Maraschino

#2054 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Sta kazu, zajebavamo se sa policijom. :roll:
supercali

#2055 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote: Otkud ti znas je li ko otisao podrzati proteste?
Pola sata pola sata
Oni koji su dežurali na forumu sigurno nisu. Nisu imali kad braneći forumsku liniju.
Jesi li vidio neke građane da su bili na onim prilozima?
Konkretno je jasko_ba otišao sa ekipom odnijeti hranu i piće onima koji su zapeli u kolonama i vanilla borcima.
Evo ja licno sam otisao juce na petlju vogoscansku i bio tamo nekih pola sata otprilike
palestinka

#2056 Re: Blokada puteva

Post by palestinka »

mishic wrote:invincible 1921 - Nije problem što hiljade i hiljade boraca koji su se istinski borili nije dobio ništa, čak ni preko reda ulazio i prolazio na šalterima i drugdje, nego je problem što hiljade i hiljade onih koji borbu ni vidjeli nisu, danas se predstavljaju kao borci, govore u ime boraca, manipulišu borcima, troše milione namijenjene borcima...
Kapiraš, nije problem što ja za četiri godine nisam ni tražio ni dobio ništa koliko je problem što neko drugi umjesto mene nastupa, govori, dobiva, troši... a smijao mi se u brk i smatrao me i nazivao budalom dok sam ja bio u rovu a on u podrumu ili švercovao...
Jesi li pokušao, ne provociram, nego okupis svoje, ima jos sigurno koji tako misle. Proceslhate svoju jedinicu, objavite ko je lazni ko pravi drugi se ugledaju, pa krenu I oni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2057 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote: Evo ja licno sam otisao juce na petlju vogoscansku i bio tamo nekih pola sata otprilike
Svaka ti čast :thumbup:
palestinka

#2058 Re: Blokada puteva

Post by palestinka »

hatemondays@ dobro si opisao. I shvatam, ali sve mislim kad bi se barem jedan lazni prokazao, uprli prstom u njega, da bi krenuo, pokrenulo se. Neka se I provuče neki na foru, ali barem poceti. Ljude nakvise boli nepravda .
supercali

#2059 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote: Evo ja licno sam otisao juce na petlju vogoscansku i bio tamo nekih pola sata otprilike
Svaka ti čast :thumbup:
Da se razumijemo ja nisam bas 100% za onaj nacin al da se ispune zahtjevi koje su postavili sam 10000% jer su rijetki koji imaju konkretne zahtjeve
Ukini ili udruzenja ili njihovo finansiranje
Objavi taj spisak boraca
I dodatak za nezaposlene borce
Taj dodatak je malo klimav jer bi bilo tu izvlacenja rada na crno i sl al ova prva 2 svako ko je za bolje sutra bi podrzao ovo

Sto se tice konkretne organizacije ne znam i moze biti svasta i da je neko od stranaka organizovao da su se sami digli pa kasnije neko izmanipulisao i sl u to necu da ulazim
Kikibombona

#2060 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote:
Kikibombona wrote:
A zasto ti obicni gradjani ne blokiraju institucije koje nas sistemski unistavaju, pljackaju i zaduzuju!??
Iz istoga razloga što nisu ni oni koji su ovdje punih usta branili proteste, a nisu izašli na iste.
Dobro je, ne puca.
Al da napišem da podržavam, valjaće.
Blokada ceste nije moja metoda, ali razumijem i podrzavam one kojima jeste. Nemam problem da me jadnici blokiraju. Ako mogu podnijeti da me vlast blokira 25 godina, sve nakon toga je sitnica na koju se necu ni pocesati.

Ne mogu se ni na koga naljutiti, sav bijes trosim na vlast. Jadnik sa tri gelera i 50km naknade mi nista nije kriv. Neka sve blokira, za sve krivicu prebacujem na aktuelnu vlast. I za jucerasnju blokadu je kriva vlast.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2061 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

palestinka wrote:hatemondays@ dobro si opisao. I shvatam, ali sve mislim kad bi se barem jedan lazni prokazao, uprli prstom u njega, da bi krenuo, pokrenulo se. Neka se I provuče neki na foru, ali barem poceti. Ljude nakvise boli nepravda .
Tako bi jedino moglo, ali na strani tih lažnih, kojih je sigurno puno, su i ovi iz sadašnjih udruženja, a i mnogi političari.
Uzajamna korist, ovi dobili guzovaču, za uzvrat glasovi kad dođe vrijeme izbora i svi sretni.
To što neki nesretni invalid ima 50 KM...to skoro nikog nije briga.
Federalna vlada se odmah ogradila. Nema para. Nemoguće. Nije za nas, to je kantonalni, opštinski nivo.
Ovi iz kantona galame kako nije njihov. Svi prebacili odgovornost na druge i eto ga.
Niko ništa nije ni obećao, a ne da će konkretno uraditi.
Osim Novalića koji je poručio da će na kraju policija sve rastjerati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2062 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote: Da se razumijemo ja nisam bas 100% za onaj nacin al da se ispune zahtjevi koje su postavili sam 10000% jer su rijetki koji imaju konkretne zahtjeve
Ukini ili udruzenja ili njihovo finansiranje
Objavi taj spisak boraca
I dodatak za nezaposlene borce
Taj dodatak je malo klimav jer bi bilo tu izvlacenja rada na crno i sl al ova prva 2 svako ko je za bolje sutra bi podrzao ovo

Sto se tice konkretne organizacije ne znam i moze biti svasta i da je neko od stranaka organizovao da su se sami digli pa kasnije neko izmanipulisao i sl u to necu da ulazim
Sve ok, samo ja ne vidim ko i kako će odgovoriti na ta pitanja.
Koliko god ona bila legitimna, nisam vidio da se iko konkretno počešao po guzici.
palestinka

#2063 Re: Blokada puteva

Post by palestinka »

riko-ga wrote:Evo da se javim ovdje sa samo jednim pitanjem.

Borac sam 92-95.RVI 60% I imal licnu invalidninu kao i ortopedski dodatak.Od prije dvije godine sam i u penziji.Najnizoj al je penzija.Znaci da se razumijemo ja to nisam trazo od drzave vec mi je to drzava dala po mom ranjavanju.Ovo iznosim da me ko nebi pogresno razumio.

Uz borce sam 100% al nisam za ovakav vid borbe.To je moj licni stav potom pitanju.

No mene nesto drugo interesuje.Svi traze taj spisak boraca.OK sutra se to i desi i objavi se.Ja ili bilo ko od nas pronadjemo neke sto znamo da nisu bili u ratu na tom spisku.Sta onda.Dali postoi zakon da te iste izvadi iz prava i izbaci sa spiska?Ako postoji volio bi znati za isti.

Bijim se da se time nece nista rijesiti.Treba po meni traziti uz objavu spiska i zakon o izvodjenju sa tog istoga spiska.Jer ce se desiti da ce se po forumu pricati vidi ovoga vidi onoga na spisku al se oni nece izbrisati sa tog spiska i nece im se oduzeti prava.Svi mi i danas znamo za neke lazne borce ili lazne RVI-e.I sta da ja kao jedinka uradim po tom pitanju.Kome da se obratim i kazem taj je lazni invalid.Jel to udruzenje,Opstina,kanton.Federacija.........I sta ce se desiti kada to prijavim?Mislim da je to kljucni problem o laznim borcima i invalidima.Nepostoji zakon da ih se izbrise iz tog prava.Ili ja ne znam za njega.Boracki dodatak bi dao ljudima sto su nezaposleni do njihovog eventualnog zaposljavanja ili onima sto nemaju uslove za penziju a nisu sposobni za rad.Oko ukidanje silni boracki udruzenja se valjda velika vecina slaze da treba ukinuti to jeste skinuti sa svi moguci budzeta pa neka se oni snalaze privatno i osnivaju koliko hoce.Dovoljno je jedno ili dva udruzenja i cao.
Dobro pitanje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2064 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote:
Blokada ceste nije moja metoda, ali razumijem i podrzavam one kojima jeste. Nemam problem da me jadnici blokiraju. Ako mogu podnijeti da me vlast blokira 25 godina, sve nakon toga je sitnica na koju se necu ni pocesati.

Ne mogu se ni na koga naljutiti, sav bijes trosim na vlast. Jadnik sa tri gelera i 50km naknade mi nista nije kriv. Neka sve blokira, za sve krivicu prebacujem na aktuelnu vlast. I za jucerasnju blokadu je kriva vlast.
Nisam se ni ja naljutio, ali bogme majka/otac nekog maloljetnog djeteta na Ivanu jeste.
I zamjeram onoj oficirki kad kaže da je nije briga za one koji su u kolonama i mrznu se. Prije toga poziva građane da se pridruže.
Zar to nije kontroverzno?
I napasti reportersku ekipu....pa kako da se čuje njihov glas?
A da se ja pitam, raspusti sve i napravi jedinstven registar, pa ko je i gdje bio, daj mu tako.
Al se ne pitam, a ne pitaš ni ti. Oni koji se pitaju, oni ovaj labirint neće nikad srušiti.
palestinka

#2065 Re: Blokada puteva

Post by palestinka »

Tomahawk11 wrote:
palestinka wrote:hatemondays@ dobro si opisao. I shvatam, ali sve mislim kad bi se barem jedan lazni prokazao, uprli prstom u njega, da bi krenuo, pokrenulo se. Neka se I provuče neki na foru, ali barem poceti. Ljude nakvise boli nepravda .
Tako bi jedino moglo, ali na strani tih lažnih, kojih je sigurno puno, su i ovi iz sadašnjih udruženja, a i mnogi političari.
Uzajamna korist, ovi dobili guzovaču, za uzvrat glasovi kad dođe vrijeme izbora i svi sretni.
To što neki nesretni invalid ima 50 KM...to skoro nikog nije briga.
Federalna vlada se odmah ogradila. Nema para. Nemoguće. Nije za nas, to je kantonalni, opštinski nivo.
Ovi iz kantona galame kako nije njihov. Svi prebacili odgovornost na druge i eto ga.
Niko ništa nije ni obećao, a ne da će konkretno uraditi.
Osim Novalića koji je poručio da će na kraju policija sve rastjerati.
Kantonalni nivo moze, jer je Federacija prebacila odgovornost da mogu raspolagati
Novcem uz nadgledanje tako da im ne pije vode ta prica, to je kantonalni nivo. Zapetljano jeste, isprepleli se I politicari I laznjaci, ne znam opet kriticna masa pravih boraca treba izvuci se iz sjene, I onih koji imaju posao, da se bore za one koji nemaju. Udruziti se po toj liniji, izloziti se, ali reci dosta ne mogu vise, znam da taj I taj nije, a ovaj se jeste borio. Insistirati da tih 1600 udruzenja dostavi clanove, gdje, kad, koliko svaki clan bio. I traziti isklucenje iz regi s tra I I bilo kakvih primanja po toj osnovi za koga se itvrdi da je laznjak.
Kikibombona

#2066 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote:
Kikibombona wrote:

Nisam se ni ja naljutio, ali bogme majka/otac nekog maloljetnog djeteta na Ivanu jeste.
I zamjeram onoj oficirki kad kaže da je nije briga za one koji su u kolonama i mrznu se. Prije toga poziva građane da se pridruže.
Zar to nije kontroverzno?
I napasti reportersku ekipu....pa kako da se čuje njihov glas?
A da se ja pitam, raspusti sve i napravi jedinstven registar, pa ko je i gdje bio, daj mu tako.
Al se ne pitam, a ne pitaš ni ti. Oni koji se pitaju, oni ovaj labirint neće nikad srušiti.
Da sam zaglavio u koloni psovao bi Novalica i ostale smradove, ne jadnike koje je muka natjerala da stoje na -15. Devet mjeseci strajkuju pred vladom, mogli su tamo pocrkati, nista se ne bi desilo.

A ja danas, prolazim pored jednog borackog udruzenja, izlazi lolo, zakljucava vrata prostora i ulazi u skupocjenog terenca (udruga preko puta biroa u Zenici)...

S druge strane, moj komsija, demobilisani borac, sa 40 godina radnog staza (od toga 10-15 godina neuplaceno), ima primanja u iznosu 0km, pa je prisiljen prodavati cigare na -10 kako bi zaradio par maraka...

I kako biti bijesan na te ljude?

Za sve mi je kriva vlast. 570 000 registrovanih boraca i 1 700 borackih udruzenja. Majku im jebem u zvalje, kradu moje pare kako bi finansirali SDA-HDZ biracko tijelo...

Vlast upravo zeli da prosjecan Bosanac jebe mater jadniku koji prima 50km boracku naknadu za gelere koje je primio braneci njihove guzice, pri tome se danima smrzavajuci na minusima u blatnjavim rovovima.

Mene ovako da neko izradi, bio bih 100 puta radikalniji, pa neka sve ide u pm.
Last edited by Kikibombona on 01/03/2018 23:23, edited 1 time in total.
supercali

#2067 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Pa to bi bio rat izmedju laznjaka i pravih kao izmedju hamasa i hezbolaha
Maraschino

#2068 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

riko-ga wrote:Evo da se javim ovdje sa samo jednim pitanjem.

Vidi ovo, prva polovina maja '92.god. Sjedimo u jednoj komandi i cujemo ispaljenje jednog metka ali tu negdje blizu. Odmah se cuje jaukanje i izadjemo vani da vidimo sta se desava. Sta je bilo, pitamo ovog na strazi? Kaze, ranio se onaj mitraljezac ispred ulaza u kucu(gdje su bili smjesteni). Zovite ovoga iz saniteta i neka ga prevezu do ambulante. Izvrsio samoranjavanje(iz stotinu razloga njemu znanih). Nacinjen zapisnik i vec zaboravljen incident. Nakon deset godina slucajno sretnem nekoga iz te jedinice i rijec po rijec taj borac je ratni vojni invalid i prima penziju. Kako? Vjerovatno mu neko izdao potvrdu da je ranjen na liniji a nije samoranjavanje. Sta tu uraditi? Unistiti covjeku zivot jer ce ostati i bez te crkavice. je li posteno? Nije ali sa neke ljudske strane precutali smo svi mi koji smo to znali.
Vjerujem da je takvih slucajeva bilo na desetine ako ne i hiljade.
hatemondays

#2069 Re: Blokada puteva

Post by hatemondays »

Znam sve nazalost taj problem laznih pripadnika ARBiH se vuce jos od '93, vrlo tesko ce to ohrndali borci kao ja popraviti sve ali moze se poceti recimo sa jednim udruzenju po Kantonu pa cemo cesljati onda. Sta ja znam ko se rokao na Otesu, Dobrinji, Olovu kad ne znam ko je bio zajedno sa mnom na Sjenickoj kosi, Grdonju, Zmajevcu ili Spicastoj stijeni.
I zamolio bih ove sto prozivaju borce koji su bili 12 mjesece i manje u ARBiH, nije fer prozivati momke koji su napunili 18 recimo '94 i sad eto ko oni trebaju da se stide koliko su bili ucesnici u ratu. Navescu primjer mog rahmetli komsije Ibre, dijete napunilo 18, otisao na liniju i poslije 3 mjeseca poginuo na liniji. Moramo biti oprezni kad pricamo o malim ali velikim ljudeskarama kao moj mali komsija.
Tesko je citati iz daljine rijeci koji pojedini pisu o braniocima ali tako je kako je valja se boriti i u miru. Ovim smrdljivim politicarima treba hebati nanu a za ostatak cemo se dogovoriti, vjerujem da vecina ovih laznih je u bliskim odnosima sa onima koji odlucuju o sudbini ljudi u BiH.

A o beneficijama veterana navescu jedan primjer koliko druge drzave brnu o svojima vojnicima ne BRANIOCIMA. Zena porucnik bila u Iraku vratila se i nesto joj zasmetale rodjene fone koje nosi citav zivot i dobije od drzave 24 milje dolara do uveca sise. I niko da pisne zena bila u ratu i tisu kod nas bi bio smak svijeta.
Kikibombona

#2070 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

supercali wrote:Pa to bi bio rat izmedju laznjaka i pravih kao izmedju hamasa i hezbolaha
Borci koje sam sinoc gledao na N1 su mrtva sirotinja. To je mogao vidjeti svako ko ima oci i mrvicu ljudskosti u sebi.

Mozda ih neko koristi za svoje ciljeve, Fahro, Hrvati iz ŠB, neko treci, ali je neosporno da su ti ljudi UGROZENI. Pa sta onda, ako ih podrzava Fahro, radi nekih svojih interesa, treba pustiti da pocrkaju od gladi?

Ovdje su mnogi pisali u fazonu, zasto se borci ne obracunaju sa kriminalcima koji predstavljaju boracka udruzenja!???
Kako vas nije sramota to pitati?

Zasto se gradjani Sarajeva nisu obracunali sa ubicama Denisa Mrnjavca?
Zasto se gradjani Sarajeva ne obracunaju sa sarajevskim kriminalcima?

Nece zato sto su miroljubivi i ne zele imati probleme sa kriminalcima, jednako kao ovi borci. Svi mi tolerisemo kriminalce, one u uredima i na ulici, ne samo borci. Kriminalce treba loviti vlast a ne gradjani.

Problem je sto nasu vlast cine kriminalci i zato imamo ovo sto imamo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2071 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote:
Da sam zaglavio u koloni psovao bi Novalica i ostale smradove, ne jadnike koje je muka natjerala da stoje na -15. Devet mjeseci strajkuju pred vladom, mogli su tamo pocrkati, nista se ne bi desilo.

A ja danas, prolazim pored jednog borackog udruzenja, izlazi lolo, zakljucava vrata prostora i ulazi u skupocjenog terenca (udruga preko puta biroa u Zenici)...

S druge strane, moj komsija, demobilisani borac, sa 40 godina radnog staza (od toga 10-15 godina neuplaceno), ima primanja u iznosu 0km, pa je prisiljen prodavati cigare na -10 kako bi zaradio par maraka...

I kako biti bijesan na te ljude?

Za sve mi je kriva vlast. 570 000 registrovanih boraca i 1 700 borackih udruzenja. Majku im jebem u zvalje, kradu moje pare kako bi finansirali SDA-HDZ biracko tijelo...

Vlast upravo zeli da prosjecan Bosanac jebe mater jadniku koji prima 50km boracku naknadu za gelere koje je primio braneci njihove guzice, pri tome se danima smrzavajuci na minusima u blatnjavim rovovima.

Mene ovako da neko izradi, bio bih 100 puta radikalniji, pa neka sve ide u pm.
Nisu ih psovali ni oni u kolonama, mnogi su čak rekli da podržavaju protest.
Ja im mogu samo prigovoriti za slabu organizovanost.

Slažem se, psovanje majke iza anonimnog nicka je jadno.
Ne radiš ništa konkretno, ali psuješ majku iza tople peći.
golman

#2072 Re: Blokada puteva

Post by golman »

Mene zanima samo jedna stvar:

Da li borci imaju rezervni plan?

Šta raditi ako ovi ne prihvate zahtjeve?
(kao što i nisu)
palestinka

#2073 Re: Blokada puteva

Post by palestinka »

hatemondays wrote:
Znam sve nazalost taj problem laznih pripadnika ARBiH se vuce jos od '93, vrlo tesko ce to ohrndali borci kao ja popraviti sve ali moze se poceti recimo sa jednim udruzenju po Kantonu pa cemo cesljati onda. Sta ja znam ko se rokao na Otesu, Dobrinji, Olovu kad ne znam ko je bio zajedno sa mnom na Sjenickoj kosi, Grdonju, Zmajevcu ili Spicastoj stijeni.
I zamolio bih ove sto prozivaju borce koji su bili 12 mjesece i manje u ARBiH, nije fer prozivati momke koji su napunili 18 recimo '94 i sad eto ko oni trebaju da se stide koliko su bili ucesnici u ratu. Navescu primjer mog rahmetli komsije Ibre, dijete napunilo 18, otisao na liniju i poslije 3 mjeseca poginuo na liniji. Moramo biti oprezni kad pricamo o malim ali velikim ljudeskarama kao moj mali komsija.
Tesko je citati iz daljine rijeci koji pojedini pisu o braniocima ali tako je kako je valja se boriti i u miru. Ovim smrdljivim politicarima treba hebati nanu a za ostatak cemo se dogovoriti, vjerujem da vecina ovih laznih je u bliskim odnosima sa onima koji odlucuju o sudbini ljudi u BiH.

A o beneficijama veterana navescu jedan primjer koliko druge drzave brnu o svojima vojnicima ne BRANIOCIMA. Zena porucnik bila u Iraku vratila se i nesto joj zasmetale rodjene fone koje nosi citav zivot i dobije od drzave 24 milje dolara do uveca sise. I niko da pisne zena bila u ratu i tisu kod nas bi bio smak svijeta.
:thumbup: :thumbup:
bogoljub

#2074 Re: Blokada puteva

Post by bogoljub »

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2075 Re: Blokada puteva

Post by bitanga_sa_otesa »

Maraschino wrote: Izvrsio samoranjavanje(iz stotinu razloga njemu znanih).
Vjerujem da je takvih slucajeva bilo na desetine ako ne i hiljade.
licno poznajem jednu klocinu koji je sebi pucao u noge u dva navrata, da ne ide na liniju...nosao fixatore,satro ranjen....ne znam jedino jel se okoristio po tom pitanju,nisam ga vidio 15-tak godina...
Locked