Tomahawk11 wrote:Kikibombona wrote:
Blokada ceste nije moja metoda, ali razumijem i podrzavam one kojima jeste. Nemam problem da me jadnici blokiraju. Ako mogu podnijeti da me vlast blokira 25 godina, sve nakon toga je sitnica na koju se necu ni pocesati.
Ne mogu se ni na koga naljutiti, sav bijes trosim na vlast. Jadnik sa tri gelera i 50km naknade mi nista nije kriv. Neka sve blokira, za sve krivicu prebacujem na aktuelnu vlast. I za jucerasnju blokadu je kriva vlast.
Nisam se ni ja naljutio, ali bogme majka/otac nekog maloljetnog djeteta na Ivanu jeste.
I zamjeram onoj oficirki kad kaže da je nije briga za one koji su u kolonama i mrznu se. Prije toga poziva građane da se pridruže.
Zar to nije kontroverzno?
I napasti reportersku ekipu....pa kako da se čuje njihov glas?
A da se ja pitam, raspusti sve i napravi jedinstven registar, pa ko je i gdje bio, daj mu tako.
Al se ne pitam, a ne pitaš ni ti. Oni koji se pitaju, oni ovaj labirint neće nikad srušiti.
Da sam zaglavio u koloni psovao bi Novalica i ostale smradove, ne jadnike koje je muka natjerala da stoje na -15. Devet mjeseci strajkuju pred vladom, mogli su tamo pocrkati, nista se ne bi desilo.
A ja danas, prolazim pored jednog borackog udruzenja, izlazi lolo, zakljucava vrata prostora i ulazi u skupocjenog terenca (udruga preko puta biroa u Zenici)...
S druge strane, moj komsija, demobilisani borac, sa 40 godina radnog staza (od toga 10-15 godina neuplaceno), ima primanja u iznosu 0km, pa je prisiljen prodavati cigare na -10 kako bi zaradio par maraka...
I kako biti bijesan na te ljude?
Za sve mi je kriva vlast. 570 000 registrovanih boraca i 1 700 borackih udruzenja. Majku im jebem u zvalje, kradu moje pare kako bi finansirali SDA-HDZ biracko tijelo...
Vlast upravo zeli da prosjecan Bosanac jebe mater jadniku koji prima 50km boracku naknadu za gelere koje je primio braneci njihove guzice, pri tome se danima smrzavajuci na minusima u blatnjavim rovovima.
Mene ovako da neko izradi, bio bih 100 puta radikalniji, pa neka sve ide u pm.