Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Walther

#2051 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Ali Kemal wrote:
Banksy wrote:Svi koji tvrde da je trebalo ostati u krnjatku, morao bi i pojasniti kako bi to izgledao život u toj Velikoj Srbiji, ko, šta, gdje, kako, s kim, s bar 20god. perspektivom života i društva.
Prvo ne slažem se sa terminom Velika Srbija, medjutim odgovor na tvoje pitanje je jako lako dati.
Oko 100 000 ljudi bi imalo život, koji su izgubili i za njih je završena sva priča. :oops: Znači mogli bi da raspravljamo ko, šta, gdje, kako su prošli tih 100 000 ljudi, ovako njima nije ni data šansa da prožive život u miru i da umiru od bilo čega, ali ne od metka i granate.

Što se tiče raseljenih tu je već stanje lapo-lapo, mnogi su sretni jer su se dokopali ŠveCke, Amerike, Austrije, Australije, Kanade, Švice, Danske, Njemačke, Holandije itd itd najliberlanijih i naprednijih zemalja na svijetu i još u dijaspori glasaju redovno za SDA :D
Šta će im bolje :oops:
Znaci Bosnjaci bi u rat sa HR prosli sa 0 zrtava? Na Kosovu isto 0. Sa Crnogorcima? Koliko zrtva bi palo u ratu sa Bosnjacima koji ne zele robavati Srbima? 0? To bi se ceskali po .. dok Srbi ratuju ili neka vrsta magije? Alija je odgovoran za 100.000 mrtvih. U biti je on prislio Srbe da ubijaju... Moralo se! Koliko se sjecam Bosnjaci koji su se borili u redovima "VRS" ili "VS" nisu prosli bas najbolje al eto...
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2052 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Woody »

PM72 wrote:Ja prozivam samo one dijasporce koji meni i ostalim spočitavaju zalaganje za nekakvom velikom Srbijom a isti imaju državljanstvo recimo velike Britanije.
A nemaju ništa ni sproću Velikih Antila :wink: A mi smo, jel'te, svemu Velikom rekli istorijsko NE! Uključujući i Veliku Libijsku Džamahiriju (bar smo to na vrijeme ;-) - a ne bi ni to da Slobo i Gadafi nisu jedan drugog samozadovoljavali)

Pozdrav domovini :thumbup:
Walther

#2053 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Woody wrote:
PM72 wrote:Ja prozivam samo one dijasporce koji meni i ostalim spočitavaju zalaganje za nekakvom velikom Srbijom a isti imaju državljanstvo recimo velike Britanije.
A nemaju ništa ni sproću Velikih Antila :wink: A mi smo, jel'te, svemu Velikom rekli istorijsko NE! Uključujući i Veliku Libijsku Džamahiriju (bar smo to na vrijeme ;-) - a ne bi ni to da Slobo i Gadafi nisu jedan drugog samozadovoljavali)

kako raja na stormfrontu? ovjde haman pun "salon"
Ali Kemal

#2054 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Walther wrote:
Ali Kemal wrote:
Banksy wrote:Svi koji tvrde da je trebalo ostati u krnjatku, morao bi i pojasniti kako bi to izgledao život u toj Velikoj Srbiji, ko, šta, gdje, kako, s kim, s bar 20god. perspektivom života i društva.
Prvo ne slažem se sa terminom Velika Srbija, medjutim odgovor na tvoje pitanje je jako lako dati.
Oko 100 000 ljudi bi imalo život, koji su izgubili i za njih je završena sva priča. :oops: Znači mogli bi da raspravljamo ko, šta, gdje, kako su prošli tih 100 000 ljudi, ovako njima nije ni data šansa da prožive život u miru i da umiru od bilo čega, ali ne od metka i granate.

Što se tiče raseljenih tu je već stanje lapo-lapo, mnogi su sretni jer su se dokopali ŠveCke, Amerike, Austrije, Australije, Kanade, Švice, Danske, Njemačke, Holandije itd itd najliberlanijih i naprednijih zemalja na svijetu i još u dijaspori glasaju redovno za SDA :D
Šta će im bolje :oops:
Znaci Bosnjaci bi u rat sa HR prosli sa 0 zrtava? Na Kosovu isto 0. Sa Crnogorcima? Koliko zrtva bi palo u ratu sa Bosnjacima koji ne zele robavati Srbima? 0? To bi se ceskali po .. dok Srbi ratuju ili neka vrsta magije? Alija je odgovoran za 100.000 mrtvih. U biti je on prislio Srbe da ubijaju... Moralo se! Koliko se sjecam Bosnjaci koji su se borili u redovima "VRS" ili "VS" nisu prosli bas najbolje al eto...
To niko ne zna, ali se zna da je 100 000 izgubilo živote, ako želiš već da nagadjaš prebroj poginule Crnogorce pa uporedi :oops:
Walther

#2055 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

U biti zna jer je bilo Bosnjaka u redovima "VRS" i "VS".... Tragicne price... I ne govorimo o "obicnim vojnicima" vec o junacinama. Svi po redu su na kraju dobili prst u ... A neki i metak u potiljak. Crnogrci su izasli zbog nacionalnih manjina. Ako izbacis manjine iz price (KOS i to) onda Crnogorci puse referendum ili ulaze u rat.

Kako bi ti izbjegao rat sa HR kao dio te "krnje Jugoslavije"? Kakav bi bio polozaj Bosnjaka gdje Srbi kontrolisu zapadno i istocnu granicu?
Woody

#2056 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Woody »

Walther wrote:U biti zna jer je bilo Bosnjaka u redovima "VRS" i "VS".... Tragicne price... I ne govorimo o "obicnim vojnicima" vec o junacinama. Svi po redu su na kraju dobili prst u ... A neki i metak u potiljak. Crnogrci su izasli zbog nacionalnih manjina. Ako izbacis manjine iz price (KOS i to) onda Crnogorci puse referendum ili ulaze u rat.

Kako bi ti izbjegao rat sa HR kao dio te "krnje Jugoslavije"? Kakav bi bio polozaj Bosnjaka gdje Srbi kontrolisu zapadno i istocnu granicu?
Nešto kao Jovan Divjak?
PM72

#2057 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Walther wrote:
Woody wrote:

kako raja na stormfrontu? ovjde haman pun "salon"
Moj Woody,
Walter ti je u stvari ilegalac Armije BiH a državljanstva BiH se ko fol odrekao.Poslao je u Bosnu šleper suza i borcima pregršt selama.Ne bi me čudilo da ga stave na spisak "pokretača otpora".Ovdje se zalaže kao malo ko.
nosara

#2058 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Walther wrote:U biti zna jer je bilo Bosnjaka u redovima "VRS" i "VS".... Tragicne price... I ne govorimo o "obicnim vojnicima" vec o junacinama. Svi po redu su na kraju dobili prst u ... A neki i metak u potiljak. Crnogrci su izasli zbog nacionalnih manjina. Ako izbacis manjine iz price (KOS i to) onda Crnogorci puse referendum ili ulaze u rat.

Koliko je sandzackih Bosnjaka poginulo u srpskim vojskama po exYu...? Konkretno...
Woody

#2059 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Woody »

PM72 wrote:Moj Woody,
Walter ti je u stvari ilegalac Armije BiH a državljanstva BiH se ko fol odrekao.Poslao je u Bosnu šleper suza i borcima pregršt selama.Ne bi me čudilo da ga stave na spisak "pokretača otpora".Ovdje se zalaže kao malo ko.
Nemoj tako @paša... Pa bar je napravio gigantski panel: "SARAJEVČANI MI SMO UZ VAS!" Trud je trud ;-)
PM72

#2060 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Komadant srpske artiljerije na Trebeviću zvao se Izet Golić iz Rogatice.Do skora je bio direktor centrotransa u Rogatici.
Drinski

#2061 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

još, mlatite gluposti. :lol: :lol:
PM72

#2062 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Može biti da su gluposti ali su istinite!
Drinski

#2063 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

Daj, PM72, ajd ovi iz RS sto su navrli, razumijem i ove sto ko fol nisu nacionalisti, ali bar tebi jos svrake popile mozak nisu, pa mozes da kazes: da ima crno, bijelo i sivo.
nosara

#2064 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Drinski wrote:Daj, PM72, ajd ovi iz RS sto su navrli, razumijem i ove sto ko fol nisu nacionalisti, ali bar tebi jos svrake popile mozak nisu, pa mozes da kazes: da ima crno, bijelo i sivo.
Pa upravo to i govori... :lol:
Last edited by nosara on 27/01/2016 15:11, edited 1 time in total.
PM72

#2065 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Ti nisi znao za Izeta Golića,tvog istočnjaka iz Rogatice? On i brat su prvi nosili kokarde...
Drinski

#2066 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

nosara wrote:
Drinski wrote:Daj, PM72, ajd ovi iz RS sto su navrli, razumijem i ove sto ko fol nisu nacionalisti, ali bar tebi jos svrake popile mozak nisu, pa mozes da kazes: da ima crno, bijelo i sivo.
Pa upravo ti i govori... :lol:
Pa nosara, znas sta ja mislim o tebi....
nosara

#2067 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Drinski wrote:
nosara wrote:
Boli me kurac...
Drinski

#2068 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

PM72 wrote:Ti nisi znao za Izeta Golića,tvog istočnjaka iz Rogatice? On i brat su prvi nosili kokarde...
ma jok, pa ne mogu ja znati sav svijet iz POdrinja.
Drinski

#2069 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

nosara wrote:
Drinski wrote:
nosara wrote:
Boli me kurac...
pa sta onda hoces od mene :lol: :lol: :lol:
malimbi

#2070 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

PM72 wrote:Komadant srpske artiljerije na Trebeviću zvao se Izet Golić iz Rogatice.Do skora je bio direktor centrotransa u Rogatici.

Super dokaz da je samo onaj ne-srbin koji je bio spreman da ubija druge ne-srbe u ime Velike Srbije imao buducnost u toj stvorevini.

I ne odgovori ti meni , odkud tebi struja u opkoljenom Sarajevu: prioritet, izvor nafte za agregat ili kamara para za kupovinu iste ;-)
PM72

#2071 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Proguglaj malo njegovo ime pa ćeš vidjeti njegovo svjedočenje u hagu kad je bio svjedok odbrane komadanta SRK...
malimbi

#2072 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

PM72 wrote:Ti nisi znao za Izeta Golića,tvog istočnjaka iz Rogatice? On i brat su prvi nosili kokarde...
Ako ga vec ti znas pozdravi ga sljedeci put kada ga vidis :kiss:
Drinski

#2073 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

PM72 wrote:Proguglaj malo njegovo ime pa ćeš vidjeti njegovo svjedočenje u hagu kad je bio svjedok odbrane komadanta SRK...
Ne vidim zasto bih ja to radio, pa tebe je gađao a ne mene. Ti smatras da smo valjda svi trebali biti takvi, sta li..
Woody

#2074 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Woody »

A ja... Mal' ne zaboravih rijeti...

Svi oni koji su ubjeđeni da je BiH MORALA stati 92-e uz CROvatsku protiv Srba imaju selame i bezgraničnu podršku Udruženja zarobljenih - Heliodrom i Dretelj, Udruženja prognanih Bošnjaka iz Stoca, Čapljine, Kiseljaka... kao i Porodica ubijenih i nestalih Ahmići '93

Mahsuz Selam!
nosara

#2075 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

nosara wrote:

Koliko je sandzackih Bosnjaka poginulo u srpskim vojskama po exYu...? Konkretno...
Ima li valtera gdje, u nekoj rupi...?
Locked