Sirija vol. 2

Locked
Kaligula I

#2051 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Black swan wrote:
Kaligula I wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Meni je drago da je Putin kosmopolita i da se zalaže za međunaradno pravo koje tako zdušno i bezpogovonro poštuje. Tu priči ne bi prodao ni djeci u vrtiću. Jadni su tvoji pogledi i shvatanja kada ti je Putin uzor slobode.

...pa ti se pozivas na licemjera, a ne ja...zasto mjenjas temu?...jadan ti i tvoji uzori...
zar si se tek susreo s drvosjecom :mrgreen:
uopce ne shvatam sto zeli postici u komuniciranju :mrgreen: redovito odustajem u natezanjima s njim i njemu slicnim nije los lik ali eto
naporan malo kao kiki :mrgreen:
...da ti pravo kazem ni ja...s njim sam samo sam jednom imao verbalni duel...da, bio je naporan i tada, ali primjecujem da mu se stanje pogorsalo :D ...u pravu si...osjecam dobronamjernost kod ljudi i hvala na svajetu...poslusat cu te...
Maystor

#2052 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:
joe_black wrote:Mislim da ce jedini rezultat ovoga biti: Adiooo umjerena opozicijo...
Turci su ucinili medvjedju uslugu pobunjenicima i posebno Turkmenima. Al haj ti to ovim islamistima na forumu objasni, oni drkaju radi oborenog jednog aviona... a to sto ce ovi najmanje duplo zesce rokati i razoriti turkmenska sela, to nema veze.
To se podrazumijeva, pitanje je samo šta još ide u paketu?
Nakon početnih umjerenih izjava, oland se u obuminom zagrljaju osokolio i obrušio na Rusiju, kaže da pod hitno moraju prestati sa napadima na umjerene teroriste i fokusirati se samo na idil.
Mislim da je ovaj incident pomno isplaniran i tempiran. Rusija svaki dan dejstvuje na tom području, šta su čekali? Olandova najava da će sa Putinom zajedno krenuti na isil se cionistima i nije baš svidjela.

U međuvremenu, rusi prže turkmene, jebaće im majku majčinu

Image
sarajevoxxxx

#2053 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: U osnovi ne postoji mlako i žestoko rokanje. Ne možeš biti malo trudan.Rusi su stali na stranu masovnog ubice, koji je roko i mlako i žestoko. Rat je a u ratu svi ginu. Sasvim druga stvar što su se Rusi uživili u ulogu supersile, i mislili ne smije nama niko ništa. Ko se maća hvata od mača i strada.
Eno ga sad... :D

Pa ti si milion puta plakao kako Asad zestoko roka. :lol:
Kakve veze ima osuda ubijanja civila sa time o čemu govoriš? Sirijci nemaju šta izgubiti, Rusi i te kako imaju.
Drvosjeca iz Dejcica

#2054 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kaligula I wrote:
...da ti pravo kazem ni ja...s njim sam samo sam jednom imao verbalni duel...da, bio je naporan i tada, ali primjecujem da mu se stanje pogorsalo :D ...u pravu si...osjecam dobronamjernost kod ljudi i hvala na svajetu...poslusat cu te...
:lol: Kaligula i Black swan presmješna dvojica likova k'o dvije tetke koji nemaju argumenta. Nemojte bezveze off topic na ovoj temi, ako imate šta konkretno bujrum na PP. :wink:
DuckZz

#2055 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Pobunjenici zauzeli Al Tanf granični prijelaz u oblasti Homsa
MMM1977

#2056 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Pa ko bi im vjerovao kada se direktori tih agencija zapošljavaju po stranačkoj i vjerskoj liniji. Eto najbolji prijer je Zubac koji je u SIPI zastupao interese prvo svoje stranke i šefa pa entiteta iz kojeg dolazi, naroda, pa tek onda možda i države ali samo ako je to opet u interesu ovog prvog. OSA isto tako. :oops:
Čelendžer im vjeruje.
dragma
Vozim: Pješe

#2057 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:
Ne možeš biti malo trudan.
:lol: :lol: :thumbup:
Danguba

#2058 Re: Sirija vol. 2

Post by Danguba »

Maystor wrote:
To se podrazumijeva, pitanje je samo šta još ide u paketu?
Nakon početnih umjerenih izjava, oland se u obuminom zagrljaju osokolio i obrušio na Rusiju, kaže da pod hitno moraju prestati sa napadima na umjerene teroriste i fokusirati se samo na idil.
Mislim da je ovaj incident pomno isplaniran i tempiran. Rusija svaki dan dejstvuje na tom području, šta su čekali? Olandova najava da će sa Putinom zajedno krenuti na isil se cionistima i nije baš svidjela.

U međuvremenu, rusi prže turkmene, jebaće im majku majčinu

Image
To se zove odmazda.
Isto su cetnici tako radili pa se cude brojnom stanju u den Haagu.
MMM1977

#2059 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Turkmeni su dio ISILA ili Nusre?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2060 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:Nusra i Islamski front napadaju Efrin, vjerovatno po nalogu iz Turske!

Udarili su u zid!
:lol: Erdogan lično naredio. :lol:
uvjeren sam, da po svemu sudeći, nema nikakve sumnje u to
Drvosjeca iz Dejcica

#2061 Re: Sirija vol. 2

japin_mutapi wrote:
Kikibombona wrote:Nusra i Islamski front napadaju Efrin, vjerovatno po nalogu iz Turske!

Udarili su u zid!
:lol: Erdogan lično naredio. :lol:
uvjeren sam, da po svemu sudeći, nema nikakve sumnje u to
Ako ti tako kažeš nemamo razloga da ti ne vjerujemo.
salik79

#2062 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
joe_black wrote:Mislim da ce jedini rezultat ovoga biti: Adiooo umjerena opozicijo...
Turci su ucinili medvjedju uslugu pobunjenicima i posebno Turkmenima. Al haj ti to ovim islamistima na forumu objasni, oni drkaju radi oborenog jednog aviona... a to sto ce ovi najmanje duplo zesce rokati i razoriti turkmenska sela, to nema veze.
U osnovi ne postoji mlako i žestoko rokanje. Ne možeš biti malo trudan.Rusi su stali na stranu masovnog ubice, koji je roko i mlako i žestoko. Rat je a u ratu svi ginu. Sasvim druga stvar što su se Rusi uživili u ulogu supersile, i mislili ne smije nama niko ništa. Ko se maća hvata od mača i strada.

Koja je razlika između maĆa i maČa?! :-? Inače, la kukarača :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2063 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

jefferson wrote: Kao sto sam vec rekao, bili je pitanje dana kada ce neko oboriti njihove avione. Rusi igraju na kartu: ma nece ba nama niko nista, nesmiju.
S druge strane, Turci imaju SOP, ali to ti je kao akda sam ja kupio kucu i pitao graditelja kako u veseraju, koji je na spratu, nema odvod u slucaju da masina procuri. kaze on: po kodu ove opstine, to nemora biti. A reko sta je sa zdravim razumom i logikom?
Znaci SOP je jedno, zdrav razum i uzdrzavanje od vodjenja politike po principu ko je veci baja je nesto drugo.
oprostite na pitanje - šta je SOP
Drvosjeca iz Dejcica

#2064 Re: Sirija vol. 2

japin_mutapi wrote:
jefferson wrote: Kao sto sam vec rekao, bili je pitanje dana kada ce neko oboriti njihove avione. Rusi igraju na kartu: ma nece ba nama niko nista, nesmiju.
S druge strane, Turci imaju SOP, ali to ti je kao akda sam ja kupio kucu i pitao graditelja kako u veseraju, koji je na spratu, nema odvod u slucaju da masina procuri. kaze on: po kodu ove opstine, to nemora biti. A reko sta je sa zdravim razumom i logikom?
Znaci SOP je jedno, zdrav razum i uzdrzavanje od vodjenja politike po principu ko je veci baja je nesto drugo.
oprostite na pitanje - šta je SOP
Znaš šta je i kako naredio Erdogan a ne znaš šta je SOP. *ebem li ti znanje tvoje. :mrgreen:
Kikibombona

#2065 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:Turkmeni su dio ISILA ili Nusre?
Turkmeni imaju vlastiti jedinice, mada ih ima i u Nusri. Ugl, tamo je Nusra glavna, mada prisutnost biljezi Islamski front, te jos neke islamisticke jedinice... Ugl, sve sami islamsiti. Nema ISILa tamo-
MMM1977

#2066 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Kome nije bilo jasno, možda će biti nakon ovoga
''Republika Srpska je uz Rusiju! Pružit ćemo svu potrebnu podršku i pomoć!", izjavio je danas Milorad Dodik povodom obranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici. Navedeno je, također, iz kabineta Predsjednika RS-a da je Milorad Dodik hitno pozvan u Moskvu na konsultacije o preduzimanju daljnih koraka
Mada, samo neki bas budalast Bosanac može podržavati Rusiju na globalnom planu.
MMM1977

#2067 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Kikibombona wrote:
Turkmeni imaju vlastiti jedinice, mada ih ima i u Nusri. Ugl, tamo je Nusra glavna, mada prisutnost biljezi Islamski front, te jos neke islamisticke jedinice... Ugl, sve sami islamsiti. Nema ISILa tamo-
Zahvaljujem Kurdofilu :D
sarajevoxxxx

#2068 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Oružje koje su jučer borci opozicije zaplijenili u Banisu u južnoj okolini Haleba.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1592910684
Ratoborna Gljiva

#2069 Re: Sirija vol. 2

Post by Ratoborna Gljiva »

mogla bi ga turska poglabat ali ono baš momački, nisu rusi baš za zajebavat se, ko ih na ovo nategnu dobro ih je zajebo.
_drunken_santa_

#2070 Re: Sirija vol. 2

Post by _drunken_santa_ »

MMM1977 wrote:Kome nije bilo jasno, možda će biti nakon ovoga
''Republika Srpska je uz Rusiju! Pružit ćemo svu potrebnu podršku i pomoć!", izjavio je danas Milorad Dodik povodom obranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici. Navedeno je, također, iz kabineta Predsjednika RS-a da je Milorad Dodik hitno pozvan u Moskvu na konsultacije o preduzimanju daljnih koraka
čuj. a pametan tursku?
MMM1977

#2071 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

_drunken_santa_ wrote:
čuj. a pametan tursku?
Nato.
insomnia78

#2072 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
:)
sarajevoxxxx

#2073 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Fejsal Kasim:Erdogan čekao 5 minuta da odgovori, sirijski režim čeka 50 godina.
Drvosjeca iz Dejcica

#2074 Re: Sirija vol. 2

_drunken_santa_ wrote:
čuj. a pametan tursku?
Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2075 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

nato nas prima 15 godina i nista
i ja sam za nato ali nas ne zele...mozda sto imaju scenarij kako besim kaze...
Locked