Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#2051 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

slavonskilola wrote:Pa Bog kaze u Kuranu da je on pokrenuo Big bang

Evo jedno pitanje za tebe posto evolucionisti tvrde da su nasi preci imali 24 para kromozoma , a u Kur'anu muskarac u jednini spomenut 24 puta zena u jednini 24 puta. Jeli muhammed mogao znati ove stvari ili je autor sveznajuci Bog? Sta ti mislis momce?
...neznam,moguće je da su neki ljudi imali a neki i danas imaju posebne darove i spoznaje.Općenito kada govorimo o knjizi Postanka koja je ista ili slična u sve tri monoteističke religije prisutna je simbolika stvaranja,kako ja razumijem konkretni Adam kao tada jedini živući čovjek mislim da nije postojao.Biblija govori o njegovim potomcima bez da navodi na koji način se širilo obiteljsko stablo što je dokaz ovoga što govorim.[/quote]

Znaci da muhammed spozna tek onako, de mi samo reci kako spoznade da pcela ima 16 pari kromozoma?
sura pcela je 16sta sura u Kuranu i jedini ajet u toj suri gdje se spominje pcela je napisan od 16 razlicitih slova koji se ponavljaju.
Towelie

#2052 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

ovakve dječije intervencije upravo potvrđuju moju tvrdnju o povlaštenom mjestu yahyje u islamskoj "njauci" :D

moj post je bio usmjeren na sam neologizam - "evolver". koliko je islamska civilizacija propala pokazuje i to da se i u ovim dječijim raspravama pribjegava prepisanciji kršćanske apologije, što se često čini na amaterski način[/quote]
Evolver nije nikakav nov termin. Islamski ucenjaci su pre vise od 1000 godina govorili o Kreatoru mehanizama evolucije. (Nasiradin al-Tusi je dobar primer). Procitaj malo o tome pa onda pricaj o islamskoj nauci.

To sto ti smatras da je rasprava "djecija" nikako ne utice na istinitost iznesenih tvrdnji. Sta vise, ako je to zaista tako, vrlo je lako oboriti takve argumente na decijem nivou.

Medjutim, ne dobismo od tebe nikakav odgovor mimo ad hominema.
Optimus Prime

#2053 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Samo sto ti experimenti ne idu u prilog jer kad su experimenti radjeni na muhama mutacije su bile stetne a ne produktivne i dobre za muhe jer su noge rasle na glavi i takve stvari, tako da mutacije mozes macku o rep svezat
Kakvi ba experimenti?
Ti hoces da raspravljas o evoluciji a ocito nemas pojma da geni konstantno mutiraju.
I da upravo prirodna selekcija sprijecava da se se potomci onih bica sa "stetnim" mutacijama ne razmnozavaju. Prezivljavaju samo oni koji imaju funkcionalne oblike.
ABH017

#2054 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

harač wrote:
ABH017 wrote:
Towelie wrote: Kad je Big Bengu "potreban" pokretac, zasto ne bi i teoriji evolucije evolver? Ili i za to verujete da je puka slucajnost? :D
Zanimljivo, ti nikad neces poverovati da se moj kompjuter upalio sam od sebe, povezao se na Internet, nasao ovaj forum i otkucao ovaj post nasumicnim kucanjem karaktera. :lol:
A sanse za ovaj drugi scenario su stotinama puta vece nego za prvi. :D
:thumbup: :kiss:
Volim ovakva poređenja.
ovakve dječije intervencije upravo potvrđuju moju tvrdnju o povlaštenom mjestu yahyje u islamskoj "njauci" :D

moj post je bio usmjeren na sam neologizam - "evolver". koliko je islamska civilizacija propala pokazuje i to da se i u ovim dječijim raspravama pribjegava prepisanciji kršćanske apologije, što se često čini na amaterski način
Buhahaha.. Baš me raduje kad neko napiše ovako stupidan odgovor, koristeći riječi kao "dječije intervencije", "dječije rasprave", "islamskoj njauci" itd., pokazujući time samo i isključivo svoj nivo inteligencije i socijalizacije. Ubacuješ nekog Yahyu, kao nekog povlaštenog lika u Islamu, dok sam ja, prvi put u životu, čuo za njega upravo od nevjernika poput tebe, ovdje na forumu. To pokazuje ko je opčinjen likom i kome on predstavlja nešto u životu. Opterećenost tuđim vjerovanjem je kao opčinjenost domaćice sapunskim serijama. Mnogo je gadno kad nemaš svoj život, nego se baviš tuđim, pa još, na sebi svojstven način, omalovažavaš drugog i drugačijeg, djetinjasto, mu pripisujući razna svojstva, a sve u svrhu samoljubne samopromocije.
Karakteristike mlađeg adolescenta, sam si se opisao.
Smrcak15

#2055 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Samo sto ti experimenti ne idu u prilog jer kad su experimenti radjeni na muhama mutacije su bile stetne a ne produktivne i dobre za muhe jer su noge rasle na glavi i takve stvari, tako da mutacije mozes macku o rep svezat
Kakvi ba experimenti?
Ti hoces da raspravljas o evoluciji a ocito nemas pojma da geni konstantno mutiraju.
I da upravo prirodna selekcija sprijecava da se se potomci onih bica sa "stetnim" mutacijama ne razmnozavaju. Prezivljavaju samo oni koji imaju funkcionalne oblike.
hajde mi odgovori na ovo pitanje

Objasni kako to da evolucija zna ili ti tvoji mutirajuci geni da muskarcu i zeni treba prirodni lubrikant (klizavica) prilikom snosaja pa im to stvara u njihovim tijelima radi lakseg seksa, bez tog prirodnig lubrikanta koji se luci iz muskog i zenskog polnog organa seks bi bio jedna patnja obicna i za muskarca i za zenu. Jeli to priroda zna da nam treba to radi lakseg seksa, jeli to nasi geni znaju pa mutiraju da bi nama olaksali??
broj dva

#2056 Re: Svijet bez religija

Post by broj dva »

slavonskilola wrote:Pa Bog kaze u Kuranu da je on pokrenuo Big bang

Evo jedno pitanje za tebe posto evolucionisti tvrde da su nasi preci imali 24 para kromozoma , a u Kur'anu muskarac u jednini spomenut 24 puta zena u jednini 24 puta. Jeli muhammed mogao znati ove stvari ili je autor sveznajuci Bog? Sta ti mislis momce?
...neznam,moguće je da su neki ljudi imali a neki i danas imaju posebne darove i spoznaje.Općenito kada govorimo o knjizi Postanka koja je ista ili slična u sve tri monoteističke religije prisutna je simbolika stvaranja,kako ja razumijem konkretni Adam kao tada jedini živući čovjek mislim da nije postojao.Biblija govori o njegovim potomcima bez da navodi na koji način se širilo obiteljsko stablo što je dokaz ovoga što govorim.[/quote]
------
Ni jedan mit nije rastao u vakumu. Sve pustinjske religije su krale od stariji religija. Pa samo lista faca sto djele Isusove glavne karakteristike (djevicansko zacece, smrt, uskrsnuce) sadrzi dvadesetak imena iz egipatske, babilonske, grcke...religije.
Po meni to objasnjava slicnosti mnogo bolje nego neki sa posebnim darovima spoznaje, proroci vidovnjaci gatare kasikare sta li vec...
I dan danas postoji onaj nagradni fond od cistog miliona dolara za bilo koga ko uspije da dokaze bilo sta paranormalno i vidi cuda, ni isus ni gospa se ne pojavljuju, nema nikoga za posebnim darovima, nema istjerivaca djavola, nema leteci tepiha, nema ni P od paranormalnog...

https://en.wikipedia.org/wiki/One_Milli ... _Challenge
Smrcak15

#2057 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

harač wrote: ovakve dječije intervencije upravo potvrđuju moju tvrdnju o povlaštenom mjestu yahyje u islamskoj "njauci" :D

moj post je bio usmjeren na sam neologizam - "evolver". koliko je islamska civilizacija propala pokazuje i to da se i u ovim dječijim raspravama pribjegava prepisanciji kršćanske apologije, što se često čini na amaterski način
nauka Evoluciji potice od muslimanski ucenjaka 400 Godina prije Darwina, u darwinovo vrijeme to se zvalo Muhamedanska teorija evolucije, Ibn Khaldun u svojoj Muqadimi (Introdukcija) pise o teoriji evolucije.

evo pogledaj sam
http://www.youtube.com/watch?v=Ugu3cZN-3jU

Ima li logike da sve slucajno se stvara mutirajuci pa se slagalice sastavljuju kao djecije puzle , cuj samo od sebe da se stvara pa da se stvori nanoroboti, motori, mashine itd i ostala prirodna cuda u svijetu zivotinja i bakterija.Ako vec stvorenja evolviraju onda moraju imati evolver pokretaca koji ce usmjeriti u kojem pravcu da ih evolvira i stvara nove organe. A da to samo radi je totalno nelogicno i naravno da sam protiv takvih ideja jer je isto kao kad bi vjerovao da fabrika sama planira, crta, i konstruise auta koja izbaciva svake godine, bez ikakvog inzinjera
Smrcak15

#2058 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Kakvi ba experimenti?

Neo-Darwinism and Mutations

In order to find a solution, Darwinists advanced the "Modern Synthetic Theory," or as it is more commonly known, Neo-Darwinism, at the end of the 1930s. Neo-Darwinism added mutations, which are distortions formed in the genes of living beings due to such external factors as radiation or replication errors, as the "cause of favorable variations" in addition to natural mutation.
Today, the model that Darwinists espouse, despite their own awareness of its scientific invalidity, is neo-Darwinism. The theory maintains that millions of living beings formed as a result of a process whereby numerous complex organs of these organisms (e.g., ears, eyes, lungs, and wings) underwent "mutations," that is, genetic disorders. Yet, there is an outright scientific fact that totally undermines this theory: Mutations do not cause living beings to develop; on the contrary, they are always harmful.
The reason for this is very simple: DNA has a very complex structure, and random effects can only harm it. The American geneticist B. G. Ranganathan explains this as follows:
Image

Since the beginning of the twentieth century, evolutionary biologists have sought examples of beneficial mutations by creating mutant flies. But these efforts have always resulted in sick and deformed creatures. The top picture shows the head of a normal fruit fly, and the picture on the left shows the head of a fruit fly with legs coming out of it, the result of mutation.

First, genuine mutations are very rare in nature. Secondly, most mutations are harmful since they are random, rather than orderly changes in the structure of genes; any random change in a highly ordered system will be for the worse, not for the better. For example, if an earthquake were to shake a highly ordered structure such as a building, there would be a random change in the framework of the building which, in all probability, would not be an improvement.9

Not surprisingly, no mutation example, which is useful, that is, which is observed to develop the genetic code, has been observed so far. All mutations have proved to be harmful. It was understood that mutation, which is presented as an "evolutionary mechanism," is actually a genetic occurrence that harms living things, and leaves them disabled. (The most common effect of mutation on human beings is cancer.) Of course, a destructive mechanism cannot be an "evolutionary mechanism." Natural selection, on the other hand, "can do nothing by itself," as Darwin also accepted. This fact shows us that there is no "evolutionary mechanism" in nature. Since no evolutionary mechanism exists, no such imaginary process called "evolution" could have taken place.

fosili zivotinja koje i danas postoje nikakve evolucije nema
Image
Image
Image
Image
Image

Kako mozes vjeorvati da je ovo samo nekakvim mutacijama stvoreno, veliko lazno oko da prepada predatore, dok je malo pravo oko maskirano crnom linijom
Image

ili zivotinje nekakvim mutacijama da se prilagode okolini, da kopiraju okolinu, ma daj molim te :-)

Euthalia aconthea gurda
Image
Image

insekt imitira polustruhnuti list
Image
Image

imitira potpuno struhnuti list
Image

imitacija zdravog lista
Image

Kao u biciklu i masinama, pomocu koje kukac odskace simetricno
Image
Image

prelijepi dokazi inteligentnog dizajna
Optimus Prime

#2059 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:

Objasni kako to da evolucija zna ili ti tvoji mutirajuci geni da muskarcu i zeni treba prirodni lubrikant (klizavica) prilikom snosaja pa im to stvara u njihovim tijelima radi lakseg seksa, bez tog prirodnig lubrikanta koji se luci iz muskog i zenskog polnog organa seks bi bio jedna patnja obicna i za muskarca i za zenu. Jeli to priroda zna da nam treba to radi lakseg seksa, jeli to nasi geni znaju pa mutiraju da bi nama olaksali??
Evolucija "ne zna" nista, niti ima neki cilj.

Sve mutacije gena su sasvim slucajne. Ono sto omogucuje razvoj "funkcionalnih" oblika je, kao sto sam vec dva puta napisao, prirodna selekcija.

One jedinke u populaciji, sa mutacijama koje su dovodile do postepenog razvitka zlijezda koje luce taj lubrikant, su ocito imale prednost u odnosu na jedinke iz iste populacije, ali bez tih mutacija. Logika nalaze da su se vise seksali sto je dovodilo do toga da njihovi potomci u vecoj mjeri prezivljavaju i dalje sire te "promjenjene" gene koji su naravno i dalje mutirali kroz generacije, sa tima da su u svakoj generaciji "komparativnu prednost imale jedinke cije mutacije su dovodile do veceg lucenja tog lubrikanta.

Tako jednostavan mehanizam, ali za tebe ocito neshvatljiv.
harač

#2060 Re: Svijet bez religija

Post by harač »

ABH017 wrote:
Opterećenost tuđim vjerovanjem je kao opčinjenost domaćice sapunskim serijama. Mnogo je gadno kad nemaš svoj život, nego se baviš tuđim, pa još, na sebi svojstven način, omalovažavaš drugog i drugačijeg, djetinjasto, mu pripisujući razna svojstva, a sve u svrhu samoljubne samopromocije.
Karakteristike mlađeg adolescenta, sam si se opisao.
već duže vrijeme ne učestvujem u ovim raspravama, ali s vremena na vrijeme svratim i vidim ove balkanske muslimane kako se sramote u svom neznanju, i shvatim da islam u suštini, sa takvim predstavnicima, i zaslužuje da bude tamo gdje jeste
Smrcak15

#2061 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Sve mutacije gena su sasvim slucajne. Ono sto omogucuje razvoj "funkcionalnih" oblika je, kao sto sam vec dva puta napisao, prirodna selekcija.

One jedinke u populaciji, sa mutacijama koje su dovodile do postepenog razvitka zlijezda koje luce taj lubrikant, su ocito imale prednost u odnosu na jedinke iz iste populacije, ali bez tih mutacija. Logika nalaze da su se vise seksali sto je dovodilo do toga da njihovi potomci u vecoj mjeri prezivljavaju i dalje sire te "promjenjene" gene koji su naravno i dalje mutirali kroz generacije, sa tima da su u svakoj generaciji "komparativnu prednost imale jedinke cije mutacije su dovodile do veceg lucenja tog lubrikanta.

Tako jednostavan mehanizam, ali za tebe ocito neshvatljiv.
e nemogu nacudit u sta ti vjerujes, a ne vjerujes da je Bog stvorio to, da je Bog pokretac i kreator toga svega.
evo jedno pitanje kad kazes vec to da neznas nista, kako to da priroda tebi daje razum a sama ga neposjeduje, kako to da ti dam nesto sto nemam u svojim rukama? Mogu li ti dati nesto sto nemam?
znaci sluajnim mutacijama smo dobili nanomolekularne robote koji hodaju na dvije noge na mikrotubulama po celijama i raznose terete sa dvije ruke do odredjenih destinacija, pa im taj ista slucjna mutacija ugradi GPS re-route slican sistem radi lakse prelazenje prepreka na putu, i ne samo to, nego im te slucajne mutacije ugrade da znaju roboti kad treba da pomognu drugim robotima da prenesu teret do odredjene stranice. Pa im te iste slucajne mutacije naprave prostojenje za napajanje energije, ATP sinteza koja je preobracajuca masina (idelna reciklaza) koja izbaciva i usisava gorivo za svoj rad, kao kad bi auto izbacio CO2 pa samo preokrene i krene da usisava CO2 u sebe i na taj nacin koristi ga kao gorivo.
Zar stvarno mozes vjerovati da slucajne mutacije su sve to tako lijepo konstruisali komplexne strkture koje ni covjek nemoze sad da uradi, pa iako pokusavaju nesto da iskopiraju u izgradnji novih masina i materijala lad istrazivaju taj zivotinjski i bakterijski svijet.

Ono sto omogucuje razvoj "funkcionalnih" oblika je, kao sto sam vec dva puta napisao, prirodna selekcija.
Survival of the fittest (prezivljavanje najpodobnijeg) je jedino logicno iz evolucijske teorije koje ja prihvatam. A prirodna selekcija ne stvara nove organe, prirodna selekcija samo odabira one koje ce prezivjeti, jer lakse je da prezivi insekt koji lici na list nego insekt koji bode u oci svojim bojama i izaziva predatore.

Tako jednostavan mehanizam, ali za tebe ocito neshvatljiv
znaci ako se mi po toj tvojoj logici pocnemo bacati sa zgrada mahajuci rukama ko ptice da ce nam poceti nicati perje po tijelu , jeli tako
Optimalni Junace :D

naravno da je neshvatljivo kad je nelogicno, hajde ti meni shvati 1+1=3
Optimus Prime

#2062 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

@Smrcak
To sto si ti glup da shvatis mehanizam mutacija i prirodne selekcije ne znaci da teorija evolucije nije tacna, nego samo da si ti jednostavno glup da to shvatis.
Smrcak15

#2063 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:@Smrcak
To sto si ti glup da shvatis mehanizam mutacija i prirodne selekcije ne znaci da teorija evolucije nije tacna, nego samo da si ti jednostavno glup da to shvatis.
karakteristika ateista je cim ga argumentovano malo prignjecis i osjeca se ugrozeno na inteletualnom nivou odmah ad hominem napadi :-)
Optimus Prime

#2064 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
karakteristika ateista je cim ga argumentovano malo prignjecis i osjeca se ugrozeno na inteletualnom nivou odmah ad hominem napadi :-)
Kvaziargumenti, poput onog da zemlja ne moze biti okrugla, jer bi ljudi na jugu pali na glavu u ambis :-)
Tvoji argumenti su slicnog kalibra. Nesto sto je tebi "logicno" ne mora nuzno biti tacno.

Javi se opet kada naucno oboris teoriju evolucije i postanes prvi bosnjacki nobelovac. U zadnjih 200 godina to nikom nije uspjelo, a nece ni tebi bez obzira koliko nas "ugrozavas" na intelektualnom nivou. :D
Smrcak15

#2065 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Kvaziargumenti, poput onog da zemlja ne moze biti okrugla, jer bi ljudi na jugu pali na glavu u ambis :-)
Tvoji argumenti su slicnog kalibra. Nesto sto je tebi "logicno" ne mora nuzno biti tacno.

Javi se opet kada naucno oboris teoriju evolucije i postanes prvi bosnjacki nobelovac. U zadnjih 200 godina to nikom nije uspjelo, a nece ni tebi bez obzira koliko nas "ugrozavas" na intelektualnom nivou. :D
jeli ja to tvrdim, netvrdim, nemoj meni donositi takve gluposti
a cuj to molim, te pa de mi onda reci kako onda jedan profesor sa americkom univerziteta koji pise knjige govori ono sto ja govorim

DNA as Evidence for Intelligent Design
http://www.youtube.com/watch?v=K7rqmFsHFR0
Javi se opet kada naucno oboris teoriju evolucije
dovoljno je samo postirati ovo i evolucija pada u vodu

Image
simulacija Kinesin nanorobota dok hoda na mikrotubuli
Image

onaj koji moze da vjeruje da slucajnim mutacijama se stvori roboti koji suradjuju jedno sa drugim koje napaja fabrika(postrojenje za napajanje energije) onda i neznasluzujes bolje nego to, drzi se onda toga :thumbup:

A price tvoji preci su bili ribe to je podvaljivanje jarcevih jaja pod bubrege, ono znas hoces li kopit dobrih bubrega , znas kako su dobri ,tek zaklan ovan, a ono tamo jajnici od ovna :lol:

Richard dawkins o nasim precima ribama :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=sTsVao0 ... tml5=False

Ja hocu da razmisljam svojom glavu, da da istrazujem, trazim dokaze, analiziram a ne tek tako vjerovati sta ko kaze bez ikakvih dokaza.
L u c i f e r

#2066 Re: Svijet bez religija

Post by L u c i f e r »

Image
Optimus Prime

#2067 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

@Smrcak

Samo hrabro, idi po nobelovu nagradu.
Javi nam kako je proslo.

Kada naucnoj zajednici predstavis ove "dokaze" ja mislim da ce oni pasti na guzicu.
MyTao

#2068 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

Hajd Smrcak... ali sad I lola.

Ja odustajem, mene ste uvjerili, vjerovat cu i zeusa, hrisnu samo nemojte vise vi o evoluciji i nauci... tacno izgubim na hiljade mozdanih celija svaki put kada procitam vas komentar na tu temu.
r_faruk

#2069 Re: Svijet bez religija

Post by r_faruk »

MyTao wrote:Hajd Smrcak... ali sad I lola.

Ja odustajem, mene ste uvjerili, vjerovat cu i zeusa, hrisnu samo nemojte vise vi o evoluciji i nauci... tacno izgubim na hiljade mozdanih celija svaki put kada procitam vas komentar na tu temu.
de ti de, pa kad te zakopaju do vrata i kamenuju...... :D :-D ...........
Plavo-bijeli

#2070 Re: Svijet bez religija

Post by Plavo-bijeli »

Ne zamjerite Smrcku, nije ni čudo da mu se raja smije po forumu kad je svu pamet pokupio od :

Smrcak15

#2071 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Ne zamjerite Smrcku, nije ni čudo da mu se raja smije po forumu kad je svu pamet pokupio od :

nikad ama bas nikad nisam ucio od zakira o evoluciji, tako da ti ta teorija pada u vodu

Kad se u nesto vjeruje moras imati dokaze za to, moras imati argumenete i dokaze u magacinu pa kad zatreba opalis paljbu :D a Ovako na suho doci ovdje da me ubijedis u evoluciju koju sam studirao godinama na svoju ruku, slusao sta ovi kazu onda slusao sta oni drugi kazu, pa onda vagao cije je logicnije i ispravnije.

pricati o evoluciji bez da poznajes mikro i nanosvijet, gdje su motori bez premca koje ljudski rod nemoze uopste priblizno da uradi, ili masine, ili roboti , ili fabrike kao sto je celija gdje imas postrojenje za napajanje energije (ATP sinteza)

a da nepricam o vidljvim stvarima koji obaraju evoluciju jer kako jedna evolucija kroz slusajna mutiranja moze da stvori 4 komponente na Vucija zamka ribi (wolftrap anglerfish) koja ima stap, silk, mamac i udicu(kukac) sa koima hvata ribe

i mnogo stosta jos.
Invincible

#2072 Re: Svijet bez religija

Post by Invincible »

Vrhunski stručnjak za evoluciju, Mr. Elvedin Pezić, talibanizirana verzija Ramiza Zmaja:

-Nema nešto što se zove priroda, ima nešto što se zove priroda, ovo je priroda
-Haso je sin gorile iz Afrike,
-Komunističke poštapalice,
-Idi po Africi traži amidžiće među gorilama..

Towelie

#2073 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Invincible wrote:Vrhunski stručnjak za evoluciju, Mr. Elvedin Pezić, talibanizirana verzija Ramiza Zmaja:

-Nema nešto što se zove priroda, ima nešto što se zove priroda, ovo je priroda
-Haso je sin gorile iz Afrike,
-Komunističke poštapalice,
-Idi po Africi traži amidžiće među gorilama..

Jes, Pezo je autenticni islamski ucenjak. How yes no!
r_faruk

#2074 Re: Svijet bez religija

Post by r_faruk »

smrcak!, ovo sto ti postavljas ovdje kao dokazi, nisu dokazi...
Smrcak15

#2075 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

sve je zbog slucajnih mutiranja po vama

Riba koja koristi spotlight lampu kad trazi zrtvu, i ne bilo kakvu lampu nego lampu sa crvenom bojom koje druge ribe nemogu da vide, znaci dok ih trazi lampom u dubinama mora druge je ribe nemogu da vide, a donja vilica funkcionise kao misolovka tako brzo zgrabi ribu.
Image
Image

jeli to slucajna mutacija opskrbi ribu da koristi lampu dok trazi hranu? Logicnije mi je vjerovati da Bog stvara i opskrbljuje sa stvarima da mogu prezivjeti.
Locked