Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bach

#2051 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bach »

Nepass wrote:
bach wrote:Ostavite se mrtvog Muhića...Pričajte kako bojkotujmo Konzum

Stop Vindiji, PodravKi, PIK Vrbovcu, Zvečevu, Ledu ( osim onom koji se proizvodi u BiH) Koestllinu, Krašu, Belju, Dukatu ( samo onaj iz Gradačca), bljutavoj Jani i Jamnici, Zvijezdi i svemu što nosi oznaku 385...

Ne zbog tih proizvoda kao takvih ili zbog stanovnika Hrvatske koji su uglavnom divni, radišni ljudi koji gledaju svoja posla...Bojkotujmo ih zbog idiotske vlade Republika Kroatske koja misli da smo mi glupi Bosanci..Eh, pa nismo više...

Samo tako možemo vlasti u Lijepoj Njihovoj naučiti pameti...
Koje riblje stapice i cokolino da kupujem nego ledo i podraavka? Haj naavedi purecu sunku koja moze parirati vindiji?
Daaj slicaan proizvod paa moze bojkot
Zašto kupovati riblje štapiće pored žive i zdrave svježe ribe?

Zašto kupovati pureću šunku pored svježe puretine?

Zašto djeci kupovati Čokolino u kojem ima skoro 50 posto šećera, pored obilja svježeg voća i povrća?
KB9

#2052 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by KB9 »

zasto komplikujes?
probook

#2053 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by probook »

bach wrote:
Nepass wrote:

Stop Vindiji, PodravKi, PIK Vrbovcu, Zvečevu, Ledu ( osim onom koji se proizvodi u BiH) Koestllinu, Krašu, Belju, Dukatu ( samo onaj iz Gradačca), bljutavoj Jani i Jamnici, Zvijezdi i svemu što nosi oznaku 385...

Ne zbog tih proizvoda kao takvih ili zbog stanovnika Hrvatske koji su uglavnom divni, radišni ljudi koji gledaju svoja posla...Bojkotujmo ih zbog idiotske vlade Republika Kroatske koja misli da smo mi glupi Bosanci..Eh, pa nismo više...

Koje riblje stapice i cokolino da kupujem nego ledo i podraavka? Haj naavedi purecu sunku koja moze parirati vindiji?

Zašto djeci kupovati Čokolino u kojem ima skoro 50 posto šećera, pored obilja svježeg voća i povrća?
Jesi mu fino odgovorio. Sto da pali svjetlo i trosi struju neka sjedi u mraku to je ta logika.
Nepass

#2054 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Nepass »

bach wrote:
Nepass wrote:

E jebi ga, zasto zivim kad cu umrijeti
wolf07

#2055 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by wolf07 »

Interesantno kako se ide iz krajnosti u krajnost čim neko i pomisli da ponudi alternativu hrvatskim proizvodima. Odmah počinje priča kao u dva-tri prethodna posta. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Činjenica je da u daleko razvijenijim i bogatijim zemljama ljudi itekako posvećuju pažnju domaćoj proizvodnji a mi se bahatimo i ponašamo kao idioti. Ono što je negdje prećutni i podrazumijevajući standard ponašanja kod se smatra papanlukom, trebaš uvjeravat ljude da slovenačko ili hrvatsko mlijeko nije bolje od domaćeg. Jbt, sve mi se čini da ima ljudi koji misle da krave u Hrvatskoj i Sloveniji lakiraju svoje papke koliko su iznad ovih naših.
mekaba

#2056 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

wolf07 wrote:Interesantno kako se ide iz krajnosti u krajnost čim neko i pomisli da ponudi alternativu hrvatskim proizvodima. Odmah počinje priča kao u dva-tri prethodna posta. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Činjenica je da u daleko razvijenijim i bogatijim zemljama ljudi itekako posvećuju pažnju domaćoj proizvodnji a mi se bahatimo i ponašamo kao idioti. Ono što je negdje prećutni i podrazumijevajući standard ponašanja kod se smatra papanlukom, trebaš uvjeravat ljude da slovenačko ili hrvatsko mlijeko nije bolje od domaćeg. Jbt, sve mi se čini da ima ljudi koji misle da krave u Hrvatskoj i Sloveniji lakiraju svoje papke koliko su iznad ovih naših.
Malogradjanstina se to zove. Bitno je da komsinica zna da ona trosi iskljucivo slovenacke npr. mlijecne proizvode sto u prevodu znaci :IMA SE ,MOZE SE :-) te da oni jako drze do kvaliteta :lol: . Isto je i sa ovim sto se ko bajagi razumiju u pivo. Helem ovo kiselo,ovo gorko, ovo bljutavo ali je zato Lasko ili Karlovacko extra. Eto ljudi imaju istancan okus , :lol: isto je i za vodu vidi se i osjeti razlika enormna. :-?
Nepass

#2057 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Nepass »

wolf07 wrote:Interesantno kako se ide iz krajnosti u krajnost čim neko i pomisli da ponudi alternativu hrvatskim proizvodima. Odmah počinje priča kao u dva-tri prethodna posta. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Činjenica je da u daleko razvijenijim i bogatijim zemljama ljudi itekako posvećuju pažnju domaćoj proizvodnji a mi se bahatimo i ponašamo kao idioti. Ono što je negdje prećutni i podrazumijevajući standard ponašanja kod se smatra papanlukom, trebaš uvjeravat ljude da slovenačko ili hrvatsko mlijeko nije bolje od domaćeg. Jbt, sve mi se čini da ima ljudi koji misle da krave u Hrvatskoj i Sloveniji lakiraju svoje papke koliko su iznad ovih naših.
mlijeko, toalet, voda, meso, smoki, brasno itd cu naravno uzimati domace ali nemoj mi pricati da je naka vispak cokoladica bolja od milke ili da je ovaj tenzo na nivou persila
Nepass

#2058 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Nepass »

mekaba wrote:
Malogradjanstina se to zove. Bitno je da komsinica zna da ona trosi iskljucivo slovenacke npr. mlijecne proizvode sto u prevodu znaci :IMA SE ,MOZE SE :-) te da oni jako drze do kvaliteta :lol: . Isto je i sa ovim sto se ko bajagi razumiju u pivo. Helem ovo kiselo,ovo gorko, ovo bljutavo ali je zato Lasko ili Karlovacko extra. Eto ljudi imaju istancan okus , :lol: isto je i za vodu vidi se i osjeti razlika enormna. :-?
trebalo bi kakvu policiju osnovati da nam govori sta da kupimo i gdje, ko uzme hr proizvod 10 udaraca linijarom po dlanovima.
Captain Hindsight

#2059 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Captain Hindsight »

Trebalo mi je ovo već odavno pasti na pamet, ali od kada pratim ovi temu, počeo sam kupovati samo domaće. Preporučujem suhomesnate proizvode firme Lijanović i kolače banjalučke firme San Marko. Mmmmmm. Kupujmo domaće (u Bingu). :mrgreen:
mekaba

#2060 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

Nepass wrote:
mekaba wrote:
trebalo bi kakvu policiju osnovati da nam govori sta da kupimo i gdje, ko uzme hr proizvod 10 udaraca linijarom po dlanovima.
Upravo je borba da se "hapse" ovi koji su okrenuti domacem proizvodu jer nam komsije nemaju gdje plasirati svoje TOP :lol: kvalitetne proizvode osim BiH. Ako mi jos prestanemo ode sve u helach :lol:
probook

#2061 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by probook »

Nepass wrote: mlijeko, toalet, voda, meso, smoki, brasno itd cu naravno uzimati domace ali nemoj mi pricati da je naka vispak cokoladica bolja od milke ili da je ovaj tenzo na nivou persila
:thumbup: :thumbup:
Kitrona

#2062 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Tehnička adaptacija SSP-a je ništa drugo do omogućavanje Hrvatskoj da nastavi tradicionalnu trgovinu sa BiH, onako kako je to radila i prije ulaska u EU i dok je bila članica CEFTA (Srednjoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini). U najkraćem, prilagođavanje SSP-a činjenici da je Hrvatska ušla u EU znači da bi toj zemlji bilo omogućeno da većinu svojih proizvoda u BiH uvozi bez carina. Međutim, prilagođavanje SSP-a neće značiti da će samo Hrvatska biti u mogućnosti da u BiH uvozi bez carina, nego će to biti omogućeno i svim ostalim zemljama Evropske unije.

https://www.bhdani.ba/portal/clanak/967 ... ja-je-cudo
KB9

#2063 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by KB9 »

probook wrote:
Nepass wrote: mlijeko, toalet, voda, meso, smoki, brasno itd cu naravno uzimati domace ali nemoj mi pricati da je naka vispak cokoladica bolja od milke ili da je ovaj tenzo na nivou persila
:thumbup: :thumbup:
to je to, svaka cast :thumbup:
klavirdžija

#2064 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by klavirdžija »

Kitrona wrote:
Tehnička adaptacija SSP-a je ništa drugo do omogućavanje Hrvatskoj da nastavi tradicionalnu trgovinu sa BiH, onako kako je to radila i prije ulaska u EU i dok je bila članica CEFTA (Srednjoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini). U najkraćem, prilagođavanje SSP-a činjenici da je Hrvatska ušla u EU znači da bi toj zemlji bilo omogućeno da većinu svojih proizvoda u BiH uvozi bez carina. Međutim, prilagođavanje SSP-a neće značiti da će samo Hrvatska biti u mogućnosti da u BiH uvozi bez carina, nego će to biti omogućeno i svim ostalim zemljama Evropske unije.

https://www.bhdani.ba/portal/clanak/967 ... ja-je-cudo
Naravno, jako patriotski orijentisani vlasnici Dana se najednom zabrinuše za BiH, a nimalo za svoju guzicu.

Ako je ovo istina, super, zdravo carinama i glupostima. Neka pobijedi najbolji, a ne najpokvareniji makar bio i "domaći".
AmADin_gospo

#2065 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by AmADin_gospo »

ocemo li bojkotovati i turske proizvode momci?
http://www.klix.ba/biznis/privreda/izvo ... /160114048
tututuuuu

#2066 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

mekaba wrote:
Pa vjerovao ili ne neke razlike postoje. Meni malom od brata samo na neka mlijeka izbije alergija, na neka druga ne ili bude puno blaza. Sir Gorica Mljekare Livno se vec neko vrijme osjeti na plijesan. Ja nikad nisam domace mlijecne proizvode smatrao nesto higijenskim. Nek porade na tome i kupovati cu ih rado. Vindijino mlijeko i jogurt je bog i otac za domaca i ne umisljam. A i cijenom su sasvim pristupacni, nisu bas za kurcenje. :D Vindijino 1% m.m. je 1.10.
strucnjak_kofol

#2067 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strucnjak_kofol »

AmADin_gospo wrote:ocemo li bojkotovati i turske proizvode momci?
Cuj Turske, brOto mi smo Bosnjaci,nasa vjera je islam, a granap Bingo :-) tako da cemo se mi lijepo izvinuti braci turcima zato sto smo ih primorali da uvedu rigorozne mjere prema bih, sigurno je kriv Dodik,a moze bit i one ustase hetcegovacke mamicu im jarecu

:-):-):-)
Co0l

#2068 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

Pa da,Turci su krivi sto su otkrili da ih nasi debili varaju.Bravo za komentar :thumbup:
vivaldi

#2069 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by vivaldi »

Co0l wrote:Pa da,Turci su krivi sto su otkrili da ih nasi debili varaju.Bravo za komentar :thumbup:
to je bake kriv jer mu je to brko dao na obraz, a on dopustio da ga seoske varalice ovako foliraju. kriv je naravno i sarovic koji prica o snaznom skoku rasta izvoza mesa, a presucuje isto toliko snazan skok uvoza zive stoke. izvoz skocio 50 miliona, uvoz 40, varalice zavrnule 10 miliona i sav posao doveli u pitanje.

mada je sav posao slabo organizovan od pocetka - velika kvota, pristojna cijena koja je ocigledno dosta veca od cijene na domacem trzistu, a kod nas ponuda mala, pogotovo nakon poplava. jebe se seljaka, on ce naravno prodat ko da vise, sto bi onda kod nas dovelo do rasta cijena.

ali posto govedina nije kod nas nista poskupila, a izovz raste...nesto ocigledno srmdi
strong69

#2070 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strong69 »

AmADin_gospo wrote:ocemo li bojkotovati i turske proizvode momci?
A sto bi ih bojkotovali? MI njih prcamo a ne oni nas. Trebaju zabraniti izvoz mesa iz BiH.
AmADin_gospo

#2071 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by AmADin_gospo »

Co0l wrote:Pa da,Turci su krivi sto su otkrili da ih nasi debili varaju.Bravo za komentar :thumbup:
upravo zato su i hrvati stavili restrikcije na BH proizvode, jer smo svjetski poznati ko kvalitetu i higijeni.

al hrvate treba bojkotovati, al turke ne treba :roll:
strucnjak_kofol

#2072 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strucnjak_kofol »

prijatelju ,lijepo sam ja napisao na nekom topicu ovdje ,sve je to NACIONALIZAM , kakav Bingo i bakraci , mrze Hrvate ,osjecaj manje vrijednosti sta li ...
kox

#2073 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kox »

AmADin_gospo wrote:
upravo zato su i hrvati stavili restrikcije na BH proizvode, jer smo svjetski poznati ko kvalitetu i higijeni.

al hrvate treba bojkotovati, al turke ne treba :roll:
Po čemu god da smo poznati BH mljekari su ispunili uslove EU i prošli sve potrebne kontrole. Hrvatske opstrukcije sa tim nisu imale veze, što oni uopšte i nisu krili.
Seoskivaralica

#2074 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Seoskivaralica »

Ovi što rade u konzumu a komentarišu nek lijepo metnu K ispred svakog komentara da se zna okle vitar puše. :thumbup:
Jer bezglavo branjenje nekih sumanutih stavova nema smisla ni za jednu stranu diskusije ,pošto vidim da se vraćama na ono što će nam vatra kad imamo jorgan.
AmADin_gospo

#2075 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by AmADin_gospo »

kox wrote:Po čemu god da smo poznati BH mljekari su ispunili uslove EU i prošli sve potrebne kontrole. Hrvatske opstrukcije sa tim nisu imale veze, što oni uopšte i nisu krili.
ma ko to kaže ? mediji ? :D de bogati. informiši se s relavantnim informacijama.

BH mljekari NISU ISPUNILI uslove za uvoz u EU, nego je BiH sadake radi dobila PRIVREMENU dozvolu za izvoz 4 firme na tržište EU, koja vrijedi do 4mj. ove godine.
dobili su PRIVREMENU dozvolu prvenstveno radi hrvatske, tj. izvoza na hrvatsko tržište gdije se jedino mogu i pojaviti. BH mlječni proizvodi nisu niti će ikada moći na tržište DE, AT, FR, UK itd itd, jer nisu kvalitetom ni cijenom konkurentni.
hrvati su se pobunili (s razlogom) jer ih je EU naguzila, ispala fina, a znajuči da BH mljeko i mlječni proizvodi neče nikada doći dalje od HR.

ovo ti je prava informacija. a ti biraj kome ćeš vjerovati. ;)
Post Reply