Novi rat

Locked
exliberal-ex

#2051 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:ajd fudo priznaj odakle kuckas....evo ja prvi...ispalio se preko bare poslije rata, poslije tebe bodkin ce da se tuspasi
Pa i ja sam se ispalio preko bare, poslije rata.
A sto se nisi ispalio u ratu, kad je to bilo tako lako?
imao sam razlog zbog cega nisam smjeo...a mogao sam
Ripicipi

#2052 Re: Novi rat

Post by Ripicipi »

L u c i f e r wrote:
mg wrote:
L u c i f e r wrote:Vidim ibrete se moji fanovi sto bi branio svoju domovinu i oruzjem ako treba, po drugi put u zivotu.

Sta cu kad sam taki.

Priznajem, koncept spremnosti za oruzanu odbranu domovine jes nesto totalno necuveno u svijetu. Necuveno.

Ako je to nekim umnim glavicama vehabizam, islamizam, terorizam, trolovanje, ispiranje mozga, ratnohuskastvo, nacionalizam ili nesto pedeseto, zaboli me ovaj moj osuneceni hasimaga. :nargila:
Pa kad te ne može bolit mozak, dobro je da te barem nešto zaboli.

Možda si Bakirov uhljeb sa Poljina, u tom slučaju imaš račun da braniš domovinu, sve ti je dala.

U svakom drugom slučaju kao što si mogao primjetiti, domovina nam je maćeha koja nas mrzi zadnjih 20 godina. Kad zlostavljano dijete voli zlostavljača, ustanovi se posebna dijagnoza. Kod mene dijagnoze nema, ja mog zlostavljača identifikujem i prezirem sve ono što on predstavlja.

Moja domovina je umrla onog trenutka kad su dušmani počeli da broje krvna zrnca, a drugi dio to prihvatio. Kad je ukinuto ono R iz njenog naziva, i na to pristao onaj koji nije smio, al eto pristao, izdao sve ideje i ideale. Al sinu ostavi stranku...i vreću zlata...

Povratka na to nema, niti će ga kada biti. Nema ni moje iluzije o domovini. Ima samo jasno viđenje da sam prokletnik zarobljen idealima koji su ovdje mrtvi. I da svojoj djeci nemam šta usaditi kao ideal. Osim možda kvaliteta koje predstavlja prvi red sva tri naroda. Beskrupuloznost, beskičmenjaštvo, egoizam, nepotizam...itd.

Ti gini za njihove vile, auta, kuće i bazene... ja neću. Ti gini zua njihov kriminal, suce u njihovim đepovima, njihove sinove na stranim fakultetima.

Ti gini za podobne. Ja neću.

Ti gini za laž. Ja neću.
Sretno i alahimanet.

Nisam uhljeb, sve zaradio svojim rukama.

Volim ovu zemlju, volim i ove ljude, volim ovo podneblje, volim ovu klimu, volim sto mogu da govorim i slusam bosanski jezik.

Lopovluka, korupcije i nepotizma ima u svim drzavama. Nase je da radimo na progresu svoje, ko zeli naravno.

Ne zelim da budem stranac.

Ne treba mi vise love, tj ne bih mijenjao vise love za manje rahatluka.

Ne zelim da pocinjem zivot ispocetka i od nule.

Ne zelim zlocincima da ostavim svoju imovinu i zemlju da se slavodobitno kurce u njoj.

Svi cemo za koju deceniju ionako biti mrtvi, smrti se ne bojim.

Zelim da zivim u miru i rahatluku, ne mrzeci nikog i ne dirajuci nikog.

Ako ko proba da mi to ugrozi, spreman sam da se borim, da ginem, ali bogme i da ubijam.

Ja vas ne ubjedjujem niti da ostanete niti da se borite.

Ne znam cemu potreba da vi ubjedjujete mene da trebam da bjezim i fatam se sudja na zapadu.

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.
Ako si iz federacije, ne moras brinuti za imovinu, ne misle Srbi osvajati federaciju.
Država

#2053 Re: Novi rat

Post by Država »

L u c i f e r wrote: Sretno i alahimanet.

Volim ovu zemlju, volim i ove ljude, volim ovo podneblje, volim ovu klimu, volim sto mogu da govorim i slusam bosanski jezik.

Lopovluka, korupcije i nepotizma ima u svim drzavama. Nase je da radimo na progresu svoje, ko zeli naravno.

Ne zelim zlocincima da ostavim svoju imovinu i zemlju da se slavodobitno kurce u njoj.

Ako ko proba da mi to ugrozi, spreman sam da se borim, da ginem, ali bogme i da ubijam.

Ne znam cemu potreba da vi ubjedjujete mene da trebam da bjezim i fatam se sudja na zapadu.

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.
:thumbup:
kolegione

#2054 Re: Novi rat

Post by kolegione »

L u c i f e r wrote:
mg wrote:
L u c i f e r wrote:Vidim ibrete se moji fanovi sto bi branio svoju domovinu i oruzjem ako treba, po drugi put u zivotu.

Sta cu kad sam taki.

Priznajem, koncept spremnosti za oruzanu odbranu domovine jes nesto totalno necuveno u svijetu. Necuveno.

Ako je to nekim umnim glavicama vehabizam, islamizam, terorizam, trolovanje, ispiranje mozga, ratnohuskastvo, nacionalizam ili nesto pedeseto, zaboli me ovaj moj osuneceni hasimaga. :nargila:
Pa kad te ne može bolit mozak, dobro je da te barem nešto zaboli.

Možda si Bakirov uhljeb sa Poljina, u tom slučaju imaš račun da braniš domovinu, sve ti je dala.

U svakom drugom slučaju kao što si mogao primjetiti, domovina nam je maćeha koja nas mrzi zadnjih 20 godina. Kad zlostavljano dijete voli zlostavljača, ustanovi se posebna dijagnoza. Kod mene dijagnoze nema, ja mog zlostavljača identifikujem i prezirem sve ono što on predstavlja.

Moja domovina je umrla onog trenutka kad su dušmani počeli da broje krvna zrnca, a drugi dio to prihvatio. Kad je ukinuto ono R iz njenog naziva, i na to pristao onaj koji nije smio, al eto pristao, izdao sve ideje i ideale. Al sinu ostavi stranku...i vreću zlata...

Povratka na to nema, niti će ga kada biti. Nema ni moje iluzije o domovini. Ima samo jasno viđenje da sam prokletnik zarobljen idealima koji su ovdje mrtvi. I da svojoj djeci nemam šta usaditi kao ideal. Osim možda kvaliteta koje predstavlja prvi red sva tri naroda. Beskrupuloznost, beskičmenjaštvo, egoizam, nepotizam...itd.

Ti gini za njihove vile, auta, kuće i bazene... ja neću. Ti gini zua njihov kriminal, suce u njihovim đepovima, njihove sinove na stranim fakultetima.

Ti gini za podobne. Ja neću.

Ti gini za laž. Ja neću.
Sretno i alahimanet.

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.
"takvi nam trebaju" sultan Bakir Izetbegović

hahahahaahahb
Gojeni H

#2055 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.

Samo udri Miki. Nisu bili van ove zemlje, da vide kako su drugi spremni da se bore za svoje. Oni sto nisu ... pa oni krive lihvarocioniste.
exliberal-ex

#2056 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Ripicipi wrote:
L u c i f e r wrote:
Sretno i alahimanet.

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.
Ako si iz federacije, ne moras brinuti za imovinu, ne misle Srbi osvajati federaciju.
Bas zato se I treba brinut jer polovica od ovih internet ratnika nemisli ratovat protiv srba nego protiv private imovine u njihovoj okolini :wink:
escobar__

#2057 Re: Novi rat

Post by escobar__ »

Gojeni H wrote:

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.

Samo udri Miki. Nisu bili van ove zemlje, da vide kako su drugi spremni da se bore za svoje. Oni sto nisu ... pa oni krive lihvarocioniste.
Za zemlju je realno i bolje da je ne brane ovi sa IQ-om mojih ulaznih vrata... Jebi ga, godine Zvezda Granda i Ismeta Hore odrade svoje... Samo ih pustit da odlepršaju van.
cekek

#2058 Re: Novi rat

Post by cekek »

Ljepše zemlje od ove nema.
Gore države od ove nema.

Zemlje je bilo uvijek i biće je još zadugo.
A za prolaznu državu poginuti - jok ja.
kolegione

#2059 Re: Novi rat

Post by kolegione »

escobar__ wrote:
Gojeni H wrote:

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.

Za zemlju je realno i bolje da je ne brane ovi sa IQ-om mojih ulaznih vrata... Jebi ga, godine Zvezda Granda i Ismeta Hore odrade svoje... Samo ih pustit da odlepršaju van.
Ja se divim jevrejima koji znaju kako se bori za svoju stvar svoj prvobitno akumulirani kapital su podijelili i podržavali se maksimalno, pri tom njihova iseljenička populacija je platila ogromne pare za likvidacije nacitičkih krvnika, i zato je ideja o državi etnosu i svemu kod njih uspjela nešto slično rade i Albanci, aaaa miii Vreća za mog Bakira hahahahahaha ESCOBAR JE SPREMAN :) hahahahah
Fudo387

#2060 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:ajd fudo priznaj odakle kuckas....evo ja prvi...ispalio se preko bare poslije rata, poslije tebe bodkin ce da se tuspasi
Pa i ja sam se ispalio preko bare, poslije rata.
A sto se nisi ispalio u ratu, kad je to bilo tako lako?
imao sam razlog zbog cega nisam smjeo...a mogao sam

Cuj mog'o sam al' me bilo strah?
:lol:
Logicno, nisi mog'o, jer da si mog'o ne bi te bilo strah. :D
kolegione

#2061 Re: Novi rat

Post by kolegione »

cekek wrote:Ljepše zemlje od ove nema.
Gore države od ove nema.

Zemlje je bilo uvijek i biće je još zadugo.
A za prolaznu državu poginuti - jok ja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Gojeni H

#2062 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

escobar__ wrote:Kad čovjek vidi kakvi sve polupismeni imbecili kojima je vrhunac civilizacijskih dostignuća Enisova 'komedija' ovdje žive, tačno se zapita kome bi branio ovu zemlju da u njoj sutra opet izbije rat!?
Branis je radi rudara u Zenici ili Banovicima, nene u nekom selu koja nikome nista niej skrivila. Branis je radi onoga ko ce je voljeti i nastojati uciniti boljom.

I u proslom ratu si imao masu ljudi koji su se uhvatili noge prije nego sto je i metak ispaljen. Niej ih uopste bilo briga sta ce biti s tebe, tvojih roditelja, nepokretnog djecaka iz doma za nezbrinutu djecu ...

Drugi su se uhvatili noge kad su skontali da metak i geler ustvari ubija i da rat nije partizanski film. Ni njih nije bilo briga sta ce se desiti s onima koji ne mogu platiti ukrajinskom vozacu kamiona UN-a da ih preveze do prve granice.

Sebicnjaci, beskicmenjaci i dezerteri, eto sta su.
Fudo387

#2063 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:Najbolji su ovi sto su kao pametni i glupani su im ovi miroljubivi. Sve ratnici, a pola u dijaspori. A ovo drugo pola 20 godina sa srbima zive i kurcem mrdnuli nisu. Pa ajde ratnici, pokrenite tu oluju vise. Najebite im se majke
Pa nisu oni bas miroljubivi, i oni navijaju za rat, samo ih strah pucnjave pa kazu da ce bjezati. :D
Ti su doFu jos gori. Tj od njih gori jedino huskaci iz dijaspore
A na sta ja to nekog huskam, mahamte ti gandi miroljubive?
:lol:
Gojeni H

#2064 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Ja bih najradije da pricamo o prevenciji, nego o ratu. Ni meni se vise ne ide u hladnu zemlju.

Najbolja prevencija protiv velikosrpskih snaga je jaka vojska i namjenska industrija.
Bodkin

#2065 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:Ja bih najradije da pricamo o prevenciji, nego o ratu. Ni meni se vise ne ide u hladnu zemlju.

Najbolja prevencija protiv velikosrpskih snaga je jaka vojska i namjenska industrija.
A koja je najbolja prevencija protiv velikosrpske bijele kuge i velikosrpske neobrazovanosti?
mg

#2066 Re: Novi rat

Post by mg »

Gojeni H wrote:
escobar__ wrote:Kad čovjek vidi kakvi sve polupismeni imbecili kojima je vrhunac civilizacijskih dostignuća Enisova 'komedija' ovdje žive, tačno se zapita kome bi branio ovu zemlju da u njoj sutra opet izbije rat!?
Branis je radi rudara u Zenici ili Banovicima, nene u nekom selu koja nikome nista niej skrivila. Branis je radi onoga ko ce je voljeti i nastojati uciniti boljom.

I u proslom ratu si imao masu ljudi koji su se uhvatili noge prije nego sto je i metak ispaljen. Niej ih uopste bilo briga sta ce biti s tebe, tvojih roditelja, nepokretnog djecaka iz doma za nezbrinutu djecu ...

Drugi su se uhvatili noge kad su skontali da metak i geler ustvari ubija i da rat nije partizanski film. Ni njih nije bilo briga sta ce se desiti s onima koji ne mogu platiti ukrajinskom vozacu kamiona UN-a da ih preveze do prve granice.

Sebicnjaci, beskicmenjaci i dezerteri, eto sta su.

Pa što je sad ne braniš iste te nene koje rove po kontejnerima od lopova na vlasti, puškom ako treba? Što ih ne braniš od sebičnjaka i beskičmenjaka koji su pokrali donacije? Što ih ne braniš tog nepokretnog dječaka od države koja mu za lijekova nema?

Dobro si je odbranio, za par podobnih. Za horde lažnih invalida itd...

Rekla bi ti moja draga prijateljica, kojoj je otac poginuo, a za školovanje je platila svaku marku, jer se država pobrinula da podobni ne plate, a njoj su rekli nisi jedina...

Mani mi se lažnih ideala i dvostrukih aršina.

Što nas ne odbraniš od podobnih, koji sve pokradoše...

Ma jok, vama treba topovsko meso da sačuvate stečene pozicije.
L u c i f e r

#2067 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Gojeni H wrote:Ja bih najradije da pricamo o prevenciji, nego o ratu. Ni meni se vise ne ide u hladnu zemlju.

Tako je, plus: natalitet, ekonomija i saveznici.

Zasto je hladni rat ostao hladan?

Strah od posljedica.
kolegione

#2068 Re: Novi rat

Post by kolegione »

Ne poznajem vas, ali vidim da ste pravi vojnik, stoga vas poštujem, ali ja mislim također da ste svijesni da je to nemoguće postići sa ovakvim liderimaaaaaa :)
cekek

#2069 Re: Novi rat

Post by cekek »

Bodkin wrote:

A koja je najbolja prevencija protiv velikosrpske bijele kuge i velikosrpske neobrazovanosti?
Verlikosrpske škole? :D
Gojeni H

#2070 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

kolegione wrote:

Ne poznajem vas, ali vidim da ste pravi vojnik, stoga vas poštujem, ali ja mislim također da ste svijesni da je to nemoguće postići sa ovakvim liderimaaaaaa :)
Budite dio promjene. Budite promjena.
Gojeni H

#2071 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

mg wrote: Pa što je sad ne braniš iste te nene koje rove po kontejnerima od lopova na vlasti, puškom ako treba? Što ih ne braniš od sebičnjaka i beskičmenjaka koji su pokrali donacije? Što ih ne braniš tog nepokretnog dječaka od države koja mu za lijekova nema?

Dobro si je odbranio, za par podobnih. Za horde lažnih invalida itd...

Rekla bi ti moja draga prijateljica, kojoj je otac poginuo, a za školovanje je platila svaku marku, jer se država pobrinula da podobni ne plate, a njoj su rekli nisi jedina...

Mani mi se lažnih ideala i dvostrukih aršina.

Što nas ne odbraniš od podobnih, koji sve pokradoše...

Ma jok, vama treba topovsko meso da sačuvate stečene pozicije.
Koga treba roknut'? Hoce li to automatski primjeniti stanje u zemlji? Nadji mi tu osobu i evo obavezujem se da je nema do iduce hevte.

Svaki izbori mi donose priliku da izaberem najbolje od ponudjenog. Ne mogu birati ono sto mi nije ponudjeno.

Nisam heroj, ali sam u ratu ucestvovao u par akcija/bitki od presudne vaznosti za odbranu zemlje.
Dao sam krvi drugima dovoljno da se jedan insan moze sklepat'.
Dao sam novca drugima toliko da neki nece toliko zaraditi za zivota.
Radio sam samo u privatnom sektoru. Ne znam sta je biti na budzetskoj sisi.

Interesuje li te jos nesto u vezi moje licne borbe za bolju zemlju i za ovaj narod, u ratu ili poslije njega?
madner

#2072 Re: Novi rat

Post by madner »

NVZ je ovo predvidio prije par godina i mozemo komotno reci da smo spremni. Doduse, fizicka sprema bi mogla biti bolja kod ovih alkosa, no MTS je na nivou. :D
Ali Kemal

#2073 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

kolegione wrote:Ja se divim jevrejima koji znaju kako se bori za svoju stvar svoj prvobitno akumulirani kapital su podijelili i podržavali se maksimalno, pri tom njihova iseljenička populacija je platila ogromne pare za likvidacije nacitičkih krvnika, i zato je ideja o državi etnosu i svemu kod njih uspjela nešto slično rade i Albanci, aaaa miii Vreća za mog Bakira hahahahahaha ESCOBAR JE SPREMAN :) hahahahah
Nešto stvarno nije u redu sa mentalnim sklopom kada se Bosanci dive Albancima. :-)
Na čemu im se bolan diviš kada su na evropskom dnu po svakom mjerilu :oops:
Valjda bi se prije svega trebao diviti narodima koji su na vrhu evropske i svjetske ljestvice, a ne onim koji su na dnu.
bach

#2074 Re: Novi rat

Post by bach »

Ali Kemal wrote:
kolegione wrote:Ja se divim jevrejima koji znaju kako se bori za svoju stvar svoj prvobitno akumulirani kapital su podijelili i podržavali se maksimalno, pri tom njihova iseljenička populacija je platila ogromne pare za likvidacije nacitičkih krvnika, i zato je ideja o državi etnosu i svemu kod njih uspjela nešto slično rade i Albanci, aaaa miii Vreća za mog Bakira hahahahahaha ESCOBAR JE SPREMAN :) hahahahah
Nešto stvarno nije u redu sa mentalnim sklopom kada se Bosanci dive Albancima. :-)
Na čemu im se bolan diviš kada su na evropskom dnu po svakom mjerilu :oops:
Valjda bi se prije svega trebao diviti narodima koji su na vrhu evropske i svjetske ljestvice, a ne onim koji su na dnu.

Zašto im se ne diviti. Srbima na mangupski način maznuli Kosovo. Svetinju njihovu.

Uvalili im do balčaka...
Gojeni H

#2075 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:

Najbolja prevencija protiv bijele kuge i neobrazovanosti u Bosni su vidi sad: obrazovanost i jacanje ekonomije.
Znam da to nisi znao. ;-)
Locked