Republika Turska
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2051 Re: Republika Turska
Ko nije pito nije ni dobio 
- Arteta
#2052 Re: Republika Turska
Imaju osnova.Murat Sabanovic wrote:Rusija traži od Turske da se Aja Sofija vrati Pravoslavnoj crkvi
(klix.ba)
- Tabhana
#2053 Re: Republika Turska
Imaju i muslimani osnova pitati za Granadu, ali ne pitaju
Koja licemjerna politika ortodoksnih Rusa, dajte Aja Sofiju, dajte vi Krim
Čekamo da se naše trojno predsjedništvo obrati u vezi Kraljevine BiH, da se vrati sve u granicama za vrijeme kralja Tvrtka, ima osnova
Koja licemjerna politika ortodoksnih Rusa, dajte Aja Sofiju, dajte vi Krim
Čekamo da se naše trojno predsjedništvo obrati u vezi Kraljevine BiH, da se vrati sve u granicama za vrijeme kralja Tvrtka, ima osnova
-
Ripicipi
#2054 Re: Republika Turska
Rusija zeli u koaliciju sa SAD i FR protiv ISIL-a
Holland u Moskvi
Izrael "otvara" svoj zracni prostor za ruske avione...
a Turska... oni su bas ispali debili, kako sam rekao i prvi dan. Sami su sebe udarili sakom u lice.
Holland u Moskvi
Izrael "otvara" svoj zracni prostor za ruske avione...
a Turska... oni su bas ispali debili, kako sam rekao i prvi dan. Sami su sebe udarili sakom u lice.
Last edited by Ripicipi on 27/11/2015 00:19, edited 1 time in total.
-
megaman4
#2055 Re: Republika Turska
Oni hoće k'o sivonja glavom kroz zid, ali ne ide, samo Tursku i svoj narod guraju u propast. Rusija je prevelik zalogaj ne samo za njih, nego i za SAD.Ripicipi wrote:Rusija zeli u koaliciju sa SAD i FR protiv ISIL-a
Holland u Moskvi
Izrael "otvara" svoj zracni prostor za Ruske avione...
- Tabhana
#2056 Re: Republika Turska
Ne budi naivan, naravno ako misliš da će Amerika sa Rusijom zajedno krenuti na Tursku. Turska ima previše važno strateško mjesto, da bi Amerika tek tako dozvolila da Rusija ušeta.
Vidim ovdje ima simpatizera Rusije koji misle da Rusija može nešto SAD-u, lijepo
Vidim ovdje ima simpatizera Rusije koji misle da Rusija može nešto SAD-u, lijepo
-
megaman4
#2057 Re: Republika Turska
Rusija i SAD nikada ne mogu biti u istoj kolaciji, jer imaju drugačije interese i pogled na svijet i pitanje Bliskog Istoka, i obje su imperijalističke sile, kao i sama Turska, koja pokušava vratiti moć koju je nekada imala. Kako god, obični puk je naj.ebao...
- sledge
#2058 Re: Republika Turska
Najjači su mi ovi Bošnjaci koji uzdižu Tursku i njihovu vojsku kao da im je ćaća lično Turski specijalac i ovi Srbi koji izviruju iz svakog Putinovog i Ruskog otvora.
Ne razumijem te jadne ljude, kao da imaju neke koristi od toga i kao da su bitni bilo kome od svojih idola i "braće" a više se prepiru oko toga čiji je veći nego Turci i Rusi sami.
Jadno i žalosno.
Ne razumijem te jadne ljude, kao da imaju neke koristi od toga i kao da su bitni bilo kome od svojih idola i "braće" a više se prepiru oko toga čiji je veći nego Turci i Rusi sami.
Jadno i žalosno.
- Tabhana
#2059 Re: Republika Turska
Majka Rusija i braća Turci, siguran sam da se ovdje više o tome raspravlja nego kod njih.
Ipak smo mi amanet Sultana
Ipak smo mi amanet Sultana
- KUZNETSOV
#2060 Re: Republika Turska
"Očekujemo od Turske prijateljsku gestu da se Aja Sofija vrati u vlasništvo Pravoslavne crkve", izjavio je Sergey Gavrilov iz Komunističke partije Rusije.Murat Sabanovic wrote:Rusija traži od Turske da se Aja Sofija vrati Pravoslavnoj crkvi
(klix.ba)
prca gavrilov sovjet sve okolo
-
Moenx
#2061 Re: Republika Turska
megaman4 wrote:Oni hoće k'o sivonja glavom kroz zid, ali ne ide, samo Tursku i svoj narod guraju u propast. Rusija je prevelik zalogaj ne samo za njih, nego i za SAD.Ripicipi wrote:Rusija zeli u koaliciju sa SAD i FR protiv ISIL-a
Holland u Moskvi
Izrael "otvara" svoj zracni prostor za Ruske avione...
Ne mora znaciti jer mozda su Turci dobili zadatak da "disc" RUse to jest da ih na neki nacin prije ulaska u savez stave u poziciju ponizenog to jest da prilikom stvaranja saveza ovi njima uvale noz u ledja i da tako oni sa nozem u ledjima nastupaju
-
VjecitiStudent
#2062 Re: Republika Turska
Putina kritikujem, ali Putinu se divim, bit ću veći Putin od Putina.
Turkish journalists charged over claim that secret services armed Syrian rebels
Two editors from the opposition Cumhuriyet newspaper face lengthy jail sentences for alleging that Ankara’s intelligence agency was supplying weapons
http://www.theguardian.com/world/2015/n ... ian-rebels
- Arteta
#2063 Re: Republika Turska
Kakve veze ima Granada s temom.Tabhana wrote:Imaju i muslimani osnova pitati za Granadu, ali ne pitaju![]()
Koja licemjerna politika ortodoksnih Rusa, dajte Aja Sofiju, dajte vi Krim![]()
Činjenice su da je Aja Sofija bila crkva dok je nisu ovi okupirali i pretvorili u Dzamiju.
- omega369
#2064 Re: Republika Turska
Putin bi sad i mošti prenosio, ha? Ma mozete se slikati svi zajedno 
- Qler
#2065 Re: Republika Turska
Cinjenica je i da je brač bio u kraljevini Bosni... samo je pitanje koliko daleko ćemo ići, koliko nam odgovara...
- omega369
#2066 Re: Republika Turska
Ovdje je brat-bratu 80% ruskih simpatizera. vecina po zadatkuTabhana wrote:Ne budi naivan, naravno ako misliš da će Amerika sa Rusijom zajedno krenuti na Tursku. Turska ima previše važno strateško mjesto, da bi Amerika tek tako dozvolila da Rusija ušeta.
- Arteta
#2067 Re: Republika Turska
Šta od imovine islamska zajednica tu može traziti?Qler wrote:Cinjenica je i da je brač bio u kraljevini Bosni... samo je pitanje koliko daleko ćemo ići, koliko nam odgovara...
- Qler
#2068 Re: Republika Turska
e tu ne moze nista, tad smo bili svoja drzava 
- arzuhal
#2069 Re: Republika Turska
Turci su i mogli (ili trebali) vratiti Pravoslavnoj crkvi Aju Sofiju, ali puno prije, ne na ovaj zahtjev ruske Dume. Sada ne trebaju. Pa kada se zahtjev zaboravi, onda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2070 Re: Republika Turska
uzmi brač, split makarsku, al vrati bihać i cazin
vrati šator
vrati šator
-
Udbas
#2071 Re: Republika Turska
Kakve veze ima Rusija sa Ajom Sofijom?
P.S. Još nisu zacijelile rane za avionom?
-
breuer
#2072 Re: Republika Turska
Nikakve naravno, samo se počelo preispitivati kakve veze sa Aja Sofijom ima TurskaUdbas wrote:Kakve veze ima Rusija sa Ajom Sofijom?
-
Udbas
#2073 Re: Republika Turska
ja sam zato da se ona vrati crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ili makedonskoj.breuer wrote:Nikakve naravno, samo se počelo preispitivati kakve veze sa Aja Sofijom ima TurskaUdbas wrote:Kakve veze ima Rusija sa Ajom Sofijom?
Ne može rusima i Meka i Jerusalem i Aja Sofija.
Je li to sad službeni pozdrav do godine u Konstantinopolu?
nek ste vala s Knina sjahali, bilo je i vrijeme.
-
breuer
#2074 Re: Republika Turska
ne postoje crnogorska niti makedonska pravoslavna crkva, uozbilji se maloUdbas wrote:ja sam zato da se ona vrati crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ili makedonskoj.
Meka pripada Saudima, Jeruzalem američim saveznicima, a Carigrad, vidjet ćemo nakon svih ovih zbivanja
sve u svemu, vraćaju se polako tuđe svetinje davno okupirane pod plaštom islama...
-
Udbas
#2075 Re: Republika Turska
breuer wrote:ne postoje crnogorska niti makedonska pravoslavna crkva, uozbilji se maloUdbas wrote:ja sam zato da se ona vrati crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ili makedonskoj.
Meka pripada Saudima, Jeruzalem američim saveznicima, a Carigrad, vidjet ćemo nakon svih ovih zbivanja
sve u svemu, vraćaju se polako tuđe svetinje davno okupirane pod plaštom islama...