Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#2051 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

Do jaja! 8)
fortaleza

#2052 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

irac300 wrote:Probaj uraditi ovako, meni jedino tako radi. Znači skini Engine sa google playa (obavezno), ali takođe skini i acestream player. Instaliraj oba i loguj se preko google acc. Ostavi ih da rade, znači ne gasi ih. Uđi u Kodi, deinstaliraj Plexux ako si ga ranije instalirao, pa ponovo instaliraj. Prilikom instalacije samo potvrđuj šta god te pita. Kada završi, mora ti otvarati acestream linkove.
Još bih ti preporučio da instaliraš Sport Devils, pa da odeš u sekciju LiveTv.ru i probaš acestream linkove sa te stranice, na Castawayu znaju ne raditi, Natko se prilično ulijenio. :D
Ne mogu se logirati preko google acc na Acestream, jednostavno izbacuje da je lozinka pogrešna. Na kompu ista radi.
irac300

#2053 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

fortaleza wrote:
irac300 wrote:Probaj uraditi ovako, meni jedino tako radi. Znači skini Engine sa google playa (obavezno), ali takođe skini i acestream player. Instaliraj oba i loguj se preko google acc. Ostavi ih da rade, znači ne gasi ih. Uđi u Kodi, deinstaliraj Plexux ako si ga ranije instalirao, pa ponovo instaliraj. Prilikom instalacije samo potvrđuj šta god te pita. Kada završi, mora ti otvarati acestream linkove.
Još bih ti preporučio da instaliraš Sport Devils, pa da odeš u sekciju LiveTv.ru i probaš acestream linkove sa te stranice, na Castawayu znaju ne raditi, Natko se prilično ulijenio. :D
Ne mogu se logirati preko google acc na Acestream, jednostavno izbacuje da je lozinka pogrešna. Na kompu ista radi.
Jesi skinuo sa google playa?
fortaleza

#2054 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

Nisam, sad cu probat tako.

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
fortaleza

#2055 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

irac300 wrote:
fortaleza wrote:
Jesi skinuo sa google playa?
Sad sam skinuo sa google playa, i dalje se ne može logirati na acestream engine.

Na računalu se mogu logirati, što znači da ne upisujem pogrešne podatke. :roll:

Edit: I bez logina sam uspio na Fusion addon-u pokrenuti Acestream linkove, dok Castway i dalje ne radi. :-D
irac300

#2056 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Nemaš šta ukucavat ako si se registrovao sa google acc. Samo će ti ponuditi s kojim načinom da se loguješ, odabereš google i to je to. Al' eto ipak otvara, što znači da je ipak problem bio sa linkovima na castawayu, zato sam ti juče i pisao da probaš na SportDevilsu. Sretno. :bih:
fortaleza

#2057 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

Hvala na pomoći. :bih:
Radar71

#2058 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Šta je ovo sa opensubtiles nešto registracija nije validna?
channel10

#2059 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

Evo kod mene radi. To je nesto do tebe.
irac300

#2060 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Radar71 wrote:Šta je ovo sa opensubtiles nešto registracija nije validna?
Otiđi na stranicu opensubtitles i registruj se tamo. Onda uđi u Kodi, pa idi u System=Addons=MyAddons=Subtitles=Opensubtitles (pa desni klik ili na daljinskom tipka sa tri crtice)=Configure i utipkaj username i password koji registrovao na njihovoj stranici.
irac300

#2061 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

channel10 wrote:Evo kod mene radi. To je nesto do tebe.
Prestat će i tebi, samo je pitanje vremena. :D
channel10

#2062 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

irac300 wrote:
:D Nadam se da nece. Ja sam se odmah registrovao na njihovoj stranici pa sam na nagovor tebe ili nekoga sa ove teme uradio to sto ti radaru govoris :D . A imam pored toga i titlove.com tako da je zasad dobro. Dokle, vidjecemo :D
Radar71

#2063 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Irac hvala puno na pomoći
Sad radi
irac300

#2064 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

channel10 wrote:
irac300 wrote:
:D Nadam se da nece. Ja sam se odmah registrovao na njihovoj stranici pa sam na nagovor tebe ili nekoga sa ove teme uradio to sto ti radaru govoris :D . A imam pored toga i titlove.com tako da je zasad dobro. Dokle, vidjecemo :D
E onda si miran, ja kont'o da nisi registrovan. :D Titlovi.com se većinom koriste, ali kao što sam već ranije pisao, ako se počne pratiti neka starija serija, sa ispucanih par sezona, onda su titlovi.com neupotrebljivi, jer izbacuju paket titlova za cijelu sezonu, a ne pojedinačno. Onda opensubtitles odrađuje posao.
semirsar

#2065 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

channel10 wrote:
Mustang1 wrote:I ja sam odustao od boxa. Mislio sam da bi mi bilo lakse da imam to pored tv.a pa gledam ali imam komp spojen na tv, instalirao kodi i vidjet cemo kako ce fercerati. Najgore je sto su svi ti boxovi kinezi moze stati kad mu je ceif.. Gledam review ovog jednog od 2gb i zakoci u sred reviewa :oops:
To je to. Ne treba ti ako ti je kompjuter spojen sa tv-om.
Spajanje tv sa kompom preko hdmi zna nekad biti bas frustrirajuce, ali uraditi to putem wifi je bas pravo zadovoljstvo :mrgreen:
Takodje sam odustao od box-a, ali dobih ovaj chromecast 2 i mogu reci da nije losa stvar, ali ipak i to je bacanje para.
channel10

#2066 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

I sta radis sa njim? Spojis sa telefonom na kojem imas kodi i deri :D , mada mislim da moze i bez njega (spojis se preko wifi sa tv-om i to je to).
semirsar

#2067 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

ne radim nista, ustek'o i zaboravio na njeg' :lol:
Uglavnom, kao sto vec rekoh, wifi na tv je zakon, spojis se na laptop i deri :thumbup:
edys

#2068 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by edys »

kako podesiti kodi da kad se upali odma otvori live tv, jednom sam nasao tutorial na youtube ali nazalost vise ne mogu da ga pronadjem
amir79

#2069 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by amir79 »

nemam ž i š u titlovima, u cemu je fol, kako to rješiti?
weltschmertz

#2070 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by weltschmertz »

Character set u Settings stavi na Central Europe (Windows).
The BEN10

#2071 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

Maharadza wrote:

Do jaja! 8)
Pih, meni ovo ne radi na Win10. :|
Maharadza

#2072 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

The BEN10 wrote:
Maharadza wrote:

Do jaja! 8)
Pih, meni ovo ne radi na Win10. :|
Probaj run as admin pa generiši listu.

Kod mene win10 pro x64 pa fercera uredno.
Last edited by Maharadza on 05/12/2016 13:11, edited 1 time in total.
prelivoda

#2073 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

amir79 wrote:nemam ž i š u titlovima, u cemu je fol, kako to rješiti?
Image

Probaj naći ovo, kod mene je Kodi 17, pa malo drugačije izgleda možda
amir79

#2074 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by amir79 »

prelivoda wrote:
amir79 wrote:nemam ž i š u titlovima, u cemu je fol, kako to rješiti?
Image

Probaj naći ovo, kod mene je Kodi 17, pa malo drugačije izgleda možda
ok, probam, hvala
turbofolk

#2075 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by turbofolk »

Treba mi informacija iz znatiželje, pa imam pitanja za vas koji koristite Kodi na android TV boxovima.
Na BH telecomovij stranici ima link "Kodi" za one koji koriste moja web tv servis. Da li je neko probao instalirati taj njihov plugin na android boxu i da li to fercera. Ja konkretno jesam korisnik moja web tv servisa, ali samo preko računara gdje imam, hajmo reć, stabilnu LAN konekciju. Sadržaje sa moja web tv-a gledam preko browsera, a ne preko Kodija, a i tad vrlo rijetko - samo arene utorkom i srijedom kad je liga prvaka. Pošto mi je tv značajno udaljen od ovih glavnih telekomovih priključaka, onda bih konekciju na potencijalnom android tv boxu, hvatao bežično. Pitam vas kolika mi je brzina interneta potrebna da bih mogao normalno odgledati utakmicu bez tzanja i štopanja slike. Recimo na mobitelu (Winmobile 10 na Lumia 640 (1GB RAM)) nekad počnem gledat tekmu i odustanem nakon što 3 ili četiri puta u 10 minuta zaštopa. Eh, ali kad gledam neki drugi sadržaj, recimo film na nekom kanalu putem mobilnog telefona, tad ne trza - naravno, da ne ispadne sad da gledam tv putem telefona, ovo samo radim da bih testirao kvalitet konekcije. Plaćam 21 KM netflat 5 koji je u međuvremenu nominalno narastao na netflat 10 za iste pare, sa ugovorom na dvije godine. ... I da... kad gledam preko računara, nemam tih problema sa trzanjem slike, možda jednom u poluvremenu, ali je tamo mrežni kabl pa vjerovatno ima do toga.
Dakle pitanja:
Fercera li moja web tv na kodiju na androidu
Koja je to preporučena brzina interneta za nesmetan rad kodija, odnosno live sportskih događaja na TV-u.

Hvala unaprijed
Post Reply