Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
male_okice

#2051 Re: Danasnji "feminizam"

Post by male_okice »

a joj ne znam bas zelis li teenagera koji drzi telefon u rukama i slika se u razno raznim pozama, vecinu vremena odgovara ti bezobrazno, smatra da ti nista ne znas i pobogu smaras...the list goes on...bolje ti je onako jedno od 2-3 godine koje te probudi u 3h ujutru i laje u krevetu
wewa

#2052 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

u pravu je male_okice, bolje dok je sitno da stignes oguglati koliko je moguce do puberteta :D
dobar osjecaj

#2053 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dobar osjecaj »

male_okice wrote:a joj ne znam bas zelis li teenagera koji drzi telefon u rukama i slika se u razno raznim pozama, vecinu vremena odgovara ti bezobrazno, smatra da ti nista ne znas i pobogu smaras...the list goes on...bolje ti je onako jedno od 2-3 godine koje te probudi u 3h ujutru i laje u krevetu
Nesto ovako, bar neka vrsta koja ne raste vise ni s 3 godine starosti...

Image
:D
Hakiz

#2054 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:Mene je strah imati djecu, tako da čekam da mi neko pokloni dijete od 15 godina :D
Ima djece i od 30 i od 50 godina. Ima ih svih godišta. Izabereš sebi jedno, ne moraš čekati pokon.
Bloo
Globalna šefica

#2055 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Hakiz wrote:
Bloo wrote:Mene je strah imati djecu, tako da čekam da mi neko pokloni dijete od 15 godina :D
Ima djece i od 30 i od 50 godina. Ima ih svih godišta. Izabereš sebi jedno, ne moraš čekati pokon.
Ovo od 15 jos uvijek je podlozno :mrgreen:

Salu na stranu, strah me je..kakvo ce biti, zdravo ili ne, intelektilualno ograniceno, nesposobno....
Ne znam..
wewa

#2056 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Bloo wrote:
Hakiz wrote:

Salu na stranu, strah me je..kakvo ce biti, zdravo ili ne, intelektilualno ograniceno, nesposobno....
Ne znam..
svakoga je strah
a sto se ranije rodi, vece su sanse da ce dijete biti zdravo

no to je dio zivota na koji ne mozemo uticati. to je taj strasni dio, nemogucnost kontrole :)
Hakiz

#2057 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:
Hakiz wrote:

Ne znam..
Zato ja stalno govorim da odluka da se ima dijete nije racionalna. Kada bi se stavilo na papir i podvukla crta, niko djecu ne bi imao, ne isplati se. Ali, priroda je to riješila tako to je potrebu za potomstvom uredila kao nagon, nesvjesnu, emotivu odluku, ne racionalnu.

Jedini racionalan razlog za imanje djece je radna snaga. Da ti pomaže oko kuće, na imanju ili da te njeguje kada ostariš. Svi ostali razlozi su neracionalni, posljedice prirodnog nagona svih živih bića za produženjem vrste.

Kada ti dođe, imaćeš ga. Ako ti ne dođe, nećeš. Možda slučajno (misli na sebe, on hoće ili neće, ti moraš).
pirmin

#2058 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pirmin »

Bloo
Globalna šefica

#2059 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Mogla bi mi wewa roditi jedno :D i predati u 10 godini :D
fino odgojeno :D
medvjed23

#2060 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

ccc. zeko bi uskočio kad je najbolje već prošlo.. šta će ti beban kad izgubi glavati, mesnati, buckasti izgled? ne možeš mu ni stiskati obraščiće ni ništa..
¤ jelena ¤

#2061 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

:twisted:

:stasreko:
medvjed23

#2062 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

kontam da ja i zeko imamo različite ali komplementarne stavove.. dok ja volim djecu, zeko ih ne voli i obrnuto.. dakle, ako nekad budem imo bebana (i veća čuda su se dešavala) do desete je moj, a poslije zekin..
medvjed23

#2063 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

doduše, tad će mu obrazi biti ugnjavljeni i živci načeti, al ok, biće živo i sposobno za.. šta već djeca rade, čime se bave..
Bloo
Globalna šefica

#2064 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

medvjed23 wrote:kontam da ja i zeko imamo različite ali komplementarne stavove.. dok ja volim djecu, zeko ih ne voli i obrnuto.. dakle, ako nekad budem imo bebana (i veća čuda su se dešavala) do desete je moj, a poslije zekin..
nisam nigdje rekla da ne volim djecu!
medvjed23

#2065 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

ok, onda ti ga prebacim i prije desete, čim izgubi obraščiće
Hakiz

#2066 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:Mogla bi mi wewa roditi jedno :D i predati u 10 godini :D
Čekaj do 18. Sjeti se sebe u pubertetu, adolescenciji, šta si svojim roditeljima priređivala, pa razmisli želiš li to proživljavati.

Ja bih čekao do odraslog doba.
Bloo
Globalna šefica

#2067 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Hakiz wrote:
Čekaj do 18. Sjeti se sebe u pubertetu, adolescenciji, šta si svojim roditeljima priređivala, pa razmisli želiš li to proživljavati.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ne smeta mi pubertet :D Ja bih bila progresivna mama :D
slusali bi prog :D
triconja

#2068 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Sporo se ti razvijas, taj strah treba prebroditi nedje oko triesete :lol: :lol: :lol:
arzuhal

#2069 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

medvjed23 wrote:ccc. zeko bi uskočio kad je najbolje već prošlo.. šta će ti beban kad izgubi glavati, mesnati, buckasti izgled? ne možeš mu ni stiskati obraščiće ni ništa..
Glavatost ne prolazi šale...a i obraščići se mogu nabacit, ima načina...nezdravog, doduše...
Bloo
Globalna šefica

#2070 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:
Sporo se ti razvijas, taj strah treba prebroditi nedje oko triesete :lol: :lol: :lol:
I am a late bloomer :mrgreen:
Hakiz

#2071 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:
Hakiz wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ne smeta mi pubertet :D Ja bih bila progresivna mama :D
slusali bi prog :D
Kada bi ti dosadilo da svaku noć svom 14-godišnjem djetetu gledaš kakve su mu/joj oči kada se u 2 ujutro vrati kući (a izlaz je do 11) ili svaki put kada ona kaže da joj je muka bacala pogleda da vidiš koliki joj je stomak?
AleksoMKD

#2072 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Nova pobeda feminizma.

Formula 1: 'Grid klix' will not be used at races this season

http://www.bbc.com/sport/formula1/42890261

Image

Tacno da ovo ostalja bez posla izvesan broj mladih zena ali ko njih pita.
arzuhal

#2073 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

Hakiz wrote:
Kada bi ti dosadilo da svaku noć svom 14-godišnjem djetetu gledaš kakve su mu/joj oči kada se u 2 ujutro vrati kući (a izlaz je do 11) ili svaki put kada ona kaže da joj je muka bacala pogleda da vidiš koliki joj je stomak?
..ili kada pokaže razmaženost u zahtjevu da okus čokolade dominira sljedećom hašurom a ne karanfilčića i cimeta... :(
Hakiz

#2074 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

arzuhal wrote:
Hakiz wrote:
..ili kada pokaže razmaženost u zahtjevu da okus čokolade dominira sljedećom hašurom a ne karanfilčića i cimeta... :(
Ja kada pomislim na djecu sjetim se kakav sam ja bio kao dijete.

Tada odustanem.
Bloo
Globalna šefica

#2075 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Hakiz wrote:
Jao :lol:

Ode mi kafa kroz nos...
Ne voljem hasuru :cry:
Hakiz...mislim da davanje djeci dovoljno informacija od malih nogu moze prevenirati maloljetnicke trudnoce ili konzumiranje tezih droga. Trava je ok..been there.done that. ...jbg mogu ga samo odgajati kako su mene moji i ja sebe odgajala ( niko mi nije branio da citam svasta nesto, tako da mi zajeb sa trudnocom u 15 nije ni mogao desiti).
Mene je u sustini strah beba...toliki potencijal za zajeb da me je strah
Post Reply