FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
General War

#2051 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

A ako ukradem nesto iz radnje sto nije na esencijalnoj listi, zna li ko kako se to tretira kod Fadilja?...ili odmah da se uclanim u SDA kao obecavajuci kadar? :D
sema911s

#2052 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sema911s »

General War wrote:A ako ukradem nesto iz radnje sto nije na esencijalnoj listi, zna li ko kako se to tretira kod Fadilja?...ili odmah da se uclanim u SDA kao obecavajuci kadar? :D
zavisi iz koje radnje,koliko je skupo, dal te je ko skuzioo(mada si vec priznao pa si slab lopov),., nema nista od tebee,., bolje ganjaj komunjare,.,oni su ko posteni,., prihvataju svasta svakakve rade(piljare) moze i pijaca,.,
hhaarree

#2053 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

General War wrote:A ako ukradem nesto iz radnje sto nije na esencijalnoj listi, zna li ko kako se to tretira kod Fadilja?...ili odmah da se uclanim u SDA kao obecavajuci kadar? :D
Samo kradi. Boli te tuki bolje da ti ukrades nego da se neko rasipa i pare trosi na te stvari :mrgreen:
General War

#2054 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

sema911s wrote:
zavisi iz koje radnje,koliko je skupo, dal te je ko skuzioo(mada si vec priznao pa si slab lopov),., nema nista od tebee,., bolje ganjaj komunjare,.,oni su ko posteni,., prihvataju svasta svakakve rade(piljare) moze i pijaca,.,
Ma hapio vaj krem i cokoladnu bananicu u padje :lol: dabogda da ce me i komunisti :P
General War

#2055 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

hhaarree wrote:
Samo kradi. Boli te tuki bolje da ti ukrades nego da se neko rasipa i pare trosi na te stvari :mrgreen:
...pa to i kazem, ono cega nema to i ne zelis, sto vise ukrademo manje ce biti na policama za kupit ovim rastrosnicima :lol:
hhaarree

#2056 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

General War wrote:
hhaarree wrote:
...pa to i kazem, ono cega nema to i ne zelis, sto vise ukrademo manje ce biti na policama za kupit ovim rastrosnicima :lol:
TOETO, kradimo da bismo pogurali ekonomiju u zaletu :bih: :bih: :bih:
General War

#2057 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

jooj a vidite crnjaka: :-) :-) :mrgreen:

naslov:
Tuzla: Muškarac ubijen hicima iz automatske puške

komentar:

Nekoliko hitaca? Eto, da je ispalio jedan u glavu, sad bi imali uštedu. #FadileOprosti

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160120070
Freamon Lester

#2058 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Freamon Lester »

Samo kradi. Na manjak iznad kala se placa PDV! Pomazi svojoj ekonomiji, kradi svaki dan! 8)
sema911s

#2059 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sema911s »

General War wrote:
sema911s wrote:
Ma hapio vaj krem i cokoladnu bananicu u padje :lol: dabogda da ce me i komunisti :P
pisi propalo,.,nema fajde od tebe,., ganjaj kakav drugi posaoo, sta posteno(kopanje kanala, konobari i tako to) nisi ti za lopova,., ha jaaaaa :skoljka:
General War

#2060 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

sema911s wrote: pisi propalo,.,nema fajde od tebe,., ganjaj kakav drugi posaoo, sta posteno(kopanje kanala, konobari i tako to) nisi ti za lopova,., ha jaaaaa :skoljka:
ma cekam ovaj ekonomski cunOOmi, lopata spremna :bih:
sema911s

#2061 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sema911s »

General War wrote:
sema911s wrote: pisi propalo,.,nema fajde od tebe,., ganjaj kakav drugi posaoo, sta posteno(kopanje kanala, konobari i tako to) nisi ti za lopova,., ha jaaaaa :skoljka:
ma cekam ovaj ekonomski cunOOmi, lopata spremna :bih:
dzaba cekam ga i ja,.,samo veliki problem strah me vode i neee znam plivat,., pa belaj a na lopatti neeeeznam surfat
Freamon Lester

#2062 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Freamon Lester »

Pokusavam vratiti film ali iskreno mislim da osoba sa manje inteligencije nije obavljala ovu poziciju. Mislim Bicakcic jest lud i lopov, ali nije budala. :D
sema911s

#2063 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sema911s »

Freamon Lester wrote:Pokusavam vratiti film ali iskreno mislim da osoba sa manje inteligencije nije obavljala ovu poziciju. Mislim Bicakcic jest lud i lopov, ali nije budala. :D
bicackic je pametan ,., jbte tip je uzeo donaciju od elektro privrede 2puta,. da bi napravio solarnu elektanu i prodavao elektroprivredi struju(jos dobijao od drzave i evrope) neku ko nagradu(zeleni proizvodjac) ono ne zagadjuje okolinuu
hhaarree

#2064 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

ja se uvijek sjebem kad skontam da ovo nije neki nizi strucni saradnik u uredu za brojanje gnijezda vjeverica u kanjonu rakitnice vec jebeni PREMIJER (ne znam ni sta pricam) pederacije o maj gad

Image
oridjidji

#2065 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by oridjidji »

General War

#2066 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

Edina Latif: Dobro došli u Apsurdistan; Fadilovo brašno, ulje i so, i Bakirova Sebija

Satira je književni oblik kojim se kritički ismijava pojedinac, država ili vlast. Često se koristi kao sredstvo političke borbe. Tako je to bilo odvajkada. Danas, kada živimo u apsurdistanu od države koja se zove Bosna i Hercegovina, obrnuto je. Čak je i satira izgubila svoje pravo značenje i smisao.

Satira je tako sada u ovoj zemlji književni oblik kojim bh. političari ismijavaju građane. Taman kada pomislimo da neki od ovdašnjih političara u svojim izjavama i porukama svekolikom puku ne može dalje od dna koji je dotakao, dokažu nam da mogu i puno gore i puno više.

Ponekad imamo osjećaj kao da se utrkuju ko će dati tragikomičniju izjavu, pa da ojađeni narod ocjenjuje ko je od njih bolji. Ako nastavi tempom koji je zadao, federalni premijer Fadil Novalić do kraja mandata može izdati knjigu radnog naziva “Svi moji biseri”.

Kritikovao je tako Novalić, kojeg evo po društvenim mrežama prozvaše “direktor Šojić”, građane da su rasipnici, da više novca troše na mobitele nego na ulje i brašno. I nije mu bilo, veli, mrsko pa je napravio analizu šta se kupuje u tržnim centrima. U očaju je premijer! Nasikirali ste čovjeka! Građani od deset proizvoda samo tri kupuju koja su esencijalne životne namirnice.

Sram vas bilo! Kupujete djeci čokolade, nutelle, kekse, dajete im možda i pare za užinu, jakne, pantalone…Ali premijer je velikog srca, nije vam to sada upisao u grijeh. Poslije će. Prati “veliki brat” sve na šta vi bacate pare. Pa zar mislite da je on osim brašna, ulja i soli kupovao sve to što vi kupujete, imao danas kuće, stanove, preduzeća, bijesna auta? Štedio čovjek. Od usta odvajao. I još bi vi gospodo rasipnici da vam plate budu velike. Zapamtite, brašno, ulje i so!

I ne zaboravite svi vi koji imate tu sreću da radite, “oni su vlasnici preduzeća i svih vas”. Reče Novalić i ostade živ. Ali, ne može on taj funkcionerčić sa entitetskog nivoa biti ispred svog stranačkog i šefa države. Bakir Izetbegović nam svima poruči. I kad si u zatvoru možeš biti ministar. Valjda misleći da će Dautbašić u pratnji sudske policije doći na polaganje zakletve, pa se vratiti u pritvor.

To je poruka svima nama i recept kako postati uspješan, a uz to i ministar. Bez namjere da ulazim sada u to da li je Dautbašić zaista kriv ili ne, neka to pravosuđe odluči, ali ovakvim ponašanjem “političkih gospodara života i smrti” nanosi se nemjerljiva šteta ovoj državi.

I nije tu kraj. Izetbegović nam je svima održao lekciju da je njegova supruga Sebija najbolji ljekar u ovoj državi, sa najboljim referencama, da je najbolji menadžer sa jakim vezama i da je on podržava da bude direktorica UKCS-a. Da je sreće, pa čak i da je istina da je Sebija Izetbegović “naj” u svemu kako je to nafali njen muž ( a svi znaju da je daleko od “naj” osim njemu i nekolicini njenih prijateljica), kao šef države ponašao bi se odgovornije.

Ne bi slao poruku svima nama da nepotizam treba biti urnek ponašanja i da je uredu da se na konkurs za tako značajnu poziciju javi samo jedna osoba- i to njegova supruga. Došli smo, nažalost, u fazu da su nas uvjerili da je pranje novca ustvari privlačenje stranih investicija, da je u našem interesu gašenje jedne bolnice, da je za nas najbolje kupovati samo brašno, ulje i so, da je za nas najbolje da Sebija Izetbegović bude direktorica, da ako si bogat trebaš imati još više, a ako si siromašan da ti i ne treba…

Napravili su nam pakao od života i još nam se podsmijevaju zbog toga, gledajući nas sa vrha osvetoljubivo, bahato i bezobrazno. Sebi su skrojili sistem u kojem svako ko je niko može postati neko i nešto, ali pod uslovom da pripada određenim porodičnim halkama ili je njihov odani sluga.

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala TIP.ba

(TIP/nap/Autorica: Edina Latif)
The BEN10

#2067 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

oridjidji wrote:
Novalić liked this
KB9

#2068 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KB9 »

nek je vama humora, nema veze sto ismijavate osobu koja je dosla za promjenu razbit sivilo koje ste prethodno zaokruzivali
hhaarree

#2069 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

razbij me fadile
edo_79

#2070 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

KB9 wrote:nek je vama humora, nema veze sto ismijavate osobu koja je dosla za promjenu razbit sivilo koje ste prethodno zaokruzivali
Mali ti majke mi nisi normalan ..... idi pred ogledalo išamaraj se dobro .... pa pročitaj šta si napisao .... pa se opet išamaraj .... probaj doće sebi kad nemožeš nikom drugom ;-)
hhaarree

#2071 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

fadile razbij nam sivilo u kojem smijemo kupovat sta nam se kurcu cefne, ne daj nam da trosimo osim na hljeb i ulje, fadileeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol:
KB9

#2072 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KB9 »

edo_79 wrote:
KB9 wrote:nek je vama humora, nema veze sto ismijavate osobu koja je dosla za promjenu razbit sivilo koje ste prethodno zaokruzivali
Mali ti majke mi nisi normalan ..... idi pred ogledalo išamaraj se dobro .... pa pročitaj šta si napisao .... pa se opet išamaraj .... probaj doće sebi kad nemožeš nikom drugom ;-)
handri vas sto prvenstveno niste skontali smisao onog sto je lik reko al eto saljivdzije ste i opasni pa provaljujete da se smijete jedni drugima :thumbup:
The BEN10

#2073 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

nadigla se stoka sitnog zuba protiv gospodina premijera, jesi vidio brezobrazluka!?
edo_79

#2074 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

KB9 wrote:
edo_79 wrote:
handri vas sto prvenstveno niste skontali smisao onog sto je lik reko al eto saljivdzije ste i opasni pa provaljujete da se smijete jedni drugima :thumbup:
Ma nek si ti nama skonto šta je lik reko .... okane lijepe pametne ;-) :thumbup:
sema911s

#2075 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sema911s »

The BEN10 wrote:
nadigla se stoka sitnog zuba protiv gospodina premijera, jesi vidio brezobrazluka!?
sve nas treba na vjesla okacit, gdje ces vrijedjat PREMIJERA,., ee premijera nije salala,.,uvrijedit premijeraa
Post Reply