Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fudo387 wrote:Sta mozes samo sanjati?
Da sjednes vani za sto ispod nekog drveta i doruckujes?
Reci da se salis.
...čovjek kojem se život odvija između pidžame i radnog kombinezona ima prirodnu potrebu za ovakvim snovima...on i žena se viđaju samo u prolazu kada dolaze ili odlaze sa posla...kontaš sad genijalac ...ili ćemo da crtamo...on sanja ovakve trenutke, jer je čovjek, nije životinja...drugim riječima čovjek živi nehuman život...bože me sačuvaj američkog sna...neka meni bosanskog, pa kakav je takav je...
Smijesno, ako je bas toliki parmak, da si mu jaran svez'o bi ga za tu svoju tresnju da ne ide nazad.
Izvini, ali mi je tesko shvatiti da punoljetni ljudi, razumom obdareni, obrazovani, mogu ovolike gluposti valjati.
deste propali yugoviĆi krme vas ubolo...i šHa propa Hamerika i slobodarska rusija na Ćelu vodilja slobodarskiH zemalja...evo jedna kratka pesmica, samo za ekipu u ćošetu s kilo belog i šiš Ćevapima
jefferson wrote:Pa naravno da je apsurd. To je politika. Apsurd je kada Bakir kaze da stiti Muslimane od Dodika, a jedan bez drugog ne bi mogli zivjeti. Tako je i ovo. Na TV se konstantno govori o krutom kapitalizmu, a sve te korporacije ustvari koriste poreske obveznike da oni ne bi morali da nose teret. U SAD si prije 40 godina mogao da prehranis 3 djece sa minimalnom satnicom, danas ne mozes sam sebe, upravo zbog tog tkz. neoliberalnog kapitalizma, dok vamo ustvari koriste vladu kao kravu muzaru. Pri tome svi hoce da placaju manje poreza, i onda imas deficit.
Takodje ne treba zaboraviti ni pravu komunisticku ustanovu u SAD, americku vojsku, koja uziva sve beneficije kao da su drzavljani Norveske i Svedske, ali pri tome su najveci protivnici da i ostali ljudi koji zive u ovoj drzavi imaju iste beneficije ili bar slicne.
Najbolji primjer ti je Lockheed-Martin. SAD trebaju novi borbeni avion, LM izlobira da se ne ide u natjecaj, nego direktno dobije posao razvoja novog borbenog aviona pod izgovorom da ce to smanjiti troskove. Poslije 327 milijardi dolara koje je LM izmuzao od poreskih obveznika, avion ne moze da stoji na jakom suncu, okrece se gore od MGI-21 u zraku, motori se pale itd. Mornarica vec ima Plan B, narucuje usavrsene F-18 kao ia vijacija koja vec naslucuje debakl iako su oni najveci zagovornici F-35, pa caskaju o F-15S. Naravno, Boeing je namirisao krv, pa je sve to jedna hajka preko poreskih obveznika.
U sustini, kao i svugdje u svijetu, politicari bjeze od pravih problema, obrazovanja, neimastine, lose infrastrukture i mlate gloginje tudjim qrtzem.
Naravno, ne treba smetnuti sa uma, da u SAD je vjerovatno laske uspjeti u zivotu nego bilo gdje drugo, jer je dosta otvorenija zemlja nego nmnoge druge, najveca je ekonomija itd. Takodje stoji da mnogi jednostavno nece da rade i statistika, iako je kao bikini, pokazuje puno ali krije najvaznije djelove, govori kako azijati u SAD imaju nezaposlenost od 2.6% a crnci oko 16%. Stoga mnogo se moze pripisati crncima, ali govoriti kako eto to se desava samo zato sto oni nece da rade i hoce da zive od socijale je ignorantnost, neobrazovanje itd.
Šta je ovo sunce ti jebem?? Da nije Occupy hakirao Jeffov account??
Nije, nego Jeff ne gleda stvari crno-bijelo kao neki.
Nego kako plaze na Krimu?
Fudo387 wrote:Sta mozes samo sanjati?
Da sjednes vani za sto ispod nekog drveta i doruckujes?
Reci da se salis.
...čovjek kojem se život odvija između pidžame i radnog kombinezona ima prirodnu potrebu za ovakvim snovima...on i žena se viđaju samo u prolazu kada dolaze ili odlaze sa posla...kontaš sad genijalac ...ili ćemo da crtamo...on sanja ovakve trenutke, jer je čovjek, nije životinja...drugim riječima čovjek živi nehuman život...bože me sačuvaj američkog sna...neka meni bosanskog, pa kakav je takav je...
Smijesno, ako je bas toliki parmak, da si mu jaran svez'o bi ga za tu svoju tresnju da ne ide nazad.
Izvini, ali mi je tesko shvatiti da punoljetni ljudi, razumom obdareni, obrazovani, mogu ovolike gluposti valjati.
To ti je nasa standardna ubleha: nema ovog meraka nigdje, napravljena za poluopismen svijet koji nikad nigdje nije otisao osim do Makarske, eventualno baustela negdje, i onda postavljaju standard zivota prema Bosanskim arsinima: sve dok se sjedi, jede i pije, to je nesto cemu cijeli svijet treba teziti. Eto svijet ne zna sjest i popit, ko da smo mi izmislili alkohol, suhovinu i sir.
Nego, sjećam se priče vas dvojice, ima dvije godine, minimum. On je pisao da je "35" promašaj a ti si to negirao... Hajde, neka je pameti, pa makar sa zakašnjenjem.
Dzaba plaze? Niej ni cudo sto je onakva navala bila.
Nego, ja konto do Grcke malo (da potrosiv ove pare sto kicmu lome). Hocel sta biti od onog nuklearnog sankcionisanja?
jefferson wrote:
Imas Google, ne bi se varao da ima hiljade strucnih radova na ovu temu. Promasiti ne mozes.
...ne treba meni google...mani se demagogije...sve je na svijetu relativno pa i uspjeh...uspjeh prije svega zavisi od date individue, pa tek onda od ambijenta...a individua koja posjeduje dovoljne kapacitete nema razloga da ne uspije i u svojoj sredini...zasto onda ici?...mislim da je ogoroman broj ljudi otisao u Ameriku da bi uspio, ali ih se ogoroman broj i razočarao, jer nije nasao ono sto je trazio...
Ma sta je mjera uspjeha, za nekoga to je imati posao. Za nekog doktorat iz nuklearne fizike, sto se tice kapaciteta i ostanka daj molim te da se otvore granice Bosancima po Bosne bi iselilo prvi mjesec, svako malo tema koliko kosta radno mjesto ovdje ili onde a ti o uspjesima.
Challenger__ wrote:Nego, sjećam se priče vas dvojice, ima dvije godine, minimum. On je pisao da je "35" promašaj a ti si to negirao... Hajde, neka je pameti, pa makar sa zakašnjenjem.
Ko je on a ko je drugi? Mozda F-35 nije promasaj. Krhko je znanje. Jbg, nije svako onako sposoban pa da ko Rusi onakvu masineriju proizvode
Fudo387 wrote:A sto plaze na Krimu?
Otkud sad to u ovoj prici?
Pa dobro, nedavno si se registrovao. To je obavezno stivo na temi politika.
Ima li link za to?
Ma na temi Rusija imas, negdje tamo kada je Krim aneksiran u fazonu kao sto su Njemci aneksirali Sudetenland. Valjda znaju iz iskustva, bili su najveci haveri kada su Poljsku djelili.