Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baltazar_khan

#2051 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

JThomas wrote:kad sarajevo dobije derbi, to je bordo dominacija i majorizacija, to se stavlja u potpise, nabija na nos mjesecima...a kad željo dobije derbi, onda jebo derbi u ovakvoj ligi :D
jel ono 3 godine otkako nas niste uzeli na grbavici? zadnji put 2008 čini mi se.

uglavnom treba vam čestitat na pobjedi, vaši igrači su je više htjeli. igra na terenu i jedne i druge ekipe pokazuje zbog čega se primilo 5, i 6 golova u pretkolima evropske lige.

p.s. gdje je onaj paćenik koji reče da je redžepagić sredio sudiju sa salemom prolićem?
Last edited by Baltazar_khan on 05/11/2011 19:59, edited 1 time in total.
karanana

#2052 Re: Sarajevski derbi

Post by karanana »

just principe wrote:
karanana wrote:trebali su pustiti travnik-siroki.
to je bila fudbalska slastica danas a ne ona uspavanka. jos kad onaj debil fuli penal a ceko sam izmedju 2 i 3 gola.

cuj ceko si 2-3 gola, pa ovo je 1 gol i to autogol nakon 2008 godine ( lupio sam godinu ali odavno nije pao gol )
ma kontam, zabijaju po 3-4 gola po utakmici......ali to velezu, slobodi i gosku. ali ova dva giganta u sudaru izgleda ne znaju dati vise od jednog ukupno.
veljaca

#2053 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

just principe wrote:
veljaca wrote:Evo sada sa Sjevera.
Najbolji moguci scenario:
- maleni sami sebi dali gol - i onda nema price ofsajd, faul, nije-jeste ....
- drago mi je sto Zeba nije dao gol iz penala - jer bi se onda razvila teorija zavjere ....
- nije bilo ekscesnih situacija ( iako je sve mirisalo na to ) - jer je policija dobro obezbjedila jednu grupu "neorganizovanih" gostujucih navijaca ...
- koreografija odlicna - samo je trebaju neki shvatiti, ali to je njihov problem ....
- "neorganizovana" grupa navijaca je u svom repertoaru imala podosta pjesama protiv protivnika .....
- idemo dalje .... sutra je Kurban Bajram ......

izvini molim te, a sto su to navijaci Zelje pjevali izuzev Zeljo jebbe i Malo vas je pitari :-) :lol: mislim stvarno to ste pjevali najmanje 60 minuta...Valjda u nedostatku svojih pjesama :lol:
Procitaj ponovo - ja sam spominjao grupu "neorganizovanih" gostujucih navijaca, nisam govorio za ove druge .....
Ledenko

#2054 Re: Sarajevski derbi

Post by Ledenko »

Baltazar_khan wrote:
JThomas wrote:kad sarajevo dobije derbi, to je bordo dominacija i majorizacija, to se stavlja u potpise, nabija na nos mjesecima...a kad željo dobije derbi, onda jebo derbi u ovakvoj ligi :D
jel ono 3 godine otkako nas niste uzeli na grbavici? zadnji put 2008 čini mi se.
Nije.
M10A4EVER

#2055 Re: Sarajevski derbi

Post by M10A4EVER »

Pa sjetimo se samo komentara s pocetka lige, titule, izbacivanje nekih gol razlika, Kojasevic prekucavac lige, Torlaka u reprezentaciju, "ima l' ko bolji?" :D
Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da dobise derbi!
A mogli su lako do toga, ipak smo mi SAMO MALO BOLJI BILI... 8-) :D
just principe

#2056 Re: Sarajevski derbi

Post by just principe »

ma hajd nebitno koga jos briga za derbi..Derby je davno umro
Ledenko

#2057 Re: Sarajevski derbi

Post by Ledenko »

Dominacija! Da Zeba nije promašio penal mlađi i neuspješniji sarajevski klub bi teško izbjegao peticu.
cico x

#2058 Re: Sarajevski derbi

Post by cico x »

haj veljaca usput nama koji su preko tv-a gledali pojasni onu koreoghrafiju,jer vidjeli smo samo zelene kartone i kobru,kao i pokusaj neke parole koja je uzalud pokusavana na pravi nacin da se podigne,al na kraju fijasko od nje ispao,tako da fakat ne znamo sta ste htjeli reci stim?
JThomas

#2059 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

Baltazar_khan wrote:

uglavnom treba vam čestitat na pobjedi, vaši igrači su je više htjeli. igra na terenu i jedne i druge ekipe pokazuje zbog čega se primilo 5, i 6 golova u pretkolima evropske lige.

p.s. gdje je onaj paćenik koji reče da je redžepagić sredio sudiju sa salemom prolićem?
2009., odmah prije vaše zadnje pobjede, 2 0.

e isto tako, kad je željo dobio peticu u izraelu, bilo je da željo bruka državu. a kad sarajevo dogodine dobije peticu - e to je realno stanje, jad i bijeda našeg fudbala. onda se spusti lopta na zemlju i onda ste "realni" :mrgreen:
Ledenko

#2060 Re: Sarajevski derbi

Post by Ledenko »

Evo opet po starom kod komšija. Poraz u derbiju, ispadanje iz kupa, mjenjaj igrače, mjenjaj trenera, mjenjaj upravu, mjenjaj navijače...

north wrote: Samo svirati kraj polusezone, a onda neka se ljudi u klubu u koje želim da vjerujem zapitaju može li ovakva ekipa napraviti nešto više u drugoj polusezoni...ja sam siguran da ne može....
Last edited by Ledenko on 05/11/2011 20:07, edited 1 time in total.
JThomas

#2061 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

M10A4EVER wrote:
Pa sjetimo se samo komentara s pocetka lige, titule, izbacivanje nekih gol razlika, Kojasevic prekucavac lige, Torlaka u reprezentaciju, "ima l' ko bolji?" :D
Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da dobise derbi!
A mogli su lako do toga, ipak smo mi SAMO MALO BOLJI BILI... 8-) :D
kopernikanski preokret u cca. mjesec i po dana.

sad jebo ovakvu ligu :mrgreen:
veljaca

#2062 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

cico x wrote:haj veljaca usput nama koji su preko tv-a gledali pojasni onu koreoghrafiju,jer vidjeli smo samo zelene kartone i kobru,kao i pokusaj neke parole koja je uzalud pokusavana na pravi nacin da se podigne,al na kraju fijasko od nje ispao,tako da fakat ne znamo sta ste htjeli reci stim?
Ako ne mozes skontati sam - bez veze ti je onda objasnjavati ( iskreno govoreci ) .....
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2063 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Ledenko wrote:Dominacija! Da Zeba nije promašio penal mlađi i neuspješniji sarajevski klub bi teško izbjegao peticu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Baudelaire

#2064 Re: Sarajevski derbi

Post by Baudelaire »

Izvini Thomase, ali ne znam ko je za Index članke pisao o tom kako se Sarajevo bruka. Ovaj što je postirao prije koji momenat.
Ledenko

#2065 Re: Sarajevski derbi

Post by Ledenko »

Baudelaire wrote:Izvini Thomase, ali ne znam ko je za Index članke pisao o tom kako se Sarajevo bruka. Ovaj što je postirao prije koji momenat.
Večeras ne otvaraj index :D
stochar

#2066 Re: Sarajevski derbi

Post by stochar »

ja mislim da po nacionalnom kljucu ove godine prvo mjesto pripada 'rvatima tj sirokom brijegu, kup ide borcu, mi se mozemo boriti za drugo mjesto i to je to. a igra, malo sam gled'o, taman prebacim na tekmu (ako se tako moze nazvati) i vidim onaj gol, i slazem se s Amarom u potpunosti: ništa ni s čim...
JThomas

#2067 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

brate, ja govorim o većini, svugdje ima crnih ovaca :mrgreen:

mislim budite malo realni i vratite se na svoje postove prije dva mjeseca...a sad jebo ligu. onaj ko to stvarno misli - on je davno i prestao pratiti.
Baudelaire

#2068 Re: Sarajevski derbi

Post by Baudelaire »

Ma piši brate šta god hoćeš, ne pogađa me to plaho, samo budi do kraja objektivan pa kad Željo izgubi piši i o tom.
cico x

#2069 Re: Sarajevski derbi

Post by cico x »

veljaca wrote:
cico x wrote:haj veljaca usput nama koji su preko tv-a gledali pojasni onu koreoghrafiju,jer vidjeli smo samo zelene kartone i kobru,kao i pokusaj neke parole koja je uzalud pokusavana na pravi nacin da se podigne,al na kraju fijasko od nje ispao,tako da fakat ne znamo sta ste htjeli reci stim?
Ako ne mozes skontati sam - bez veze ti je onda objasnjavati ( iskreno govoreci ) .....
zmija na zelenoj podlozi,vi ste kobra,zeleno je teren? i sta stim?
preskocio si parolu,jer vam je propala,pa nam bar to pojasni?
north

#2070 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Nema se šta pametovati niti tražiti alibi, pobjeda Želje je čista i zaslužena, ali to ne mijenja činjenicu da je derbi odron...ako neka može večeras biti zadovoljan sa igrom, jednih ili drugih, onda aferim...

Ne kažem da navijači Želje ne trebaju slaviti pobjedu nad nama, i mi bi je slavili pa da je Gušo sam sebi guzovima zabio, samo hoću reći da moramo shvatiti da ovo nije onaj derbi od prije nekoliko godina, da su i jedni i drugi nesposobni za zabijanje golova i odigravanje pravih akvcija koji bi mogli izmamiti aplauze sa tribina....

Nakon nekoliko 0-0, konačno je neko dobio pa makar i 1-0 iako pobjednička ekipa nije zabila gol :roll: ....

Ali ok, slavite navijači Želje, zaslužili ste večeras pobjedu protiv ovako jadnog Sarajeva i nije mi jasno kako niste još koji gol dali, vjerovatno zato što i vi niste čemu, ali opet i kao takvi večeras bolji.....
Logovan

#2071 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Kao prvo čestitam na komšijama na pobjedi.

Ka drugo mogu reći derbi je bio ko i ovi prethodni. Tuga, žalost, jad, čemer,...itd Sarajevo imalo 2-3 prave prilike dok je Željo imao 4-5 plus penal i to je to bilo. Pored malog broja prilika tu su još standardno simuliranje prekršaja, kad padnu kao da ih je neko letvom opalio po leđima pa se još počnu vrtiti po 300 puta po terenu, da bi bili što uvjerljiviji.

Manijaci ona vam parola baš smiješno ispala. :lol: Šta ste htjeli sa njom ? Prvi i drugi red parole se dižu a treći red nit je podignut, nit je spušten, nešto između :mrgreen: i na kraju ostade samo drugi red parole koji se lijepo podigao. :lol: Mogu vam reći da ste zakazali i u pjevanju a repertoar pjesama je bezveze.

Horde došle u solidnom broju, njih oko 100. Fino su se čuli sa obrzirom na broj. Realno pjesme su bolje nego ko što komšije imaju.
JThomas

#2072 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

Baudelaire wrote:Ma piši brate šta god hoćeš, ne pogađa me to plaho, samo budi do kraja objektivan pa kad Željo izgubi piši i o tom.
eto nisam :roll: tad i više drobim nego kad pobijedimo, kad se traže uzroci loše igre :mrgreen:
veljaca

#2073 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

cico x wrote:
veljaca wrote:
zmija na zelenoj podlozi,vi ste kobra,zeleno je teren? i sta stim?
preskocio si parolu,jer vam je propala,pa nam bar to pojasni?
Rekoh ti jebaji ga - ako sam ne mozes skontati - dzaba ti je objasnjavati. Sto se tice parole - toliko od mene ....

Najbolje je bilo ono:

ooooooooooooooooooooooooooo Zajko Zebaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :thumbup:
north

#2074 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Ledenko wrote:Evo opet po starom kod komšija. Poraz u derbiju, ispadanje iz kupa, mjenjaj igrače, mjenjaj trenera, mjenjaj upravu, mjenjaj navijače...

north wrote: Samo svirati kraj polusezone, a onda neka se ljudi u klubu u koje želim da vjerujem zapitaju može li ovakva ekipa napraviti nešto više u drugoj polusezoni...ja sam siguran da ne može....
Šta lupaš dječače? Znam da visiš na temu FKS i HZ, to pokazuje koliki si paćenik, ali neka te...to pokazuje koliko te zanimamo....ko je rekao da mijenja upravu i trenera, za igrače sam rekao da pojjedine treba mijenjati, i šta s tim hoćeš da kazeš?

Ograničen si ko balkon....
pOZz

#2075 Re: Sarajevski derbi

Post by pOZz »

Čestitke na zasluženoj pobjedi, ako se to tako može reći, s obzirom na ogroman nekvalitet na terenu. ;-)
Last edited by pOZz on 05/11/2011 20:15, edited 1 time in total.
Post Reply