21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shbc
#2051 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Spahic - katastrofa. Prvo je zajebao protiv Francuske, pa je izbacio Bayer iz LP, a sada i nas sa SP. Kako je takav igrac vodja ekipe i odbrane nikada mi nije bilo jasno niti ce biti. Valjda je kod nas bitnije kada igrac zna samare dijeliti po terenu od toga kako igra.
Lulic - opet katastrofa. Bio je kriminalan protiv Argentine, sinoc jos gori. Da nema medija poput SCsporta koji ga (kao i sve ostale nase igrace) u mjesec dana sele u Juventus, Real, Barcelonu, Bayern itd, vjerujem da bi i vecina vas prepoznali tesko ogranicenog igraca. Bas onako kako ga vidi nas malo u BiH i vecina u Italiji.
Dzeko - tacno mu odgovara nadimak "Dijamant", pokretan je koliko i on. Decko je vec odavno umislio da je uber zvijezda. Nadao se covjek da cemu ipak onaj sarajevski mentalitet proraditi gdje zvijezde ne postoje, ali nije ni Sarajevo sto je nekad bilo, pa tako ni on. Sramotno setkanje po terenu. Ali zato u Manchesteru gine, jebiga tamo valja zaraditi platu.
Pape - igracka si legenda FKS i kao takav ces uvijek imati moje postovanje. Medjutim kao trener si promasaj. "Odveo nas je na Svjetsko" je uglavnom argument kojim se brani ovaj (ne)strucnjak. Braco iz Vrbanjuse bi nas odveo u onakvoj grupi. S tim da ovaj drugi vjerovatno ne bi stavio na klupu najboljeg beka (Kolasinca) kojeg smo imali u historiji. I kakvog li cuda upravo po njegovoj strani bruku prodora. Poslije jednog smo primili i gol.
Sudije - osim ponistenog gola nisu imali nijednu gresku, mozda nehvatanje za dzep poslije izlezavanja Nigerijaca, ali nije bas da bi nam to mnogo i pomoglo. Doduse mog'o je komotno produziti jos minutu-dvije utakmicu. Njihov gol cist k'o suza.
Navijaci - glavni razlog sto generalno danas i nisam nesto previse utucen, sto sam ogugl'o na reprezentaciju. Pored tolikih fudbalskih analfabeta covjek se refleksno drzi po strani. Ne znam sta mi je gore, floskula da je bitno ucestvovati ili pljuvanje po sudijama. Doduse povezani su. "Trebamo biti sretni sto smo uopste otisli na SP" - nije ni cudo sto smo prkn'o Evrope sa ovim razmisljanjem. Klasicni gubitnicki mentalitet. Jedan savjet: Nije bitno ucestvovati, bitno je pobijediti.
A sudija, dragi sunarodnjaci nam nije kriv sto smo ispodprosjecna ekipa sa par odlicnih pojedinaca (od kojih jedan hladi muda 90 minuta). "Neregularan gol Nigerije" - da ste u zivotu pogledali utakmicu pored reprezentacije vidjeli bi da se ono nigdje ne svira. "Sto nije dao zuti igracima Nigerije" - ovo nije mahalski fudbal gdje su 3 kornera = penal, tako da ni 3 zuta nece znaciti ni penal niti gol. A imaju 11 igraca da se valjaju.
Konjic - mars u picku materinu dosadnu.
Mediji - vjerovatno najveci krivci sto smo otisli na SP misleci da smo neka sila pa nas je to sustiglo. Da smo otisli ponizno, svjesni toga da smo imali prelaganu grupu u kvalifikacijama, vrlo je moguce da bi puno zrelije usli u utakmice i nesto i napravili. Sem toga, kukanje "Pokradeni smo" na moje ocekivanje i ide od medija koji nisu specijalizovani za sport. Sportsport je po meni jedini realno analizirao sve sinoc + Aletic sa RadioSarajevo.
Nigerijci - puno ozbiljnije djelovali od nas i zasluzeno pobijedili. Ono valjanje je sasvim normalno. Isto bi i mi radili da smo bili na njihovom mjestu.
p.s. Ja se slomih govoreci ljudima da smo protiv Argentine bili dobri jer su nas potcijenili, pustili nas da igramo u sredini (kad god su nas stisli pogrijesili smo). Al' jok, strucnjaci u nasoj zemlji prezadovoljni.
Lulic - opet katastrofa. Bio je kriminalan protiv Argentine, sinoc jos gori. Da nema medija poput SCsporta koji ga (kao i sve ostale nase igrace) u mjesec dana sele u Juventus, Real, Barcelonu, Bayern itd, vjerujem da bi i vecina vas prepoznali tesko ogranicenog igraca. Bas onako kako ga vidi nas malo u BiH i vecina u Italiji.
Dzeko - tacno mu odgovara nadimak "Dijamant", pokretan je koliko i on. Decko je vec odavno umislio da je uber zvijezda. Nadao se covjek da cemu ipak onaj sarajevski mentalitet proraditi gdje zvijezde ne postoje, ali nije ni Sarajevo sto je nekad bilo, pa tako ni on. Sramotno setkanje po terenu. Ali zato u Manchesteru gine, jebiga tamo valja zaraditi platu.
Pape - igracka si legenda FKS i kao takav ces uvijek imati moje postovanje. Medjutim kao trener si promasaj. "Odveo nas je na Svjetsko" je uglavnom argument kojim se brani ovaj (ne)strucnjak. Braco iz Vrbanjuse bi nas odveo u onakvoj grupi. S tim da ovaj drugi vjerovatno ne bi stavio na klupu najboljeg beka (Kolasinca) kojeg smo imali u historiji. I kakvog li cuda upravo po njegovoj strani bruku prodora. Poslije jednog smo primili i gol.
Sudije - osim ponistenog gola nisu imali nijednu gresku, mozda nehvatanje za dzep poslije izlezavanja Nigerijaca, ali nije bas da bi nam to mnogo i pomoglo. Doduse mog'o je komotno produziti jos minutu-dvije utakmicu. Njihov gol cist k'o suza.
Navijaci - glavni razlog sto generalno danas i nisam nesto previse utucen, sto sam ogugl'o na reprezentaciju. Pored tolikih fudbalskih analfabeta covjek se refleksno drzi po strani. Ne znam sta mi je gore, floskula da je bitno ucestvovati ili pljuvanje po sudijama. Doduse povezani su. "Trebamo biti sretni sto smo uopste otisli na SP" - nije ni cudo sto smo prkn'o Evrope sa ovim razmisljanjem. Klasicni gubitnicki mentalitet. Jedan savjet: Nije bitno ucestvovati, bitno je pobijediti.
A sudija, dragi sunarodnjaci nam nije kriv sto smo ispodprosjecna ekipa sa par odlicnih pojedinaca (od kojih jedan hladi muda 90 minuta). "Neregularan gol Nigerije" - da ste u zivotu pogledali utakmicu pored reprezentacije vidjeli bi da se ono nigdje ne svira. "Sto nije dao zuti igracima Nigerije" - ovo nije mahalski fudbal gdje su 3 kornera = penal, tako da ni 3 zuta nece znaciti ni penal niti gol. A imaju 11 igraca da se valjaju.
Konjic - mars u picku materinu dosadnu.
Mediji - vjerovatno najveci krivci sto smo otisli na SP misleci da smo neka sila pa nas je to sustiglo. Da smo otisli ponizno, svjesni toga da smo imali prelaganu grupu u kvalifikacijama, vrlo je moguce da bi puno zrelije usli u utakmice i nesto i napravili. Sem toga, kukanje "Pokradeni smo" na moje ocekivanje i ide od medija koji nisu specijalizovani za sport. Sportsport je po meni jedini realno analizirao sve sinoc + Aletic sa RadioSarajevo.
Nigerijci - puno ozbiljnije djelovali od nas i zasluzeno pobijedili. Ono valjanje je sasvim normalno. Isto bi i mi radili da smo bili na njihovom mjestu.
p.s. Ja se slomih govoreci ljudima da smo protiv Argentine bili dobri jer su nas potcijenili, pustili nas da igramo u sredini (kad god su nas stisli pogrijesili smo). Al' jok, strucnjaci u nasoj zemlji prezadovoljni.
Last edited by shbc on 22/06/2014 14:17, edited 4 times in total.
- insaneinthebrain
#2052 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
sojic wrote:pustiti iranu obavezno
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2053 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
sve je super i sve je za pet
poništili nam čist gol i nije bio faul nad spahićem
ispali i šta sad ...
jebo sudiju idemo dalje ... odigrati dobro protiv irana i uživati
kopakabana čevapi i sarma
poništili nam čist gol i nije bio faul nad spahićem
ispali i šta sad ...
jebo sudiju idemo dalje ... odigrati dobro protiv irana i uživati
kopakabana čevapi i sarma
- Mali_Vuk
#2054 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
A sad naravno treba pričati o stvarima koje su se prešućivale zbog čuvanja atmosfere u timu.
I ko nešto loše primjeti i treba da napiše, pa da skupa prokomentarišemo.
Meni se učinilio da odnosi između igrača znatno lošiji nego u toku kvalifikacija. Izgleda da je ona prodana utakmica Egiptu poremtila i više nego što smo mislili. Djeluju mi nekako rezervisani jedni prema drugima. Pjanić okreće glavu od Džeke i obrnuto. Ostali niko ni sa kim. I sve nešto mlako i preko neke stvari. A to nas je krasilo ranije. Baš taj timski duh
Pa SEO zabi autogol ostali ga iskuliraše. Niko da mu priđe da ga potapše po leđima i da mu podršku. Sjećam se Lulić ga nakon autogola pogleda ono poluprezrivo i samo se okrenu i ode od njega. Ostali gledaju jedni u plafon drugi u pod, nešto tersaju. Ma ne znam. Možda ja to vidim pogrešno. Ali mi je tako izgledalo.
I ko nešto loše primjeti i treba da napiše, pa da skupa prokomentarišemo.
Meni se učinilio da odnosi između igrača znatno lošiji nego u toku kvalifikacija. Izgleda da je ona prodana utakmica Egiptu poremtila i više nego što smo mislili. Djeluju mi nekako rezervisani jedni prema drugima. Pjanić okreće glavu od Džeke i obrnuto. Ostali niko ni sa kim. I sve nešto mlako i preko neke stvari. A to nas je krasilo ranije. Baš taj timski duh
Pa SEO zabi autogol ostali ga iskuliraše. Niko da mu priđe da ga potapše po leđima i da mu podršku. Sjećam se Lulić ga nakon autogola pogleda ono poluprezrivo i samo se okrenu i ode od njega. Ostali gledaju jedni u plafon drugi u pod, nešto tersaju. Ma ne znam. Možda ja to vidim pogrešno. Ali mi je tako izgledalo.
- animus
#2055 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Koliko samo srece nismo imali pa svaka odbijena lopta je njima isla, lopte koje krenu u korner stanu da ni korner ne bude. Na kraju jos lopta u nogu golmana pogodi. Na stranu sto je sudija kriminalan. Ovo ko da je crna magija bila. Zato sada lagano Avdukica na gol neka vjezba trebat ce mu. Visca na krilo, avdija na beka a sredinu pustiti Tinu zajedno sa Ibricicem. Pa tako pokusati muski da sto vise izgubimo. Nek gledaju Iran u osmini jer je to inace omiljena drzava u Europi. A prije toga nebi bilo lose uzeti 5 ili 6 miliona od Homeinija za pomoc poplavljenim podrucjima, sto naravno nema veze sa utakmucom nego je humanitarno i ne treba to kriti. Blateru jebem ti sve po spisku i tvojoj Svici i Novom Zelandu zelim da vas kakav dobar zemljotres poravna sa zemljom.
- phillie
#2056 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Konkretno za ovu utakmicu. Morali smo imati Kolasinca na lijevoj strani. Jel iko saznao jel bio povrijedjen? Ako je, onda su trebali i salihovic i lulic cuvati tu stranu. trojica kreativaca uz besica na sredini terena, previse je. Ja samo ne znam sta su gledali Susic i Sredojevic kad su pripremali tim za ovu tekmu.
Vezano za Mundijal. Nismo znali, ali valjda sada znamo. U grupi nema kalkulacija, nema ovog ne mogu pobjediti, pa cemo igrati da ne primimo puno golova, u drugoj cemo igrati nerijeseno, e a u trecoj cemo ici na pobjedu. Cini mi se da je takvo razmisljanje imao Susic. Da budem iskren i ja sam na pocetku tako vidio nas put do drugog mjesta, ali razlika izmedju mene i Susica je jedno milion utakmica na strani Papeta.
Na svakoj utakmici se mora ici na pobjedu. Moras biti spreman, moras trcati, a tehnicko znanje i kreativci u tvojoj ekipi su onaj gram koji ce prevagnuti na tvoju stranu, ali samo ako se ispostuje fizika..
Predstojece kvalifikacije: Iskreno se nadam da cemo ih poceti bez Susica. Hvala mu na svemu, ali vrijeme je za nekog drugog. Valjda ce u Savezu imati sluha i da ce uspjeti naci neko novo lice do septembra. Isto tako nadam se da ce Arslanagic dobiti pravo nastupa za nas. Nadam se da ce isplivati i treci napadac. Dzeko u ovakvoj postavci ne moze nista u napadu sam. Njemu treba Vedo kao i on Vedi, da razvlace odbranu protivnika i tako sebi stvaraju vise prostora. Iza njih je dovoljan Pjanic, a sa krila Lulic i Hajrovic.... Nadam se da nasa reprezentacija i dalje koraca koracima napretka, jer i ovaj nastup na SP, iako gorak nakon ispadanja, ipak je korak naprijed. Bili smo u svijetu koji smo do sada samo sanjali, igrali smo sa najjacim i vidjeli gdje smo i sta smo. U pamet sad braco.
Vezano za Mundijal. Nismo znali, ali valjda sada znamo. U grupi nema kalkulacija, nema ovog ne mogu pobjediti, pa cemo igrati da ne primimo puno golova, u drugoj cemo igrati nerijeseno, e a u trecoj cemo ici na pobjedu. Cini mi se da je takvo razmisljanje imao Susic. Da budem iskren i ja sam na pocetku tako vidio nas put do drugog mjesta, ali razlika izmedju mene i Susica je jedno milion utakmica na strani Papeta.
Na svakoj utakmici se mora ici na pobjedu. Moras biti spreman, moras trcati, a tehnicko znanje i kreativci u tvojoj ekipi su onaj gram koji ce prevagnuti na tvoju stranu, ali samo ako se ispostuje fizika..
Predstojece kvalifikacije: Iskreno se nadam da cemo ih poceti bez Susica. Hvala mu na svemu, ali vrijeme je za nekog drugog. Valjda ce u Savezu imati sluha i da ce uspjeti naci neko novo lice do septembra. Isto tako nadam se da ce Arslanagic dobiti pravo nastupa za nas. Nadam se da ce isplivati i treci napadac. Dzeko u ovakvoj postavci ne moze nista u napadu sam. Njemu treba Vedo kao i on Vedi, da razvlace odbranu protivnika i tako sebi stvaraju vise prostora. Iza njih je dovoljan Pjanic, a sa krila Lulic i Hajrovic.... Nadam se da nasa reprezentacija i dalje koraca koracima napretka, jer i ovaj nastup na SP, iako gorak nakon ispadanja, ipak je korak naprijed. Bili smo u svijetu koji smo do sada samo sanjali, igrali smo sa najjacim i vidjeli gdje smo i sta smo. U pamet sad braco.
- It_is_a_Leclerc
#2057 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
E, ono kad se novinari dohvate analiziranja utakmice
Who the fuck are you, people ?! Koje su njihove kvalifikacije, osim što gledaju utakmice i znaju sklapati fine rečenice ?! Pa to i ja znam, jebem li mu Pulitzera. Ono, totalna razrada. Jedva čekam onog mazluma sa FTV-a da nahrani pojedine ovdje pričama o "zakulisnim radnjama koje se u mraku reprezentativnog kampa dešavaju" dok u pozadini trubi muzika iz Zone sumraka.
Veliki narodi i velike ekipe se prepoznaju po tome što drže glavu visoko i kad izgube. A ne kmeče, i ne šutaju igrače s noge na nogu, i ne glume kao da je jedino njima kriva što smo izgubili dok su se igrači ubili od radosti kad smo primili gol. To je otprilike razlika između Španije i nas.
I razlika je u tome što oni imaju selektora koji će ih podići i na Euru 2016. od njih napraviti nove prvake, a naš Safet je na pitanje: "Kako motivisati igrače?", odgovorio sa - Ne zna,.
Opet, mi imamo situaciju da nam se reprezentacija, uglavnom zbog pritiska medija, analizatora, "stručnih saradnika", razbija nakon svakog poraza.
Veliki narodi i velike ekipe se prepoznaju po tome što drže glavu visoko i kad izgube. A ne kmeče, i ne šutaju igrače s noge na nogu, i ne glume kao da je jedino njima kriva što smo izgubili dok su se igrači ubili od radosti kad smo primili gol. To je otprilike razlika između Španije i nas.
I razlika je u tome što oni imaju selektora koji će ih podići i na Euru 2016. od njih napraviti nove prvake, a naš Safet je na pitanje: "Kako motivisati igrače?", odgovorio sa - Ne zna,.
Opet, mi imamo situaciju da nam se reprezentacija, uglavnom zbog pritiska medija, analizatora, "stručnih saradnika", razbija nakon svakog poraza.
-
last mohicans
#2058 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Čitam vaš postove i ne znam da li da se ponavljam.Očekivao sam da ćemo pobijediti, ali nimalo nisam bio euforičan,znao sam da neće biti lahko,svijestan naše trkačke sposobnosti.
Moglo je sve biti drugačije:
Eh, da nam ne poništi čist gol,eh da svira faul na Spahiću,eh da nije bila žega,eh da su nam se zvijezde naklonile ....
Utakmica se mora dobiti zbog masu nekih drugih segmenata, a koji nisu navedeni.
Sama postavka je bila
Zna se kako smo stajali protiv imalo jačih repki sa Medom,Miralom i Misketom na terenu u isto vrijeme,a na svjetskom nema lahkih ekipa,što smo mi umislili za Nigeriju i Iran da jesu.
Sad sam gledao snimak.
Žalosno je kako je Lulić igrao po lijevoj strani ko duh, uglavnom je bio krilo,a bek kad stigne i vrlo često to nije stizao biti.
Tu nije kriv Lulić,već zna se ko.Kod gola se ukopao i stao,očekujući da će kapiten to "rutinski riješiti",umjesto da udvoji Emenikea,Bešić također stoji,čeka ishod Spahićeve reakcije,Šunjić jedino tu pravi malu grešku izlazi na njega,umjesto da pokriva onog što je dao gol.Emenike se bio zavukao u stranu,Bega bi ga sigurno odbranio,jer je pokrio ugao.Lulićevu stranu je pokušavao zatvoriti Pjanić, te malo Miske,pa na kraju i Spahić koji je to,vidjeli smo uradio kako jeste.
Ne mogu se načuditi,kad fudbalski laici koji taj sport prate na TV-u,eto i ponekad uživo vide gdje je problem, a trener ne.Koji klinac su mu Baljić i taj Borče kraj njega???? Pa vide li oni ako selektor ne vidi????
Izmjene su trebale biti:
Kolašinac-Medo
Lulić-Višća
Miske-Vedo
Izmjena Kolašinac - Medo je morala odmah ići na poluvremenu.
Lulić na krilo ili i on napolje, jer je dobar dio tekme šepao.
Mogao je Hajrović na prirodno krilo, lijevo, umjesto što igra neprirodno desno. Lulića ili Višća da se s njima rotira..
Višća je svojom brzinom mogao unijeti svježinu na lijevi ili desni bok.On vadi jedinog brzog igrača pored lulića i Bešića.
Miske je morao ići van.
A naš selektor vadi skoro povrijeđenog beka i stravlja rovitog beka,pored zdravog beka na klupi
Samo me živo interesuje šta se Saji u glavi motalo,ako mu se išta motalo.
Jesmo oštećeni, ali to ne smije biti izgovor, moraš stisnuti zube i pokazati da vrijediš, a ne govoriti igračima iz dan au dan, da smo kvalitetniji od Irana I nigerije.Iran će zapeti,a od nas ne znam šta da očekujem u toj utakmici za prestiž.
Zaboravio sam Begu koji je bio fenomenalan,dva čista gola,najmanje je izvukao.To većina zaboravlja, pa sve u svemu, Nigerija je bila bolja.
Moglo je sve biti drugačije:
Eh, da nam ne poništi čist gol,eh da svira faul na Spahiću,eh da nije bila žega,eh da su nam se zvijezde naklonile ....
Utakmica se mora dobiti zbog masu nekih drugih segmenata, a koji nisu navedeni.
Sama postavka je bila
Sad sam gledao snimak.
Žalosno je kako je Lulić igrao po lijevoj strani ko duh, uglavnom je bio krilo,a bek kad stigne i vrlo često to nije stizao biti.
Tu nije kriv Lulić,već zna se ko.Kod gola se ukopao i stao,očekujući da će kapiten to "rutinski riješiti",umjesto da udvoji Emenikea,Bešić također stoji,čeka ishod Spahićeve reakcije,Šunjić jedino tu pravi malu grešku izlazi na njega,umjesto da pokriva onog što je dao gol.Emenike se bio zavukao u stranu,Bega bi ga sigurno odbranio,jer je pokrio ugao.Lulićevu stranu je pokušavao zatvoriti Pjanić, te malo Miske,pa na kraju i Spahić koji je to,vidjeli smo uradio kako jeste.
Ne mogu se načuditi,kad fudbalski laici koji taj sport prate na TV-u,eto i ponekad uživo vide gdje je problem, a trener ne.Koji klinac su mu Baljić i taj Borče kraj njega???? Pa vide li oni ako selektor ne vidi????
Izmjene su trebale biti:
Kolašinac-Medo
Lulić-Višća
Miske-Vedo
Izmjena Kolašinac - Medo je morala odmah ići na poluvremenu.
Lulić na krilo ili i on napolje, jer je dobar dio tekme šepao.
Mogao je Hajrović na prirodno krilo, lijevo, umjesto što igra neprirodno desno. Lulića ili Višća da se s njima rotira..
Višća je svojom brzinom mogao unijeti svježinu na lijevi ili desni bok.On vadi jedinog brzog igrača pored lulića i Bešića.
Miske je morao ići van.
A naš selektor vadi skoro povrijeđenog beka i stravlja rovitog beka,pored zdravog beka na klupi
Samo me živo interesuje šta se Saji u glavi motalo,ako mu se išta motalo.
Jesmo oštećeni, ali to ne smije biti izgovor, moraš stisnuti zube i pokazati da vrijediš, a ne govoriti igračima iz dan au dan, da smo kvalitetniji od Irana I nigerije.Iran će zapeti,a od nas ne znam šta da očekujem u toj utakmici za prestiž.
Zaboravio sam Begu koji je bio fenomenalan,dva čista gola,najmanje je izvukao.To većina zaboravlja, pa sve u svemu, Nigerija je bila bolja.
- Havatar
#2059 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
I jos se cude ljudi sto se ova pjesma pjeva od nastanka reprezentacije a ona upravo objasnjava cijelu situaciju iu drustvu i u svakom kolektivu gdje treba nesto zajednicki organizovano uraditi bez sujete i sitnih interesaMustang1 wrote:E sad da i ja kazem da trebamo pjevati ovu pjesmu i da je ovo taj pravi trenutak za nju![]()
-
channel10
#2060 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Gdje se moze naci statistika ko je koliko pretrcao u sinocnjoj tekmi? Trazim na fifa.com, ali ne mogu nikako da nadjem.
edit:nasao sam.
edit:nasao sam.
Last edited by channel10 on 22/06/2014 14:33, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2061 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
channel10 wrote:Gdje se moze naci statistika ko je koliko pretrcao u sinocnjoj tekmi? Trazim na fifa.com, ali ne mogu nikako da nadjem.

- shbc
#2062 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Pa realno nije bas da je kvantna fizika. Fudbal je. Ko prati redovno i moze analizirati. Drugi je problem sto je kod nas svako analiticar. Od onoga koji gleda samo reprezentaciju do onog koji je barem jednom sedmicno na stadionu i 5 puta sedmicno uz TV. Kako novinari tako i mi ostali.It_is_a_Leclerc wrote:E, ono kad se novinari dohvate analiziranja utakmiceWho the fuck are you, people ?! Koje su njihove kvalifikacije, osim što gledaju utakmice i znaju sklapati fine rečenice ?! Pa to i ja znam, jebem li mu Pulitzera. Ono, totalna razrada. Jedva čekam onog mazluma sa FTV-a da nahrani pojedine ovdje pričama o "zakulisnim radnjama koje se u mraku reprezentativnog kampa dešavaju" dok u pozadini trubi muzika iz Zone sumraka.
- Zmijuga loma
#2063 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Bez lopte u posjedu:
Nigerija - 45506 m.
BiH - 39327 m
Nigerija - 45506 m.
BiH - 39327 m
-
channel10
#2064 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Dzeko tanak naspram recimo Ibisevica koji je usao u drugom poluvemenu...Velkoski wrote:channel10 wrote:Gdje se moze naci statistika ko je koliko pretrcao u sinocnjoj tekmi? Trazim na fifa.com, ali ne mogu nikako da nadjem.
KAd se sve sagleda, ebase nas svi. Od sudija, do naseg selektora i njegovog pomocnika. Kriv je sudija sto nam ponisti cist gol, ali isto tako je kriv i selektor sa pomocnikom koji izvede onakav sastav. Pet sest utakmica igra sa jednom postavom i onda covjek mrtav hladan izvede neku novu, totalno nelogicnu postavu i to u utakmici koja zivot znaci. Molim Boga da mu iduca tekma sa Iranom bude i posljednja na nasoj klupi, pa da dovedemo nekog novog trenera (makar to i Ciro bio jer je on Murinho za Safeta).
Mislim da i ovima u savezu jos uvijek nije jasno sta se sve izgubilo (mislim na jos dodatnih 6-7-8 miliona necega) gdje su mogli dovesti bilo kojeg jaceg svjetskog selektora. Sad ih treba dobro pritisnuti u vezi trosenja novca od zarade koju su ostvarili odlaskom na SP jer je porodicnoj marvi jos samo to vrijedno ostalo i oko cega ce se boriti.
Bili su na SP, vidjeli su Brazil gdje su se mogli kur.iti da su neko i nesto i ebeno su prizemljeni zbog svog amaterizma i mahalske(vise seoske) skole i sad je vrijeme da im neko stane u kraj i zaustavi ova njihova sranja. Makar da se novci sacuvaju i pokusa nesto pametno uraditi u buducnosti. Vec su mnogi rekli koga treba pokusati dovesti u repku, pa se da ekipa malo osvjezi i pripremi za odlazak na EP.
Protiv Irana cemo nadam se osvojiti makar prvi bod na SP.
- Partijaner
#2065 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Safet Susic-NULA
Taktika-NULA
Kondicija-NULA
Mentalitet-NULA
Taktika-NULA
Kondicija-NULA
Mentalitet-NULA
- Šveđanin
- klavirdžija
#2067 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
channel10 wrote:Dzeko tanak naspram recimo Ibisevica koji je usao u drugom poluvemenu...Velkoski wrote:channel10 wrote:Gdje se moze naci statistika ko je koliko pretrcao u sinocnjoj tekmi? Trazim na fifa.com, ali ne mogu nikako da nadjem.
KAd se sve sagleda, ebase nas svi. Od sudija, do naseg selektora i njegovog pomocnika. Kriv je sudija sto nam ponisti cist gol, ali isto tako je kriv i selektor sa pomocnikom koji izvede onakav sastav. Pet sest utakmica igra sa jednom postavom i onda covjek mrtav hladan izvede neku novu, totalno nelogicnu postavu i to u utakmici koja zivot znaci. Molim Boga da mu iduca tekma sa Iranom bude i posljednja na nasoj klupi, pa da dovedemo nekog novog trenera (makar to i Ciro bio jer je on Murinho za Safeta).
Mislim da i ovima u savezu jos uvijek nije jasno sta se sve izgubilo (mislim na jos dodatnih 6-7-8 miliona necega) gdje su mogli dovesti bilo kojeg jaceg svjetskog selektora. Sad ih treba dobro pritisnuti u vezi trosenja novca od zarade koju su ostvarili odlaskom na SP jer je porodicnoj marvi jos samo to vrijedno ostalo i oko cega ce se boriti.
Bili su na SP, vidjeli su Brazil gdje su se mogli kur.iti da su neko i nesto i ebeno su prizemljeni zbog svog amaterizma i mahalske(vise seoske) skole i sad je vrijeme da im neko stane u kraj i zaustavi ova njihova sranja. Makar da se novci sacuvaju i pokusa nesto pametno uraditi u buducnosti. Vec su mnogi rekli koga treba pokusati dovesti u repku, pa se da ekipa malo osvjezi i pripremi za odlazak na EP.
Protiv Irana cemo nadam se osvojiti makar prvi bod na SP.
Žalosno je i istovremeno smiješno pratiti ovu propagadnu akciju korumpiranih "taldžija" i onih oko njih (tzv. medija, bivših igrača itd) koji se upiru da dokažu kako je, kao, eto, učinjeno sve moguće, ali nas nekakav novozelanđanin, vjerovatno i mason, vatikanski džihadlija itd sam samcat svojeručno zajeba.
- reis1
#2068 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Koje naricanje i kukumakanje jbt., poceo sam se smijat sad svemu citajuci komentare...
Za kaznu ovim naricateljima, veceras istrcan van kuce i pretrcat 5km u cugu, malo da izbace iz sebe... Mozda otkriju potencijal u sebi pa za 20 godina, svakodnevnog psiho-fizickog treninga, postanu novi Dzeko ili za 50 godina novi Susic. Dal ima neko ovdje od nas naricatelja ko je spremat upustiti se u takav izazov, pokazati inat bosanski, i ostaviti srce na teren za BiH???
Ako nisi trcao, izadji iz kuce trci, dobro je za zdravlje i sve. Osjeti razliku izmedju suhog i vlaznog zraka. Ako imas djecu upisi ih na loptanje i sl. Mozda im se zalomio neki gen za toga. itd itd
Tako bi nekako bio zakljucak koji bih ja izvukao iz ove price za sebe.
-
Officer Crabtree
#2069 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Pravi si reis efendija, tako i ovi lokalni daju savjete koji nemaju veze sa temom. 
- reis1
#2070 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Vaaz, hotjesh rijet?Officer Crabtree wrote:Pravi si reis efendija, tako i ovi lokalni daju savjete koji nemaju veze sa temom.
Al nije da nisam u pravu, jelde?
- Edin H.
#2071 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Evo utakmice na HRT2
-
Officer Crabtree
#2072 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Jebiga, jesi, al da nisi reis mogo si preporučit i kakvo sijelo sa istim efektom. 
- Kal El
#2073 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ne mogu se ostaviti dojma da je onaj nas selektor prodao utakmicu,mogu samo o tome misliti,ostaviti SEU da bi ovi na našoj lijevoj a na njihovoj desnoj strani prolazili kao kroz bordel...a i sudije su učinile svoje...
SAFETE ODLAZI,MAGHAT DOLAZI!!!!
(Vaha neće,rekao je zbog toga što ne voli sastavljati ekipu a pri tome gledati hoće li se nekome svidjeti ako neko njihove nacionalnosti igrati ili ne..)
(Vaha neće,rekao je zbog toga što ne voli sastavljati ekipu a pri tome gledati hoće li se nekome svidjeti ako neko njihove nacionalnosti igrati ili ne..)
- Kinaski
#2074 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
ovdje je faul nad crnjom koliko ja vidim. E moj Spahiću, uvijek sam govorio da si kiks igrac. Sinoc si potvrdiotzipiripi wrote:
- Kal El
#2075 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Kal El wrote:Ne mogu se ostaviti dojma da je onaj nas selektor prodao utakmicu,mogu samo o tome misliti,ostaviti SEU da bi ovi na našoj lijevoj a na njihovoj desnoj strani prolazili kao kroz bordel...a i sudije su učinile svoje...
(Vaha neće,rekao je zbog toga što ne voli sastavljati ekipu a pri tome gledati hoće li se nekome svidjeti ako neko njihove nacionalnosti igra ili ne..)