Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bambi_na_kofeinu wrote:Što se mene tiče bring it on, ne bih se bunila da se počne privlačnim smatrati tijelo koje nije svuda i uvijek glatko, da se na celulit i strije s vriskom ne pada u nesvijest i da je koja kila više općeprihvaćeno lijepa, a tek sijedee...eh.
Imala bih u životu daleko više vremena za svašta, ovako dok se depiliram, ofarbam, namackam, natrackam, našminkam, zategnem, utegnem, istakni ovo, sakrij ono...prođe mi dobar dio dana/života.
Ja sam naime jedna od onih koja to ne radi zbog sebe, sebi sam savršeno divna i nedepilirana i u pidžami, ali sam sujetna i volim da me društvo prihvata
Tja..
Tako si ovo fino objasnila! Nemam vala ni za dodat' a ni oduzet'!
Vjeruj, ja sam imala potrebu i dva puta dnevno noge strugat.
Sada foto epilacija cini svoje. 3 hefte dotakla noge nisam... dlaka neJma
Rahatniji period u zivotu nisam imala
Last edited by saga on 18/07/2014 19:34, edited 2 times in total.
Ja idem na depilaciju. Ne bih sama vise, nema sile. Sve depiliram. Noge, ruke, pazuhe.
Nema mi nista gore neg kad vidim na zeni dlakave ruke.
Moje nisu crne ali dzaba ni onih 10 svijetlih ne podnosim.
Kad vidim zensko da zavrne rukave od kosulje a dlakave ruke vodila bih je i platila joj depilaciju da se ne sramoti.
Mis mekinjas wrote:Ja idem na depilaciju. Ne bih sama vise, nema sile. Sve depiliram. Noge, ruke, pazuhe.
Kad vidim zensko da zavrne rukave od kosulje a dlakave ruke vodila bih je i platila joj depilaciju da se ne sramoti.
Oj Misu pa ja te dlake na rukama i ne primjetim.
Meni se čini da bi ti mene svu počupala kad bi me vidjela
saga wrote:
sta, gdje, kako? i koliko kosta?
A onaj no+vello, 40KM po noGi
Mada sam ja bila vec jedno 5-6 puta
Mnogi su kudili... vicu vracaju se malje nakon nekog vremena. Ja sam pak prezadovoljna. Nisu ni meni skroz nestale, vidim nice pokoja. Ali ove tanusne jadne jedva vidljive su mi haman i drage nakon onih gadnih crnih debelih
Mis mekinjas wrote:Ja idem na depilaciju. Ne bih sama vise, nema sile. Sve depiliram. Noge, ruke, pazuhe.
Ma naucila sam ovako ne zagledati. Ali salteruse u bankama i postama su mi vrh sa tim dlakama.
A nemaju pojma kako su ruke fine kad su glatke. Jos kad se pocrni.
Uvijek zamisljam u banci kad to primijetim kako se hvale da znaju da su pocrnile kad im dlake pozute, pa se odvalim smijati.
Ma naucila sam ovako ne zagledati. Ali salteruse u bankama i postama su mi vrh sa tim dlakama.
A nemaju pojma kako su ruke fine kad su glatke. Jos kad se pocrni.
Uvijek zamisljam u banci kad to primijetim kako se hvale da znaju da su pocrnile kad im dlake pozute, pa se odvalim smijati.
Mahinalno sam posvjetlila mobitelom po rukama i kontam se:je li to stvarno tako grozno?
saga wrote:
sta, gdje, kako? i koliko kosta?
A onaj no+vello, 40KM po noGi
Mada sam ja bila vec jedno 5-6 puta
Mnogi su kudili... vicu vracaju se malje nakon nekog vremena. Ja sam pak prezadovoljna. Nisu ni meni skroz nestale, vidim nice pokoja. Ali ove tanusne jadne jedva vidljive su mi haman i drage nakon onih gadnih crnih debelih
koliko tretmana treba uraditi da se sto vise prorijede? meni su se dosta prorijedile, al imam onih dosadnih bijelih bruku.
I ja idem na foto epilaciju. Najbolji učinak je na tamnim i debljim dlačicama, a svijetle i bijele ne može ukloniti.
Meni su najbrži rezultati na bikini zoni, već nakon dva tretmana, po mjesec i po dlačice ne rastu, plus što su puno tanje nego prije. A na pazuhu mi nije takav efekt, narastu za 15 dana.
Još nekoliko prijateljica ide na ove tretmane i svaka od nas ima drugačiji rezultat. Ali sve smo u biti zadovoljne, jer dlačice sporije rastu, tanje su i svjetlije.
Nisam još stigla raditi na nogama, pa ih na njima skidam šećernom pastom. Bolja mi je od voska, jer se dlačica čupa u smjeru rasta, a ne kontra, kao s voskom, pa je manja mogućnost za urastanje.
Mnoge žene se zeznu i kod skidanja dlačica britvicom, ako ih ne briju u smjeru rasta, već suprotnom, jer je veća mogućnost za upalu na koži.
Mene bas zanimaju dva pitanja-Dame kakve tasne volite anje ili vece i kada birate garderobu da li sparujete samo dvije boje ili moze recimo i vise(ponukana zenom koju sam vidjela u tramvaju sarena kao papagaj a tako cool djeluje)
Depilacija :svako 3-4 dana,noge i pazuh ,britvicom
Dlake mi ne smetaju, imam ih po rukama ,doduse ne previse,ali sasvim dovoljno da ispunim sebi zivot tako sto cu zgaditi dan nekome ko ce mi namah htjeti platiti depilaciju da se ne sramotim ! Moze i marke i euri,meni svejedno
Queen_of_hearts wrote:
Dlake mi ne smetaju, imam ih po rukama ,doduse ne previse,ali sasvim dovoljno da ispunim sebi zivot tako sto cu zgaditi dan nekome ko ce mi namah htjeti platiti depilaciju da se ne sramotim ! Moze i marke i euri,meni svejedno
Imam dlake na rukama, svijetle, i nikad mi palo na pamet nije da ih uklanjam A i strasno mi ruzno izgledaju ruke bez dlaka
LaLuna wrote:mozda glupo pitanje - al jesu li bolni ti tretmani?
Zavisi od gustoce i debljine dlake... zna peckati poprilicno... ali je meni je zadnji tretman bio skoro pa bezbolan.
sweet_sin wrote:
koliko tretmana treba uraditi da se sto vise prorijede? meni su se dosta prorijedile, al imam onih dosadnih bijelih bruku.
Ne vjerujem da se tih bijelih moze rijesiti fotoepilacijom... posto ona cilja tamne dlake, i uvijek vise uspjeha imaju ljudi sa sto tamnijim dlakama (i sto svjetlijom kozom).
Sad sam pogledala, sedmi tretman mi je bio prije mjesec dana. Ne vidim jos potrebu da uzmem brijac u ruke. I bas cu napraviti pauzu do iduceg tretmana, recimo tamo do oktobra nekad, da vidim koliko ce ih izrasti.
LaLuna wrote:mozda glupo pitanje - al jesu li bolni ti tretmani?
Zavisi od gustoce i debljine dlake... zna peckati poprilicno... ali je meni je zadnji tretman bio skoro pa bezbolan.
sweet_sin wrote:
Ne vjerujem da se tih bijelih moze rijesiti fotoepilacijom... posto ona cilja tamne dlake, i uvijek vise uspjeha imaju ljudi sa sto tamnijim dlakama (i sto svjetlijom kozom).
Sad sam pogledala, sedmi tretman mi je bio prije mjesec dana. Ne vidim jos potrebu da uzmem brijac u ruke. I bas cu napraviti pauzu do iduceg tretmana, recimo tamo do oktobra nekad, da vidim koliko ce ih izrasti.
da bi se bas prorijedio rast dlaka i usporio tretmanom fotoepilacije, interesuje me koliko ste rahat nakon tretmana? 10 dana nema dlacica, 20 dana?
meni poslije delipacije (ha vosak ha secerna pasta) narastu za 7 - 10 dana.
britvicu ne koristim vec 2-3 godine.
Queen_of_hearts wrote:Depilacija :svako 3-4 dana,noge i pazuh ,britvicom
Vrlo rado ako neces baciti pare na pitu ili cokoladu.
Od dlakavih ruku samo je gora masnoca.
Queen_of_hearts wrote:Depilacija :svako 3-4 dana,noge i pazuh ,britvicom
Vrlo rado ako neces baciti pare na pitu ili cokoladu.
Od dlakavih ruku samo je gora masnoca.
Kakva pita i cokolada,znam ja da uz dlakav obicno ide i masan,al meni je manekenska karijera propala samo zbog dlakavih ruku....Ociju mi,samo furam zeleno