Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fudo387 wrote:A kako majku mu,
Kad je neki uspjesan lik, odmah nacionalni ponos, nas francuz Zidane najbolji je fudbaler ikad, to ga po zgradama mece preko citavog zida sa zastavom, isto tako i Ibrahimovic, samo sto onim zutanima iz pastete ne iskace.
A kad neki seronja zajebe, ojjj majku im imigrantsku, hoce da nam sjebu drzavu i pojebu zene, o’ma’ sve proCerat u afriku! Ne kaze fino taj i taj zajebo, vec svi su isti.
Koji supci.
Ma nije ni Ibra valjo onom nazzi-nedonoscetu Åkessonu, kaje:"ne gestikulira kao Sved, dijalekat mu nije udure" i ta prica.To drvi o nekom povratku na "istinske svedske vrijednosti", nesto poput ove ekipe ADZ Novo Sarajevo koju predvodi Labud.
Pa sta su im istinske svedske vrijednosti?
Da nabiju rogove na glavu i jedan drugom sjekirama lobanje stemaju?
Isto k’o ovi mamlazi ovdje, hoce da bude k’o prije?
Kad ja pitam, sta prije, da opet ganjate indijance okolo, oni meni kazu fudo ti si lud.
Pravimo se ludi malo. Kao nema evropa problem sa imigrantima iz azijskih i africkih vukojebina koji ne znaju osnovna pravila ponasanja, a ne odrzati stalni posao, znati da ne mogu zene za kosu pa u park i slicno.
Ne kontam jel se to fakat prosjecni dijasporski forumas poistovijeti sa ovim imigrantima
Bodkin wrote:Pravimo se ludi malo. Kao nema evropa problem sa imigrantima iz azijskih i africkih vukojebina koji ne znaju osnovna pravila ponasanja, a ne odrzati stalni posao, znati da ne mogu zene za kosu pa u park i slicno.
Ne kontam jel se to fakat prosjecni dijasporski forumas poistovijeti sa ovim imigrantima
Moze li kakva statistika, domicilni vs doslje,
Ko vise krade, ubija, maltretira...itd?
Gdje će bolan afrikanac iz Ugande koji živi 5-10 godina u Evropi biti Evropljanin? Ili neki arap iz Sirije, paštun iz Pakistana ili Afghanistana i slično.
LBVIEW wrote:
Ma nije ni Ibra valjo onom nazzi-nedonoscetu Åkessonu, kaje:"ne gestikulira kao Sved, dijalekat mu nije udure" i ta prica.To drvi o nekom povratku na "istinske svedske vrijednosti", nesto poput ove ekipe ADZ Novo Sarajevo koju predvodi Labud.
Kad ja pitam, sta prije, da opet ganjate indijance okolo, oni meni kazu fudo ti si lud.
Nedavno bilo neko javno takmicenje po pitanju svedske istorije.
Ucestvovao i Jimmie Åkesson.
Nije dva pitanja odgovorio kako treba a ostala nije ni znao.
Ono bi se negdje vracalo a ne zna ni samo gdje je to ni kako izgleda.
Bodkin wrote:Pravimo se ludi malo. Kao nema evropa problem sa imigrantima iz azijskih i africkih vukojebina koji ne znaju osnovna pravila ponasanja, a ne odrzati stalni posao, znati da ne mogu zene za kosu pa u park i slicno.
Fudo387 wrote:
Ma rednecks, k'o i ovi tvoji.
Prosle godine porastao "uvoz" radne snage u IT sektoru za 50% u odnosu na pretproslu, uglavnom iz Azije, a sto mogu posvjedociti iz prve ruke - komsije u zgradi - a ova budala drvi o nekom izvornom "svenskhet", jebo majku k'o da slusas balkanske politicare.
Point. wrote:Gdje će bolan afrikanac iz Ugande koji živi 5-10 godina u Evropi biti Evropljanin? Ili neki arap iz Sirije, paštun iz Pakistana ili Afghanistana i slično.
ja bolan... gdje...
Steve Jobs i njegov otac, Abdulfattah Fattah Jandali (migrant iz SIRIJE)
Ako ne rade i ne idu ni na koji kurs poslat ih nazad prvim avionom, osim ako nije u pitanju Sirija ili Irak. I rijesen problem.
To će se u suštini i desiti sa velikom većinom - mislim ovdje se neki brinu o najrazvijenijenim nacijama Švedskoj i Njemačkoj. Da to žele, "problem" sa migrantima bi već sutra bio riješen, imaju dovoljno i znanja i iskustva.
Nije on podesnicario. Koliko znam, on je uvijek bio poprilican rasisticki, pomalo nacisticki orijentiran supak.
A to sto njegovu suplju puse u Hollywood-u... jebi ga, neki puse i ono sto prosipa onaj Rom sa Gorice, Nemanja Kusturica.
Ti mislis da Sirija, Irak, Afganistan ne treba obnavljati i izgraditi sve sto je poruseno? Mislis da Bliski Istok koji najvise gubi odlaskom svojih gradjana, ne zasluzuje da im se sav taj ljudski kapital vrati kako bi, kada ovi svi ratovi zavrse, izgradili ponovo sve sto je poruseno? Mislis da ljudi na tom prostoru ne zasluzuju pristojan zivot?
Sto se tice Evrope. ako ne pripada Evropljanima, kome onda pripada?
O cemu ti to?
Ja sam napisao da je Dalai Lama obican supljator sa povremenim rasistickim i fasistickim ispadima.
Odakle ti Sirija, Irak, Afganistan...?
512MB wrote:Desnicari osvajaju? Po zadnjim anketama u Njemackoj lijevicari po prvi put mogu sastavit komotnu vecinu:
SPD + Grüne + Linke = 43%
Mogli su i 2013 napraviti koaliciju, 2006 isto, pa nisu. Nijedna partija nece sa Die Linke u koaliciju, ni SPD ni Zeleni. Radije ce praviti "veliku koaliciju" ili otici u opoziciju.
Point. wrote:Gdje će bolan afrikanac iz Ugande koji živi 5-10 godina u Evropi biti Evropljanin? Ili neki arap iz Sirije, paštun iz Pakistana ili Afghanistana i slično.
ja bolan... gdje...
I ti postaješ pravo naporan jarane. Šta si dokazao ovom slikom? Ništa. To što je on uspio nema veze sa tim da su azijati. I ne znam šta je loše u tome biti azijat, afrikanac. Odreći se svog naslijeđa da bi postao evropljanin?
ja bolan... gdje...
I ti postaješ pravo naporan jarane. Šta si dokazao ovom slikom? Ništa. To što je on uspio nema veze sa tim da su azijati. I ne znam šta je loše u tome biti azijat, afrikanac. Odreći se svog naslijeđa da bi postao evropljanin?
Jebiga jarane, nisam ti ja kriv sto ti rasisticke teorije ne klapaju sa praksom. Ta slika dokazuje da migrant (pa cak onaj tamnije koze) moze postati ovo ili ono. Moze cak postati cak i vise od tebe Biti "Evropljanin" nije boja koze ili nacija. U Evropi imas "crne" gradonacelnike gradova ali oni nisu Evropljanin (a kako mogu biti kad su crni i ta prica).
Point. wrote:
Jebiga jarane, nisam ti ja kriv sto ti rasisticke teorije ne klapaju sa praksom. Ta slika dokazuje da migrant (pa cak onaj tamnije koze) moze postati ovo ili ono. Moze cak postati cak i vise od tebe Biti "Evropljanin" nije boja koze ili nacija. U Evropi imas "crne" gradonacelnike gradova ali oni nisu Evropljanin (a kako mogu biti kad su crni i ta prica).
I evo ga, odmah rasističku kartu pa na sto. Ako ti preseliš u Hong Kong ili Buenos Aries, hoćeš li ti automatski postati latino ili azijat? Je li imigrant iz Kine automatski evropljanin čim otvori kineski restoran ili piljaru u Antwerpenu ili Sanskom Mostu? Ako ništa, ti sa takvim razmišljanjem i uzimaš identitet i nasljeđe imigranata i nazor ih koloniziraš pod evropljane iako to nisu, isto da je biti evropljanin nesto uzvišeno i čišće od biti azijat, afrikanac.
Ps. I ovo sa Jobbsom nema nikakve veze sa ovim o čemu pričam. Ne pričam o uspješnosti migranata i sinovima i kćerkama migranata nego o njihovom porijeklu.