što je najgore, dobiju nogu i kad daju lovu. hint: čaušević.Dozer wrote:Opet prilicno blesav komentar
Pa dosao bi drugi direktor koji bi dozivio isto
A nije ovo samo za direktore JP, nego i vlasnike i direktore vecine privatnih firmi. Vec sam pisao kako to ide sa tenderima, ostalo je jasno.
Zato direktori i vlasnici firmi koje uspjesno posluju, a nisu SDA supprted, poput Butmir-a recimo, moraju zivjeti u totalno ogradjenim i osiguranim kucama, pa nekad cak i bodljikavom zicom.
Ovo se, naranvo, ne postavlja radi obicnih lopova, a ni da djeca ne izadju na cestu...
BAKIRE ODLAZI
- biske
#2051 Re: BAKIRE ODLAZI
- Dozer
#2052 Re: BAKIRE ODLAZI
Sule...
Pa jesi li upravo ti rekao da je SDA ovdje uvela demokratiju?
Jedino nam nisi razjasnio kakvu demokratiju, ali su ti to odmah pokazali drugi forumasi.
Usput receno, Fahro je do samo 3-4 godine unazad bio dio SDA. SDA mu je sve stvorila, ukljucujuci i njega, i od 1990 je radio sa i za SDA.
Ja garantujem da je i dalje u istom talu, samo sto se upravo radi osipanja SDA birackog tijela pristupilo ovom strateskom potezu, tj. formiranju nove partije - SBB, a sve s ciljem da se ponovo okupi bosnjacko stado.
Ista stvar je ranije radjena sa SBiH.
Jedino nam nisi razjasnio kakvu demokratiju, ali su ti to odmah pokazali drugi forumasi.
Usput receno, Fahro je do samo 3-4 godine unazad bio dio SDA. SDA mu je sve stvorila, ukljucujuci i njega, i od 1990 je radio sa i za SDA.
Ja garantujem da je i dalje u istom talu, samo sto se upravo radi osipanja SDA birackog tijela pristupilo ovom strateskom potezu, tj. formiranju nove partije - SBB, a sve s ciljem da se ponovo okupi bosnjacko stado.
-
sulejman1
#2053 Re: BAKIRE ODLAZI
Nevjerujem u takve pričeDozer wrote:Opet prilicno blesav komentar
Pa dosao bi drugi direktor koji bi dozivio isto
A nije ovo samo za direktore JP, nego i vlasnike i direktore vecine privatnih firmi. Vec sam pisao kako to ide sa tenderima, ostalo je jasno.
Zato direktori i vlasnici firmi koje uspjesno posluju, a nisu SDA supprted, poput Butmir-a recimo, moraju zivjeti u totalno ogradjenim i osiguranim kucama, pa nekad cak i bodljikavom zicom.
Ovo se, naranvo, ne postavlja radi obicnih lopova, a ni da djeca ne izadju na cestu...
- Dozer
#2054 Re: BAKIRE ODLAZI
Tvoj problem. Ali, one se i bez tvog vjerovanja redovno desavaju. Mozes se cak malo i vozati i pogledati te kuce. Istovremeno pogledaj i kuce SDA elitasa. Sve ce ti se samo reci...
-
sulejman1
#2055 Re: BAKIRE ODLAZI
Imaš tekst u SAFF-u koje formirao SBBDozer wrote:Sule...
-
sulejman1
#2056 Re: BAKIRE ODLAZI
Ima i Čović velike kuće, pa i Milorad Dodik pa niko ne bali zbog njih već zbog Bakirove vikendice, a imamo i pravosuđe što se vi ne javite tamo pa da to potjeramo ja sam za, ako ima kriminala vidjeće se, ako ne, nije nezakonito biti bogat, ne bave se ljudi samo politikomDozer wrote:Tvoj problem. Ali, one se i bez tvog vjerovanja redovno desavaju. Mozes se cak malo i vozati i pogledati te kuce. Istovremeno pogledaj i kuce SDA elitasa. Sve ce ti se samo reci...
-
Pojmanemam0
#2057 Re: BAKIRE ODLAZI
Cuj,Bakire odlazi..Pa njegovo vrijeme tek dolazi,sad cete vidjet pravu SDA i Bakira,te mnogo novih sposobnih ljudi.
Dosadasnja SDA je bila produkt petljanja sa strane i indoktrinacija,ubacenih elemenata kako bi ovu stranku ogadili Bosnjacima.Pa su onda ubaceni ljudi radili za interese svih osim Bosnjaka,postavljali sto nesposobnije na vazna mjesta kako bi dodatno umrtvili napredak Bosne i Bosnjaka.
Kazu ljudi da se jednoj stvari najvise naskodi ako se brani pogresnim argumentima,a tako i jednoj drzavi ako je vode pogresni ljudi.Pogledajte samo silne ahmetovice,kaplane i sl. koji su obnasali vazne funkcije,bez ikakvog prethodnog znanja i iskustva...nije to slucajno,vec su takvi birani da naskode drzavi,narodu i stranci.Zna se koga su prekodrinske komsije indoktrinirale i poslale da razvaljuje kicmu bosnjackog naroda tj SDA.
Svi misleci ljudi,sve patriote su ovih godina bili na margini u SDA i nisu se pitali niti odlucivali ni o cemu u SDA.A klimoglavci i dupeuvlakaci,sto nekompetentniji i podliji su bili "krema" stranke.
Gotovo je s tim!
Bakire dobro nam dosao!!!
Dosadasnja SDA je bila produkt petljanja sa strane i indoktrinacija,ubacenih elemenata kako bi ovu stranku ogadili Bosnjacima.Pa su onda ubaceni ljudi radili za interese svih osim Bosnjaka,postavljali sto nesposobnije na vazna mjesta kako bi dodatno umrtvili napredak Bosne i Bosnjaka.
Kazu ljudi da se jednoj stvari najvise naskodi ako se brani pogresnim argumentima,a tako i jednoj drzavi ako je vode pogresni ljudi.Pogledajte samo silne ahmetovice,kaplane i sl. koji su obnasali vazne funkcije,bez ikakvog prethodnog znanja i iskustva...nije to slucajno,vec su takvi birani da naskode drzavi,narodu i stranci.Zna se koga su prekodrinske komsije indoktrinirale i poslale da razvaljuje kicmu bosnjackog naroda tj SDA.
Svi misleci ljudi,sve patriote su ovih godina bili na margini u SDA i nisu se pitali niti odlucivali ni o cemu u SDA.A klimoglavci i dupeuvlakaci,sto nekompetentniji i podliji su bili "krema" stranke.
Gotovo je s tim!
Bakire dobro nam dosao!!!
-
razonoda
#2058 Re: BAKIRE ODLAZI
kako bi dobro bilo, da svaki bosanac moze izdji iz beha na recimo 3 mjeseca, ohladi se malo, prati desavanja iz daljine, i onda se vratiti.Dozer wrote:Tvoj problem. Ali, one se i bez tvog vjerovanja redovno desavaju. Mozes se cak malo i vozati i pogledati te kuce. Istovremeno pogledaj i kuce SDA elitasa. Sve ce ti se samo reci...
onda ti nikoka ne bi trebao ubjedjivati niusta, sami bi vidjeli.
nazalost, ne mogu izaci, jel im sadasnja vlast to ne dozvoljava.
- HomeSweetHome
#2059 Re: BAKIRE ODLAZI
Ha?
Bakir, marginalizirani Bosnjak u SDA
-
Labirint
#2060 Re: BAKIRE ODLAZI
A gdje da nam dodje kad vec dva'es godina nam puše za vratomPojmanemam0 wrote: Bakire dobro nam dosao!!!
-
razonoda
#2061 Re: BAKIRE ODLAZI
pravosudje--jesi li cuo za familiju CAMPARAsulejman1 wrote:Ima i Čović velike kuće, pa i Milorad Dodik pa niko ne bali zbog njih već zbog Bakirove vikendice, a imamo i pravosuđe što se vi ne javite tamo pa da to potjeramo ja sam za, ako ima kriminala vidjeće se, ako ne, nije nezakonito biti bogat, ne bave se ljudi samo politikomDozer wrote:Tvoj problem. Ali, one se i bez tvog vjerovanja redovno desavaju. Mozes se cak malo i vozati i pogledati te kuce. Istovremeno pogledaj i kuce SDA elitasa. Sve ce ti se samo reci...
- Dozer
#2062 Re: BAKIRE ODLAZI
sulejman1 wrote:Ima i Čović velike kuće, pa i Milorad Dodik pa niko ne bali zbog njih već zbog Bakirove vikendice, a imamo i pravosuđe što se vi ne javite tamo pa da to potjeramo ja sam za, ako ima kriminala vidjeće se, ako ne, nije nezakonito biti bogat, ne bave se ljudi samo politikomDozer wrote:Tvoj problem. Ali, one se i bez tvog vjerovanja redovno desavaju. Mozes se cak malo i vozati i pogledati te kuce. Istovremeno pogledaj i kuce SDA elitasa. Sve ce ti se samo reci...
Ne podmeci. Bar ne meni.
Ja godinama govorim da oni rade zajedno i u talu, sve dogovorno i na isti princip.
A dobro ti je pitanje - ZASTO niko ne pokrene postupak za dokazivanje porijekla imovine?
Odgovor je, naravno, jasan i tebi, ali ces sigurno na to reci ili da ne vjerujes u te price ili da bi se to odradilo da ima dokaza.
A istina je da se nikad takvi postupci nisu pokrenuli jer:
a) SDA to onemogucava pomocu ljudi instaliranih na odgovarajuce pozicije u policiji, sudstvu i tuzilastvu,
b) Oni koji nisu pod direktnom paskom, njima se uredno prijeti poslom, porodicom i cime se sve vec moze,
c) SDA upravo iz tih razloga godinama nije pustala da prodje zakon o porijeklu imovine.
Ah, da - identican recept je i kod onih drugih i trecih.
Nadam se, iskreno, da se zajebavas s ovimImaš tekst u SAFF-u koje formirao SBB
Ali, drago mi je vidjeti sta je tvoje omiljeno stivo. Dalje od ovoga mi vise nista ne moras reci.
Last edited by Dozer on 01/10/2014 16:27, edited 1 time in total.
-
Pojmanemam0
#2063 Re: BAKIRE ODLAZI
Nije se to odnosilo samo na Bakira,vec na masu ljudi u SDA.A i Bakir nije bio u boljoj poziciji.HomeSweetHome wrote:Ha?
Nakon kongresa 2009. ljudi koji su bili za Bakira progonjeni ko vjesice od inkvizicije.Pa skontali hajd da zavalimo Bakira i time cemo se zauvijek rijesiti onih koji ne misle i ne rade kao mi.
Pa ga kandidovali prosle izbore 2010. nadajuci se da nece proci i da ga se tako trajno otresu,kandidovali ga kad je SDA najlosije stajala u narodu..smisljeno,a sta drugo.Pa kad je usao u predsjednistvo nazor ga stavili za potpredsjednika stranke.
Pa prosli kongres hajd budi zamjenik,ne mogu ga ukloniti,pa hajd nazor cemo ga trpiti,a njegovim ljudima i dalje suzavati prostor u stranci.
I sad ces mi ti pametovati i Bakiru fakturisati greske tihicevaca..ma hajde.
Ne bi me iznenadilo da mnogi ovdje pisu po nalogu onih ubleha iz Sda sto vide da im je dosao kraj karijere.
- Dozer
#2064 Re: BAKIRE ODLAZI
Vrlo tacno.razonoda wrote:kako bi dobro bilo, da svaki bosanac moze izdji iz beha na recimo 3 mjeseca, ohladi se malo, prati desavanja iz daljine, i onda se vratiti.Dozer wrote:Tvoj problem. Ali, one se i bez tvog vjerovanja redovno desavaju. Mozes se cak malo i vozati i pogledati te kuce. Istovremeno pogledaj i kuce SDA elitasa. Sve ce ti se samo reci...
onda ti nikoka ne bi trebao ubjedjivati niusta, sami bi vidjeli.
nazalost, ne mogu izaci, jel im sadasnja vlast to ne dozvoljava.
A ne dozvoljavaju im jer bi ljudi tada shvatili kakve im se ublehe ovdje prosipaju. Shvatili bi koliko normalan svijet i ljudi u njemu uopste ne mare za bilo kakve etnicke, nacionalne i/ili vjerske prefixe i sufixe.
Vidjeli bi cijelu masu parova razlicitih ne vjera, nego rasa. Vidjeli bi da tu niko nikome ne smeta ni na koji nacin.
Ma, svasta bi vidjeli. I shvatili. Ali, upravo se to ne smije desiti. I zato ovdje i jeste ekonomija kakva jeste, i zadugo ce biti sve dok se iste retrogradne snage budu birale da vladaju, a SDA je okosnica upravo toga, sve te zatucanosti.
-
Novak20
#2065 Re: BAKIRE ODLAZI
Svi bogatuni izbjegavaju odgovor na pitanje kako su zaradili prvi milion. Za Radončića se zna.... Dao mu r. Alija i. direktno iz sehare SDA da napravi Avaz. Sve ostalo je trakavica. Od neplačanja poreza, sukoba sa Z.L. oko istih, prebacivanja imovine ženi itd. Nije problem u F.R. Iskoristio čovjek šupalj sistem koji je stvorila SDA.sulejman1 wrote:Nevjerovatno kako ljudi žele sav nemoral društva da svale na SDA i Bakira, interesantno kako niko ne pita od kud radončiću onoliki kapital, prodaje novine kao i oslobođenje, interesantno da se oslobođenje nije obogatilo od novina
- Paranoid
#2066 Re: BAKIRE ODLAZI
Dozer...kako ti ne dosadi pisat istu stvar prije, tokom i poslije izbora....al hajd da zanemarimo to što si pun ubleha i šuplje, reci mi ali iskreno hoćeš li nakon SDA pobjede, koja je nesumnjiva, a samim tim i Bakira, ubuduće udarat šuplju ili ćeš..
Izaberi:
a) skok sa Avaza,
b) kanap ili narodni izraz "štrik",
c) tablete (u što većoj količini),
Izaberi:
a) skok sa Avaza,
b) kanap ili narodni izraz "štrik",
c) tablete (u što većoj količini),
- Dozer
#2067 Re: BAKIRE ODLAZI
Paranoid...slobodno mi objasni sta sam pogresno napisao. Naravno, argumetnuj mi to provjerljvim dokazima da je to moje pogresno, i onda mozemo komunicirati.
Ovako, reci da bacam ublehe i suplju bez ikakvog dokaza za to, ipak je blago receno - neozbiljno.
Daj mi argumentuj da sam nesto slagao ili pogrijesio, i nema nikakvih problema. Ide izvinjenje.
Naravno, i mene zanima odgovor na tvoje pitanje, samo u kontra pravcu - hoces li se na bilo koji nacin masakrirati ako SDA izgubi jos dodatnih 5-6% podrske, onako kako sam predvidio? Ili mi se bar posteno izvinuti?
Ah, da...zar konstantno identicno pisanje nije znak necega?
Ovako, reci da bacam ublehe i suplju bez ikakvog dokaza za to, ipak je blago receno - neozbiljno.
Daj mi argumentuj da sam nesto slagao ili pogrijesio, i nema nikakvih problema. Ide izvinjenje.
Naravno, i mene zanima odgovor na tvoje pitanje, samo u kontra pravcu - hoces li se na bilo koji nacin masakrirati ako SDA izgubi jos dodatnih 5-6% podrske, onako kako sam predvidio? Ili mi se bar posteno izvinuti?
Last edited by Dozer on 01/10/2014 16:48, edited 1 time in total.
- Paranoid
#2068 Re: BAKIRE ODLAZI
Svaka argumentovana priča, dokaz, krivično, pa ako hoćeš i prekršajno gonjenje ostavi trag...sve drugo je ubleha. Naravno, ovo je forum i trpi sve, možda malo i više nego što bi trebalo...pogotovo kad se radi o ...ali hajd ipakDozer wrote:Paranoid...slobodno mi objasni sta sam pogresno napisao. Naravno, argumetuj mi provljerljvim dokazima da je to moje pogresno, i onda mozemo komunicirati.
Ovako, reci da bacam ublehe i suplju bez ikakvog dokaza za to, ipak je blago receno - neozibljno.
Daj mi argumentuj da sam nesto slagao, i nema nikakvih problema. Ide izvinjenje.
Naranvo, i mene zanima odgovor na tvoje pitanje, samo u kontra pravcu - hoces li se na bilo koji nacin masakrirati ako SDA izgubi jos dodatnih 5-6% podrske, onako kako sam predvidio? Ili mi se bar posteno izviniti?
Ne treba izvinjenje NEGO. Daj mi reci ko je taj ko zaslužuje povjerenje glasača i po kom osnovu, a SDA kriminal ostavi policiji i sudstvu...
-
razonoda
#2069 Re: BAKIRE ODLAZI
Dozer wrote:Paranoid...slobodno mi objasni sta sam pogresno napisao. Naravno, argumetnuj mi to provljerljvim dokazima da je to moje pogresno, i onda mozemo komunicirati.
- Paranoid
#2070 Re: BAKIRE ODLAZI
...a zipa ovog skakavca od prije svega dva dana se reggo nakupio osamdesetak postova i sad istura i nožne palčeve....
Too legendo
Too legendo
- Dozer
#2071 Re: BAKIRE ODLAZI
Naravno, i ocekivano, u nedostatku konkretnih odgovora i argumenata, prelazi se na kontrapitanja.Paranoid wrote:Svaka argumentovana priča, dokaz, krivično, pa ako hoćeš i prekršajno gonjenje ostavi trag...sve drugo je ubleha. Naravno, ovo je forum i trpi sve, možda malo i više nego što bi trebalo...pogotovo kad se radi o ...ali hajd ipakDozer wrote:Paranoid...slobodno mi objasni sta sam pogresno napisao. Naravno, argumetuj mi provljerljvim dokazima da je to moje pogresno, i onda mozemo komunicirati.
Ovako, reci da bacam ublehe i suplju bez ikakvog dokaza za to, ipak je blago receno - neozibljno.
Daj mi argumentuj da sam nesto slagao, i nema nikakvih problema. Ide izvinjenje.
Naranvo, i mene zanima odgovor na tvoje pitanje, samo u kontra pravcu - hoces li se na bilo koji nacin masakrirati ako SDA izgubi jos dodatnih 5-6% podrske, onako kako sam predvidio? Ili mi se bar posteno izviniti?![]()
Ne treba izvinjenje NEGO. Daj mi reci ko je taj ko zaslužuje povjerenje glasača i po kom osnovu, a SDA kriminal ostavi policiji i sudstvu...
Ali, ja cu tebi iskreno i odgovoriti - ja ovdje ne vidim mogucnost promjene ni na ovim, a ni na narednim izborima. Bar ne dovoljno jake promjene koja bi mogla stvoriti neke zaista nove uslove.
Ko zasluzuje povjerenje glasaca sad, na ovim izborima, po meni su sve one politicke opcije (ne iskljucivo pojedinci u njima) koje na prvom mjestu imaju jasno definisane strategije (nemam namjeru ponovo obrazlagati sta ovo podrazumijeva, tj. sta je to strategija). Drugi uslov jeste da te politicke partije nisu bile do sada na vlasti (ne i pojedinci iz njih).
I dalje od ovoga meni ne treba. Ono sto jeste bitno to je da se konacno maknu svi dosadasnji i otvore put za nesto potpuno novo.
P.S. Samo mi nemoj poceti nabijati neke pojedinacne opcije na nos jer, kao sto vidis, nisam spomenuo ni jednu eksplicitno.
A zasto ja ovdje ne ocekujem brze i jake promjene, ti razlozi su vezani za nakaradni ustroj ove drzave. Ali, to ni u kojem slucaju ne znaci da se stvari ne mogu i ne moraju poceti pomejrati na mikro i srednjem nivou (opstine, kantoni, pa i blentitet(i)).
- Paranoid
#2072 Re: BAKIRE ODLAZI
Halo ba...daj utuvi sebi jednom za svagda u tintaru
NEMA POMAKA BEZ PROMJENE USTAVA...
Ponavljaj to naredno polugodište....pobogu, zar postoji osoba ili njih više koji mogu napraviti bilo šta u okviru ovog ustava.
PS: Interesantno je da niko od vas "spavača" nije skontao da ovaj i naredni izbori će biti priznati samo unutar granica BiH jer niko vani ne prihvata izbore u drzavi koja diskriminiše pravo na izbore ostalima..
Ponavljaj: NEMA POMAKA BEZ PROMJENE USTAVA...NEMA POMAKA BEZ PROMJENE USTAVA...
NEMA POMAKA BEZ PROMJENE USTAVA...
Ponavljaj to naredno polugodište....pobogu, zar postoji osoba ili njih više koji mogu napraviti bilo šta u okviru ovog ustava.
PS: Interesantno je da niko od vas "spavača" nije skontao da ovaj i naredni izbori će biti priznati samo unutar granica BiH jer niko vani ne prihvata izbore u drzavi koja diskriminiše pravo na izbore ostalima..
Ponavljaj: NEMA POMAKA BEZ PROMJENE USTAVA...NEMA POMAKA BEZ PROMJENE USTAVA...
-
weredsf
#2073 Re: BAKIRE ODLAZI
Dozer wrote:Sule...
Pa SBB I Sbih od danas su dio koalicije sa df-om
- Paranoid
#2074 Re: BAKIRE ODLAZI
To samo pokazuje koliki strah imaju od kirbe i zelenih..
-
Novak20
#2075 Re: BAKIRE ODLAZI
Nisam nigdje pročitao ovu vijest. Jel' to iz tvoje glave ili..? Ima samo nešto o prelasku nekih iz SzBiH u SDA.weredsf wrote:Dozer wrote:Sule...
Pa SBB I Sbih od danas su dio koalicije sa df-om