mishic wrote:"spustite se malo na zemlju i shvatite da se penzije ne mogu povecati 100%, ni 50%, a vala ni 25%... jednostavno NE MOGU, nema PARA, niti ce ih biti"

A gdje su pare? Gdje su firme koje su zapošljavale? Pratiš li kako raste štednje u bankama? Ko to štedi?
ja stedim... zato jer ne radim za drzavu i jer nemam sigurnosti, jel to problem? stedi i dijaspora, zato jer su bolje kamate kod nas nego u EU, jel i to problem?... sad ispade problem sto ja stedim, a ne sto neko radi za drzavu i ima dva ogromna kredita zbog kojih zivi iznad svojih mogucnosti?
oni koji imaju sigurnost mogu da se zaduzuju, ja ne mogu - ja mogu da stedim...
Kao što ona majka nije mogla spriječiti sina da ide na proteste tako i ja hoću da ti kažem da sa svojih 30 god. radnog staža u prosvjeti, zaposlenom suprugom u prosvjeti, kompletnim ratnim stažom i činom majora, demobilisanim sa funkcije pomočnika Komandanta Korpusa, i danas živim kao podstanar. Ovo se mnogima čini nevjerovatnim ali ti se kunem istna je, a plate koje primamo trošimo na školovanje djece. Njih dvoje su okončali master studij, treće će uskoro,ali oni nisu stipendirani društvenim sredstvima, nikakvim i ničijim fondovima i fondacijama pa ni novcem Fahrudina Radončića koji od svoje dobrote stipendira sirotinju poput...
zao mi je, ali ja nisam kriv za to, kao ni moji prijatelji koji rade za 600 do 800 maraka u privredi... ni moji prijatelji koji su stavili glavu u torbu pa zaradili pare u iraku i afganistanu, pa sad imaju sestocifrenu stednju
Prema tome, para ima, one su u bankama, na računima enormno bogatih... Dobar dio njih je skrhan u višemilionske vile i druge nekretnine koje naši pljačkaši imaju u po nekoliko zemalja. Sad Bošnjaci štite Bakirovo, Tihićevo, Lagumdžijino i ina druga carstva, Hrvati Čovićevo, Srbi Dodikovo... I dok god je tako mi podstanari ćemo uredno plaćati kirije onima koji su međusobno podijelili stanove, podijelili fabrike i sve drugo što smo imali.
Zato Dodik onako ponosno čestita SRBIMA što nisu dozvolili da se neredi prenesu u RS. Čestitao bih i ja jer desetine i desetine miliona vrijedi njegovo carstvo koje mu oni na taj naćin čuvaju.
Prema tome nije tačno da para nema, ima ih, i dalje se uzimaju krediti i trpaju u svoje džepove i na svoje raćune, a vraćat čemo ih mi podstanari koji ćemo u penziju kao podstanari. A njihova imovina više nije u jednoj zemlji, nije ni samo u tri, jer pored Beograda i Zagreba ima toga po Cirihu, Atini, Ankari, Beču i desetinama drugih metropola...
Tamo su naše pare i tamo se deponuje i dobar dio kredita koje BiH uzima i dobija od licemjerne MZ i njenih filijala.
e pa sefe, i ja placam kiriju - i moje su pare na racunu, nesto oroceno nesto ne... zato jer se ja ne mogu zaduziti 100,000 za stan, vec moram napraviti stek kojim cu ga kupiti uz neki dosta manji kredit... i sta cemo sad? hoces nacionalizaciju neku? ili nesto kao na Kipru? sta?
nisu ni nama pare padale s neba - da jesu kurac bi ih stekali ko vjeverice, vec bi jos bili i zaduzeni i kreditima bi placali "standard" kao mnogi koji su sigurni da ce do penzije imati siguran posao u javnom sektoru
onaj ko je klepio pare kod nas ih nece drzati u nasim bankama, smijesno...