Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

LSD

#2051 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by LSD »

Great Cornholio wrote:
O'zone wrote:
I nemoj Boga ti. Idi spavati ili idi zaljevati tu lipu sa koje osmatraš
Bog je na mojoj strani, 100% sam siguran, obećao je da će uništiti Zlo, a ja sam Njemu obećao da zlo neću činiti, i zato neću udarati na Policiju k'o što čine ovi maloumnici koje je zlo u potpunosti obuzelo.

Zlo trenutno vlada svijetom, ali neće tako biti dovijeka, pa eto preispitajte se svi šta činite, imate šansu da se promijenite dok On ne dođe i svakome PRAVEDNO presudi.

Ovo je prava Tuzla, ova sa stadiona Tušanj, i tu Tuzlu trenutno uništavaju bezbožnici.

Bože PRAVDE!

wooow.....eh, pošto si sam sebe postavio u poziciju pravednika i mucenika, onda znaj da ce On prvo tebe ispitati (od tebe ce prvog krenuti): šta si radio, jesi li to radio u Njegov ime, jesi li širio hejt prema drugima, jesi li lajkao takve stranice i textove, šta ces reci za tuzlake i njihov respekt prema tuđoj himni i mnogo pitanja....valja ti brate položiti racun za svaku napisanu i izgovorenu rijec :P

aaa što se sam covjek zavali :D
ExNihilo

#2052 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ExNihilo »

Kornolijo ba, pa nije li i Isus podrivao sistem, nema neutralnih? :D
jefferson

#2053 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by jefferson »

A Vi koji ste na protestima i ovdje komentarisete sta radite, smanjite dozivljaj da Vam sutra ne bi neko pokucao na vrata!
Janjicar

#2054 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Sarah24 wrote:Glupe tv stanice i portali kad prenose saoštenja stranaka, koji je šljam od tv-a ova tvTK, svašta... :twisted:
TV TK zavisi od vlade TK tako da je to privatna Televizija... Poslusaj Kameleon oni su objektivni...
ultima_palabra

#2055 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ultima_palabra »

Great Cornholio wrote:
ultima_palabra wrote:]
Kakav si ti bolid, to je strašno :-) Možeš li makar jednom da ne kontriraš svemu oko sebe?

Ja taman da parafraziram Štulića i kažem da Tuzla nikad nije dala kvislinga, ali izgleda da ipak jeste...
Ja samo govorim istinu, a ako je ti ne vidiš, to je tvoj problem.
Malo mesijanski sindrom puca, a?
Image
Acerovac

#2056 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Acerovac »

daxon wrote:Negdje sam vidio temu "Dobre vijesti iz BiH", e pa ovi protesti su najbolja vijest iz BiH od kraja rata pa na ovamo.
Samo da nekakav političar ne ujebe ove proteste time što će im kao dati podršku, ustvari, prvog političara koji počne kenjati o pdršci demonstrantima treba zatjerati u mp3, jer taj je majgori, takav želi ušićariti na muci naroda, gori je 100 puta od onoga koji šalje kerove na narod.
Sve tacno.
Great Cornholio

#2057 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

escobar__ wrote:
Ti se trebaš liječit jarane.
Ja mislim da ima težih slučajeva, npr. onih koji se nadrogiraju, neko mu da suzavac, pa on taj suzavac baci u Omegu, ili to smišljeno uradi, za pare.

Ali tako to ide, uvijek se kola slome na manjinama, uvijek manjine krive za grijehe većine, nažalost slabo je ljudi koji su obdareni razumom da te stvari mogu uvidjeti.

Al' halalim ja, samo se vi istresite na mene, ja vam neću nauditi, razumijem ja da su ljudi jako napeti u ovakvim vanrednim situacijama :) :bih:
CungaLunga

#2058 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by CungaLunga »

Spaljivati kontejnere ispred zgrade vlade, sumnjam da će to toliko potresti drage političare...
Ali ako slučajno jedan molotov poleti prema privatnim garažama...
Kad ode mečka u plamen, možda se spusti koja suza.
Sarah24

#2059 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Sarah24 »

Janjicar wrote:
Sarah24 wrote:Glupe tv stanice i portali kad prenose saoštenja stranaka, koji je šljam od tv-a ova tvTK, svašta... :twisted:
TV TK zavisi od vlade TK tako da je to privatna Televizija... Poslusaj Kameleon oni su objektivni...
Ma znam, al pregledam na svakom kako pričaju, glupani...
VjecitiStudent

#2060 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

jefferson wrote:Ja fakat ne kontam sta se cudite.
1. Normalno je da ce medju protestantima biti mnogo ili vecina onih koji nemaju sta da rade. Valjda je to i problem zbog kojih se protestvuje? Kazes vjeciti da je 60% onih koji nemaju gdje da energiju utrose. Da imaju posao ne bi bili tu sigurno.
...
Nisam ja
DoZeN wrote:Naravno protesti trebaju,ali po izvjestajima tamo je 60% onih koji hoce da se "izdzihaju" negdje i da lome
SmokingMan

#2061 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SmokingMan »

ultima_palabra wrote:
Malo mesijanski sindrom puca, a?
Image
Proročanstvo je ispunjeno,mesih je među nama,ljudi... 8-)
gnjev

#2062 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

uskrsno_respo wrote:
gnjev wrote:Majke mi ja da sam ko u vlasti izaso bih i rekao narode koji vi qrac hocete. Vi ste nas izabrali sad se naguzite i pustite da penetriramo. Mazohisti ste znamo da to volite, jer opet cete nas sutra izabrat.
ako sam ja tebe izabrao nisam te izabrao da krades nego da zastupas interese mene i ostalih koji su ti dali glas
a ne da ti imas novog audija vilu na poljinama i bog zna koliku sumu na ziro racunu

e vidis na to izgleda nisi mislio

ocito ne znas sta je posao kad te neko izabere u vlast
Pa ako sam te ja i moji krali zadnje dvije decenije zasto me ti opet nudis . I sam znas da nije lijepo odbit` kad te neko fino ponudi .
bingov buraz

#2063 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by bingov buraz »

VjecitiStudent wrote:
hrasno38 wrote:http://www.vidiportal.ba/novosti/drtvo/ ... u-iranoviu

ako je ovo istina onda je to definitvno zestoka inicijalna kapisla i dno dna tuzlanskih specijalaca. doduse svasta se pise i nikada ne treba ici na prvu.
Ubice i silovatelje puštaju iz pritvora još istog dana, dok za protestante očito nikakvih ograničenja nema.
sirotinja nema lovu za Omara Lunarnog
guber90

#2064 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

jefferson wrote:A Vi koji ste na protestima i ovdje komentarisete sta radite, smanjite dozivljaj da Vam sutra ne bi neko pokucao na vrata!
Ne vidim neke postove za policije vala, al ko ce ga znati, kada mogu ovako reagovati na nista, onda mogu i hapsiti za nista.
StupskaBitanga

#2065 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Novinarka na Hayatu reče da je u tuzli maloprije ničim izazvani policajac pretukao čovjeka koji je sjedio na klupi :? :shock:
LSD

#2066 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by LSD »

StupskaBitanga wrote:Novinarka na Hayatu reče da je u tuzli maloprije ničim izazvani policajac pretukao čovjeka koji je sjedio na klupi :? :shock:
a vala i taj covjek traži belaja....šta ima sjediti na klupi koji q :? ne kontam te ljude nikako
p206

#2067 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

O vlasti smo puno pričali a policija je posebna priča... imam jarana, lik je sa 10 diplomirao odradio testove gotovo perfektno za poziciju mlađeg inspektora, i obore ga na psiho testu..mislim ono... vlast i policija, mito i korupcija...
uzgajivac

#2068 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by uzgajivac »

nemojte se nadati pozitivnim promjenama. cilj tzv. revolucije je stvaranje treceg entiteta. evropski parlament danas poziva na preustroj Federacije. znamo sta to znaci: Hrvatima entitet, Bosnjacima Palestina. prosvjednici iz Republike Srpske ce dati podrsku.

Image
Last edited by uzgajivac on 06/02/2014 19:24, edited 1 time in total.
guber90

#2069 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

LSD wrote:
StupskaBitanga wrote:Novinarka na Hayatu reče da je u tuzli maloprije ničim izazvani policajac pretukao čovjeka koji je sjedio na klupi :? :shock:
a vala i taj covjek traži belaja....šta ima sjediti na klupi koji q :? ne kontam te ljude nikako
Cak je bilo i toliko ludih ljudi da sidju hljeb kupiti u prodavnicu :roll: .
snaga_znanja

#2070 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

p206 wrote:O vlasti smo puno pričali a policija je posebna priča... imam jarana, lik je sa 10 diplomirao odradio testove gotovo perfektno za poziciju mlađeg inspektora, i obore ga na psiho testu..mislim ono... vlast i policija, mito i korupcija...
:izet: :lol:
Sarah24

#2071 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Sarah24 »

:lol: nije na klupi, rekla je da je čovjek sjedio u kafani.. :mrgreen:
Great Cornholio

#2072 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

elma89_ wrote:
On je samo neshvacen :oops: to ga uci adventisticka crkva
Nema ništa od "egipatskog proljeća", vidjeli smo da je tamo sad apuno gore nego što je bilo, zato treba poslušati Isusa, jer činjenica je da se onaj ko se mača laća, od mača i gine.

Isusu je važniji Čovjek od Države, a i meni je, a ako me neko doživljava ludim zato što vam prenosim Njegove savjete, nema veze, meni "ni iz džepa ni u džep", a račune podnosim jedino Njemu :)
Paranoid

#2073 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

uzgajivac wrote:nemojte se nadati pozitivbnim promjenama. cilj tzv. revolucije je stvaranje treceg entiteta. evropski parlament danas poziva na preustroj Federacije. znamo sta to znaci: Hrvatima entitet, Bosnjacima Palestina. prosvjednici iz Republike Srpske ce dati podrsku.

Image
Haj ne seri..
Cherry-Cherry

#2074 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Cherry-Cherry »

Znaju li demonstranti uopšte šta hoće ? Pa valjda kad rušiš vlast, trebaš znati šta dalje, ko će doći na vlast, šta će uraditi... a ne ovako ko muhe bez glave... Postoje izbori, da narod kaže šta želi. U državi u kojoj su izbori svake dvije godine, stvarno nema potrebe za ovim. I onda dođu izbori, pa narod glasa opet za iste... :-)
StupskaBitanga

#2075 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Ne znam kažu evo u Tuzli da je i RK Omega opljačkana
19.00 sati: U centru Tuzle iz stanova zgrada u blizini sjedišta Tuzlanskog kantona prosvjednici bacaju topovske udare. Opljačkan je tržni centar Omega. Policija krenula u obračun s prosvjednicima.
radio Slobodna Europa
Last edited by StupskaBitanga on 06/02/2014 19:26, edited 1 time in total.
Locked