BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- DonVitoni
#2051 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Slovacka nam je bila opomena.. dobro je da danas imamo ovu utakmicu da odigramo koja konacno moze da OTVORI VRATA BRAZILA.
Ovakav protivnik moze i da bude za jedno razvaljivanje u jednoj tekmi ali desilo se i vecim, jacim repkama da kiksaju protiv "malih".
Treba skrenuti paznju i na dva problema sa kojima se mozemo susresti tokom meca a to je crveni karton ili povreda. Crvenog kartona se treba cuvati a u ovom slucaju kada je ulog toliki treba misliti na sve.
NIkakve gluposti ne mozemo sebi dopustiti treba se paziti i zutih kartona i ako nam rezultat ne bude isao u korist jer bi u tom slucaju u barazu bili oslabljeni..
Oni su promjenili tim ali je to neiskusan tim moze njih Grcki savez potajno motivirati ali na terenu ne mogu oni kako god da okrenes igrat ce na X i pokusati na kontru. Stvoriti mozemo veliki broj sansi samo je bitno da se probije ovakav protivnik tj. igracki, timski smo jaci , motovacija maksimalna samo skoncentrisano u kljucnim trenucima, hladne glave.
Cesto razmisljam da ako ovakvu tekmu ne mozemo dobiti fakticki cemo i igrati kod kuce pa onda ne trebamo ni da idemo na SP bezobzira sto smo sve uradili u grupi, gol razlika itd.. jer fakat ono da se zapitas zar smo toliki baksuzi ili sta vec..
Ocekujem trcanje nasi, igru i trazenje rupa na polju Litvanije, Dzeko vise trke..
Ovakav protivnik moze i da bude za jedno razvaljivanje u jednoj tekmi ali desilo se i vecim, jacim repkama da kiksaju protiv "malih".
Treba skrenuti paznju i na dva problema sa kojima se mozemo susresti tokom meca a to je crveni karton ili povreda. Crvenog kartona se treba cuvati a u ovom slucaju kada je ulog toliki treba misliti na sve.
NIkakve gluposti ne mozemo sebi dopustiti treba se paziti i zutih kartona i ako nam rezultat ne bude isao u korist jer bi u tom slucaju u barazu bili oslabljeni..
Oni su promjenili tim ali je to neiskusan tim moze njih Grcki savez potajno motivirati ali na terenu ne mogu oni kako god da okrenes igrat ce na X i pokusati na kontru. Stvoriti mozemo veliki broj sansi samo je bitno da se probije ovakav protivnik tj. igracki, timski smo jaci , motovacija maksimalna samo skoncentrisano u kljucnim trenucima, hladne glave.
Cesto razmisljam da ako ovakvu tekmu ne mozemo dobiti fakticki cemo i igrati kod kuce pa onda ne trebamo ni da idemo na SP bezobzira sto smo sve uradili u grupi, gol razlika itd.. jer fakat ono da se zapitas zar smo toliki baksuzi ili sta vec..
Ocekujem trcanje nasi, igru i trazenje rupa na polju Litvanije, Dzeko vise trke..
-
todd_smith
#2052 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Da smo dobili obje protiv Slovacke, ova u petak bi bila odlucujuca i opet bi se ovdje pisalo "Jao, znas ti nas, jeb`o nas" i opet ih razvalise za 5 minuta.
Nama jedan gol treba samo, a primiti jedan, a da ne zabijemo i mi je nemoguce. Sta se brinete ba, gledajte hotele po Brazilu, pametnije je.

Nama jedan gol treba samo, a primiti jedan, a da ne zabijemo i mi je nemoguce. Sta se brinete ba, gledajte hotele po Brazilu, pametnije je.
- moa
#2053 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
KAKO JE RIM KREIRAO SRBE HRVATE BOSNU BOŠNJAKE
Srbi ( latinski servi, serbi = rob slugan )
Hrvati ( latinski cretino, croatino = budalina kreten )
Bosna ( latinski bos + nae = volčine govedine )
A šta Turci misle o " svojim " BOŠNJACIMA : tur. bosh + nyak = beskućnik, fukara; izv turski bos + nya = ničija zemlja (pravni status kolonije, latinski terra nullius )
The king
Nego jel neko zna u kojim gradovima Brazla ce se igrati utakmice i gdje bi mi mogli otprilike biti

Srbi ( latinski servi, serbi = rob slugan )
Hrvati ( latinski cretino, croatino = budalina kreten )
Bosna ( latinski bos + nae = volčine govedine )
A šta Turci misle o " svojim " BOŠNJACIMA : tur. bosh + nyak = beskućnik, fukara; izv turski bos + nya = ničija zemlja (pravni status kolonije, latinski terra nullius )
The king
Nego jel neko zna u kojim gradovima Brazla ce se igrati utakmice i gdje bi mi mogli otprilike biti
- luckylaka
#2054 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Prvo me ovaj,,Vito,,nasekira pa me ovaj dole malo orasplozi i tako iz post u post .Jedni se jade jedni vec u Brazilu a samo Bog Dragi zna sta moze biti u utorak.Vidjeli smo juce sta znaci sitnica za Slovake(premda je njima utakmica nebitna)tako da treba otvoriti cetvoro ociju,treba tu i malo Svabo,Vaha,Princ,Sergej,Braco...da sjednu malo sa fudbalerima da im objasne neke stvari da malo podrze ove momke .
- Bosanski_kralj
#2055 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
luckylaka wrote:Prvo me ovaj,,Vito,,nasekira pa me ovaj dole malo orasplozi i tako iz post u post .Jedni se jade jedni vec u Brazilu a samo Bog Dragi zna sta moze biti u utorak.Vidjeli smo juce sta znaci sitnica za Slovake(premda je njima utakmica nebitna)tako da treba otvoriti cetvoro ociju,treba tu i malo Svabo,Vaha,Princ,Sergej,Braco...da sjednu malo sa fudbalerima da im objasne neke stvari da malo podrze ove momke .
Ma ja iz minute u minut drugačije mišljenje imam. Čas sam siguran da ćemo to rutinski dobiti, čas kontam da nikako nas ne mogu zamisliti na SP i taj osjećaj da u junu možemo navijati napokon za naše, a ne tamo neke Italije, Njemačke...
- DonVitoni
#2056 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Lucky nista se ne brini, ja se brinem za tebe.
- luckylaka
#2057 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Hvala zemo ali ovih dana o meni vodi brigu moj doktor koji mi je preporucio da ovu utakmicu nebi trebao gledati i kaze najbolje da uzmes kakav tranzistor odes pecati ribe i slusas radio prenos :DA nije meni toliko zbog ove utakmice nego ako zijane nece u St.Louis a ja kupio karteDonVitoni wrote:Lucky nista se ne brini, ja se brinem za tebe.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2058 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Je li to samo Grci znaju namjestati utakmice? Pa mi kad smo ih namjestali,Grci su pitali zasto tuta nema tockove. Gore u Litvu treba Brajlovic ponese 50 kg mesa,neko iz Travnika da ponese sira,a iz Gorazda rakiju,da se ti ljudi gore pocaste,da ne zapinju protiv nas. Usput ponijeti i crnu torbu i platiti ljudima. 10 mil € je u igri. Pocastiti igrace sa po 50 000 da izgube neofirno sa 3:0 lagano. Vuk sit,ovce na broju i mi u Brazilu.
-
billie jean
#2059 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
vjerujem u naše zmajeve, vjerujem u papeta, ne vjerujem u primitivce zloslutnike koji podsvjesno ne žele na svjetsko govoreći da nećemo izdržati protiv posrane litvanije (sorry na rječniku). Naprijed Zmajevi!!!
- luckylaka
#2060 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
billie jean wrote:vjerujem u naše zmajeve, vjerujem u papeta, ne vjerujem u primitivce zloslutnike koji podsvjesno ne žele na svjetsko govoreći da nećemo izdržati protiv posrane litvanije (sorry na rječniku). Naprijed Zmajevi!!!
-
dert
#2061 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Uhhhhhhhh , ja sam uduplo ove bobe za stitnu zlijezdu .Valja ziv docekati kraj utakmice
Dobro je sto smo svi skupa nervozni /pozitivno/ nego ono, ma sta ce oni ....................
Hajmoooooooooo Bosno hajmoooooooo Hercegovino / ovo Hercegovino moram napisati pod mus jerbo mi hanuma jedino to provjerava/ sto li

Dobro je sto smo svi skupa nervozni /pozitivno/ nego ono, ma sta ce oni ....................
Hajmoooooooooo Bosno hajmoooooooo Hercegovino / ovo Hercegovino moram napisati pod mus jerbo mi hanuma jedino to provjerava/ sto li
-
MokeQc
-
MokeQc
- Infaze Studio
#2064 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Ne znam sto bi neka "frljoka" bila posljedica icije sulude ideje, lose taktike itd...frljoka je samo to: frljoka.It_is_a_Leclerc wrote:Jedino što nas može uništiti je da nam se Papetova, sad već suluda ideja sa igrom bez zadnjeg veznog, odbije o glavu u vidu neke kontre, eventualno neke frljoke nakon idiotskog starta na 20 metara od gola.
Inace sto se tice ove tekme, strah me je, kao I svakog pravog navijaca repke. Vecinom me je strah stvari van nase kontrole, kao npr. (ne)sreca, sudjenje itd...
Ima I stvari u nasoj ekipi koje me brinu, nad kojima imamo kontrolu. Jedna od njih je veoma losa igra Pjanica u zadnje 3 tekme. JEdino gdje je nesto igrao je u Zilini u 2. pol. ali I to nije bilo dmonstriranje njegovih pravih kvaliteta kreacije igre, vec, za njega neobicna, borbenost kada su svi shvatili da tonemo prema barazu. (ali u 2.pol su ginuli svi)
Jalovije mi izgledaju napadi I ideje repke u zadnje 3 tekme nego prije. Tu sigurno ima utjecaja I promjena igre, gdje se trpa 7 igraca unutar protivnicke zadnje linije, ali eto ta ofanziva nas je dovela na pola koraka do SP-a, pa se nadam da cemo sa njom I sam prag preci.
Protiv Lihta se vidjelo na pocetku da Medo ima instrukcije da pridje golu I opali je sa 20-25m, sto je u par navrata I pokusao. NAdam se da ce njegova uloga u KAunasu biti sa malo vise opreza.
-
Rob_Atl
#2065 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Ubit cemo ih u prvih 15 minuta, bice 3-0 i vozdra

- jeza u ledja
#2066 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Ma nije nas strah da ce Litvanci od nas biti bolji, vec da ce se desiti neki peh kao sto se desava u fudbalu vise nego u bilo kom sportu. Desi se svima.
Medjutim, meni se cini da se takva iznenadjenja mnogo rjedje desavaju onda kada je biti ili ne biti. Sto je ulog veci i sto su bodovi potrebniji, kvaliteta vise dolazi do izrazaja. Nemam neke brojke da ovo potkrijepim, ali mi se jednostavno tako cini iz godina pracenja fudbala.
Ako zelis da pobjedis, ako ti je to toliko bitno da ces haman pa ginuti na terenu, onda je to protivniku koji je mnogo slabiji od tebe i kojemu ni za sta ne treba vrlo tesko izdrzati svih 90 minuta.
Iako vidim da je cesto misljenje ljudi suprotno (price o mentalitetu, strahu od samih sebe itd), ja ne mislim tako. Cak ne smatram tacnom onu ideju o prednosti kad si rasterecen. Mozda to pali ako ni protivniku nije biti ili ne biti. No kad tebe neko stisne, ma nema te sile. Vidjeli smo to protiv Francuza kad im je trebao gol, i vidjeli smo to kod nas protiv Slovaka kada nam je bilo biti ili ne biti. I to razlika izmedju ovih ekipa je manja nego izmedju nas i Litvanaca.
Mislim moze se desiti sve, mene vise nijedan poraz ne moze iznenaditi. Ali sta cu jebavat ga nije mi fudbal sve u zivotu.
Medjutim, meni se cini da se takva iznenadjenja mnogo rjedje desavaju onda kada je biti ili ne biti. Sto je ulog veci i sto su bodovi potrebniji, kvaliteta vise dolazi do izrazaja. Nemam neke brojke da ovo potkrijepim, ali mi se jednostavno tako cini iz godina pracenja fudbala.
Ako zelis da pobjedis, ako ti je to toliko bitno da ces haman pa ginuti na terenu, onda je to protivniku koji je mnogo slabiji od tebe i kojemu ni za sta ne treba vrlo tesko izdrzati svih 90 minuta.
Iako vidim da je cesto misljenje ljudi suprotno (price o mentalitetu, strahu od samih sebe itd), ja ne mislim tako. Cak ne smatram tacnom onu ideju o prednosti kad si rasterecen. Mozda to pali ako ni protivniku nije biti ili ne biti. No kad tebe neko stisne, ma nema te sile. Vidjeli smo to protiv Francuza kad im je trebao gol, i vidjeli smo to kod nas protiv Slovaka kada nam je bilo biti ili ne biti. I to razlika izmedju ovih ekipa je manja nego izmedju nas i Litvanaca.
Mislim moze se desiti sve, mene vise nijedan poraz ne moze iznenaditi. Ali sta cu jebavat ga nije mi fudbal sve u zivotu.
- jeza u ledja
#2067 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ma sigurno nesto ne stima. Ja sam cuo i da je Spahic nesto namrgodjen napustio teren.Hame_ wrote:Pročito sam sve poruke nakon završetka utakmice i samo jedan član je obratio pažnju da nešto ne štima na kraju u repki.
Ljudi moji, pa zar niko nije primijetio da je Misimović ono baš hladan bio u obraćanju javnosti nakon tekme?!
Nikakvog veselja, nikakvog grljenja i smijeha u igrača na kraju - ništa, nula!
Nema one razmjene pozitivne energije - praznina
Čitam, slavilo se do duboko unoć. Ja sam lagano nakon završetka i intervjua otišao leć, "nako" raspoloženja tj. nešto mi nije bilo "u vinklo"
Mozda su se posvadjali?
-
Tuzla111
#2068 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ne zna ni Alvdija ubaciti loptu ni Salihovic.
Ona Avdijina jedna sto je rezultirala golom je slucajno bila dobra a i morala je jedan od hiljadu. Ko ne vjeruje neka i sam pogleda snimak, al lik kad ubacuje loptu uopste ne gleda u igrace vec mu je glava pognuta i gleda u loptu.
Kazem, ko ne vjeruje neka pogleda snimak njegovih ubacaja.
Ona Avdijina jedna sto je rezultirala golom je slucajno bila dobra a i morala je jedan od hiljadu. Ko ne vjeruje neka i sam pogleda snimak, al lik kad ubacuje loptu uopste ne gleda u igrace vec mu je glava pognuta i gleda u loptu.
-
Tuzla111
#2069 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
U repki ocigledno nije atmosfera najbolja.
Spahi i Dzeki ne lezi Izet najbolje jer ih lik ne jebe ni jedan posto.
Oni navikli da su glavni al im to vise ne prolazi.
-
Itakoto
#2070 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Sta onda solis pamet svima kad te zaboli hoce li se BiH kvalifikovati ili ne? Jednostavno razligu. Manje se sekiras a i nas manje boli glava kad ne citamo tvoje romane.Zviz wrote:Niti znam ko je Kristian niti o cemu pricas - nego nemas sta konkretno da kazes, jer zivis u svojoj iluziji pa nevidis neke aspekte a i kad bi ih vidio cisto sumljam da bi iste razumio. Kao prvo dajem BiH 51% sansu da ce zavrsiti kao broj jedan kao drugo nisam rekao da ce biti nego nebi me iznenadilo ako bi bilo, a da se mozda nesto kuha, zasto ne. Ipak razlike izmedju Grckog lobija i BiH je ko nebo i zemlja. Ako cemo uzmati cinjenice iz proslosto onda je rijec o nekadasnjem prvaku Europe a BiH u tom kontekstu "polu amaterska" jedinica, jer jos nije ni na jednom od dva turniru bila. Ja samo kazem nebi me cudilo, a ti se smij samom sebi, jer nista nekontas.fantom slobode wrote:Nije majka Kristijana karala sto se kockao, nego sto se vadio...Zviz wrote:Pa cemu se vi smijete? Vratimo film malo unazad. Francuska rukom zabila gol i otisla daljeSvjetsko prventsvo u Japanu i Koreji - brdo regularnih golova ponisteno. Izmjena pravila o barazu kad su Francuzi zavrsili u barazu
Meni je dovoljan onaj proziran auto gol kao da zele nesto reci sa njim, jer su brate mogli ih pustiti i da nekako ga uvale u gol ali onaj gol je tako proziran - jos vidis po facama igrana kao jel -"sta mislis, jel izgleda dobro?".
![]()
![]()
I iskreno receno zaboli me neka stvar hocel BiH, Srbija ili Hrvatska zaigrati na SP ili ne. Srbija je i onak ispala vec. Isto kao sto me briga jel igra Juzna Koreja ili ne. Zna se sta mi prija ako hocu da gledam a to su Njemci, Argentinci, Italijani, Spanci, Nizozemci - resto je samo kulisa.
- Kal El
#2071 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Hajde mahalaj negdje drugoTuzla111 wrote:U repki ocigledno nije atmosfera najbolja.
Sent from my LT26i using Tapatalk 4
-
TheMule
#2072 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
I ja sam tako ubacivo, i vrlo uspjesno. Zna on gdje su igraci jer se gleda krajickom oka ili se pogleda sekundu ranije. Covjek je dobro odigro (al kao sto neko rece, ipak je to Lihtenstajn), al fakat davite s nekim glupostima.Tuzla111 wrote:Ne zna ni Alvdija ubaciti loptu ni Salihovic.
Asistencija nevalja, nevalja vama nista. Koje picke materine vise pratite nasu repku? Da se zove Avdinjo Vrsavinjo, u zvijezde bi ga kovali....
-
Itakoto
#2073 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Tuzla111 wrote:U repki ocigledno nije atmosfera najbolja.
Dobro, do kada cemo trpiti ove "pacijente" na forumu?Tuzla111 wrote:Ne zna ni Alvdija ubaciti loptu ni Salihovic.
- Point.
#2074 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Meni je tebe zao, al ono iskreno. Prijalo bi tebi nesto drugo al necemo sad o tome.Zviz wrote:
Niti znam ko je Kristian niti o cemu pricas - nego nemas sta konkretno da kazes, jer zivis u svojoj iluziji pa nevidis neke aspekte a i kad bi ih vidio cisto sumljam da bi iste razumio. Kao prvo dajem BiH 51% sansu da ce zavrsiti kao broj jedan kao drugo nisam rekao da ce biti nego nebi me iznenadilo ako bi bilo, a da se mozda nesto kuha, zasto ne. Ipak razlike izmedju Grckog lobija i BiH je ko nebo i zemlja. Ako cemo uzmati cinjenice iz proslosto onda je rijec o nekadasnjem prvaku Europe a BiH u tom kontekstu "polu amaterska" jedinica, jer jos nije ni na jednom od dva turniru bila. Ja samo kazem nebi me cudilo, a ti se smij samom sebi, jer nista nekontas.
I iskreno receno zaboli me neka stvar hocel BiH, Srbija ili Hrvatska zaigrati na SP ili ne. Srbija je i onak ispala vec. Isto kao sto me briga jel igra Juzna Koreja ili ne. Zna se sta mi prija ako hocu da gledam a to su Njemci, Argentinci, Italijani, Spanci, Nizozemci - resto je samo kulisa.
- luckylaka
#2075 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina
Ovaj je vec u autu tako da ne obracate previse paznje na njega,hajmo strucnjaci sastav za utorak.Point. wrote:Meni je tebe zao, al ono iskreno. Prijalo bi tebi nesto drugo al necemo sad o tome.Zviz wrote:
Niti znam ko je Kristian niti o cemu pricas - nego nemas sta konkretno da kazes, jer zivis u svojoj iluziji pa nevidis neke aspekte a i kad bi ih vidio cisto sumljam da bi iste razumio. Kao prvo dajem BiH 51% sansu da ce zavrsiti kao broj jedan kao drugo nisam rekao da ce biti nego nebi me iznenadilo ako bi bilo, a da se mozda nesto kuha, zasto ne. Ipak razlike izmedju Grckog lobija i BiH je ko nebo i zemlja. Ako cemo uzmati cinjenice iz proslosto onda je rijec o nekadasnjem prvaku Europe a BiH u tom kontekstu "polu amaterska" jedinica, jer jos nije ni na jednom od dva turniru bila. Ja samo kazem nebi me cudilo, a ti se smij samom sebi, jer nista nekontas.