nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2052 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sabina1 »

Filmska scena danas.

Vozimo se iz Pionirske doline prema gradu ulicom Patriotske lige.
Negdje kod stadiona Koševo ispred nas se pojavi narandžasta mala tojota (auto koje je bilo između je skrenulo prema Stadionu...tako nešto).

Nešto niže , negdje kod Studentske klinike iz suprotnog smjera dolazi novi , skupocjeni metalic audi koji pretiče kolonu od 4-5 automobila na punoj liniji i ide direktno u pomenutu Tojotu.

Vozač tojote koči ali ne zaustavlja vozilo i ova dva se mimoilaze "za dlaku" - mislila sam da će biti direktan sudar , noge su mi se odsjekle - užas (dakle audi je preticao 5 vozila na punoj liniji i vozio direktno u Tojotu).

Audi nastavlja prema Pionirskoj dolini a Tojota prema pijaci Ciglane. Mi za njom.
Na raskrsnici sa Bolničkom ulicom kod Pijace i nas i Tojotu zaustavlja crveno svjetlo na semaforu.
Pored nas zastaje pomenuti audi - vratio se.
Iz auta izlazi hrmaplija - kabadahija i ide prema vozaču Tojote. Sledila sam se.
Nešto mu je rekao i vratio se (vjerovatno ospsovao , uvrijedio...."izrazio se").....vozač Tojote - ništa , iako je mogao ni kriv ni dužan poginuti šuti....ljudi se jednostavno BOJE.

Došlo mi je da zaplačem :roll:
Ovo je teror.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2053 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

Naprosto ne mogu da vjerujem da ću ja ovo reći jer sam uvijek bio veliki protivnik oružja, ali došlo je vrijeme da bi najbolje bilo uvesti zakon poput onog u Americi. Olakšati normalnim ljudima legalno nošenje vatrenog oružja, jer je nesrazmjer između kabadahija sa ilegalnim oružjem za pasom i običnog nenaoružanog čovjeka postao ogroman.
Na državu i njenu zaštitu se više ne možeš osloniti, a kockaste glave nažalost poznaju samo jezik sile. Normalan razgovor tu ne pali.
Ovo društvo je postalo katastrofa i kao rođeni sarajlija koji zaista voli svoj grad sve se češće nađem u razmišljanju da bih volio preseliti negdje na selo ili barem gradsku periferiju. Muka mi je od kockastoglavih primata više. Došlo je vrijeme da bježiš od seljaka na selo... :roll:
quarterback

#2054 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

odavno je teror
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2055 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Truba »

sva sreca fizici ne mogu pistoljima i silom :lol:
a ni biologiji :thumbup:
nightvision

#2057 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

tvsabina wrote:Filmska scena danas.

Negdje kod stadiona Koševo ispred nas se pojavi narandžasta mala tojota (auto koje je bilo između je skrenulo prema Stadionu...tako nešto).

Nešto niže , negdje kod Studentske klinike iz suprotnog smjera dolazi novi , skupocjeni metalic audi koji pretiče kolonu od 4-5 automobila na punoj liniji i ide direktno u pomenutu Tojotu.

Vozač tojote koči ali ne zaustavlja vozilo i ova dva se mimoilaze "za dlaku" - mislila sam da će biti direktan sudar , noge su mi se odsjekle - užas (dakle audi je preticao 5 vozila na punoj liniji i vozio direktno u Tojotu).

Audi nastavlja prema Pionirskoj dolini a Tojota prema pijaci Ciglane. Mi za njom.
Na raskrsnici sa Bolničkom ulicom kod Pijace i nas i Tojotu zaustavlja crveno svjetlo na semaforu.
Iz auta izlazi hrmaplija - kabadahija i ide prema vozaču Tojote. Sledila sam se.
Nešto mu je rekao i vratio se (vjerovatno ospsovao , uvrijedio...."izrazio se").....vozač Tojote - ništa , iako je mogao ni kriv ni dužan poginuti šuti....ljudi se jednostavno BOJE.

Ovo je teror.
ovakve samo treba upratiti gdje zive, gdje se krecu i malo mu uljepsati auto kljucem. A pogotovo bi sevap bio zapaliti ga.
mayab

#2058 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mayab »

nightvision wrote:

Ovo je teror.
ovakve samo treba upratiti gdje zive, gdje se krecu i malo mu uljepsati auto kljucem. A pogotovo bi sevap bio zapaliti ga.
Volio bih vidjeti "majmunovu" reakciju da ga je taj vozac Toyote , recimo, dočekao sa uperenom utokom(sto je nazalost moglo da se realno desi u Sa!), da li bi tada ima sta da kaze; čini mi se da bi u takve kloceve bez imalo griznje savjesti ispalio nekoliko komada....
calculator

#2059 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by calculator »

Ovo je teror.

Treba ozakoniti kamere u automobilima, za snimanje vožnje!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2060 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

mayab wrote: čini mi se da bi u takve kloceve bez imalo griznje savjesti ispalio nekoliko komada....
samo jedan,medju rogove....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2061 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

maloprije na semaforu kod grasa, kroz crveno Golf 6 i Golf 5, bilo je sigurno preko 140 kmh... :bih:
salik79

#2062 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by salik79 »

mk ultra wrote:maloprije na semaforu kod grasa, kroz crveno Golf 6 i Golf 5, bilo je sigurno preko 140 kmh... :bih:
Ima jedna 6-ca, cini mi se, presretac - da nije to (a vole ove mladjahne rejsere poCerat, prije nego ih klepe)?! :D
O'zone
Globalni moderator

#2063 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

Jučer me kroz tunel na duploj punoj pretice BMW sa četvoricom balavaca unutra. I onda im tako naleti sticar sa druge strane i ide kuknjava kako su bili fini momci, nikom zla nanijeli......
ranger

#2064 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ranger »

salik79 wrote:
mk ultra wrote:maloprije na semaforu kod grasa, kroz crveno Golf 6 i Golf 5, bilo je sigurno preko 140 kmh... :bih:
Ima jedna 6-ca, cini mi se, presretac - da nije to (a vole ove mladjahne rejsere poCerat, prije nego ih klepe)?! :D
neku noc tako neobiljezeni G7 smiri nekog majmuna u audiju a3...
The BEN10

#2065 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

O'zone wrote:Jučer me kroz tunel na duploj punoj pretice BMW sa četvoricom balavaca unutra. I onda im tako naleti sticar sa druge strane i ide kuknjava kako su bili fini momci, nikom zla nanijeli......
Ma ja, to je taj naš mentalitet. Sjećam se kada je svojevremeno onaj tip na ČVili ubio dvoje na autobuskoj, pri tome presjekavši stub od rasvjete - nešto sam u društvu prokomentarisao, kad meni tip veli: "hajde nemoj pričati molim te, znam momka, ko hljeb dobar..." :roll:
O'zone
Globalni moderator

#2066 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

Evo da upišem i svoju malenkosti kao primjer idiota koji jurca

Image
mobsterc

#2067 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mobsterc »

Nece ih nesto to zadnje slovo u rijeci... :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2068 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

u jesi jurio :-D jel u trecoj ili cetvrtoj brzini :lol:
O'zone
Globalni moderator

#2069 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

bitanga_sa_otesa wrote:u jesi jurio :-D jel u trecoj ili cetvrtoj brzini :lol:
Četvrta. Dodjes mi glave....
boky327

#2070 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by boky327 »

Treba ozakoniti kamere u automobilima, za snimanje vožnje!
Zar je to uopste ilegalno kod nas? :?
IcedFlame

#2071 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

Nije ilegalno, nego takav snimak ne prolazi kao dokaz na sudu. Iako je, cini mi se, neko ovdje spomenuo da moze utjecati na ishod presude.
vješalica

#2072 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

danas đubrište na skuteru ide iz pravca buća potoka,gdje su trenutno radovi i kako su poredane one plastične ograde građevinske provlači se sa desne strane i šuta nogama i tako te plastične ogradice udaraju u automobile,pa pseto jedno,nabio još neki lonac na glavu ima oko 30-tak godina,otišao je za otoku krelac,nisam stigla da izvadim iz tašne telefon,da ga uslikam po baksuzluku,a debil mi je malo zagrebao lim na vratima desnim,sreća njegova pa je gužva bila,bila bi ga u stanju oboriti pod cijenu da ostanem bez vozačke,bagro ako čitaš dabogda te neko ubio na ulici na tom smeću od skutera :oops:
nightvision

#2073 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Prijavi policiji, negdje sigurno ima snimak nazdorne kamere na kojoj se vidi i sta radi i pomocu koje se moze identifikovati.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2074 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Image
muha_sa

#2075 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

mk ultra wrote:Image
pun mu rezervoar :thumbup: naspider punog za cenera :D