hrvatska-more

Post Reply
šrilančananin

#2051 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

@crnoplavo

Oni su bar ponosni i sa ljubavlju pričaju o Državi koju imaju, Državi koja ima sve za razliku od tebe koji pričaš o kahvi/kavi , a nemaš pojma na kojem ti jeziku Avaz izlazi. To je tragedija, zamire Bosansko , ne ulaže se u kulturu i jezik, Zemaljski muzej ne radi,a ti pričaš o turizmu, ti nemaš pojma ni uzeti tamo gdje možeš, to je znak da nisi prošao tranziciju,a u novom mileniju ljudi koji nisu u vremenu su definitivno niškoristi, tretiraju se kao beskučnici ili nogometni huligani.
Micaha

#2052 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

Ne razumijem energiju koju Bosanci i Hercegovci trose razglabajuci (nazovi)probleme susjedne drzave. Od Avaza preko foruma do obicnih ljudi. Hoce li im ceste u koncesiju ili nece, je li Poljacima ljepse u njih ili u Francuskoj, neobradena polja po Slavoniji a Todoric uvozi paprike...
P.S.
Jutros u Doljanima sat vremena cekanja
Alfons Kauders

#2053 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Micaha wrote:Ne razumijem energiju koju Bosanci i Hercegovci trose razglabajuci (nazovi)probleme susjedne drzave. Od Avaza preko foruma do obicnih ljudi. Hoce li im ceste u koncesiju ili nece, je li Poljacima ljepse u njih ili u Francuskoj, neobradena polja po Slavoniji a Todoric uvozi paprike...
P.S.
Jutros u Doljanima sat vremena cekanja
pa vidis da ih svi zale sto su usli u eu... :D tamnicu naroda... :D

srecom mi nismo niti cemo - ko zna, mozda forumski rusofili i ini degenerici za koju godinu naprave spomenik vladajucoj sestorci, sto su nas spasili od te nesrece zvane EU
crnoplavo

#2054 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

šrilančananin wrote:@crnoplavo

Oni su bar ponosni i sa ljubavlju pričaju o Državi koju imaju, Državi koja ima sve za razliku od
ohoo hooo novi kolacic nam dosao, maksuz, frisko registrovan...
zanimljivo Drzava vam ima sve, al izgleda forum ne, pa se maksuz registrujete ovdje, da branite Domovinu :lol:

drugo, ako vam ide dobro (a ja vam vjerujem) nema potrebe da raspravljate ovdje, berite pare, i protestujte protiv srbocetnika iz indexa, jutarnjeg i slobodne dalmacije... :thumbup:
korisnicc wrote:
crnoplavo wrote:

prikriveni srbocetnici, jugonostalgicari [/b]:-) registrovan na forum u drugoj drzavi, 85% postova (36/42) na ovoj temi, na braniku domovine :lol:
Tko kaže da su prikriveni? Većina HR medije i jest protuhrvatska.
korisnicc

#2055 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

[/quote]

bolja ova, specijalno za sve srbocetnike s indeksa i jutarnjeg i ove iz avaza :thumbup:

cavoglave[/quote]

:music2:
JohnnyS

#2056 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

Iako crnogorski plaćenici ovdje postavljaju neke brojke o manje turista nego lani, a i te vijesti su neistinite, ionako je jedino bitno da je više love nego lani, broj ljudi je irelevantan

http://www.monitor.hr/clanci/od-turizma ... ni/162151/

Poslano sa Image
uglavnomja

#2057 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

sandokann wrote:
uglavnomja wrote:kako ba nema, ima bureka sa svacim i cevapa :lol: :lol:
Naravno da ima toga na Jadranu, sto se smijes? Ali, sve su prilike da ti ni Tursku, a ni Dansku ( turske restorane, kebab house, indijske, arapske restorane...) nisi ni dozivio, pa mi cudno sto upadas :run:

u danskoj samo jednom, ali u norveskoj jedino sto mogu pojesti su kebab i talijanska pizza u tilijanskoj pizzeriji, a ne ona americko-norveska pogaca sa sosom od mema i fasiranim mesom i piletinom :cry:

smijem se zato sto je ta jeftina klopa izvorno nehrvtaska :D

inace, burek sa sirom, sa spinatom, sa mesom, ... u norveskoj i sa gljivama :-)

a u ratu sa rizom :P

pite i bureke prodaju albanci, neJma klempetine, kako suptilno podmecu ovi promotori cg turizma, sto na drugoj temi brane vehabije :D
Alfons Kauders

#2058 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

JohnnyS wrote:Iako crnogorski plaćenici ovdje postavljaju neke brojke o manje turista nego lani, a i te vijesti su neistinite, ionako je jedino bitno da je više love nego lani, broj ljudi je irelevantan

Poslano sa Image
samo mi nekako nije jasno... kada vec zli 'rvati traze sto ojra na granici, skidaju do gola i salju u jasenovac sve koji zatraze na trafici avaz...

zasto onda ni crnogorcima ne ide dobro?

da nije slucajno... zato jer je svuda kokuzluk... pitam se nesto... koliko ove raje koja reklamira tursku, tunis i sl... zapravo nema love ni da dobaci do makarske ili budve? po svemu sudeci nije ih malo... jebiga - ali zato imaju vremena da objasnjavaju kako je turska jeftinija od hrvatske... i jeste - ako ides 15 dana i ubodes povoljni aranzman... a sta cemo s raje koja moze priustiti samo produzeni vikend u tucepima, neumu ili sreseru? da stede 5-6 godina za tursku? ili da prodaju golfa dvicu pa hvataju prvi avion?

ispade da svi haman mozemo priustiti porodicne odmore od 3-4 milje maraka, i vise... pa seruckamo gdje je bolji all inclusive... a zapravo vecina raje nema ni za jebeno gorivo do neuma
Takvo stanje je dijelom očekivano jer je vrijeme ramazanskog posta, što je umnogome doprinijelo da se broj turista u tom gradu smanji. Međutim, ima i onih koji se nadaju da sezona ipak kasni.

Imajući u vidu činjenicu da veliki broj islamskih vjernika posjećuje ulcinjsku plažu, ugostitelji smatraju da je ramazanski post doprinio ovogodišnjem očiglednom manjem broju turista u tom gradu.

Ugostitelj Muharem Šalja se nada da sezona ipak kasni, ne negirajući mogućnost da su dani posta značajno umanjili broj gostiju na ulcinjskoj plaži, kako on kaže, naročito iz Sarajeva i Novog Pazara.

"Nadam da će se stanje poboljšati. Možda je jedan od razloga manjeg broja turista i ekonomska kriza u cijeloj regiji, ali ja sam ipak zadovoljan poslovanjem svog ugostiteljskog objekta ovog dijela plaže", kaže optimistično Šalja, nadajući se i boljim danima.

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 60 hiljada turista, što je drastično manje u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je u ovoj zemlji boravilo preko 90 hiljada turista.

Viktor Elezović već dugi niz godina izdaje apartmane u svojoj vili u Ulcinju. Ni on ne pamti ovakvu sezonu i tvrdi da joj nema spasa.

"Ja ne znam ni da li ću imati struju da potkrijepim, a dobro je po mene što nemam kredit, jer ga ovakvom sezonom sigurno ne bih otplatio. Ne znam šta je u pitanju, je li utjecao ramazan, a vrlo moguće da jeste, jer Ulcinj je najjeftiniji grad na crnogorskom primorju. Stoga ne vjerujem da je kriza doprinijela ovako drastično smanjenom broju turista", ističe Elezović.

Ovogodišnja sezona, kako on kaže, nije ni upola kao prošlogodišnja, ne samo u pogledu izdavanja apartmana, već i uopšte gostiju na plažama. Plaže i ulice grada su praktično puste.

Prema tvrdnjama sagovornika, od trenutne posjećenosti turista se tokom cijele godine ne može živjeti.
crnoplavo

#2059 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

JohnnyS wrote:Iako crnogorski plaćenici ovdje postavljaju neke brojke o manje turista nego lani, a i te vijesti su neistinite, ionako je jedino bitno da je više love nego lani, broj ljudi je irelevantan

Poslano sa Image
odel se kad do rodne grude u Dubrovnik?

na ovoj temi vise ljudi iz hrvatske neg iz bosne :lol:
šrilančananin

#2060 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

@crvenocrno

Pazi ti njega, on kao forumska iskusnjara , novi nam došao, čestitam. Bravo, čemu tolika mržnja nisi odgovorio, mislim nisi ništa rekao, čini mi se da si i noviji od mene koliko si konstruktivan, kvantitet ili kvalitet, to je vječita dilema . ?
uglavnomja

#2061 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

šrilančananin wrote:@crvenocrno

Pazi ti njega, on kao forumska iskusnjara , novi nam došao, čestitam. Bravo, čemu tolika mržnja nisi odgovorio, mislim nisi ništa rekao čini mi se da si i noviji od mene koliko si konstruktivan, kvantitet ili kvalitet, to je vječita dilema . ?
de ba ne trpaj Stendala u istu recenicu sa crnoplavo, ni greskom :|

to je osoba koja je otvorila temu uspjesni bosanci - gile i onaj drugi sa farme :run:
šrilančananin

#2062 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

Hoćeš reći da je mali pročitao vlak u snijegu dok vlak nije zapao ?
insomnia99

#2063 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

crnoplavo wrote:
na ovoj temi vise ljudi iz hrvatske neg iz bosne :lol:
da stvarno čudno što neki hrvat komentira temu sa ovim naslovom
od kad je to zabranjeno pisati po forumima drugih država? posebno onih s kojima se razumiješ.....misliš da bosanaca nema po hrvatskim forumima?
uglavnomja

#2064 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

šrilančananin wrote:Hoćeš reći da je mali pročitao vlak u snijegu dok vlak nije zapao ?
:lol: :lol: :lol:

vlak u snijegu :D

cim je vidio vlak, odustao od citanja :-)
teodolit

#2065 Re: hrvatska-more

Post by teodolit »

Glede graničnih prijelaza i skidanja do gola.....na temelju ukupnog broja osoba koje prijeđu granicu u određenom periodu odredi se statistički koliki udio putnika treba pregledati do gole kože....mislim da za Doljane vrijedi pravilo da se 10% svih putnika koji ulaze mora pregledati temeljito i do gole kože. A što se mora, nije teško. Mogli bi mi doduše malo zažmiriti, malo improvizirati, ali ako ćemo tako onda nismo ni trebali ulaziti u EU.

Meni svakako drago da su naši carinici profesionalni 8)
šrilančananin

#2066 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

uglavnomja wrote:
šrilančananin wrote:Hoćeš reći da je mali pročitao vlak u snijegu dok vlak nije zapao ?
:lol: :lol: :lol:

vlak u snijegu :D

cim je vidio vlak, odustao od citanja :-)
Da nije pitar?
uglavnomja

#2067 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

teodolit wrote:Glede graničnih prijelaza i skidanja do gola.....na temelju ukupnog broja osoba koje prijeđu granicu u određenom periodu odredi se statistički koliki udio putnika treba pregledati do gole kože....mislim da za Doljane vrijedi pravilo da se 10% svih putnika koji ulaze mora pregledati temeljito i do gole kože. A što se mora, nije teško. Mogli bi mi doduše malo zažmiriti, malo improvizirati, ali ako ćemo tako onda nismo ni trebali ulaziti u EU.

Meni svakako drago da su naši carinici profesionalni 8)
na svakom aerodromu postoji "random' pregled, ne bas do gole koze, ali sa onim scapom sto pisci ...
svaki kofer koji udje na aerdrom bude skeniran na onoj traci, sjede ljudi i gledaju sta ima u koferu. nema potrebe za kopanjem.

tako da ovi na cestama jos manje kontrolisu nego na aerdromima.
matic.ivan

#2068 Re: hrvatska-more

Post by matic.ivan »

Clanak Srba o Hrvatskoj:

Hrvatsko primorje: Lepo, skupo i dosadno

Reporter "Novosti" na hrvatskom primorju, gde je za naše turiste skupo i nezanimljivo. Provod na ostrvima po meri penzionera, jer caruju šlageri i prazni retro-restorani

LEPO, čisto, sterilno i - skupo za pamćenje! Gde god da se uputite u Hrvatsku na more, nema sumnje, lepota će vas opčiniti. Međutim, sve je "europski", pa i cene koje su za prosečnog srpskog turistu - "jake".

U Dubrovniku, Splitu i na ostrvima ležaj u hotelskom i privatnom smeštaju je najmanje 20 evra (mada se u Makarskoj i Omišu može naći i za 10). Apartman za dve osobe je u proseku oko 50 evra pa naviše, u zavisnosti od kategorije. "Vruće" su i cene u restornima na ostrvima. Na Hvaru, na primer, espreso je dva evra. Za ručak morate baš da otpustite novčanik - bečki odrezak je 20, lignje na žaru 10, porcija pršute ili sira po 10 evra!

Kada ste već na Hvaru, grehota bi bila ne obići i videti čuvena Paklena ostrva, na samo dvadesetak minuta taksi-brodicom. Zadivljuje lepota dvadesetak ostrva uronjenih u smaragdno more. To je omiljeno odredište nudista, jer su dve plaže (Palmižana i Stipanska) predviđene za njih. Hrvatska je bez premca i za one koji vole ronjenje.

Ali, provod na ostrvima i na Hvaru po meri je penzionera, zbog čega se u šali kaže da je to "Zemlja hiljadu ostrva za 'hokejaše' (penzionere sa štakom)". Gotovo da nema noćne zabave u Jelsi, Vrboskom i Starom Gradu. U ovim mestima caruje začuđujuća sterilnost i poluprazni retro-restorani u kojima bendovi sviraju prastare šlagere iz šezdesetih godina parovima koji pijuckaju vino uz standardnu romantiku sveće i sa pogledom na pučinu! Ova ostrvska mesta mrtva su već u 23.00! U gradu Hvaru je situacija nešto bolja zbog čega mladi i idu tamo na provod. Najpoznatiji klub gde se sluša elektronska muzika je "Karpe diem", "Hula, hula" plažni bar malo izvan grada i, naravno, "Veneranda", unutar zidina starog samostana, gde je uslikan princ Hari kako đuska, pre nekoliko godina, što je do maksimuma korišćena reklama.

Na ostrvima ima Italijana, Nemaca, Engleza, Španaca, nešto i Rusa i veoma malo Srba. Članstvo u EU će Hrvatskoj možda doneti više turista iz Srbije koje priželjkuje i koji su na splitskim ostrvima retke zverke. Ako je verovati mladiću koji u splitskoj luci pere kola turistima koji čekaju ukrcavanje na trajekt, i koji nas je iskreno, srdačno pozdravio, bili smo prva kola sa beogradskim registracijama koja je on video.

TRAJEKT KAO AVION

DO ostrva valja i stići, a nimalo jeftina stavka je trajekt, brod ili katamaran. Karta za dvoje i kola, za trajekt od Splita do Hvara (dva i po sata) košta oko 70 evra! Možete se provući malo jeftinije ako krenete trajektom iz Drvenika do Sućuraja na Hvaru: polučasovna vožna je oko 20 evra. Od Sućuraja, Starog Grada ide se duž celog Hvara, što je prilika da se uživa u pogledu na more, vinograde, masline i lavandu.
gili

#2069 Re: hrvatska-more

Post by gili »

Kad me dalmatinci gledaju s visine kao sa su osvojili svijet i zato im ja i moji vise necemo ostavljati pare radije cu stediti 2 godine i ici u tursku i provesti se kao hadzija i sto se tice i smjestaja i hrane.
Havatar

#2070 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

crnoplavo wrote:
insomnia99 wrote:
mrAdil wrote:
Na braniku su banovine, samo ih hebe sto nema turista, pa velicaju Lijepu njihovu kroz hebanje svega bosanskog.
netko te slago

hahaha, najzesci su ovi, prvo ima grupa koja je iz hrvatske, registrovala se maksuz na forum i siri propagandu, drugi ima grupa koja izdaje nekretnine u hrvatskoj i trece grupa lokalnih koji inace "na poslu moraju pricati kroejsn" ali inace govore i kafa i kahva al et omakne im se po koja hrvatska rijec...
:thumbup: :lol:
uglavnomja

#2071 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

za ovaj clanak iz bg

pa i penzioneri postoje, zar ne?

i ljudi koji ne vole bum bum hip hop elektronsku muziku, urlanje i skakanje

i ljudi koji imaju malu djecu

i ljudi koji su sve kafane obisli, nema vise nista zanimljivo :-?

i ljudi kojima jeste odmor da slusaju nesto laganini, pijackaju vino, gledaju zalazak sunca i uzivaju.

nije svima 15-25 godina :-)
Havatar

#2072 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:za ovaj clanak iz bg

i ljudi kojima jeste odmor da slusaju nesto laganini, pijackaju vino, gledaju zalazak sunca i uzivaju.

I penzionerima je Hrvatsko more dosadno :mrgreen:
mrAdil

#2073 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Poslano sa Image

Cudno onda ne brojis lovu?
mrAdil

#2074 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Hrvatima, a posebno penzionerima je Hrvatsko primorje preskupo:

Zašto Hrvati ne ljetuju na Jadranu? Jer je preskup!

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/78356 ... e-preskup/
šrilančananin

#2075 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

Havatar wrote:

I penzionerima je Hrvatsko more dosadno :mrgreen:
Laiče, zvučiš kao neko ko bi mogao uveseljavati penzionerke na obali , a varam li se .?
Post Reply